نقد و بررسی Redmi 12c؛ وقتی قیمت حرف اول را می‌زند!

نقد و بررسی ردمی 12c

شیائومی برای داشتن سهم بیشتر از بازار گوشی‌های هوشمند، هر ساله تعداد زیادی محصول را در بازه‌های قیمتی مختلف تولید و روانه بازار می‌کند. ردمی نوت 12c را می‌توان یکی از جدیدترین گوشی‌های این شرکت چینی دانست که در ابتدای سال ۲۰۲۳ به بازار عرضه شده است. در ادامه این مطلب قصد داریم به نقد و بررسی ردمی 12c بپردازیم تا ارزش خرید این گوشی اقتصادی و همچنین نقاط مثبت و منفی آن مشخص شود.

جدول مشخصات گوشی ردمی 12c

نام محصولردمی 12c
تاریخ عرضه۱۱ دی ۱۴۰۱
وزن۱۹۲ گرم
ابعاد۱۶۸٫۸ در ۷۶٫۴ در ۸٫۸ میلی‌متر
نمایشگر۶٫۷۱ IPS LCD با رزولوشن HD+
نرخ نوسازی نمایشگر۶۰ هرتز
نرم افزارMIUI 13 بر مبنای اندروید ۱۲
تراشهمدیاتک هلیو G85
پردازنده مرکزیهشت هسته (دو هسته Cortex-A75 با فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز)
پردازنده گرافیکیMali-G52 MC2
حافظه داخلی۳۲، ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت
حافظه رم۳، ۴ و ۶ گیگابایت
کارت حافظه جانبیپشتیبانی می‌کند (با اسلات مجزا)
دوربین‌ها۵۰ مگاپیکسل اصلی
۰٫۰۸ مگاپیکسل عمق میدان
سلفی۵ مگاپیکسل
فیلم‌برداریFHD@30fps
اسپیکر استریوندارد
اینفراردندارد
حسگر اثر انگشتدارد، به روی قاب پشتی
باتری۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت
شارژ سریع۱۰ وات، آداپتور داخل جعبه
رنگ‌بندیمشکی، سبز، سرمه‌ای و بنفش

 

خرید ردمی 12c

طراحی و کیفیت ساخت

گوشی ردمی 12c در بازه قیمتی اقتصادی قرار می‌‌گیرد و با توجه به همین برچسب قیمتی باید از آن انتظار داشته باشیم. این محصول ۱۹۲ گرم وزن و ۸٫۸ میلی‌متر ضخامت دارد و نسبتا هم گوشی بزرگی است ولی در کل به لطف لبه‌های خمیده قاب پشتی به خوبی در دست قرار می‌گیرد و حس اطمینان را به شما انتقال می‌دهد.

قاب پشتی ردمی ۱۲ سی کاملا پلاستیکی است و پوشش مات هم دارد ولی طراحی آن ساده نیست. به روی قاب پشتی الگو‌هایی به شکل خطوط مورب دیده می‌شود که کمک می‌کند اصطکاک قاب با دست بیشتر شود و گوشی در دست حس بهتری داشته باشد. فریم دوربین‌های این گوشی طراحی دو بخشی دارد. نیمه سمت راست هماهنگ با رنگ قاب پشتی است و از حسگر اثر انگشت و لوگوی ردمی میزبانی می‌کند و در سمت چپ هم دوربین‌ها و فلش با طراحی مشکی رنگ دیده می‌شوند.

طراحی در نقد و بررسی ردمی 12c
طراحی قاب پشتی ردمی 12c

فریم کناری گوشی هم مانند قاب پشتی دارای پوشش مات است ولی این بار کاملا ساده طراحی شده و در سمت راست دکمه‌های پاور و ولوم را شامل می‌شود. در بالای گوشی جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا دیده می‌شود و فریم سمت چپ خشاب سیم کارت و SD Card را در بر گرفته است. در نهایت لبه پایینی ردمی 12c میزبان اسپیکر، میکروفون و البته درگاه Micro-USB است.

به سراغ بخش روبرویی این گوشی اقتصادی برویم، جایی که نمایشگر بزرگ با حاشیه‌های نسبتا زیاد خودنمایی می‌کند. نمایشگر ردمی 12c توانسته حدود ۸۲٫۶ درصد از فضای روبرویی را به خود اختصاص دهد و در پایین حاشیه‌های زیادی دیده می‌شود که البته به نسبت بازه قیمتی امری طبیعی است. در بالای این پنل ناچ قطره‌ای دیده می‌شود و اسپیکر مکالمه هم در بالای ناچ قرار گرفته است.

فریم کناری ردمی 12c
فریم سمت راست ردمی 12c

این محصول در چهار رنگ مشکی، سبز، سرمه‌ای و بنفش تولید شده است. گوشی Redmi 12c کیفیت ساخت عالی یا طراحی بسیار زیبایی ندارد، ولی به نسبت برچسب قیمتی تلاش می‌کند تا بهترین عملکرد را ارائه کند و در عمل هم کار کردن با آن حس خوبی دارد. بدنه با وجود پلاستیکی بودن به خوبی در کنار هم قرار گرفته و از مقاومت مناسبی برخوردار است.

نمایشگر؛ قانع به حداقل!

شیائومی برای ردمی 12c از نمایشگری IPS LCD با رزولوشن ۱۶۵۰ در ۷۲۰ و اندازه ۶٫۷۱ اینچی استفاده کرده است. این پنل تراکم ۲۶۸ پیکسل بر هر اینچ را مقابل دیدگان شما قرار می‌دهد و نرخ نوسازی آن هم ۶۰ هرتز معمول است. سازنده چینی وعده داده که این صفحه نمایش می‌تواند تا ۵۰۰ نیت روشنایی تولید کند.

کیفیت این صفحه نمایش به نسبت قیمت گوشی، مناسب است. رنگ‌ها دقت مناسبی دارند و با وجود وضوح نه‌چندان زیاد، می‌توانید محتوا را به شکلی رضایت‌بخش مشاهده کنید. زاویه دید این نمایشگر البته خیلی خوب نیست و از کناره‌ها کیفیت کاهش پیدا می‌کند و رنگ‌ها دقت خود را از دست می‌دهند.

نمایشگر در نقد و بررسی ردمی 12c
نمایشگر ردمی 12c

روشنایی این صفحه نمایش برای محیط‌های داخل خانه کاملا مناسب است و بدون هیچ مشکلی می‌توانید محتوا را مشاهده کنید. این گفته برای محیط‌های باز اما صدق نمی‌کند و زیر نور مستقیم خورشید به سختی می‌توانید محتوای داخل نمایشگر را مشاهده کنید. البته به دلیل ماهیت پنل IPS و البته قیمت گوشی بیشتر از این هم از آن انتظار نداریم.

نکته مثبت این نمایشگر را به نوعی می‌توانیم اندازه بزرگ آن در نظر بگیریم. این اندازه بزرگ پنل باعث می‌شود تا بتوانید با ردمی 12c کتاب بخوانید و یا فیلم و سریال تماشا کنید. در کل صفحه نمایش این گوشی جزو نقاط قوت آن نیست ولی در عین حال جزو نقاط ضعف هم به حساب نمی‌آید و می‌توان گفت صرفا سطح قابل قبولی دارد.

سخت افزار و عملکرد در بازی‌ها

نقد و بررسی ردمی 12c ما را به بخش مهم سخت افزار می‌رساند، جایی که برای یک گوشی اقتصادی اهمیت دوچندانی دارد و در صورت نبودن توان کافی قطعا شما با کندی‌ها و لگ‌های گاه و بی‌گاه مواجه خواهید شد. ردمی ۱۲ سی از تراشه ۱۲ نانومتری مدیاتک هلیو G85 استفاده می‌کند. این چیپست دارای هشت هسته پردازنده مرکزی با چیدمان دو هسته Cortex-A75 با فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس ۱٫۸ است و پردازنده گرافیکی Mali-G52 MC2 را نیز شامل می‌شود.

این چیپست خوشبختانه قدرت مناسبی دارد و باعث می‌شود تا ردمی ۱۲ سی بدون مشکل بتواند از پس کارهای روزمره بربیاید. با این گوشی بدون مشکل می‌توانید در فضای رابط کاربری گشت و گذار کنید و یا وارد برنامه‌های مختلف شوید. همه این کارها با سرعت مناسب و بدون گیر انجام می‌دهد و رضایت شما را به‌دست خواهد آورد.

ردمی 12c و تراشه هلیو G85 موفق شده‌اند در تست مشهور Antutu نمره ۲۰۵ هزار را به‌دست بیاورند. نمره این مدل در تست GeekBench 6 و در بخش تک هسته‌ای برابر با ۴۰۴ و در بخش چند هسته‌ای برابر با ۱۱۵۰ است. در بنچمارک 3DMark هم این محصول موفق شده نمره ۷۲۸ را کسب کند. در ادامه همچنین عملکرد این گوشی اقتصادی در اجرای بازی‌ها را نیز عنوان می‌کنیم.

ردمی ۱۲ سی می‌تواند بازی PUBG Mobile را در حالت گرافیکی High با فریم‌ریت حدود ۴۵ اجرا کند. عملکرد این گوشی در بازی Call of Duty: Mobile در حالت Medium برابر با ۴۰ فریم بر ثانیه است. شما می‌توانید بازی Shadowgun Legends را با گرافیک Low و فریم‌ریت حدود ۵۰ یا بازی Fortnite را با همین گرافیک و فریم‌ریت ۲۰ تجربه کنید.

گوشی ردمی 12c در نسخه‌های متنوعی به بازار عرضه شده تا کاربران بسته به استفاده و بودجه بتوانند بهترین انتخاب را داشته باشند. این گوشی در نسخه‌های ۳۲ گیگابایت با رم ۳، ۶۴ گیگابایت با رم ۳، ۶۴ گیگابایت با رم ۴، ۱۲۸ گیگابایت با رم ۴ و ۱۲۸ گیگابایت با رم ۶ قابل خرید است و خوشبختانه از کارت حافظه جانبی با اسلات مجزا نیز پشتیبانی می‌کند.

به عنوان جمع بندی می‌توانیم بگوییم که عملکرد سخت افزاری Redmi 12c به نسبت بازه قیمتی خوب است و هیچ ایرادی نمی‌توان به آن وارد کرد. این گوشی بدون مشکل می‌تواند از پس کارهای روزمره بربیاید و شما حتی می‌توانید بازی‌ها را نیز با گرافیک متوسط یا پایین با فریم‌ریت قابل قبول اجرا کنید.

نرم افزار و رابط کاربری

شیائومی ردمی 12c از MIUI 13 بر پایه اندروید ۱۲ به صورت پیش فرض استفاده می‌کند و به احتمال زیاد MIUI 14 نیز برای آن عرضه می‌شود. رابط کاربری شیائومی تا حد زیادی از IOS الهام گرفته و از نظر طراحی کنترل سنتر شباهت‌های زیادی به این سیستم عامل دارد. این شباهت با اضافه شدن ویجت‌ها بیشتر هم شده و MIUI تلاش می‌کند تا فرمول موفق اپل را تکرار کند.

رابط کاربری شیائومی قابلیت‌های بسیار زیاد و کاربردی دارد و به شما امکان می‌دهد تا بخش‌های مختلف را طبق سلیقه خود شخصی سازی کنید، از شکل آیکون‌ها گرفته تا فوت دستگاه و موارد دیگر. MIUI رابط کاربری خوب و جذابی به حساب می‌آید و شیائومی در تلاش است تا به مرور عملکرد آن را بهبود ببخشد، به طوری که در MIUI 14 حالا این رابط کاربری از سخت افزار کمتری استفاده می‌کند.

اسپیکر؛ مونو ولی بلند!

این گوشی تنها یک اسپیکر دارد و مطابق انتظار تنها می‌تواند صدای تکی و مونو را به گوش برساند. خوشبختانه این اسپیکر بلندی بسیار خوبی برای گوشی با این قیمت دارد و کیفیت قابل قبول و مناسبی را نیز در اختیار قرار می‌دهد و در کل از عملکرد اسپیکر راضی هستیم.

اسپیکر
اسپیکر در نقد و بررسی ردمی 12c

دوربین در نقد و بررسی ردمی 12c

به اسم این گوشی دارای سه دوربین است ولی در عمل شما می‌توانید از دوربین اصلی و سلفی استفاده کنید. در ادامه به صورت مجزا به عملکرد این دو دوربین خواهیم پرداخت.

دوربین اصلی

ردمی 12c دارای دوربین اصلی با سنسوری ۵۰ مگاپیکسلی با اندازه ۱٫۲.۷۶ اینچی است. این سنسور در پس لنزی با دیافراگم F/1.8 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز پشتیبانی می‌کند. این دوربین به صورت پیش فرض به دلیل ترکیب چهار پیکسل در یک پیکسل تصاویری ۱۲٫۵ مگاپیکسلی به ثبت می‌رساند. عکس‌های ثبت شده با دوربین اصلی قابل استفاده هستند ولی کیفیت خیلی خوبی ندارند. در تصاویر ثبت شده با این دوربین نویز زیادی دیده می‌شود و معمولا فوکوس هم دقیق نیست.

عملکرد دوربین
عملکرد دوربین‌های ردمی ۱۲ سی

شارپنس، کنتراست و رنج دینامیکی شرایط خیلی جذابی ندارد و سطح جزئیات هم کاملا معمولی است. رنگ سوژه‌ها در تصاویر کمی بی‌روح به ثبت می‌رسند و پس از ثبت عکس بهتر است از فیلترهای موجود برای افزایش غلظت رنگ استفاده کنید. کیفیت عکس‌های گرفته شده برای فضای مجازی مناسب و رضایت بخش است ولی نمی‌توانید به روی کیفیت این نمونه‌ها برای مشاهده در مانیتورهای بزرگ حساب باز کنید.

در شب کیفیت تصاویر تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می‌کند و دوربین به خوبی نمی‌تواند به روی سوژه‌ها فوکوس کند. این عکس‌ها نویز بسیار زیاد و سطح جزئیات پایینی دارند و در کل پیشنهاد نمی‌کنیم در شب از این دوربین بهره ببرید.

دوربین سلفی

دوربین سلفی سنسوری 5 مگاپیکسلی دارد. عکس‌های سلفی کیفیت کاملا معمولی دارند و دوربین سخت تلاش می‌کند تا نور کافی جذب کند. وایت بالانس سلفی‌ها خیلی دقیق نیست و سطح جزئیات مناسبی را نیز شاهد نیستیم.

فیلم‌برداری

گوشی Redmi 12c می‌تواند در نهایت کیفیت FHD@30fps فیلم‌برداری کند. کیفیت این ویدئوها خیلی خوب نیست و دوربین همواره تلاش می‌کند تا نور را تنظیم کند. با تکان‌های کوچک دست، ویدئو دارای لرزش شده و از سطح جزئیات کاسته می‌شود.

اگر بودجه بیشتری دارید: نقد و برسی ردمی نوت ۱۲ فورجی

نقد و بررسی ردمی 12c؛ باتری

در نقد و بررسی رمی 12c به بخش باتری و عملکرد آن می‌رسیم. این گوشی یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی دارد و طبق ادعای شیائومی می‌تواند با یک بار شارژ تا ۳۴ ساعت مکالمه یا تا ۲۰ ساعت پخش مداوم ویدئو را دوام بیاورد. این شرکت مدعی شده که 12c می‌تواند با یک بار شارژ تا ۱۳ ساعت بازی کردن را نیز دوام بیاورد.

این یعنی شما با داشتن استفاده متوسط از گوشی، می‌توانید تا ۲ روز به روی این محصول حساب باز کنید. اگر استفاده سنگینی داشته باشید باز هم به احتمال قوی این دستگاه برای شما ۱٫۵ روز دوام می‌آورد.

شارژدهی باتری ردمی ۱۲ سی
شارژدهی باتری ردمی ۱۲ سی

این گوشی از شارژ ۱۰ واتی پشتیبانی می‌کند و درون جعبه هم شارژر دیده می‌شود. متأسفانه شیائومی هنوز هم از Micro-USB استفاده کرده است، اتفاقی که حتی برای یک گوشی اقتصادی هم جالب نیست و در سال ۲۰۲۳ تقریبا تمامی محصولات به سراغ Type-C رفته‌اند. فول شارژ شدن این محصول از ۰ تا ۱۰۰ کمی بیشتر از ۲ ساعت زمان نیاز دارد.

امنیت

همان‌طور که در بخش طراحی هم اشاره کردیم، حسگر اثر انگشت این گوشی در کنار دوربین‌ها به روی قاب پشتی قرار گرفته است. مکان این حسگر خوب است و شما با انگشت اشاره به راحتی می‌توانید حسگر را پیدا کرده و قفل صفحه را باز کنید. عملکرد و سرعت حسگر اثر انگشت خوب و مناسب است و پیشنهاد می‌کنیم از آن برای باز کردن قفل صفحه استفاده کنید.

حسگر اثر انگشت ردمی 12c
حسگر اثر انگشت ردمی 12c

روش دومی که می‌توانید به سراغ آن بروید، تشخیص چهره دو بعدی از طریق دوربین سلفی است که عملکرد خوبی دارد ولی از نظر امنیت روشی ۱۰۰ درصدی نیست و بهتر است از حسگر اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی استفاده کنید.

جمع بندی؛ ردمی 12c بخریم؟

در نقد و بررسی ردمی 12c به طور کامل به نقاط قوت و ضعف آن پرداختیم و حال شما بر اساس نیاز خود باید تصمیم بگیرید که این محصول مناسب شما هست یا خیر. گوشی Redmi 12c نمایشگر بزرگ و مناسبی دارد و از سخت افزار خوبی استفاده می‌کند. شارژدهی باتری این دستگاه بسیار خوب است و نرم افزار به‌روزی را نیز دریافت می‌کند.

از طرفی کیفیت دوربین حتی با توجه به بازه قیمتی چندان خوب نیست و برخی از رقبا عملکرد بهتری از این نظر دارند. پس اگر اولویت شما برای خرید گوشی عکاسی است ردمی 12c نمی‌تواند انتخاب مناسبی باشد، ولی اگر گوشی می‌خواهید که هر از گاهی با آن عکاسی کنید این محصول را مناسب شما می‌دانیم.

خرید ردمی 12c

مزایا

  • طراحی مناسب
  • صفحه نمایش بزرگ
  • سخت افزار خوب
  • باتری بسیار خوب
  • صدای بلند اسپیکر
  • نرم افزار جدید

معایب

  • دوربین‌ها عملکردی خیلی عالی ندارند
  • زاویه دید نمایشگر بی‌نقص نیست
  • درگاه شارژ Micro-USB
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: