بنچ مارک چیست و چه اهمیتی در گوشی هوشمند دارد؟

بنچ مارک چیست و چه اهمیتی در گوشی هوشمند دارد؟

حتما تا بحال به این فکر کرده‌اید که چگونه می‌توان گوشی‌های مختلف را از نظر قابلیت‌ها و قدرت پردازشی در زمینه‌های مختلف باهم مقایسه کرد؟ معیار مقایسه رسمی و دقیق چه می‌تواند باشد؟ جواب تست بنچمارک (Benchmark Test) است. بنچمارک‌ها در واقع اعداد و ارقامی هستند که قدرت سخت‌افزاری دستگاه را سنجیده و نشان میدهند. در برخی از معیارها بنچمارک بالاتر و در برخی موارد بنچمارک پایین‌تر نشانه برتری است. در زیر به تعدادی از بنچمارک‌های معروف را معرفی می‌کنیم که هر کدام تست‌هایی با مضامین و معیار‌های مختلف انجام داده و نمرات مربوطه را برای دستگاه‌های مختلف منتشر می‌کنند.

انواع تست بنچمارک

GeekBench

این تست بنچمارک برای تخمین قدرت پردازشی پردازنده‌ی اصلی و عملکرد حافظه است. این بنچمارک محاسبات عدد صحیح، محاسبات اعشاری و عملکرد حافظه را با آزمون‌های مختلف و به صورت تک‌ هسته یا چند هسته اندازه‌گیری کرده و امتیازی کلی را در نظر می‌گیرد. این بنچمارک برای دستگاه‌های اندروید، iOS ، ویندوز و مک و لینوکس نیز منتشر شده است.امتیاز این بنچمارک فقط به نوع و قدرت پردازنده بستگی دارد و سرعت خواندن و نوشتن حافظه داخلی و یا نوع حافظه رم هیچ دخالتی در این امتیاز ندارد.

تست بنچمارک Geechbench

 

GFX

بنچمارکی قدرتمند برای تخمین قدرت پردازشی کارت گرفیکی و پردازنده گرافیکی می‌باشد. این بنچمارک نرخ فریم دستگاه را محاسبه کرده و نتیجه آن را اعلام میکند. هر چقدر امتیاز بالاتر باشد بهتر است. در این تست صحنه هایی از قبیل حمله ربات به شهر و یا میدان جنگ ما قبل تاریخ به اجرا در می‌‌آیند و این نرخ فریم با نام  GFX ثبت می‌شود. بدین ترتیب میتوان توان پردازشی دو دستگاه را مورد بررسی قرار داد.

 

 

Basemark X

این نرم‌افزار بنچمارک برای اندازه گیری پردازنده، کارت گرافیکی، حافظه رم، عملکرد وبگردی و عملکرد دوربین تمرکز می‌کند. همچنین این امتیازات بدست آمده توسط تست‌های مختلف را با هم ترکیب کرده و یک امتیاز کلی را برای ابزار هوشمند شما ارائه می‌کند. در این بنچمارک نیز هر چه امتیاز بیشتر باشد، بهتر است.

 

AnTuTu

AnTuTu یک بنچمارک چینی است که برای شناسایی نوع عملکرد گوشی‌ها استفاده می‌شود. این بنچمارک تمام قسمت های دستگاه را تحت فشار قرار داده و امتیاز کلی را محاسبه می‌کند. امتیاز AnTuTu از تمام قسمت های گوشی همانند رزولوشن نمایشگر، اندازه صفحه نمایشگر، پردازنده، هسته های پردازنده، حافظه‌ی داخلی و حافظه‌ی رم و سیستم عامل نیز استفاده می‌کند، این بنچمارک محبوب ترین و نام آشناترین بنچمارک می‌باشد.

 

Basemark OS

یک ابزار ارزیابی متقابل پلت فرم است که برای ارزیابی و مقایسه عملکرد بازی و گرافیک برای همان گروه های دستگاه های تلفن همراه طراحی شده است. فاکتور های Basemark OS عبارتند از:

  • System -که کارکرد پردازنده را حساب می‌کند.
  • Memory -که سرعت نوشتن و خواندن را حساب می‌کند.
  • Graphics -که عملکرد واحد گرافیکی را بررسی می‌کند.
  • Web -که عملکرد دستگاه در ویژگی‌های عمومی برای وبگردی، تعیین کننده این امتیاز است.

 

 

 

سخن آخر

علاوه بر بنچمارک های فوق بنچمارک های دیگری نیز وجود دارند. اطلاعات بنچمارک ها همیشه صحیح و قابل اطمینان نیستند اما این نتایج می‌توانند یک دیدگاه کلی از قدرت عملکردی و پردازشی یک دستگاه و جایگاه آن محصول را برای کاربران مشخص کنند. نظر شما در مورد بنچمارک ها چیست؟ نظر خود را زیر همین مقاله برای ما و دوستان خود کامنت بگذارید.

با اخبار به روز فناوری برتر دیجیتال همیشه به روز باشید.

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

1 نظر از طرف کاربران برای این مطلب ثبت شده است.

فاطمه مختاری - تاریخ: ۱۴۰۱٫۱۱٫۰۲ ساعت: ۱۴:۵۹

خیلی عالی بود

شما نیز نظر خود را درباره این مطلب بیان نمائید: