مقایسه ایرپاد پرو و ایرپاد پرو ۲ و ایرپاد ۳
ایرپادهای اپل از سال ۲۰۱۶ با Airpods نسل اول پا به بازار گذاشتند و چندین تکرار عرضه با نامهای ایرپاد ۲ (Airpods 2) و ایرپاد ۳ (Airpods 3) و ایرپاد پرو (AirPods Pro) و ایرپاد پرو ۲ (AirPods Pro 2) داشتهاند. با وجود اینکه انواع مختلفی از ایرپادها وجود دارد، ممکن است در تشخیص اینکه کدام مدل را باید بخرید با مشکل مواجه شوید. در این مقاله به مقایسه ایرپاد پرو و ایرپاد پرو ۲ و ایرپاد ۳ پرداخته ایم و مدلهای جدیدتر ایرپادها را که میتوانید در حال حاضر خریداری کنید بررسی کرده ایم. این مقاله ضمن مشخص کردن شباهتها و تفاوتهای بین آنها، به شما در انتخاب بهترین و مناسبترین ایرپاد کمک میکند.
معرفی ایرپاد پرو و ایرپاد پرو ۲ و ایرپاد ۳
در مقایسه ایرپاد پرو و ایرپاد پرو ۲ و ایرپاد ۳ ابتدا به معرفی مدلهای مختلف ایرپادها میپردازیم. اپل، ایرپاد ۳ را در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۱ (مهر ۱۴۰۰) معرفی کرد. ایرپادهای نسل ۳ شامل باز طراحی ظاهری با ساقههای کوتاهتر شبیه به ایرپاد پرو هستند. این مدل هندزفریها با انبوهی از بهروزرسانیها عرضه شدهاند که آنها را به ارتقای شایستهای نسبت به پیشینیان خود یعنی ایرپاد ۲ تبدیل میکند. البته اگر محدوده ایرپادهای پرو را نیز در نظر بگیرید، نسل ۳ و ۲ ایرپاد، دیگر جزء برترینهای اپل نیستند. همان طور که ممکن است انتظار داشته باشید، هر دو مدل پرو ۱ و ۲ گرانتر از ایرپاد ۳ هستند که در این مقاله به بررسی آنها خواهیم پرداخت. البته اگر مشکلی با فدا کردن امکانات حذف نویز و برخی از دیگر آپشنها ندارید، ایرپاد ۳ مقرون به صرفهتر هستند.
ایرپاد پرو اپل هدفونهای بیسیم رده بالای اپل در سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸) عرضه شد و یکی از خوشصداترین هدفونهای این شرکت آمریکایی هستند. این هدفونها برخلاف ایرپاد ۳ که جدیدتر است، قابلیت حذف نویز فعال (Active Noise Cancellation) را ارائه میدهند، که باعث میشود در زیر مجموعه بهترین هدفونهای حذف نویز به بهترین شکل، قرار گیرند. آنها همچنین طراحی بهبود یافتهای نسبت به AirPodsهای سری اصلی دارند. اولین ایرپاد پرو یک حرکت رو به جلو برای اپل بود. کیفیت صدا نیز در این ایرپادها مطلوب است.
در سپتامبر ۲۰۲۲ (شهریور ۱۴۰۱)، اپل نسخه بهبود یافته ایرپاد پرو اصلی را با نام ایرپاد پرو ۲ معرفی کرد. این کار جدیدترین ارتقا قابل توجه این هندزفری را از نظر عملکرد صوتی ارائه داد. کیفیت میکروفونها نیز برای وضوح صدای بهتر بهبود یافته است. کیس جدید در این ایرپاد دارای یک بلندگو و یک بند است که هم برای سهولت یافتن هدفون گم شده و هم برای نگه داشتن آن مناسب است. در این ایرپاد عملکرد صوتی به لطف تراشه جدید H2 به طور گسترده ارتقا یافته است.
برتری مدلهای پرو نسبت به ایرپاد ۳
امکانات ایرپاد پرو | ایرپاد ۳ |
طراحی متفاوت (قرار گرفتن در کانال گوش) | سنسور تشخیص تماس با پوست (برای مدیریت خودکار فعالیت) |
سیستم تنظیم فشار | استاندارد IPX4 در کیس مگا |
سنسورهای اپتیکال دوگانه | شارژ تا ۶ ساعت (موسیقی) و ۵ ساعت با spatial audio فعال |
حذف نویز فعال | شارژ تا ۴ ساعت برای مکالمه |
قابلیت غیر فعال کردن حذف نویز فعال برای شنیدن صدای محیط | شارژ تا ۳۰ ساعت برای موسیقی در ترکیب با کیس شارژ کننده |
تقویت صدای فرد مقابل در مکالمه | شارژ تا ۲۰ ساعت برای مکالمه در ترکیب با کیس شارژ کننده |
شارژدهی تا ۴٫۵ ساعت (موسیقی) | |
شارژ تا ۳٫۵ ساعت برای مکالمه | |
دوام تا ۲۴ ساعت برای موسیقی در ترکیب با کیس شارژ کننده | |
شارژ تا ۱۸ ساعت برای مکالمه در ترکیب با کیس شارژ کننده |
شباهتهای مدلهای پرو و ایرپاد ۳
تقویت کننده گستره دینامیکی صدا |
شتابسنج و تشخیص دهنده حرکت |
حسگر تشخیص کلام |
میکروفون دوگانه |
میکروفون رو به چهره |
سنسور فشار |
بلوتوث نسخه ۵ |
اکولایزر تطبیق پذیر |
جابهجایی خودکار بین گوشیها |
قابلیت Hey Siri برای دستیار صوتی هوشمند |
پخش زنده صدا |
استاندارد IPX4 |
کیس مگاسیف |
۵ دقیقه شارژ در کیس، ۱ ساعت گوش دادن به موسیقی |
مقایسه طراحی ایرپادها
طراحی نیز یکی از جنبه های تفاوت اصلی در مقایسه ایرپاد پرو و ایرپاد پرو ۲ و ایرپاد ۳ است. در این بخش به تفاوتهای ظاهری طراحی هر سه مدل ایرپادهای اپل میپردازیم.
طراحی ایرپاد ۳
از نظر طراحی، ایرپاد ۳ با خیلی از مدلهای قبلی ایرپاد حالتی یکسان دارد. طراحی این ایرپاد با زیبایی مینیمالیستی تمام سفید، ساقههای بیرون زده و خطوط خمیده ملایم همراه است. ایرپاد ۳ با ساقههای کوتاهتر و گوشههایی با خطوط نرم، بیشتر شبیه ایرپاد پرو است. این پایهها دارای حسگرهای نیروی خازنی لمسی هستند. درست مانند پایههایی که در ایرپاد پرو یافت میشوند و به شما این امکان را میدهند که پخش موسیقی را با فشار دادن ساقه کنترل کنید. همچنین میتوانید ساقه را فشار دهید تا تماسها را بپذیرید یا پایان دهید. ایرپاد ۳ دارای وزن ۴٫۲۸ گرم است.
ضمن اینکه هیچ راهی برای کنترل صدای موسیقی خود از طریق خود پایهها وجود ندارد. برای این کار باید یا از سیری کمک بگیرید یا گوشیتان را از جیب خود بیرون بیاورید و صدا را تنظیم کنید.
برخلاف ایرپاد پرو، در ایرپاد ۳ هیچ air tip یا همان تیوپ لاستیکی سر هندزفری وجود ندارد. طراحی نوک آن به صورت نیمهباز ایرپادهای نسل دوم است و برای کسانی که احساس فشرده شدن تیوپ هدفون به داخل کانال گوش خود را دوست ندارند جذاب خواهد بود، اما عایق صدای خوبی ندارد. در حین استفاده از ایرپاد ۳ تقریباً میتوانید همه چیزهایی که در اطرافتان میگذرد را بشنوید، بهعلاوه اینکه میزان زیادی نشتی صدا نیز وجود دارد. اگر از آنها در محیط شلوغ با صدای بلند استفاده میکنید، همه افراد حاضر صدای پخش شده از ایرپاد شما را خواهند شنید!
در طراحی کیس نیز، باز کردن قاب باعث میشود یک LED کوچک در جلوی آن روشن شود: اگر ایرپاد کاملاً شارژ شده باشد، رنگ سبز را نمایش میدهد و اگر ایرپاد آماده جفت شدن با یکی از دستگاههای شما باشد، این چراغ به رنگ سفید چشمک خواهد زد. همچنین کیس را با استفاده از کابل لایتنینگ و شارژر اپل مگسیف (Apple MagSafe )میتوانید شارژ کنید.
طراحی ایرپاد پرو
اولین چیزی که کاربران در استفاده از این هندزفری متوجه شدند این است که ایرپاد پرو بسیار سبک است. این گجتها آنقدر سبک هستند که وقتی در گوش فرو میروند، تشخیص اینکه واقعاً آنجا هستند دشوار است. در حالیکه این سبکی از نظر راحتی یک امتیاز مثبت است، از جهات دیگر میتواند منفی باشد. زیرا ممکن است یکی از ایرپادها از گوشتان بیفتد و شما اصلا متوجه نشوید!
ساقههای نسخه پرو بسیار کوتاهتر از ایرپادهای معمولی هستند. یک «حسگر نیروی خازنی» در ساقه وجود دارد که مانند یک برآمدگی کوچک روی هر یک از ایرپاد پروها است. وظیفه این قسمت آن است که با فشار دادن ناحیه مذکور، باعث فعال شدن حالت حذف نویز/شفافیت (noise-cancelling / Transparency) یا پرش و توقف موسیقی میشود. وجود ساقههای کوتاهتر، یافتن محل برآمدگی موجود بر روی آن را سخت میکند اما پس از چند ساعت استفاده به آن عادت میکنید.
هیچ سنسوری برای کنترل صدا بر روی ایرپاد پرو وجود ندارد. برای کم یا زیاد کردن صدای این هندزفری شما بایستی یا از سیری کمک بگیرید یا با گوشی صدا را کم و زیاد کنید. به گفته خیلی از منتقدان، اپل باید قسمت بیرونی ایرپاد پرو را برای کنترل صدا، حساس میکرد.
در داخل ایرپاد پرو یک شتابسنج و یک حسگر نوری وجود دارد. وظیفه حسگرها این است، هنگامی که ایرپادها را در گوش خود میگذارید یا خارج میکنید، موسیقی را پخش یا متوقف کنند.
در سر گوشیهای هندزفری دو قطعه سیلیکونی تیوپی وجود دارد که به خوبی ایرپاد پرو را در کانال گوش شما چِفت میکنند. حتی هنگام دویدن نیز این ایرپاد به راحتی از گوش شما خارج نمیشود.
ایرپاد پرو همچنین دارای گواهی IPX4 مقاوم در برابر آب هستند. این گواهی به این معنی است که میتوانید از آنها در باران استفاده کنید و عرق شما نیز بر عملکرد آنها تأثیر نمیگذارد.
طراحی ایرپاد پرو ۲
اگر به دنبال ایرپاد با طراحی کاملاً جدید هستید، در این هندزفری دریافت نخواهید کرد. ایرپاد پرو ۲ دقیقاً مشابه نسخهی قبلی است اما با ساقه کوتاهتر و قاب اسکوات پهنتر برای قرار دادن هندزفریها در آن.
ایرپاد پرو ۲ دارای یک بخش مشکی اضافی است که در واقع مانند یک دریچه صوتی عمل میکند و برای بهبود کیفیت خروجی صدا طراحی شده است. کیفیت صدا نیز در این هدست اپل بسیار چشمگیر است.
در حالی که ساقههای ایرپاد پرو ۲ ممکن است یکسان با نسل قبل به نظر برسند، اما آنها دارای یک ویژگی جدید نسبت به نسل پرو قبلی هستند. این ویژگی جدید امکان کنترل صدا در ساقه هندزفری را دارد. بسیاری از علاقمندان سالها منتظر اضافه شدن این قابلیت بودند که بالاخره به مراد دل خود رسیدند. با بالا و پایین کشیدن انگشت خود بر روی ساقه ایرپاد پرو ۲، به راحتی میتوانید صدا را کم یا زیاد کنید و نیاز به هیچ چیز اضافهای ندارید.
بخش بهبود یافته دیگر ایرپاد پرو ۲ نسبت به ایرپاد پرو ۱، در کیس آن است. نسل جدید با یک بار شارژ، بیشتر از نسل قبلی شارژ نگه میدارد. یک گیره طنابی شکل نیز در کنار کیس طراحی شده است که گرفتن ایرپاد پرو ۲ را بهتر میکند. یک بلندگو نیز به کیس اضافه شده که ممکن است در بعضی از استفادهها مفید باشد. کیس شارژ جدید یک فایده خوب دیگر نیز دارد. کیس جدید به شما امکان میدهد از شارژر اپل واچ برای شارژ ایرپاد پرو استفاده کنید. همچنین قابلیت شارژ بیسیم را نیز داراست.
ایرپاد پرو ۲ همچنین دارای تراشه H2 است که اخیراً به آیفونها نیز اضافه شده است. همچنین یک برنامه جدید ایرپاد در iOS 16 وجود دارد که به شما این امکان را میدهد تا وارد آن شوید و تنظیمات آن را تغییر دهید.
بررسی عملکرد و کیفیت ایرپادها
در مقایسه ایرپاد پرو و ایرپاد پرو ۲ و ایرپاد ۳ اصلی ترین تفاوت ها در عملکرد و کیفیت صوتی آنها نهفته است. در این بخش به مقایسه کامل ایرپادها از این نظر میپردازیم.
عملکرد و کیفیت ایرپاد ۳
ایرپاد ۳ از نظر کیفیت صدا یک گزینه مقرون به صرفه به شمار میرود. تراشه H1 موجود در این هندزفری امکان جفت شدن آن با دستگاههای اپل و تعویض سریع دستگاه را فراهم میکند، به علاوه از ویژگیهایی مانند اشتراکگذاری صدا پشتیبانی میکند. بنابراین دو جفت ایرپاد ۳ را میتوان به آیپد تاچ، آیپد، آیفون یا اپل تی وی متصل کرد.
به لطف پشتیبانی از Adaptive EQ صدای هدفونها بر اساس نحوه قرارگیری آنها در گوش شما در زمان واقعی تنظیم میشود. همچنین این ایرپاد از پشتیبانی صوتی فضایی (Spatial Audio) نیز پشتیبانی میکند. این فناوری صوتی فضایی اپل، از 5.1 7.1 Dolby Atmos استفاده میکند و با فیلترهای صوتی جهت دار، صدا را در یک کره سه بعدی قرار میدهد. با این فناوری انگار صدا از هر زاویهای به سمت شما میآید. ایرپاد ۳ در انتقال حس فضا و قرار دادن ابزارهای مختلف در یک کره مجازی، بسیار خوب عمل میکند. در این ایرپاد میتوانید به زیبایی صدای سازها، ریتم، باس و… را با کیفیت مطلوب بشنوید. لذت گوش داده به موسیقی کلاسیک در فضای صوتی بسیار خوب ایرپاد نسل ۳، لذت بخش است.
البته ایرپاد ۳ مشکلاتی نیز در پخش صدا دارد. این ایرپاد مانند نسخههای قبلی خود مشکلات مشابهی با Treble harshness دارد و آهنگهای شلوغتر گاهی اوقات با نویز آزار دهندهای به نظر میرسند. ایرپاد ۳ نمیتواند پخش صوتی با رزولوشن بالا را انجام دهد. زیرا پشتیبانی کدک محدودی دارد.
در مورد صدای تماسهای تلفنی، یک شبکه آکوستیک، میکروفونهای شکلدهنده صدای بیرونی را میپوشاند که برای کاهش صدای باد و شفافسازی صدای شما طراحی شده است. این ایرپاد همچنین از کدک AAC-ELD پشتیبانی میکند، که اپل میگوید کیفیت صدای تماس فول اچدی را ارائه میدهد. هنگام برقراری تماس با استفاده از ایرپاد ۳، گیرندگان اذعان داشتند که صدا برای آنها واضح است و صدای پسزمینهی آزاردهندهای را متوجه نمیشوند.
عملکرد و کیفیت ایرپاد پرو
ایرپاد پرو از نظر کیفیت صدا یک پله بالاتر نسبت به ایرپادهای نسل قبلی است، که تعجب آور نیست زیرا یک عایقبندی خوب در گوش شما برای بازتولید کامل صدا معجزه میکند. اسپیکرهای هدفون به شدت کنترل شده و صدای متعادل بالا و میانی را تولید میکنند که با ضربه کافی در هر میزانی همراه است. ایرپاد پرو نیز مانند ایرپاد نسل ۳، از تراشه H1 استفاده میکند.
امکان برجسته این ایرپاد، قابلیت حذف فعال نویز است. حذف فعال نویز (Active Noise Cancellation) تأثیر قوی و قابل توجهی بر کیفیت صدای خروجی ایرپاد دارد. شما با فشردن ساقه خازنی ایرپاد ۳ یا با رفتن به بخش ولوم موجود در اپلیکیشن ایرپاد، میتوانید این قابلیت را فعال کنید.
اپل دو میکروفون تحلیلی برای بررسی صدا و حذف نویز در ایرپاد پرو قرار داده است که امکان تجزیه و تحلیل صدای داخلی و خارجی را فراهم میکند. میکروفون اولی کیفیت صدا را در داخل کانال گوش کنترل میکند و صدای پخش شده را با یک الگوریتم مشخص مطابقت میدهد. میکروفون دومی صدای پسزمینه را بررسی و خنثی میکند و محیط شنیداری بسیار آرامتری برای کاربر ایجاد میکند. البته این سیستم همه صداهای اطراف شما را حذف نمیکند و عملکردی هوشمند دارد. اگر در دفتر هستید و موسیقی در حال پخش است، ممکن است مقدار کمی از صدای محیط منتقل شود. اما هنگام راه رفتن در خیابان، ایرپاد پرو عملاً تمام سر و صداهای آزار دهنده را قطع میکند.
البته اگر قصد دارید از ایرپاد پرو برای برقراری تماس زمانی که بیرون از منزل هستید استفاده کنید، ممکن است متوجه شوید که وقتی حذف نویز روشن است، دچار مشکل در شنیدن صدا شوید. این به این دلیل است که وقتی صدا فراگیرتر است، شخص به طور طبیعی تنالیته صدای خود را پایین میآورد و این امر باعث میشود که میکروفونها صدای شما را واضح دریافت نکنند.
عملکرد و کیفیت ایرپاد پرو ۲
تفاوت قابل توجهی بین این مدل و مدلهای قدیمی وجود دارد، به طوری که طبق گزارشها، اپل دو برابر صدای پس زمینه را نسبت به نسل قبلی با این هدفونهای جدید میتواند مسدود میکند. این شرکت میگوید کارایی Noise Cancellation به لطف ترکیب تراشه جدید و قدرتمند H2 و عملکرد دریچههای صوتی و میکروفونها، بسیار چشمگیرتر است. ایرپاد پرو ۲ یک گام رضایت بخش نسبت به ایرپاد پرو قبلی است و عملکرد قابلیت حذف نویز بهبود یافته آن،برای استفاده روزمره ایده آل است.
روشی که ایرپاد پرو ۲ برای تولید عالیترین سطح کیفیت صوتی انجام میدهد، ترکیبی از عوامل رو به رو است: توانایی واضح برای جداسازی عناصر مختلف در موسیقی، توانایی قوی برای بازتولید باس، توانایی تولید وضوح صدای ویژه، پخش صدای فضایی عالی و حذف نویزها.
قابلیت حذف نویز این هدفون، بسیار مورد توجه کاربران گرفته است. هنگام فعال کردن حذف نویز فعال این ایرپاد، جهان برای شما ساکت میشود و بلافاصله وارد یک استودیوی نرم و راحت میشوید که در آن فقط شما و موسیقیتان هستید. اگر کیفیت صدای این هندزفری را با قابلیت Dolby Atmos در Apple Music ترکیب کنید، روح شما موسیقی را لمس خواهد کرد. همچنین حتی زمانی که از اپل موزیک یا Dolby Atmos نیز استفاده نمیکنید، صدا عالی است. همین یک امکان در این هدفون، به تنهایی ارزش پرداخت هزینهی بالا برای پرو ۲ را دارد.
اپل همچنین از شفافیت تطبیقی نیز در ایرپاد پرو ۲ استفاده کرده است. این هدفون اپل، در سیکل ۴۸۰۰۰ ثانیهای شرایط صدا را کنترل میکند تا نویز هر صدای ناگهانی مانند آژیر یا مته و… را کاهش دهد. نسل پرو ۲ با بررسی شرایط محیطی که شما در آن قرار دارید، بهترین صدا را برای شما پخس میکند. همچنین این هدفون در تماس تلفنی، صدای شما را با کیفیت بسیاری بالایی برای کسانی که با آنها در حال صحبت هستید، ارسال میکند.
بررسی عملکرد باتری ایرپادها
در مقایسه ایرپاد پرو و ایرپاد پرو ۲ و ایرپاد ۳ یکی از مهمترین معیارها نیز باتری است. ایرپاد ۳ حداکثر عمر باتری ۳۰ ساعت را ارائه میکند. با هر مرتبه شارژ این ایرپاد، شش ساعت زمان گوش دادن به موسیقی یا چهار ساعت زمان مکالمه را دریافت میکنید که این مقدار با چهار شارژ اضافی از کیس همراه است. همچنین با یک شارژ سریع پنج دقیقهای، حدود یک ساعت پخش از این هندزفری را خواهید داشت. ایرپاد ۳ به صورت استاندارد دارای یک کیس شارژ بیسیم است که با سیستم MagSafe اپل سازگار است.
ایرپاد پرو حدود ۲۴ ساعت زمان پخش را به کاربر ارائه میدهد. این ایرپاد با یک مرتبه شارژ، شارژدهی تا ۴٫۵ ساعت برای موسیقی و شارژ تا ۳٫۵ ساعت برای مکالمه را داراست. اگر قابلیت حذف نویز روشن باشد، زمان شارژدهی کمتر میشود. نسخه پرو همانند نسل ۳، با یک شارژ سریع پنج دقیقهای، حدود یک ساعت پخش را فراهم میکند. کیس ایرپاد پرو با استفاده از کابل لایتنینگ قابلیت شارژ دارد. با نگاه کردن به کیس میتوانید میزان شارژ آن را ببینید. اگر رنگ LED کیس سبز باشد، یعنی شارژ شما مناسب است اما اگر به رنگ زرد دیده شود، یعنی شما نیاز به شارژ دارید.
اپل عمر باتری ایرپاد پرو ۲ را افزایش داده است و تا ۶ ساعت استفاده را با یک بار شارژ را ممکن نموده. البته با فعال بودن حالت حذف نویز، عمر باتری تا حدود ۲۵ درصد کاهش مییابد. کیس ایرپاد پرو ۲ قادر است ۳۰ ساعت شارژ نگه دارد و ۵ بار شارژ مجدد ایرپادها را انجام دهد. مانند دو نسخه دیگر بررسی شده، در شارژ سریع ۵ دقیقهای، این ایرپاد میتواند تا یک ساعت شارژدهی کند. برای شارژ کیس میتوانید از شارژر اپل واچ، پورت لایتنینگ، شارژر مگا سیف آیفون یا پد شارژ مجهز به Qi استفاده کنید.
نظر شما در خصوص ایرپادهای اخیر اپل چیست؟ تجربه خود را در مورد استفاده از مدلهای مختلف ایرپادهای اپل زیر همین مطلب با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
منابع: ایرپاد پرو | ایرپاد پرو ۲ | ایرپاد ۳