۷ نکته برای افزایش طول عمر باتری گوشی موبایل هوشمند
تخلیه سریع باتری، شارژ آهسته و اپلیکیشنهای با مصرف باتری بالا، تنها برخی از مشکلاتی است که گوشیهای آندرویدی با عملکرد باتری ضعیف با آنها مواجه هستند. اما ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم! در اینجا ما شما را با هفت مشکل عمده در ارتباط با باتری و نحوه حل این مشکلات و در نتیجه افزایش طول عمر باتری گوشی موبایل هوشمند آشنا مینماییم. پس با برتر دیجیتال همراه باشید.
- ۱- اپلیکیشنها با مصرف باتری بالا را حذف کنید
- ۲- باتری قدیمی گوشیتان را تعویض کنید (در صورت امکان)
- ۳- شاید مشکل از شارژر باشد
- ۴- مصرف باتری بالای Google Play Services
- ۵- روشنایی خودکار یا auto-brightness را خاموش کنید!
- ۶- زمان روشن ماندن نمایشگر یا screen timeout را کوتاه کنید
- ۷- ویجتها و اپلیکیشنهای پشت زمینه در حال اجرا
۱- اپلیکیشنها با مصرف باتری بالا را حذف کنید
این اولین و مهمترین راه افزایش طول عمر باتری گوشی است. در اولین قدم ما بایستی رفتار باتری را بشناسیم تا مشکل را پیدا کرده و سپس راه حلی را برای آن در نظر بگیریم. برای یافتن اپلیکیشنهایی که بیشترین مصرف باتری را دارند، به قسمت Settings > Battery بروید؛ در اینجا به اپلیکیشنهایی که باتری زیادی مصرف میکنند نگاهی بیندازید و تصمیم بگیرید که کدام یک از آنها را واقعا نیاز دارید و کدام یک استفادهای برای شما ندارند. برای افزایش طول عمر باتری گوشی موبایل هوشمند خود میتوانید اپلیکیشنهایی را که لازم ندارید را حذف کنید.
اگر میخواهید جزئیات بیشتری از مصرف باتری گوشی هوشمند خود بدانید، اپلکیشنهای گوناگونی در Play Store وجود دارند که میتوانید آنها را دانلود و نصب کنید؛ این نرمافزارها آمار و جزئیات دقیق میزان مصرف باتری را برای گوشی موبایل هوشمندتان ارائه میدهند. ما اپلیکیشن GSam Battery Monitor را به شما پیشنهاد میکنیم که از لینک پایین میتوانید دانلود نمایید:
زمانی که این اپلیکیشن را نصب کنید، چند روزی طول میکشد تا این اپلیکیشن داده های تلفن همراه شما را جمعآوری نماید؛ پس از آن یک شمای کلی و خوب از برنامه های روی گوشی شما و مقدار مصرف باتری هر کدام از آنها را در اختیار شما قرار میدهد.
۲- باتری قدیمی گوشیتان را تعویض کنید (در صورت امکان)
اگر چند سالی است که از گوشی موبایل هوشمند خود استفاده میکنید، احتمالا باتری آن در حال مرگ طبیعی است. اگر تعداد اپلیکیشنهای در حال اجرای شما کم است و روشنایی نمایشگر در میزان پایینی است ولی همچنان از عملکرد باتری گوشی موبایل هوشمند خود راضی نیستید، شاید زمان تعویض باتری فرا رسیده است. بیشتر شرکتهای تولید گوشی هوشمند، اعلام میکنند که معمولا باتری گوشی بایستی تا ۱۰۰۰ مرتبه شارژ اول خوب و بی ایراد عمل کند و طول عمر آن کاسته نشود. البته این مورد به عوامل بسیاری وابسته است.
اگر باتری گوشی موبایل هوشمند شما قابل تعویض است، تنها لازم است باتری اورجینال جدیدی خریداری کنید. متاسفانه به دلایل بسیار، عرضه گوشی موبایل با باتری قابل تعویض در حال کاهش شدیدی است و بسیاری از گوشیها قابلیت تعویض باتری ندارند و بدنه گوشی موبایلها یکپارچه عرضه میشوند (بیشتر به دلیل برخورداری از قابلیت ضد آب بودن). اگر همچنان میخواهید باتری را تعویض کنید، اگر کمی اطلاعات از نحوه انجام این کار داشته باشید میتوانید این عمل را خودتان انجام دهید؛ البته در این صورت گارانتی گوشی موبایل خود را از دست خواهید داد (اگر همچنان از مدت گارانتی آن باقیمانده باشد).
۳- شاید مشکل از شارژر باشد
اگر بعد از شارژ کامل شبانه، متوجه شدید که مصرف باتری بسیار زیاد است و در زمان کوتاهی تخلیه میشود، بهتر است ابتدا به این مورد دقت نمایید که آیا شارژر، گوشی را کامل شارژ مینماید یا خیر. اگر چنین نبود، پس مشکل از شارژر گوشی موبایل است.
ابتدا کابل شارژر را توسط گوشی موبایل دیگری امتحان کنید تا از سلامت آن اطمینان یابید؛ همچنین شارژ شدن گوشی موبایل خود را با کابل دیگری امتحان کنید. اگر متوجه شدید که ایراد از کابل یا گوشی موبایل نیست، پس ایراد از شارژر خواهد بود. اگر قصد خرید شارژر جدید دارید، حتماً و حتماً شارژر ارجینال و اصل تهیه کنید؛ در غیر این صورت یا به گوشی موبایل خود آسیب خواهید زد یا حتی احتمال آتشسوزی وجود خواهد داشت (حتماً که تاکنون خبرهای بسیاری از آتشسوزی به دلیل استفاده از تجهیزات الکترونیکی معیوب را شنیدهاید). هدف ما ترساندن شما نیست، بلکه هشداری از اتفاقاتی است که میتوانند به وقوع بپیوندند.
۴- مصرف باتری بالای Google Play Services
Google Play Services از جمله سرویسهایی است که مصرف شارژ بالایی دارد. متاسفانه نمیتوانید این سرویس را متوقف کنید زیرا از جمله ویژگیهای ضروری و اصلی سیستم عامل اندروید است که به اپلیکیشنهای نصب شده بر روی گوشی موبایلتان اجازه میدهد تا با یکدیگر در ارتباط و تعامل باشند. اما میتوانید از طریق بررسی و تغییر تنظیمات، آن را تحت کنترل خود نگه دارید.
به قسمت Settings > Applications > All > Google Play Services بروید. دکمه Clear Cache را لمس کنید. این باعث رفرش شدن Google Play Services شده و از مصرف بیش از حد شارژ جلوگیری خواهد کرد. این پروسه را حداقل یک بار در ماه انجام دهید.
۵- روشنایی خودکار یا auto-brightness را خاموش کنید!
استفاده از ویژگی Automatic Brightness به هیچ عنوان توصیه نمیشود، اما متاسفانه بسیاری این ویژگی را در وضعیت فعال قرار میدهند. با اینکه شاید استفاده از این ویژگی باعث دید بصری بهتری از نمایشگر شود، اما بهینهترین حالت را ایجاد نمیکند؛ زیرا سنسورهای گوشی موبایل صرفا نور محیطی را در نظر میگیرند، نه قدرت بینایی یا میزان نور دلخواه شما را. آیا قدرت بینایی یا میزان نور دلخواه شما و پدربزرگتان در یک سطح است؟
تنظیم دستی میزان روشنایی نمایشگر توسط خودتان باعث بهینهتر شدن میزان مصرف باتری میشود. سعی کنید میزان روشنایی را در سطح نسبتاً پایینی نگه دارید؛ صرفا میزانی که باعث خستگی و اذیت چشمانتان نشود. خوشبختانه برای تنظیم دستی مجبور به مراجعه به تنظیمات پیشرفته گوشی موبایل نیستید و با کشیدن نوار تنظیمات بالایی به سمت پایین میتوانید دسترسی آنی به میزان روشنایی نمایشگر داشته باشید.
۶- زمان روشن ماندن نمایشگر یا screen timeout را کوتاه کنید
این یک مساله بدیهی است که نمایشگر گوشی موبایل یکی از اصلیترین منابع مصرف شارژ باتری است؛ پس مدیریت نمایشگر باعث افزایش طول عمر باتری نیز خواهد شد. تنظیمات Screen Timeout یا Screen Sleep مدت زمانی را مشخص میکند که نمایشگر بعد از آخرین استفاده روشن میماند. واضح است که روشن ماندن نمایشگر زمانی که از گوشی موبایل استفاده نمیکنید باعث هدر رفتن شارژ باتری خواهد شد. بهتر است این زمان را به کمترین حد ممکن کاهش دهید؛ تنها زمانی آن را افزایش دهید که نیاز دارید صفحه نمایش برای مدت طولانیتری روشن بماند.
نگران اپلیکیشنهایی که نیاز دارند که نمایشگر حین اجرا روشن بماند نباشید (مثل اپلیکیشنهای بازی یا مطالعه کتاب الکترونیکی). آنها به صورت خودکار در حین اجرا از خاموش شدن صفحه نمایشگر جلوگیری میکنند.
۷- ویجتها و اپلیکیشنهای پشت زمینه در حال اجرا
ویجتها قاتلانی بیرحم برای باتری گوشی موبایل هوشمند هستند؛ بدون اینکه بدانید، در پس زمینه در حال اجرا میمانند و شارژ باتری را تخلیه میکنند. شاید فکر کنید که یک ویجت ساده گزارش اخبار یا گزارش هواشناسی، مصرف باتری زیادی نخواهد داشت، اما اشتباه میکنید. به خصوص زمانی که تعداد نسبتاً زیادی از این ویجتها را استفاده کنید هم شارژ باتری گوشی موبایل خود را تخلیه میکنید و هم به باتری آسیب میزنید و طول عمر آن را کاهش می دهید.
اگر میتوانید این ویجتها را غیرفعال کنید؛ اگر برای شما ضروری هستند، حداقل تناوب زمانی بهروزرسانی آنها را افزایش دهید. مثلاً اگر ویجت گزارش هواشناسی شما به جای بروزرسانی یک بار در روز بر روی بهروزرسانی یک بار در ساعت تنظیم شود، میزان مصرف شارژ باتری به شدت افزایش خواهد یافت. پس اگر نمیخواهید آنها را حذف کنید، حداقل تناوب زمانی بهروزرسانی چنین ویجتهایی را نسبت به میزان مراجعهتان به آنها تنظیم کنید.
برخی اپلیکیشها در ابتدای کار از شما میزان تناوب بهروز رسانی یا آپدیت شدن را خواهند پرسید، اما برخی چنین تنظیماتی را در ابتدای کار از شما نمیخواهند. این اپلیکیشنها میتوانند قاتلان شارژ باتری و خود باتری گوشی موبایل شما باشند. مراقب چنین اپلیکیشنهایی باشید و حتماً تنظیمات اپلیکیشها را بررسی کنید.
نظر شما در مورد مشکلات و راه حل های افزایش عمر باتری گوشی که در بالا مطرح شد چیست؟ یا چه مشکلات دیگری در خصوص باتری گوشیتان دارید؟ ما منتظر خواندن نظرات شما در قسمت پایین این صفحه هستیم.