۶ قابلیت کمترشناخته‌شده اما کاربردی اندروید ۱۵

۶ قابلیت کاربردی اندروید ۱۵ که نمی‌شناسید

پس از ماه‌ها صبر و انتظار، گوگل سیستم عامل اندروید ۱۵ را در سه‌شنبه ۲۴ مهر (۱۵ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی) عرضه کرد. این نسخه در نگاه اول یک ارتقا بزرگ به نظر نمی‌رسد – چراکه هیچ بازطراحی قابل‌توجه و پر زرق و برقی در صفحه اصلی، تنظیمات سریع و حتی دیگر اِلمان‌های نرم‌افزاری آن دیده نمی‌شود. با این حال بروزرسانی جدید در زیر بدنه اندروید ۱۵، مجموعه‌ای از ارتقاهای مفید و ویژگی‌های هیجان‌انگیز را به ارمغان می‌آورد که تجربه کلی نرم‌افزاری را بهبود می‌بخشد. با معرفی ۶ قابلیت کاربردی اندروید ۱۵ و کمتر شناخته شده آن با برتر دیجیتال همراه باشید.

با اینکه ویژگی‌هایی نظیر فضای خصوصی (Private Space)، ارتباط ماهواره‌ای، ژست‌های حرکتی پیش‌بینی‌شده و بایگانی برنامه‌ها بیشترین توجهات را به خود جلب کرده‌اند؛ اما قابلیت‌های کمتر شناخته شده‌ای نیز وجود دارند که می‌توانند به همان اندازه مفید واقع شوند.

۶ قابلیت کاربردی اندروید ۱۵ که بسیاری از کاربران از آن خبر ندارند

۱- گوشی اندرویدی خود را به یک وبکم تبدیل کنید

اندروید ۱۴ نیز به شما امکان می‌دهد تا از گوشی اندرویدی خود به عنوان وب‌کم برای کامپیوتر خود استفاده کنید؛ اما اندروید ۱۵ با معرفی یک حالت کیفیت بالا و جدید که کیفیت ویدیو را در اتصال سیمی بهبود می‌بخشد، این ویژگی را یک قدم به جلو سوق می‌دهد. در حالی که کیفیت ویدیو بهبود می‌یابد اما شاید گوشی هوشمند شما کمی داغ شود چراکه برخی بهینه‌سازی‌ها را غیرفعال می‌کند.

در زیر کارهایی که باید برای استفاده از این قابلیت انجام دهید آمده است:

  • گوشی خود را با کابل (اتصال سیمی) به کامپیوتر متصل کنید.
  • روی گزینه USB notification ضربه بزنید و Webcam را انتخاب کنید.
  • سپس روی دکمه HQ در گوشه سمت چپ قسمت بالای صفحه ضربه بزنید.

۲- شارژ را برای حفظ سلامت باتری محدود کنید

اکنون بیشتر برندهای تولیدکننده موبایل، برنامه پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی‌مدت‌تری را ارائه می‌دهند تا دستگاه‌ها تا چند سال آینده قابل استفاده و بروز باشند. از این رو لازم است تا باتری گوشی خود را سالم نگه دارید. اندروید ۱۵ با اجازه دادن به کاربران برای محدود کردن شارژ باتری تا ۹۰ درصد، این کار را آسان می‌کند.

۶ قابلیت کاربردی اندروید ۱۵ - محدودسازی شارژ برای حفظ سلامت باتری دستگاه

این ویژگی جدید «بهینه‌سازی شارژ / Charging optimization» نام دارد. در صورت فعال‌سازی آن، شارژ دستگاه پس از رسیدن به ۹۰ درصد متوقف می‌شود تا سلامت باتری را حفظ کند.

نحوه فعال‌سازی قابلیت بهینه‌سازی شارژ در دستگاه‌های گوگل پیکسل به این صورت است:

  • تنظیمات گوشی را باز کرده و وارد بخش «باتری / Battery» شوید.
  • روی گزینه Charging optimization کلیک کنید.
  • گزینه Use charging optimization را روشن کنید و «Limit to 80%» را انتخاب کنید.

گوشی‌های گلکسی سامسونگ که از رابط کاربری One UI 6.1 (مبتنی بر اندروید ۱۴) استفاده می‌کنند به این ویژگی مجهز هستند و اکنون این قابلیت به عنوان بخشی از اندروید ۱۵ در دسترس قرار دارد.

۳- دستگاه خود را از شبکه‌های Wi-Fi پنهان کنید

سیستم عامل اندروید ۱۵ ویژگی‌های امنیتی متعددی را معرفی می‌کند و شامل قابلیت‌هایی می‌شود که برای کاربران کمتر شناخته شده هستند. این ویژگی نام دستگاه شما را از شبکه‌های Wi-Fi پنهان می‌کند و به خصوص هنگام اتصال به شبکه‌های وای فای عمومی کافه‌ها، رستوران‌ها، فرودگاه‌ها و… مفید خواهد بود. شما همچنین می‌توانید آدرس MAC دستگاه خود را پنهان کنید تا از ردیابی فعالیت‌های شما توسط دیگران جلوگیری شود.

برای تقویت حفظ حریم خصوصی خود مراحل زیر را دنبال کنید:

  • تنظیمات دستگاه را باز کرده و به بخش «Network & internet» بروید.
  • روی «Internet» کلیک کنید و سپس روی نماد چرخ دنده در کنار شبکه Wi-Fi متصل‌شده ضربه بزنید.
  • «Privacy» را انتخاب کنید.
  • گزینه Send device name را خاموش کنید.
  • برای حفظ بهتر حریم خصوصی روی Use randomize MAC ضربه بزنید (اختیاری).

۴- با جفت‌سازی برنامه‌ها به عنوان قابلیت کاربردی اندروید ۱۵ در زمان خود صرفه‌جویی کنید

در حالی که حالت تقسیم صفحه برای سال‌ها به عنوان یک ویژگی هیجان‌انگیز شناخته می‌شود، ترکیب‌های تقسیم صفحه موردعلاقه شما همیشه وقت‌گیر است. اندروید ۱۵ با معرفی ویژگی App Pairs این قابلیت را آسان‌تر می‌سازد. در این حالت شما قادر هستید یک آیکون میان‌بر برای برنامه‌های تقسیم صفحه ایجاد کنید. بنابراین شما می‌توانید تنها با یک کلیک، دو برنامه را به صورت تقسیم صفحه اجرا کنید.

اجرای همزمان دو برنامه در اندروید

برای ایجاد آیکون میان‌بر تقسیم صفحه، دو برنامه مدنظر را در حالت تقسیم صفحه اجرا کنید، روی آیکون‌های برنامه‌ها در منوی اپلیکیشن‌های اخیر ضربه بزنید و گزینه Save app pair را انتخاب کنید.

علاوه بر این‌ها، اندروید ۱۵ به شما اجازه می‌دهد برنامه‌ها را در تسک‌بار یا نوار وظیفه روی گوشی‌های پیکسل ۹ پرو فولد و پیکسل تب برای دسترسی سریع‌تر پین یا سنجاق کنید.

۵- از داده‌ها و اطلاعات خود در برابر سارقان محافظت کنید

گوشی‌های هوشمند ما شامل داده‌ها و اطلاعات بسیار مهمی هستند و از دست دادن دسترسی به آن‌ها مثل یک کابوس است. اندروید ۱۵ با معرفی لایه‌های امنیتی جدید برای جلوگیری از دسترسی سارقان به داده‌های شما، گام بزرگی در این مسیر بر می‌دارد.

حتی اگر دستگاه شما گم شود، سیستم عامل اندروید ۱۵ به دیگران اجازه نمی‌دهد تا گوشی شما را پاک کنند و با یک حساب کاربری جدید دوباره آن را راه‌اندازی کنند. در طول این فرآیند، دستگاه از شما می‌خواهد برای تایید آن قفل صفحه اصلی را وارد کنید یا وارد حساب کاربری گوگل خود شوید. این موضوع تضمین می‌کند که دستگاه‌های دزدیده شده، قفل و غیرقابل استفاده باقی بمانند.

گوگل همچنین سیستم عامل اندروید را تقویت کرده است تا بهتر تشخیص دهد آیا دستگاه دزدیده شده یا خیر. با استفاده از سنسورها و هوش مصنوعی می‌تواند تشخیص دهد که گوشی به سرقت رفته و در این صورت بلافاصله صفحه را قفل می‌کند. اگرچه این ویژگی منحصر به اندروید ۱۵ نیست (در نسخه‌های قبلی نیز در دسترس قرار دارد)، اما ادغام آن با هسته اصلی نرم‌افزار باعث می‌شود گوشی شما ایمن باشد.

جهت تقویت امنیت دستگاه خود به Setting > Security & privacy بروید و ویژگی‌های محافظت در برابر سرقت را فعال کنید.

۶- برنامه‌های شخص‌ثالث را به عنوان کیف پول پیش‌فرض خود تنظیم کنید

با اندروید ۱۵ لازم نیست فقط به کیف پول Google Wallet متکی باشید. شما می‌توانید دیگر برنامه‌های موردعلاقه خود را به عنوان اپلیکیشن پیش‌فرض کیف پول خود انتخاب کنید. این ویژگی می‌تواند برای مناطقی که برنامه Google Wallet در آنجا در دسترس نیست، بسیار مفید باشد.

در اینجا نحوه تغییر برنامه پیش‌فرض کیف پول آمده است:

  • تنظیمات گوشی را باز کرده و Apps را انتخاب کنید.
  • روی Default apps ضربه بزنید.
  • برنامه Wallet را انتخاب کرده و اپلیکیشن کیف پول موردعلاقه خود را انتخاب کنید.

با اینکه این ویژگی یک تغییر کوچک محسوب می‌شود، اما کنترلِ بیشتر روی پرداخت‌های دیجیتال کاربران را تضمین می‌کند.

اندروید ۱۵ تغییرات ظریف و در عین حال تاثیرگذاری دارد

هرچند بسیاری اندروید ۱۵ را یک بروزرسانی پیشگامانه و قابل‌توجه حساب نمی‌کنند، اما تغییرات کوچک متعددی را به همراه دارد که باعث صرفه‌جویی در وقت ما می‌شود و امنیت داده‌ها و تجربه کلی کاربری را بهبود می‌بخشد.

شما چه نظری درباره این ۶ قابلیت کاربردی اندروید ۱۵ که کمتر شناخته شده هستند، دارید؟ چه ویژگی‌های دیگری را می‌شناسید که باید در این فهرست حضور داشتند؟ لطفاً نظرات و تجربیات خود را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران برتر دیجیتال به اشتراک بگذارید.

منبع : Gizmochina

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: