بررسی گلکسی A55 سامسونگ؛ پریمیوم‌ترین مدل A تاکنون

نقد و بررسی تخصصی گوشی Samsung Galaxy A55؛ پریمیوم‌ترین مدل A تاکنون

نقد و بررسی تخصصی گوشی Samsung Galaxy A55؛ پریمیوم‌ترین مدل A تاکنون

موفقیت گلکسی A54 انتظارات از گوشی Galaxy A55 که به تازگی عرضه شده است را بسیار بالا می‌برد. محبوبیت سری گلکسی A5x پس از سری گوشی‌های گلکسی S و دستگاه‌های تاشو گلکسی Z قرار می‌گیرد و دلایلی کاملاً منطقی برای آن وجود دارد. با بررسی گلکسی A55 همراه برتر دیجیتال باشید تا بفهمیم آیا جانشین گوشی پرفروش A54 می‌تواند موفقیت قبل را تکرار کند یا خیر؟

بررسی گلکسی A55 از نظر مشخصات فنی

محصول امسال سامسونگ در برخی زمینه‌های کلیدی به دستاوردهای قابل‌توجهی دست یافته است. A55 جدید با نمایشگر بزرگتر، یک چیپست قدرتمندتر، حافظه رم بیشتر در پیکربندی پایه و کیفیت ساخت درجه یک و پریمیوم تقویت شده است.

کره‌ای‌ها جنبه‌هایی که باعث موفقیت گلکسی A54 شدند را حفظ کرده‌اند. پشتیبانی از کارت حافظه microSD، دوربین اصلی خوب با همراهی لنز فوق‌عریض، عمر باتری قابل‌اعتماد و گواهی مقاومت IP67 از جمله این ویژگی‌هاست. علاوه بر این‌ها، A55 این بار از قاب آلومینیومی و روکش محافظتی Gorilla Glass Victus+ بهره می‌برد.

بررسی گلکسی A55 از نظر مشخصات فنی
میان‌رده خوش‌ساخت و قدرتمند سامسونگ حرف‌های زیادی برای گفتن دارد

از جدول زیر می‌توانید مشخصات فنی کامل این گوشی هوشمند را مشاهده کنید:

نام محصولSamsung Galaxy A55
تاریخ عرضهجمعه ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ (۱۵ مارس ۲۰۲۴ میلادی)
ابعاد / وزن۸٫۲ × ۷۷٫۴ × ۱۶۱٫۱ میلی‌متر / ۲۱۳ گرم
نمایشگر اصلی۶٫۶ اینچ از نوع Super AMOLED / نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز / رزولوشن ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ / پشتیبانی از فناوری HDR10+ / نسبت صفحه به بدنه ۸۵٫۸ درصد / تراکم پیکسلی ۳۹۰ پیکسل در هر اینچ / نسبت تصویر ۱۹٫۵:۹ / روشنایی ۱۰۰۰ نیت (HBM) / محافظ صفحه نمایش Corning Gorilla Glass Victus+ و صفحه نمایش همیشه روشن
حافظه رم و فضای ذخیره‌سازی۱۲۸/۶ گیگابایت – ۱۲۸/۸ گیگابایت – ۲۵۶/۸ گیگابایت – ۲۵۶/۱۲ گیگابایت
تراشه و واحد پردازش گرافیکExynos 1480 (فرآیند ساخت ۴ نانومتری) / Xclipse 530
سیستم عامل و رابط کاربریاندروید ۱۴ / رابط کاربری One UI 6.1
ماژول‌های دوربین اصلی و جلو
  • دوربین اصلی (عریض): ۵۰ مگاپیکسل / گشودگی دیافراگم f/1.8 / اندازه سنسور ۱٫۵۶/۱ اینچ / ۱٫۰ میکرومتر / پشتیبانی از قابلیت PDAF و OIS
  • دوربین فوق‌عریض: ۱۲ مگاپیکسل / دریچه دیافراگم f/2.2 / میدان دید ۱۲۳ درجه‌ای / ۳٫۰۶/۱ اینچ / ۱٫۱۲ میکرومتر
  • سنسور ماکرو: ۵ مگاپیکسلی / دریچه دیافراگم f/2.4
  • دوربین سلفی (عریض): ۳۲ مگاپیکسل / گشودگی دیافراگم f/2.2 / ۲٫۷۴/۱ اینچ / ۰٫۸ میکرومتر
صدابلندگوهای استریو
باتری و سرعت شارژلیتیوم یونی ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی غیر قابل تعویض / شارژ ۲۵ وات (سیمی)
رنگ‌هاآبی (Iceblue)
یاسی (Lilac)
سرمه‌ای (Navy)
لیمویی (Lemon)
حسگرهااثر انگشت (زیر نمایشگر، نوری)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، قطب‌نما، حسگر مجاورت مجازی
شبکهGSM / HSPA / LTE / 5G
ارتباطات و اتصالاتشبکه Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 با باندهای دوگانه و Wi-Fi Direct – بلوتوث ۵٫۳
GPS، GLONASS، BDS، GALILEO و QZSS
و NFC (متناسب با بازار عرضه)
پورت شارژ USB Type-C 2.0 و OTG
حدود قیمتتقریباً ۴۸۰ یورو

اکنون این سوال پیش می‌آید که آیا این ارتقاها و ویژگی‌ها منجر به تشویق خریداران به تهیه جانشین Galaxy A54 می‌شود یا خیر؟ به هر حال، بازار گوشی‌های میان‌رده و زیر ۵۰۰ یورو بسیار رقابتی است و تنوع بالایی دارد. آنچه که گلکسی A55 را به یک گوشی هوشمند مناسب تبدیل می‌کند، لزوماً به این معنی نیست که برای یک محصول ۲۰۲۴ مناسب باشد.

خرید Galaxy A55 128/8GB خرید Galaxy A55 256/8GB

رقابت در این بخش از بازار هر لحظه شدیدتر می‌شود و تنها در سه‌ماهه نخست سال جاری میلادی شاهد عرضه گوشی‌های میان‌رده‌ی بسیار قدرتمند بودیم. بنابراین با بررسی گلکسی A55 به صورت تخصصی همراه ما باشید تا ببینیم آیا A55 ارزش هزینه‌ای که برای آن پرداخت می‌کنید را دارد یا خیر؟

کیفیت ساخت و طراحی

در نگاه نخست، گلکسی A55 تقریباً شبیه به نسخه قبلی خود به نظر می‌رسد. با این حال تغییرات ظریف آن سبب می‌شود حس یک گوشی متفاوت را القا کند. منظور ما از این حس متفاوت، از جنبه مثبت آن است.

شیشه جلویی اکنون با Gorilla Glass Victus+ محافظت می‌شود. این یک ارتقا نسبت به مدل سال گذشته محسوب می‌شود که دارای فریم پلاستیکی و روکش تاریخ‌گذشته Gorilla Glass 5 بود. میان‌رده‌ی جدید سامسونگ همچنان از استاندارد مقاومت IP67 برخوردار است و در برابر گرد‌ و غبار و آب مقاومت دارد. در بخش پشتی دستگاه از مدل معمولی گوریلا گلس استفاده شده است و کره‌ای‌ها هنوز نوع آن را اعلام نکرده‌اند.

نمای روبرویی گوشی Samsung Galaxy A55
یکی از پریمیوم‌ترین و باکیفیت‌ترین گوشی‌های میان‌رده سامسونگ

پنل پشتی با رنگ‌های آبی (Iceblue)، یاسی (Lilac)، سرمه‌ای (Navy) و یا لیمویی (Lemon) رنگ‌آمیزی شده است. بنابر دلایلی، مدل Navy دستگاه در رندرها و تصاویر گوشی، مشکی به نظر می‌رسد.

این دستگاه با قاب تخت آلومینیومی در کناره‌ها و لنزهای دوربین بزرگتر در پشت، شباهت زیادی به Galaxy S24 دارد. گلکسی A55 اگر از نظر اندازه با S24 تفاوت نداشت، حتماً آن را با گوشی پرچمدار سامسونگ اشتباه می‌گرفتید. نواحی نسبتاً بلندتر اطراف کلیدهای پاور و کنترل صدا، دیگر تفاوت آن با S24 است.

از سوی دیگر، برخی افراد احتمالاً به دلیل لبه‌های تیز حاضر در نقاط اتصال فریم با پنل‌های جلویی و پشت احساس ناخوشایندی پیدا می‌کنند. صرف نظر از قاب کناری، محل قرارگیری دکمه‌ها و موقعیت حسگر اثر انگشت کاملاً استادانه در نظر گرفته شده است. همه آن‌ها به راحتی در دسترس قرار دارند.

متاسفانه این همه‌ی چیزهای خوبی است که درباره حسگر اثر انگشت می‌توان گفت. از آخرین باری که با یک اسکنر غیرقابل‌اعتماد روبرو بودیم، مدت‌ها می‌گذرد. ما حتی سعی کردیم با یک انگشت یکسان، دو گزینه را به حسگر اثر انگشت اضافه کنیم که با وجود آن هم دردسرهای زیادی را تجربه کردیم.

آیا گلکسی A55 یکی از خوش‌دست‌ترین گوشی‌هایی است که تا به حال عرضه شده است؟ خیر. اما آیا از نظر ظاهری و کیفیت ساخت یکی از بهترین‌هاست؟ قطعاً بله چراکه A55 به خوبی احساس یک محصول لوکس و گران‌قیمت را تداعی می‌کند.

بررسی گلکسی A55 از نظر نمایشگر

گلکسی A55 در اصل همان نمایشگر A54 را قرض گرفته است و تنها اندازه آن را ۰٫۲ اینچ افزایش می‌دهد. A55 حول یک صفحه نمایش ۶٫۶ اینچ OLED با نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز و رزولوشن ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل ساخته شده است. این پنل همچنین از استاندارد HDR10+ و گواهی Widevine L1 برای کیفیت‌های بالا و پخش HDR روی سرویس‌هایی نظیر نتفلیکس و آمازون پرایم پشتیبانی می‌کند.

صفحه نمایش آ ۵۵ با حاشیه‌های ضخیم
بهتر بود A55 حاشیه‌های باریک‌تری در اطراف نمایشگر خود داشته باشد

صفحه نمایش A55 علی‌رغم ویژگی‌های مدرن خود، ظاهر یک نمایشگر مدرن در سال ۲۰۲۴ را ندارد. تولیدکنندگان در سال ۲۰۲۴ به سمت کاهش حاشیه‌ها رفته‌اند و متاسفانه سامسونگ این روند را دنبال نمی‌کند. برخی از رقبا از جمله گوشی‌های ارزان‌تر ردمی نوت ۱۳ حاشیه‌های باریک‌تری دارند. با اینکه این موضوع روی خرید کسی تاثیرگذار نیست اما بهتر بود سامسونگ تصمیم دیگری می‌گرفت.

به موضوع اصلی در بررسی گلکسی A55 از نظر نمایشگر برگردیم. عملکرد صفحه نمایش A55 نسبت به A54 دستخوش تغییر نشده است. ما در حالت خودکار به حداکثر روشنایی ۱۰۱۰ نیت رسیدیم در حالی که این رقم در حالت کنترل دستی برابر با ۴۴۶ نیت بود.

نام گوشیحالت دستی (Manual Mode)حالت خودکار (Auto Mode)
ناتینگ فون 2a۶۶۴۹۸۱
شیائومی 13T۵۰۰۱۲۶۴
گلکسی A54۴۵۷۹۸۰
گلکسی S23 FE۴۵۱۹۸۵
گلکسی A55۴۴۶۱۰۱۰
گلکسی A35۴۴۱۱۰۲۴

هرچه تعداد نیت‌ها بالاتر از ۱۰۰۰ باشد برای یک گوشی با این رنج قیمت بسیار خوب است و خوانایی کافی صفحه در زیر نور خورشید را فراهم می‌کند. اما باید اشاره کنیم که برخی گوشی‌های ارزان‌تر خود سامسونگ از میان‌رده‌ی جدید این شرکت بهتر عمل می‌کنند و به بیش از ۱۴۰۰ نیت روشنایی می‌رسند.

نرخ تازه‌سازی

کنترل نرخ تازه‌سازی کاملاً استاندارد است. شما با دو گزینه روبرو هستید – تطبیقی یا استاندارد. دومی، سقف نرخ تازه‌سازی را روی ۶۰ هرتز قفل می‌کند، در حالی که حالت تطبیقی تلاش می‌کند در بیشتر شرایط این نرخ را روی ۱۲۰ هرتز نگه دارد. با این وجود، هنگام نمایش تصاویر ثابت یا پخش ویدیو، صفحه نمایش به ۶۰ هرتز کاهش می‌یابد.

بررسی گلکسی A55 از لحاظ دوربین

تنظیمات دوربین نسبت به A54 بدون تغییر باقی مانده است. ما یک دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی داریم که با یک دوربین فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی و یک واحد اختصاصی ماکرو ۴ مگاپیکسلی همراهی می‌شود. دوربین سلفی نیز همان ۳۲ مگاپیکسل همیشگی است.

عکاسی با گوشی‌ میان‌رده سامسونگ
دوربین A55 عملکرد بسیار خوبی در طول روز دارد

اینکه سامسونگ از سنسورهای ۱۲ مگاپیکسلی اولتراواید برای میان‌رده‌های خود استفاده می‌کند، بسیار عالی است؛ چراکه عکس‌های به مراتب بهتری در مقایسه با همتایان ۸ مگاپیکسلی خود می‌گیرند. دوربین اصلی از ویزگی لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) نیز پشتیبانی می‌کند که امتیاز خوبی محسوب می‌شود. سامسونگ این بار از سنسور IMX906 برای دوربین اصلی A55 کمک گرفته است.

دوربین اصلی

با وجود آنکه سخت افزار دوربین A55 مشابه با همان تنظیمات A54 است، اما میان‌رده جدید سامسونگ در پردازش تصاویر کمی متفاوت و بهتر عمل می‌کند. دوربین اصلی در طول روز عکس‌های خوبی با جزئیات زیاد و کمی شارپ اضافه می‌گیرد. مورد آخر، تفاوت اصلی بین A54 و A55 را نشان می‌دهد. جایی که گوشی A55 تصاویر واضح‌تر و شارپ‌تری تولید می‌کند.

از سوی دیگر، رندر جدید تصاویر، رویکرد محافظه‌کارانه‌تری به رنگ‌ها می‌دهد – آن‌ها اکنون به رنگ‌های طبیعی نزدیک‌تر هستند اما همچنان پرجنب‌وجوش هستند. این مورد به خصوص در تصاویر حاوی شاخ و برگ درختان و آسمان بیشتر به چشم می‌آید.

محدوده دینامیکی عالی است، کنتراست خوب است، جذب نور دقیق خواهد بود و دمای رنگ مناسبی را شاهد هستیم. گاهی در عکاسی از آسمان یا فضاهای داخلی شاهد کمی نویز هستیم اما دستگاه کیفیت خوبی را در محیط‌های داخلی حفظ می‌کند.

عملکرد دوربین در طول شب نیز ثابت خواهد بود چراکه سیستم عمدتاً حالت شب (Night Mode) اختصاصی را فعال می‌کند. پس از فعال‌سازی حالت شب می‌توانید از عکس‌هایی با ظاهر طبیعی، باجزئیات، شارپ و واضح لذت ببرید. کنتراست و رنگ‌ها نیز وضعیت خوبی دارند.

بررسی گلکسی A55 از نظر بزرگنمایی ۲ برابر

سامسونگ امسال در پردازش اینگونه تصاویر کوتاهی داشته است. بنا به دلایلی، تصاویر سال گذشته با قابلیت بزرگنمایی ۲ برابری بهتر از امسال به نظر می‌رسند. گلکسی A55 حالت برش تصاویر با زوم ۲ برابر را ارائه می‌دهد که نویز آن کاملاً واضح است. دیگر آن تصاویر واضح و دقیق در حالت 1x را شاهد نیستیم. هرچند رنگ‌ها، کنتراست، محدوده دینامیکی و … یکسان هستند.

در کمال تعجب، حالت بزرگنمایی دو برابری در طول شب عکس‌های به مراتب بهتری می‌گیرد. از این نظر، رندرها بسیار شبیه به حالت استاندارد 1x هستند اما کمی صاف‌تر هستند و نویز بیشتری دارند.

دوربین فوق‌عریض

میان‌رده‌های سامسونگ عملکرد بسیار خوبی در زمینه دوربین اولتراواید دارند و واحد ۱۲ مگاپیکسلی گلکسی A55 نیز همین روند را دنبال می‌کند. در حقیقت، A55 در زمینه دوربین‌های فوق‌عریض بسیاری از رقبای خود را کنار می‌زند.

عکس‌های گرفته‌شده با اولتراواید A55 در بیشتر زمینه‌ها یکدست هستند. وضوح و جزئیات تصاویر عالی هستند. رنگ‌ها به خوبی به نمایش در می‌آیند. کنتراست وضعیت مطلوبی دارد و هیچ نشانه‌ای از حاشیه‌های رنگی وجود نداشت.

وقتی نور محیط کافی نباشد، وضوح کاهش می‌یابد و نویز به تصویر نفوذ می‌کند. محدوده دینامیکی نیز می‌توانست در محیط‌های بیرونی و سایه‌های خردشده بهتر عمل کند. دوربین فوق‌عریض دستگاه همیشه حالت شب را فعال می‌کند. با این حال، نتایج فاصله زیادی با نمونه‌های ایده‌آل دارد چراکه دارای نویز هستند و محدوده دینامیکی محدودی دارند.

با وجود همه این مشکلات جزئی و به خصوص در مقایسه با دیگر دوربین‌های فوق‌عریض گوشی‌هایی با این قیمت، A55 عملکرد بسیار خوبی در این بخش دارد.

بررسی گلکسی A55 از نظر دوربین سلفی

سلفی‌های ۳۲ مگاپیکسلی گلکسی A55 باید پس از Pixel binning با رزولوشن ۸ مگاپیکسل تولید شوند. اما به جای آن شاهد تصاویری با وضوح ۱۲ مگاپیکسلی هستیم؛ حداقل در حالت عریض که میدان دید بیشتری را پوشش می‌دهد.

مطابق معمول حالت برش‌یافته نیز وجود دارد که باعث می‌شود چهره شما کادر را بهتر پُر کند. در این حالت، سلفی‌های ۸ مگاپیکسلی دریافت خواهید کرد.

تصاویر سلفی با گوشی Galaxy A55 عالی هستند. این تصاویر جزئیات زیادی دارند و نسبتاً شارپ هستند (تا زمانی که نور کافی وجود داشته باشد) و رنگ‌ها کاملاً طبیعی به نظر می‌رسند. الگوریتم HDR نیز خوب عمل می‌کند و عملکرد مناسبی در جذب نور روی صورت سوژه بدون خراب کردن پس‌زمینه دارد.

فیلم‌برداری

قابلیت فیلمبرداری گلکسی A55 ذره‌ای تغییر نکرده است. این دستگاه همچنان می‌تواند از طریق دوربین اصلی خود، ویدیوهایی با وضوح 2160p و ۳۰ فریم بر ثانیه با استفاده از EIS ضبط کند. واحد فوق‌عریض دستگاه نیز قادر به ضبط ویدیوهای 4K و 30fps است که معمولاً در یک گوشی ارزان‌قیمت دیده نمی‌شود.

فیلم‌های 4K با دوربین اصلی بسیار جذاب به نظر می‌رسند – رنگ‌های تند، کنتراست مناسب، جزئیات بالا و محدوده دینامیکی گسترده. قابل درک است که فیلم‌برداری با دوربین فوق‌عریض منجر به جزئیات کمتر در ویدیوها می‌شود. اما به طور کلی، عملکرد فیلمبرداری 4K با دوربین اصلی و همچنین فوق‌عریض A55 تقریباً چشمگیر است.

بررسی گلکسی A55 از نظر عملکرد فنی

گلکسی A54 سال گذشته از تراشه اگزینوس ۱۳۹۰ بهره می‌برد و اکنون، گلکسی A55 به چیپست جدیدتر و قدرتمندتر اگزینوس ۱۴۸۰ براساس فرآیند ساخت ۴ نانومتری مجهز شده است.

اگزینوس ۱۴۸۰ جدید دارای همان ترکیب ۴ هسته Cortex-A78 و ۴ هسته Cortex-A55 است. با این حال، چهار هسته بزرگ این پردازنده اکنون سرعت کلاک بالاتری دارند. خوشه چهارهسته‌ای Cortex-A78 فرکانس ۲٫۷ گیگاهرتز دارد، در حالیکه خوشه Cortex-A55 همان کلاک ۲٫۰ گیگاهرتز را حفظ می‌کند.

بررسی گلکسی A55 از نظر عملکرد فنی
تراشه اگزینوس ۱۴۸۰ قدرت زیادی دارد

با این حال، پردازنده گرافیکی قبلی Mali-G88 MP5 با واحد Xclipse 530 جایگزین شده که با همکاری شرکت AMD و بر اساس معماری RDNA 2 ساخته شده است.

وقتی صحبت از حافظه می‌شود، گلکسی A55 سه گزینه را ارائه می‌دهد – ۸ گیگابایت / ۱۲۸ گیگابایت، ۸ گیگابایت / ۲۵۶ گیگابایت و ۱۲ گیگابایت / ۵۱۲ گیگابایت. ما از نسخه پایه با ۱۲۸/۸ گیگابایت برای این بررسی استفاده کرده‌ایم. پس از اجرای آزمایش ذخیره‌سازی AnTuTu نتایجی بدست آمد که کاملاً با استاندارد UFS 2.1 تطابق دارد.

سامسونگ هنوز اعلام نکرده که از چه نوع حافظه ذخیره‌سازی برای Galaxy A55 استفاده کرده است. با این حال، بررسی‌های ما نشان می‌دهد که حداقل نسخه پایه از حافظه UFS 2.1 بهره می‌برد.

اکنون بدون صحبت اضافه بیایید ببینیم که تراشه اگزینوس ۱۴۸۰ جدید در برابر رقبای خود از کوالکام و مدیاتک چطور عمل می‌کند.

جدول امتیازات Geekbench 5

نام گوشیچندهستهتک‌هسته
شیائومی 13T۳۹۰۱۱۰۱۶
گلکسی S23 FE۳۶۶۶۱۱۵۸
گلکسی S23 FE (اسنپدراگون)۳۵۵۰۱۲۰۸
گلکسی A55۳۲۵۹۸۸۸
گلکسی A35۲۷۴۰۷۷۸
گلکسی A54۲۷۰۳۷۷۰
ناتینگ فون 2a۲۱۸۴۸۶۳

جدول امتیازات Geekbench 6

نام گوشیچندهستهتک‌هسته
شیائومی 13T۴۰۸۹۱۲۶۸
گلکسی S23 FE۳۹۶۴۱۶۱۱
گلکسی S23 FE (اسنپدراگون)۳۹۴۷۱۶۷۲
گلکسی A55۳۳۵۰۱۱۴۲
گلکسی A35۲۹۳۱۱۰۲۵
گلکسی A54۲۷۹۷۱۰۰۸
ناتینگ فون 2a۲۵۹۲۱۱۲۷

نتایج بنچمارک AnTuTu 10

نام گوشیامتیاز
گلکسی S23 FE۱۱۳۴۲۵۰
گلکسی S23 FE (اسنپدراگون)۱۱۲۹۲۸۰
گلکسی A55۷۲۶۱۵۸
ناتینگ فون 2a۶۸۴۵۶۴
گلکسی A35۶۰۳۴۴۱
گلکسی A54۵۸۹۴۴۸

نتایج 3Dmark

نام گوشیWild Life (1440p)Wild Life Extreme (2160p)
گلکسی S23 FE (اسنپدراگون)۹۹۱۹۲۵۵۷
گلکسی S23 FE۸۴۹۴۲۳۵۶
ناتینگ فون 2a۴۱۳۱۱۱۵۱
گلکسی A55۳۸۳۱۱۰۲۴
گلکسی A54۲۸۱۸۸۰۸
گلکسی A35۲۷۵۱۸۰۶

تراشه اگزینوس ۱۴۸۰ از نظر عملکرد کاملاً رقابتی به نظر می‌رسد. GPU، CPU و عملکرد ترکیبی این موضوع را ثابت می‌کنند. همچنین یک ارتقای بزرگ نسبت به اگزینوس ۱۳۸۰ قدیمی‌تر محسوب می‌شود. این پردازنده فقط کمی با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ سطح‌بالا و اگزینوس ۲۲۰۰ (گلکسی S23 FE) و دایمنسیتی ۸۲۰۰ اولترا (شیائومی 13T) فاصله دارد.

امتیاز عالی گلکسی A55 در استرس تست نیز ما را شگفت‌زده کرد. در هر دو استرس تست CPU و GPU، دستگاه تقریباً حداکثر عملکرد خود را حفظ کرد و خود A55 نیز گرمای شدیدی را تولید نمی‌کرد.

پایداری حرارتی عالی A55 تجربه‌های عالی و روان بازی‌های موبایل را در فواصل زمانی طولانی‌مدت تضمین می‌کند. این موضوع نشان می‌دهد سامسونگ در طراحی تراشه بروزشده اگزینوس ۱۴۸۰ چقدر خوب عمل کرده است.

نرم افزار و سیستم عامل

بررسی گلکسی A55 از نظر نرم افزاری نشان می‌دهد؛ گلکسی A55 در خارج از جعبه، روی آخرین نسخه اندروید ۱۴ با رابط کاربری One UI 6.1 سامسونگ اجرا می‌شود.

رابط کاربری One UI 6.1 مبتنی بر اندروید ۱۴
امکانات و ویژگی‌های متعدد با سرعت بالا و تجربه روان

کره‌ای‌ها تا چهار بروزرسانی اصلی سیستم عاملی و ۵ سال پشتیبانی امنیتی را برای A55 وعده داده‌اند. این موضوع تعهد بالای سامسونگ به محصولات خود را نشان می‌دهد و بیشتر از چیزی‌ست که رقبا در مدل‌های میان‌رده‌ی محصولات خود ارائه می‌دهند.

پوسته اندرویدی One UI 6.1 با سری گلکسی S24 معرفی شد. گلکسی A55 تقریباً همه ویژگی‌هایی که روکش سفارشی سامسونگ دارد را ارائه می‌دهد. البته این دستگاه ویژگی‌های جدید هوش مصنوعی سامسونگ، موسوم به Galaxy AI را از دست می‌دهد که به‌طور اختصاصی برای مدل‌های پرچمدار این شرکت عرضه شده‌اند.

بررسی گلکسی A55 از نظر باتری

گلکسی A55 از باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی مشابه با مدل قبلی خود بهره می‌برد. اما بهره‌مندی از تراشه جدید اگزینوس ۱۴۸۰ نوید کارایی بهتر باتری را می‌دهد. هرچند باید صفحه نمایش را نیز در نظر بگیریم، چراکه اکنون ۰٫۲ اینچ بزرگتر شده است که می‌تواند به افزایش مصرف انرژی ختم شود.

با این حال، شاهد بهبود قابل‌توجهی در طول عمر باتری نسبت به A54 بودیم. پیشرفت‌های قابل‌توجه در همه زمینه‌ها به جز گیمینگ به چشم می‌خورند.

گلکسی A55 جدید امتیاز ۱۳ ساعت و ۲۷ ساعت از نظر استفاده فعال (Active Use) دست می‌یابد که بسیار خوب است. از نظر وب‌گردی و تماس‌های تلفنی پیشرفت داشته، اما پخش ویدیو با اختلاف نسبت به مدل سال پیش بهتر شده است.

نام گوشیتماس تلفنیپخش ویدیووب‌گردیگیمینگ سه‌بعدیاستقامت کلی
گلکسی A55 سامسونگ۳۷ ساعت و ۸ دقیقه۱۸ ساعت و ۵۳ دقیقه۱۱ ساعت و ۴۰ دقیقه۷ ساعت و ۱۸ دقیقه۱۳ ساعت و ۲۷ دقیقه
گلکسی A54 سامسونگ۲۶ ساعت و ۳۴ دقیقه۱۳ ساعت و ۲۳ دقیقه۹ ساعت و ۵ دقیقه۷ ساعت و ۴۲ دقیقه۱۱ ساعت و ۱۵ دقیقه
شیائومی 13T۳۳ ساعت و ۲۸ دقیقه۱۳ ساعت و ۵۹ دقیقه۱۰ ساعت و ۴ دقیقه۸ ساعت و ۳۰ دقیقه۱۲ ساعت و ۲۳ دقیقه

میان‌رده جدید سامسونگ در مقایسه با رقبای خود، به وضوح عملکرد خوبی دارد و همه گوشی‌ها به جز ناتینگ فون 2a را شکست می‌دهد. به نظر می‌رسد تراشه اگزینوس ۱۴۸۰ از نظر بهره‌وری انرژی عملکرد بسیار خوبی دارد.

سرعت شارژ

در بررسی گلکسی A55 از لحاظ سرعت شارژ تغییری احساس نمی‌شود چراکه گلکسی A55 همچنان به پروتکل ۲۵ وات Power Delivery متکی است که در گروه قیمتی خود، چندان رقابتی نیست. حدود ۱ ساعت و ۳ دقیقه طول می‌کشد تا باتری به صورت کامل شارژ شود. در حالی که در طول ۳۰ دقیقه، شارژ باتری فقط به ۵۵ درصد می‌رسد.

همانطور که از جدول زیر پیداست، بسیاری از گوشی‌های دیگر با قیمت‌های مشابه، با اختلاف خوبی از A55 سبقت می‌گیرند. وجود شارژر درون جعبه آن‌ها یک مزیت دیگر نسبت به میان‌رده‌ی جدید سامسونگ دارد.

نام گوشیشارژ در ۱۵ دقیقهشارژ در ۳۰ دقیقهشارژ کامل
گلکسی A55 سامسونگ۲۹ درصد۵۵ درصد۱ ساعت و ۳ دقیقه
گلکسی A54 سامسونگ۳۰ درصد۵۶ درصد۱ ساعت و ۳ دقیقه
شیائومی 13T۴۰ درصد۷۰ درصد۵۱ دقیقه

برای استفاده حداکثری از سیستم شارژ گوشی باید یک شارژر ۲۵ وات و PD 3.0 سامسونگ را تهیه کنید.

نتیجه نهایی بررسی گلکسی A55

ما امید زیادی به گلکسی A55 داشتیم، اما به نظر می‌رسد که رقابت در این بخش بازار سرعت بیشتری به خود گرفته‌است. A55 جدید تلاش دارد موفقیت‌های نسخه قبلی خود را ادامه دهد، اما ارتقاهای متوسط، توجیه قیمت بالای آن را دشوار می‌سازد.

ما تحت‌تاثیر عمر باتری قرار گرفتیم و عاشق طراحی جدید و کیفیت ساخت بالای آن شدیم. عملکرد پایدار خوبی را شاهد بودیم و از دوربین همه‌کاره آن از جمله تصاویر سلفی و ضبط ویدیو بسیار راضی هستیم. کیفیت صفحه نمایش نیز رقابتی است، هرچند امروزه گوشی‌های بسیاری با نمایشگر ۱۲۰ هرتز پیدا می‌شوند.

در نهایت، این برچسب قیمت گلکسی A55 است که ما را از توصیه خرید این دستگاه باز می‌دارد. گزینه‌های معقول زیادی با قیمت مشابه و حتی پایین‌تر وجود دارند که اگر نگوییم بهتر، عملکرد و تجربه‌ی مشابهی را به ارمغان می‌آورند. چیزهای کوچک که شاید مهم به نظر نرسند به این دستگاه لطمه می‌زنند. عملکرد نامطلوب حسگر اثر انگشت، سنسور مجاورت مجازی ناخوشایند و حاشیه‌های ضخیم صفحه نمایش از این دست هستند.

نتیجه نهایی بررسی گلکسی A55 سامسونگ
گلکسی A55 یک میان‌رده قدرتمند و پریمیوم است اما قیمت بالایی در مقایسه با رقبا دارد

در مجموع می‌توان گفت که Galaxy A55 گوشی خوبی است اما نه با این قیمت. پیش‌بینی می‌شود دیگر دستگاه‌های ارزان‌تر یا با همین قیمت، باعث کاهش فروش گلکسی A55 شود مگر اینکه سامسونگ قیمت میان‌رده خود را کاهش دهد. بنابراین اگر قیمت گلکسی A55 کاهش یابد، آن وقت خرید این گوشی پیشنهاد می‌شود.

نکات مثبت

  • ساختار محکم با Gorilla Glass Victus+، فریم آلومینیومی و استاندارد IP67
  • عمر باتری عالی
  • عملکرد قابل‌اعتماد دوربین و ویدیوهای عالی
  • عملکرد خوب در این محدوده قیمتی، مدیریت و توزیع گرمای مناسب
  • بلندگوهای استریو با کیفیت خوب
  • یکی از معدود دستگاه‌های مجهز به درگاه کارت حافظه در این رنج قیمت
  • پوسته اندرویدی One UI 6.1 و چهار بروزرسانی اصلی سیستم عاملی

نکات منفی

  • بدون شارژر در جعبه
  • عملکرد غیرقابل‌اعتماد حسگر اثر انگشت
  • حاشیه‌های ضخیم نمایشگر
  • سنسور مجاورت مجازی برای خاموش‌کردن صفحه هنگام تماس‌ها به خوبی نسخه فیزیکی نیست
  • قیمت بالا به خصوص در مقایسه با رقبا

اکنون که بررسی گلکسی A55 سامسونگ به پایان رسید، نوبت شماست که نظر خود درباره میان‌رده جدید سامسونگ را بگویید. آیا شما Galaxy A55 را گوشی خوبی می‌دانید و خرید آن را به بقیه پیشنهاد می‌دهید؟ به نظر شما مزایا و معایب گوشی جدید سامسونگ چیست؟ لطفاً نظرات و تجربیات خود را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران برتر دیجیتال به اشتراک بگذارید.

منبع : GSMArena

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: