۲۳ ترفند جستجو در گوگل که حتما می‌‎خواهید یاد بگیرید!

۲۳ ترفند جستجو در گوگل

هر کسی می‌تواند تنها با تایپ چند کلمه، سریعا به تمام اطلاعات جمع‌آوری شده درباره‌ی موضوع موردنظر در دنیا دسترسی پیدا کند. تا زمانی‌که به اینترنت متصل باشید، به لطف گوگل می‌توانید راجع به همه چیز اطلاعات کسب کنید. البته موتورهای جستجوگر دیگری نیز وجود دارند، اما جستجو در گوگل به‌خاطر امکان جستجوی بازه وسیعی از عبارات، بر سایر موتورهای جستجوگر ارجحیت دارد. اگر می‌خواهید نحوه جستجوی خود را در گوگل ارتقا دهید و از ترفندها و امکانات بیشتری برای جستجو در گوگل استفاده نمایید، حتما این مقاله را تا آخر مطالعه نمایید.

به احتمال زیاد با وجود اینکه هر روز به جستجو در گوگل می‌پردازید و از آن استفاده می‌کنید، ولی هنوز چیز زیادی درباره‌ی این موتور جستجوی قدیمی اما قابل اعتماد نمی‌دانید. اگر برای رسیدن به نتایج موردنظرتان نیازمند تلاش بسیار هستید، ما در اینجا نکاتی را برای بهبود نحوه‌ی جستجو در گوگل ارائه می‌دهیم؛ که می‌تواند راه گشا بوده و شما را راحت‌تر به نتیجه دلخواه برساند. پس با ما همراه باشید.

فهرست نمایش

۱. جستجو در گوگل با استفاده از اصلاح کننده‌ها

استفاده از اصلاح کننده‌ها در جستجوی گوگل
استفاده از اصلاح کننده‌ها در جستجوی گوگل

الگوریتم جستجوی گوگل قادر است اطلاعاتی را که در جستجوی آن هستید حتی وقتی خودتان دقیقا نمی‌دانید که دنبال چه مطلبی هستید، یافته و برایتان به نمایش درآورد. اما اگر دقیقا بدانید در جستجوی چه چیزی هستید، می‌توانید با اعمال نکات زیر نتایج جستجوی خود را اصلاح کرده و بهینه کنید:

۱- حذف عبارت‌ها با استفاده از نماد منفی (-) حین جستجو در گوگل

آیا می‌خواهید عبارات خاصی را از نتایج جستجوی خود حذف کنید؟ برای این کار از نماد منفی استفاده کنید تا تمام عباراتی را که نمی‌خواهید، از نتایج جستجو حذف شود. برای مثال: با جستجوی عبارت best apps –android، در نتیجه‌ی جستجو، برنامه‌های اندرویدی حذف خواهد شد و فقط بهترین برنامه‌های غیراندرویدی نمایش داده خواهدشد.

۲- از علامت نقل قول برای جستجوی عین عبارت مورد نظر در گوگل استفاده کنید

به عنوان مثال: در جستجوی عبارت “Danny Devito hair”ُ، گوگل فقط نتایجی که تمام این کلمات (یعنی عین عبارت کامل) را شامل باشد برایتان نمایش خواهد داد. با این حال، جستجوی همان عبارت بدون علامت نقل قول، مجموعه‌ی متفاوتی از نتایج را به همراه خواهد داشت که با وجود اینکه تمام آن کلمات را دارد، اما لزوما با ترتیب پشت سر هم نخواهد بود.

۳- جستجو داخل یک وب‌سایت خاص در گوگل

اگر می‌خواهید فقط در یک سایت دلخواه جستجو کنید، عبارت :site را بعد از عبارتی که می‌خواهید جستجو کنید، تایپ کرده و در ادامه آدرس سایت مورد نظر را تایپ کنید. دقت داشته باشید که آدرس سایت را دقیق و به همراه دامنه آن وارد نمایید، به عنوان مثال site:bartardigital.com.

۴- جستجو فقط در عناوین

برای جستجوی کلمات فقط در عناوین مطالب سایت از عبارت :intitle استفاده کنید. به عنوان مثال: عبارت mobile intitle:android سایت‌هایی را که در مورد mobile هستند و در عنوان مطالبشان کلمه android قید شده است برایتان خواهد‌ آورد. عبارت :allintitle نیز زمانی‌که بخواهید بیش از یک کلمه را در عنوان مطالب جستجو کنید به کار می‌رود.

۵- جستجو فقط در آدرس وب‌سایت‌ها

به‌جای عبارت :intitle، از عبارت :inurl  یا :allinurl استفاده کنید تا گوگل فقط در آدرس وب‌سایت‌های اینترنتی به جستجو بپردازد.

۶- جستجو فقط در متون

عبارت :intext یا :allintext این امکان را به شما می‌دهد تا فقط در متون یک سایت جستجو کنید. این همان تکنیکی است که معمولا الگوریتم جستجو از آن استفاده می‌کند. در صورتی‌که به زبان انگلیسی مسلط باشید می‌توانید با مراجعه به راهنمای مفید مجموعه‌‌ی جامع این اصلاح کننده‌ها را بررسی کنید.

 

۲. جستجو در گوگل براساس نوع فایل‌

جستجو در گوگل با استفاده از نوع فایل
جستجو در گوگل با استفاده از نوع فایل

شما می‌توانید با استفاده از عبارت :filetype جستجوی خود را براساس نوع فایل فیلتر کنید. بنابراین، به عنوان مثال اگر شما بخواهید فایل پی دی اف قابل دانلود ریاضی هفتم را پیدا کنید، ابتدا می‌نویسید ریاضی هفتم بعد دنبال آن عبارت filetype:pdf را می‌نویسید. یا اگر می‌خواهید فایل ورد قابل دانلود آن را پیدا کنید باید بعد از آن، عبارت filetype:doc را بنویسید. در صورتی‌که به زبان انگلیسی مسلط باشید می‌توانید لیست جامعی از انواع فرمت‌های قابل جستجو را در اینجا مشاهده کنید.

 

۳. جستجوی وب‌سایت‌های مشابه در گوگل

جستجوی سایت‌های مشابه در گوگل
جستجوی سایت‌های مشابه در گوگل

همه‌‌ی ما وب‌سایت‌های مورد علاقه‌ای داریم که دوست داریم همیشه از آن‌ها استفاده کنیم. اما گاهی اوقات تنوع هم خوب است. اگر دنبال سایت جایگزین دیگری هستید که شبیه سایت خاصی باشد، گوگل این موضوع را هم پوشش داده است. کافی است فقط از واژه‌ی ‌:related برای نشان دادن نتایج مرتبط استفاده کنید. از هر کلمه یا عبارتی برای جستجو می‌توانید استفاده کنید، اما جستجو در مورد وب‌سایت‌ها عملکرد بهتری دارد. به عنوان مثال جستجوی عبارت related:google.com نتایجی مثل yahoo و bing را نشان خواهد داد.

 

۴. جستجوی عبارات ناقص در گوگل

جستجوی عبارات ناقص در گوگل
جستجوی عبارات ناقص در گوگل

آیا تاکنون شده به متن یک ترانه یا دیالوگ معروف فیلم فکر کنید، اما نتوانید همه آن را به یاد بیاورید؟ گوگل برای این مسئله هم راه‌حلی دارد. فقط کافی است هر مقدار از عبارت که یادتان هست را تایپ کرده و به جای قسمت‌های فراموش شده یک فاصله و علامت ستاره قرار دهید (*). گوگل جاهای خالی را پر کرده و نتایج مشابه را نشانتان خواهد داد.

۵. جستجو در گوگل براساس محدودیت زمانی 

جستجو با محدودیت زمانی در گوگل
جستجو با محدودیت زمانی در گوگل

آیا به دنبال جدیدترین اخبار در مورد یک موضوع خاصی هستید؟ یا در تلاشید تا اطلاعات مربوط به بازه زمانی خاصی را در خصوص موضوع مورد نظر پیدا کنید؟ از ابزارهای جستجوی گوگل در کامپیوتر و موبایل برای فیلتر کردن زمانی نتایج جستجو استفاده کنید. بعد از انجام جستجو بر روی  گزینه‌ی “tools” یا “Search Tools” در قسمت بالا و راست، کلیک کنید. (بسته به دستگاه‌های مختلف نحوه‌ی نمایش نیز متفاوت خواهد بود.) سپس روی بازه زمانی مورد نظر خود در این منو کلیک کنید. گوگل به شما این امکان را می‌دهد تا نتایج جستجو را به ساعت‌ها، هفته‌ها، ماه‌ها و یا حتی محدوده‌ی زمانی دلخواه محدود کنید.

۶. جستجوی پیشرفته تصاویر در گوگل

جستجوی پیشرفته تصاویر در گوگل
جستجوی پیشرفته تصاویر در گوگل

شما می‌توانید از اکثر موارد ذکر شده قبلی در جستجوی تصویری گوگل استفاده نمایید. با این حال، با کلیک کردن روی صفحه‌‌ی جستجوی پیشرفته‌ی عکس گوگل، می‌توانید جستجوهای عمیق‌تری در خصوص تصاویر داشته باشید. این صفحه به شما این امکان را می‌دهد که با توجه به اندازه تصویر، منطقه، نوع فایل و حتی رنگ جستجو کنید.

۷. جستجوی معکوس تصاویر در گوگل

جستجوی معکوس تصاویر در گوگل
جستجوی معکوس تصاویر در گوگل

گوگل از جستجوی معکوس تصاویر در خیلی از مرورگرها پشتیبانی می‌کند. این عملکرد به شما این امکان را می‌دهد تا یک فایل تصویری را بارگذاری کرده و اطلاعاتی در مورد آن تصویر پیدا کنید. به عنوان مثال اگر شما تصویر برج ایفل را آپلود کنید، گوگل (احتمالا) می‌تواند آن را شناسایی کرده و به شما اطلاعاتی در مورد برج ایفل بدهد. همچنین این قابلیت در مورد چهره‌ها یا موارد دیگر هم کاربرد دارد.

علاوه‌براین، جستجوی معکوس می‌تواند شما را به سمت وب‌سایت‌هایی هدایت کند که تصاویر خاصی در آن قرار دارد یا یک اثر هنری را شناسایی کند و یا حتی تصاویری را نشان دهد که از لحاظ بصری مشابه تصویر ارائه شده شما هستند.

فقط کافی هست به صفحه‌ی جستجوی عکس در گوگل رفته و روی نشانه‌ی کوچک دوربین در نوار جستجو کلیک کنید. از اینجا می‌توانید تصویری را که می‌خواهید در موردش جستجو کنید را بارگذاری کرده یا آدرس اینترنتی‌اش را وارد کنید. همچنین به سادگی می‌توانید تصویر را روی نوار جستجوی صفحه‌ی جستجوی تصاویر گوگل کشیده و رها (drag & drop) کنید. نسخه‌های به‌روز شده مرورگرهای chrome، Firefox و Edge به شما این امکان را می‌دهد تا یک فایل تصویری را مستقیما روی نوار جستجو بکشید و رها کنید. اگر به زبان انگلیسی وارد باشید، در اینجا نحوه انجام جستجوی معکوس عکس بر روی گوشی موبایل با جزئیات بیشتری بیان شده است.

۸. انجام محاسبات ریاضی در نوار جستجوی گوگل

انجام محاسبات ریاضی در نوار جستجوی گوگل
انجام محاسبات ریاضی در نوار جستجوی گوگل

هرکاری بخواهید انجام دهید، از رسم طرح جزئی یک معادله ریاضی گرفته تا ایجاد نمایش سه بعدی پیشرفته‏‌ی آن، گوگل به شما کمک خواهد کرد. شما می‌توانید محاسبات اساسی را مستقیما از طریق نوار جستجوی گوگل انجام دهید. به عنوان مثال، جستجوی عبارت 7+34 باعث می‌شود یک ماشین حساب در زیر نوار با جواب صحیح آن نمایان شود.

همچنین، شما می‌توانید به زبان عادی (منظور انگلیسی است) از گوگل بخواهید تا سوالات ریاضی شما را حل کند. برای مثال، اگر عبارت ۳ ضربدر ۷ (3times 7) را جستجو کنید، گوگل بی‌درنگ محاسبه کرده و پاسخ صحیح آن را ارائه می‌کند. شما همچنین می‌توانید چیزهایی مثل: ۲۰ درصد ۶۷٫۴۲ دلار را از گوگل بخواهید و جواب (۱۳٫۵۰ دلار) را دریافت کنید.

اگر یکی از فعالیت‌های روزانه‌تان استفاده از توابع پیشرفته ریاضی است و به زبان انگلیسی هم مسلط هستید می‌توانید از اینجا توضیحات  کامل گوگل درباره‌ی نحوه‌‌ی کار ریاضیات سطح پیشرفته را بخوانید.

۹. استفاده از جستجوگر گوگل برای تبدیل واحدها

استفاده از گوگل در تبدیل واحدها
استفاده از گوگل در تبدیل واحدها

گوگل به شما کمک می‌کند تا هر چیزی را به چیز دیگر تبدیل کنید. فقط کافی است اطلاعات اولیه را (البته به زبان انگلیسی) وارد کرده و کلید enter را بزنید. برای مثال، بنویسید 38 Celsius in Fahrenheit، گوگل علاوه‌بر نمایش جواب، یک ماشین حساب تبدیل متقابل را هم برای انجام تبدیل‌های بیشتر نمایش می‌دهد.

پس از تست چندباره این ویژگی در گوگل، به این نکته پی خواهید برد که گوگل برای تبدیل‌های بسیار مسخره هم پاسخ دقیقی ارائه می‌کند. برای مثال بنویسید 17.5millimeters in light years، گوگل علاوه بر ارائه جواب (1.849751e-18 light years) یک ماشین حساب هم ارائه می کند!!!

علاوه‌براین، می‌توانید نرخ تبدیل ارز به روز را هم فقط با تایپ ارقام پیدا کنید. (در این ویژگی هم گوگل یک ماشین حساب دوطرفه ارائه می‌کند). نکته جالب این است که شما حتی نیازی نیست که واحد پول کشور مقابل را برای تبدیل بدانید. الگوریتم گوگل قادر به تشخیص عبارت‌های نوشتاری نیز هست. به‌عنوان مثال، اگر در گوگل سوال 38dollars in Iceland را جستجو کنید پاسخ (در تاریخ ۹ آوریل ۲۰۱۹) ۳۸ دلار برابر است با ۴۵۲۰٫۱۰ کرونای ایسلند را بر‌ایتان نمایش می‌دهد.

باید به این نکته هم توجه داشته باشید که گوگل هیچ تضمینی برای بروز بودن نرخ ارزهای خود ندارد و مسئولیتی در این مورد قبول نمی‌کند. از این رو، این ویژگی احتمالا برای بودجه‌بندی سفرهای خارج از کشور مناسب باشد ولی برای مبادلات ارزی بین‌المللی رسمی نباید به آن اتکا کرد.

۱۰. جستجو در گوگل برای یافتن معنای کلمات و عبارات

جستجوی معنای کلمات در گوگل
جستجوی معنای کلمات در گوگل

با استفاده از عبارات :define یا :definition می‌توانید از قسمت جستجوی گوگل، معانی کلمات (یا عبارت‌های دو کلمه‌ای) را پیدا کنید (البته برای عبارات انگلیسی). این توصیف کننده بدون علامت دونقطه (:) هم کار می‌کند. گوگل در نتیجه‌ی جستجو، برگی را ارائه می‌دهد که شامل معنی، تلفظ و در صورت وجود ریشه کلمه مورد نظر می‌باشد.

۱۱. جستجو در گوگل برای پیگیری وضعیت بسته‌های پستی

جستجوی وضعیت بسته‌های پستی در گوگل
جستجوی وضعیت بسته‌های پستی در گوگل

شما می‌توانید اکثر بسته‌های ارسالی را از صفحه گوگل پیگیری کنید. کافی است کدپیگیری را در کادر جستجوی گوگل وارد کنید تا گوگل به صورت خودکار آن را تشخیص داده و لینک صفحه‌ی پیگیری را به شما ارائه دهد. البته در ایران این موضوع وابسته به اتصال سرویس های ارائه دهنده پستی به گوگل و رعایت استانداردهای گوگل برای شناسایی کد رهگیری پستی از طریق گوگل است. ولی به امتحانش می‌ارزد!

۱۲. جستجوی صوتی در گوگل

جستجوی صوتی در گوگل
جستجوی صوتی در گوگل

برای جستجوی صوتی از طریق مرورگر کامپیوتر، کافیست روی شکلک میکروفون کوچک در کادر جستجو کلیک کنید. استفاده از این ویژگی در دستگاه‌های تلفن همراه راحت‌تر است و با گفتن “ok google” و در ادامه عبارت مورد نظر، گوگل جستجوی خود را آغاز می‌کند. گوگل در حال حاضر فقط در مرورگر Chrome از این ویژگی پشتیبانی می‌کند و البته زبان فارسی فعلا پشتیبانی نمی‌شود.

۱۳. جستجوی ساعت در گوگل

جستجو در گوگل برای پیدا کردن ساعت
جستجو در گوگل برای پیدا کردن زمان

با تایپ عبارت “time”در مرورگر دستگاهتان، گوگل ساعت بروز منطقه‌تان را براساس آدرس IP شما نمایش خواهد داد. قسمت جالب و کاربردی این ویژگی این است که، گوگل می‌تواند ساعت محلی هر جایی از دنیا را تنها با جستجوی عبارت [منطقه مورد نظر] time برای شما پیدا کند. منطقه مورد نظر می‌تواند اسم کشور، شهر و یا (اگر در آمریکا هستید) کدپستی منطقه شما باشد.

۱۴. جستجوی زمان طلوع و غروب آفتاب در گوگل

جستجو در گوگل برای پیدا کردن زمان طلوع و غروب آفتاب
جستجو در گوگل برای پیدا کردن زمان طلوع و غروب آفتاب

آیا می‌خواهید زمان طلوع یا غروب آفتاب را بدانید؟ فقط کافی است “sunrise” یا “sunset” را جستجو کنید. همچنین می‌توانید زمان‌های طلوع خورشید در مکان‌های دیگر را هم با همین روش جستجو کنید.

۱۵. جستجوی آب و هوا در گوگل

جستجوی آب و هوا در Google
جستجوی آب و هوا در گوگل

به سادگی و تنها با جستجوی عبارت “weather” در گوگل، می‌توانید اطلاعات آب و هوا را ببینید. گوگل به‌طور پیش فرض اطلاعات آب و هوا را براساس آدرس IP برای منظقه شما ارائه می‌کند. و یا شما در کل، می‌توانید با جستجوی عبارت [weather [any location، گزارشات آب و هوایی هر مکانی را جستجو کنید، به عنوان مثال [weather [tabriz.

۱۶. جستجو در گوگل برای مشاهده قیمت لحظه‌ای سهام شرکتها

searching in google برای مشاهده قیمت لحظه‌ای سهام شرکتها
جستجو در گوگل برای مشاهده قیمت لحظه‌ای سهام شرکتها

فقط کافی است نماد عمومی شرکت‌ تجاری موردنظر را وارد کنید تا گوگل اطلاعات مربوط به قیمت لحظه‌ای سهام آن شرکت را ارائه دهد. “GOOG” (نماد شرکت Alphabet) و “AAPL” (نماد شرکت Apple ) و یا “AMZN” (نماد شرکت Amazon) نمونه‌هایی از این نمادها هستند. با این حال گوگل هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال آپدیت با تاخیر در نمایش اطلاعات سهام‌ها را نمی‌پذیرد.

۱۷. جستجو در گوگل برای بررسی زمان پروازها

searching in google برای بررسی زمان پروازها
جستجو در گوگل برای بررسی زمان پروازها

اگر فقط شماره پروازتان را تایپ کنید، گوگل برگی به همراه زمان پرواز، مشابه اطلاعات روی تابلوی اعلان فرودگاه‌ها نمایش می‌دهد. همچنین اگر به دنبال رزرو پرواز دیگری هستید گوگل می‌تواند کمکتان کند و لیستی از انواع پروازها را در اختیاراتان قرار دهد.

۱۸. جستجو در گوگل برای یافتن نزدیک‌ترین جاذبه‌های گردشگری محلی

searching in google برای یافتن نزدیک‌ترین جاذبه‌های گردشگری محلی
جستجو در گوگل برای یافتن نزدیک‌ترین جاذبه‌های گردشگری محلی

اگر اهل سفر باشید، احتمالا برایتان پیش‌آمده است که به جای ناشناخته‌ای سفر کرده باشید و ندانید برای بازدید و گردش باید کجا بروید. گوگل این مشکل را برایتان حل کرده است. فقط کافی است عبارت city name] attraction] را جستجو کنید تا گوگل اطلاعات مربوط به جاذبه‌های محلی و تصاویر مربوط به آن شهر را برایتان نمایش دهد. برای نمایش نقشه‌ی منطقه‌ی مربوطه و جاذبه‌های آن در نقشه، بر روی گزینه‌ی “More things to do” کلیک کنید.

۱۹. ذخیره‌ی تصاویر برای جستجوهای بعدی در گوگل

ذخیره‌ی تصاویر برای جستجوهای بعدی در Google
ذخیره‌ی تصاویر برای نمایش در آینده

در سال‌های اخیر، گوگل ویژگی‌ای شبیه به شبکه اجتماعی Pinterest معرفی کرده است که کاربران با استفاده از این ویژگی می‌توانند تصاویر را در یک مکان مرکزی ذخیره کنند و بعدا در مواقع لزوم مجددا آن‌ها را مشاهده کنند. کافی است در جستجوی تصویر، روی هر تصویر کلیک کنید و سپس روی نماد bookmark () کلیک کنید.

این ویژگی در مرورگر کروم کامپیوتر و موبایل کار می‌کند و در بخش همگام‌سازی (در صورتی‌که وارد حساب کاربری گوگل در دستگاهتان شده باشید) به صورت خودکار ذخیره می‌شود. برای دسترسی به تصاویر ذخیره شده در کامپیوتر، روی ‌“Collections” در سمت بالا و راست صفحه جستجوی تصاویر گوگل کلیک کنید. اینجا جایی است که می‌توانید تصاویر را باهم در مجموعه‌های جداگانه‌ گروه‌بندی کنید. در تلفن همراه نیز برای مشاهده تصاویر آیکن bookmark را بزنید.

۲۰. جستجوی بازی‌ها و ابزارها در گوگل

جستجوی بازی‌ها و ابزارها در Google
برخی بازی‌های معروف را به صورت آنلاین در گوگل بازی کنید!

گوگل دارای بازی‌ها و ابزارهایی است که می‌توانید با جستجوی اصطلاحات خاصی به آن‌ها دسترسی پیدا کنید. شما می‌توانید بازی‌هایی نظیر Pac-Man، tic tac toe، Solitaire، Minesweeper، Snake و بازی‌های دیگر زیادی را فقط با جستجوی نامشان در گوگل به صورت آنلاین بازی کنید.

چندین ابزار مفید مختلف هم وجود دارد که می‌توانید به همان روش به آن‌ها دسترسی داشته باشید. می‌خواهید شیر یا خط بیندازید ولی سکه ندارید؟ کافی است عبارت “flip a coin” را جستجو کنید تا گوگل این کار برای شما انجام دهد. گزینه‌های مشابه دیگر همچون عبارت “Roll a dice” (برای تاس انداختن) و “spinner” (برای چرخنده) را هم می‌توانید جستجو کنید.

گوگل دارای ابزارهای دیگری نظیر: ماشین حساب (calculator)، مترونوم (metronome)، تمرینات هوازی (breathing exercises) و نمونه‌گیر رنگ (color picker) که کد هگز (در مبنای ۱۶) و کد دسیمال (در مبنای ۱۰) هر رنگی را مشخص می‌کند، هست.

۲۱. فیلتر کردن محتواهای نامناسب در جستجوی گوگل

فیلتر کردن محتواهای نامناسب در Google
فیلتر کردن محتواهای نامناسب

آیا فرزندی دارید که از کامپیوتر استفاده می‌کند؟ با استفاده از ویژگی جستجوی امن گوگل (Google’s SafeSearch) از آن‌ها در برابر محتواهای نامناسب محافظت کنید. با باز کردن تنظیمات (Settings) و انتخاب گزینه‌ی روشن کردن جستجوی امن (Turn on SafeSearch) می‌توانید هر لینک، تصویر یا ویدیویی را که ممکن است برای مخاطبان در رده های سنی مشخصی، نامناسب تلقی شود را فیلتر کنید. درحالی‌که گوگل اذعان دارد که این قابلیت به‌طور کامل و بدون نقص نیست، ولی باز هم کمکی برای جلوگیری از دیدن محتواهایی است که کودک شما نباید ببیند.

۲۲. جستجوی گوگل به جای شما

گوگل به جای شما سرچ می‌کند
جستجوی گوگل به جای شما با Google Alerts

گاهی اوقات جستجو در گوگل می‌تواند خسته کننده باشد. از این رو، ابزار هشدار‌ی گوگل (Google Alerts) می‌توانند مفید باشد. با استفاده از این ابزار می‌توانید هشدارهای سفارشی ایجاد کنید. پس از آن، گوگل هربار که صفحه‌ی جدیدی حاوی کلمات کلیدی مدنظر شما منتشر شود، به شما اطلاع خواهد داد. از این قسمت می‌توانید هشدارها را ایجاد کنید.

در این صفحه می‌توانید آدرس ایمیلی را انتخاب کنید تا هشدارها به آن ارسال شوند، سپس موضوعات را برای پیگیری اضافه کنید. در نهایت هرآنچه که به دنبال آن هستید را وارد کنید. البته موتور جستجوی گوگل براساس ترتیب ارائه شده در لیستتان پیشنهادها را ارائه خواهد کرد. علاوه‌براین، می‌توانید تنظیماتی نظیر: بازه‌ی زمانی دریافت هشدار، منابع یا برخی محدودیت‌های دیگر را برای هر یک از هشدارها کنترل کنید.

۲۳. سرگرمی و شوخی جالب در صفحه‌ی جستجوی گوگل

سرگرمی‌های موجود در جستجوگر گوگل

ظاهرا مهندسین گوگل فرصت آزاد زیادی دارند و از این فرصت برای طراحی سرگرمی‌ها و شوخی‌های جالب استفاده می‌کنند! در زیر به چند تا از این موارد اشاره شده است که پیشنهاد می‌کنیم حتما آنها را امتحان کنید:

  • با جستجوی عبارت “askew”، صفحه‌ی جستجوی گوگل به صورت مورب و کج نمایش داده می‌شود و با جستجوی عبارت “unaskew” یا “untilt” از حالت کج خارج می‌شود!
  • با جستجوی عبارت “Atari breakout” در صفحه‌ی جستجوی گوگل و کلیک روی عکس‌هایی که نمایش داده می‌شود، بازی معروف breakout شروع خواهدشد.
  • با جستجوی عبارت “Festivus” یک ستون festivus به سمت چپ صفحه اضافه می‌کند.
  • جستجوی عبارت “do a barrel roll” یا عبارت “z or r twice” باعث می‌شود کل صفحه جستجوی گوگل یک چرخش ۳۶۰ درجه انجام بدهد.
  • جستجوی عبارت “Google in 1998” یاعث می‌شود صفحه جستجوی گوگل شبیه صفحه جستجوی سال ۱۹۹۸ میلادی نمایش داده شود.

 

چطور بود؟ آیا مطالب ارائه شده در این مقاله برایتان جالب بود؟ آیا در آینده در جستجوهایتان از آنها استفاده خواهید کرد؟ کدام ترفند برایتان جالب‌تر بود؟ اگر ترفندی هست که برای جستجو در گوگل از آن استفاده می‌کنید ولی در این مقاله ذکر نشده، حتما در بخش نظرات این ترفندها را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: pcmag.com

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: