چهار روش حل مشکلات اجرا نشدن گوگل پلی استور

چهار روش حل مشکلات اجرا نشدن گوگل پلی استور

برای همه ما مشکلات مربوط به اجرا نشدن گوگل پلی استور پیش آمده است. این خطاها امکان دارد حین دانلود اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها رخ داده باشند و یا باعث شوند که این فروشگاه نرم‌افزاری اصلاً اجرا نگردد. خوشبختانه برای برطرف کردن این مشکلات، راهکارهایی وجود دارد که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد. با برتر دیجیتال همراه باشید.

دلایل زیادی وجود دارد که روی اجرا نشدن گوگل پلی استور تأثیر می‌گذارند؛ بنابراین ما ابتدا راه‌حل‌های ساده را توضیح خواهیم داد و سپس سراغ راهکارهای پیچیده‌تر خواهیم رفت.

فهرست نمایش

۱. چگونگی شناسایی مشکل اجرا نشدن گوگل پلی استور

در ابتدا باید مطمئن شوید که مشکل به وجود آمده مربوط به گوشی شماست و نه گوگل. بر این اساس، بهتر است اول از همه به سایت Downdetector مراجعه کنید و ببینید آیا سایر کاربران نیز خطای مشابه‌ای را گزارش کرده‌اند یا خیر. اگر این‌گونه بود، احتمال اینکه مشکلات از جانب گوگل باشد بسیار زیاد است و شما باید منتظر بمانید تا خودِ این شرکت آنها را برطرف نماید.

اما اگر فکر می‌کنید مشکل  اجرا نشدن گوگل پلی استور مختص گوشی شماست، بهتر است همان ابتدا موبایلتان را ری‌استارت کنید. شاید به نظر کار ساده‌ای باشد ولی معمولاً این اقدام می‌تواند بسیاری از خطاها را رفع کند. با این حال، چنان‌چه مشکل پابرجا بود، در این‌جاست که باید دست‌به‌کار بشوید و سراغ راه‌حل‌های پیچیده‌تر بروید.

برای شروع، باید چند مورد ساده که مستقیماً به گوگل پلی استور مرتبط نمی‌شوند را بررسی کنیم؛ زیرا احتمال دارد آنها بر کارکرد این فروشگاه نرم‌افزاری تأثیر منفی بگذارند. توجه داشته باشید که تنظیمات مربوط به تاریخ و ساعت گوشی شما درست باشد. همچنین از اتصال به اینترنت خود اطمینان حاصل کنید.

 

وضعیت اتصال به اینترنت را بررسی کنید

این راهکار هم شاید در نگاه اول بسیار ساده باشد ولی بررسی اتصال اینترنت می‌تواند مشکل شما را حل کند. ابتدا وای‌فای را خاموش و اینترنت داده بسته‌ای را روشن نمایید و یا برعکس؛ این کار را انجام دهید. سپس بررسی کنید که آیا مشکل همچنان وجود دارد یا خیر. به علاوه، شاید نیاز باشد حالت پرواز گوشی را خاموش و روشن نمایید. در نهایت، بد نیست مودم خود را ری‌استارت کنید تا مطمئن شوید که اتصال اینترنت شما مشکلی ندارد.

تنظیمات مربوط به تاریخ و ساعت را بررسی کنید

گوگل برای راه‌اندازی پلی استور، تنظیمات مربوط به تاریخ و ساعت گوشی اندرویدی شما را بررسی می‌کند. اگر زمان درست تشخیص داده نشود، پلی استور اجرا نخواهد شد. در چنین شرایطی، سرورهای گوگل به سختی می‌توانند اطلاعات را با گوشی شما همگام‌سازی کنند و در نهایت موفق نخواهند شد تا پلی استور را اجرا نمایند.

 

برای حل این مشکل، شما باید به تنظیمات گوشی اندرویدی رفته و از قسمت سیستم (System)، گزینه تاریخ و ساعت (Date and Time) را بزنید.

سپس ببینید آیا زمان گوشی به صورت اتوماتیک (Automatic) تنظیم شده یا خیر. اگر این گزینه روشن نیست، بهتر است خودتان آن را فعال کنید.

در سمت دیگر، چنان‌چه ساعت به صورت خودکار تنظیم شده ولی باز هم گوگل پلی استور درست کار نمی‌کند، شما باید زمان را به صورت دستی تنظیم کنید.

برای انجام این کار، ابتدا باید گزینه تنظیم اتوماتیک ساعت را خاموش نمایید و سپس تاریخ و ساعت را بنویسید. با این حال، اگر مشکل همچنان وجود داشت، نگران نباشید زیرا هنوز راه‌حل‌های دیگری هست.

چهار روش حل مشکلات اجرا نشدن گوگل پلی استور

۲. نرم‌افزارهای گوگل خود را بررسی کنید

اگر پلی استور هنگ کرده و یا اجرا نمی‌شود، خودتان آن را به اجبار ببندید. برای انجام این کار، به تنظیمات و بعد اپلیکیشن‌ها و اعلانات (Apps & notifications) بروید و سپس از میان لیست برنامه‌ها گوگل پلی استور را پیدا کنید و روی گزینه Force stop ضربه بزنید.

در ادامه اطمینان حاصل کنید که خودِ گوگل پلی استور بروز است. برای اینکه مطمئن شوید، باید حتماً آخرین نسخه این فروشگاه نرم‌افزاری را نصب شده داشته باشید.

با این وجود، اگر همچنان مشکل دارید، باید برخی اقدامات دیگر را صورت دهید. برای مثال، پاک کردن حافظه پنهان یکی از آن‌هاست. چنان‌چه این روش نیز نتیجه‌ای نداد، داده‌های پلی استور خود را کاملاً پاک کنید.

اگر در ادامه و پس از حذف داده‌های پلی استور مشکل وجود داشت، باید پا را یک قدم فراتر گذاشته و حافظه مربوط به خدمات گوگل پلی (Google Play Services) را پاک کرده و آخرین نسخه آن را نصب کنید.

چنان‌چه باز هم مشکل پابرجا بود، در مرحله بعد حساب کاربری گوگل خود را دوباره وارد نمایید (در اینجا باید کلمه عبور را به خاطر بیاورید).

 

نصب آخرین نسخه Google play در صورت اجرا نشدن گوگل پلی استور

در نگاه اول ساده به نظر می‌رسد ولی برخی اوقات آپدیتی برای گوگل پلی استور منتشر شده ولی این نسخه به صورت خودکار در گوشی نصب نشده است. در اینجا اگر فایل APK آن را دریافت کردید، می‌توانید آخرین ورژن این برنامه را نصب کنید.

چهار روش حل مشکلات اجرا نشدن گوگل پلی استور

حافظه پنهان گوگل پلی استور را برای رفع مشکل پلی استور حذف کنید

در بعضی از موارد، پلی استور را می‌توان با حذف کردن حافظه پنهان دوباره راه‌اندازی کرد. کش داده‌ای مخفی است که اطلاعات را به صورت موقتی نگه می‌دارد تا بدون نیاز به بارگذاری مجدد آنها، برنامه‌ها را اجرا کند. انجام دادن این مرحله می‌تواند به حل شدن مشکل شما کمک نماید.

برای انجام این کار، ابتدا به تنظیمات گوشی بروید و از لیست مدیریت اپلیکیشن‌ها گوگل پلی استور را پیدا کنید. البته ممکن است با توجه به مدل تلفن همراه، آپشن مدنظر در جای متفاوتی قرار گرفته باشد زیرا یا می‌توانید مستقیماً گزینه Clear Cache را پس از انتخاب نرم‌افزار مدنظر، با پایین آمدن در میان اطلاعات آن بیابید و یا باید ابتدا Storage و سپس Clear Cache را برگزینید.

وقتی این کار را انجام دادید، به گوگل پلی استور برگردید و ببینید آیا این نرم‌افزار به درستی کار می‌کند یا خیر. اگر مشکل همچنان وجود داشت، باید راه‌حل‌هایی که در ادامه آمده‌اند را انجام دهید.

چهار روش حل مشکلات اجرا نشدن گوگل پلی استور

داده‌های پلی استور را حذف کنید

پاک کردن داده‌های پلی استور تقریباً شبیه کاری است که قبلاً صورت دادید ولی این گزینه اطلاعات بیشتری را حذف می‌کند. با انجام این کار، نرم‌افزار به همان وضعیت اولیه پس از راه‌اندازی گوشی برمی‌گردد و تمامی داده‌های ذخیره شده را پاک می‌کند و در این بین امکان دارد اطلاعاتی که مشکل‌ساز می‌شدند نیز از بین بروند.

به خاطر داشته باشید که وقتی این کار را انجام می‌دهید، تمام فایل‌ها، تنظیمات، حساب‌های کاربری، داده‌ها و . . . پاک خواهند شد. به همین دلیل، توجه کنید که اطلاعات مربوط به وارد شدن به اکانت را در اختیار دارید چرا که باید دوباره وارد گوگل پلی استور شوید.

برای اینکه این کار را انجام دهید، به تنظیمات و لیست اپلیکیشن‌ها بروید و از آنجا گزینه Clear Data را بزنید و از یا قسمت حافظه داخلی (Storage) این آپشن را برگزینید.

حذف داده‌ها و حافظه پنهان خدمات گوگل پلی

امکان دارد که برخی اوقات، مشکلات پلی استور از جای دیگری مانند خدمات گوگل پلی نشأت گرفته باشند. بهتر است این‌گونه بگوییم که پلی استور کالبد گوشی اندرویدی شماست و خدمات گوگل پلی روح آن به شمار می‌رود.

این سرویس‌ها در پس‌زمینه کارهایی را صورت می‌دهند و مجوز ایجاد ارتباط میان سایر برنامه‌ها را اعطا می‌کنند و باعث همگام‌سازی داده‌ها، ارسال اعلانات و . . . می‌شوند.

بر این اساس، اگر حذف حافظه پنهان و داده‌ها از گوگل پلی استور مشکل را از بین نبرد، بهتر است سراغ حافظه‌های خدمات گوگل پلی بروید و آنها را پاک کنید.

برای انجام این کار، به تنظیمات و سپس لیست مدیریت اپلیکیشن‌ها بروید. از آنجا برنامه Google Play Services (آیکون آن شبیه قطعه پازل است) را انتخاب کنید.

با توجه به مدل گوشی، شاید در ابتدا گزینه حذف حافظه پنهان (Cache) را ببینید و یا لازم باشد ابتدا به قسمت Storage بروید و بعد این آپشن را انتخاب کنید.

اگر همچنان مشکل وجود داشت، به منوی تنظیمات برنامه برگردید و با انتخاب گزینه Manage storage یا Manage space، روی آپشن Clear all data ضربه بزنید.

آخرین نسخه خدمات گوگل پلی را نصب کنید

دیگر اقدامی که می‌تواند کمک کند، دانلود و نصب آخرین نسخه خدمات گوگل پلی و گوگل پلی استور می‌باشد. معمولاً جدیدترین ورژن این برنامه پایدارترین نسخه به شمار می‌رود بنابراین بهتر است همیشه این دو اپلیکیشن را بروز نگه دارید.

اول از همه چیز باید مطمئن باشید که پلی استور شما آپدیت است. برای انجام این کار، از قسمت تنظیمات (سه خط روی هم در گوشه بالا سمت چپ) و بخش کلی (General)، بررسی کنید که پلی استور چه زمانی آپدیت می‌شود.

در ادامه گزینه آپدیت خودکار اپلیکیشن‌ها (Auto-update apps) را بزنید و اطمینان حاصل کنید که تیک گزینه Auto-update apps over Wi-Fi زده شده و بعد از اتصال گوشی به شبکه وای‌فای مطمئن شوید.

توجه داشته باشید که دانلود و نصب آخرین نسخه خدمات گوگل پلی کار نسبتاً سخت و پیچیده‌ای است.

حساب کاربری گوگل خود را در گوشی دوباره راه‌اندازی کنید

حالا در حال آموزش راهکارهای نسبتاً پیچیده‌تر هستیم. اگر پلی استور شما درست کار نمی‌کند، بهتر است حساب کاربری گوگل خود را در گوشی اندرویدی دوباره راه‌اندازی کنید.

این یعنی تمام قسمت‌های تلفن همراه ری‌استارت خواهند شد و این اتفاق مختص گوگل پلی نخواهد بود. باز هم تکرار می‌کنیم که مطمئن باشید اطلاعات لازم برای وارد شدن به حساب کاربری گوگل را می‌دانید چرا که اگر احتیاط نکنید، ممکن است همه داده‌های فعلی را از دست بدهید.

برای پاک کردن و دوباره وارد شدن با حساب کاربری گوگل، به تنظیمات و سپس حساب‌های کاربری (Accounts) بروید. حالا باید اکانت گوگل که می‌خواهید حذف کنید را انتخاب نمایید و بعد منوی مربوطه (سه خط روی هم از بالا سمت راست) را برگزینید. این کار را برای هر حساب کاربری گوگل خود صورت دهید.

حالا باید دوباره وارد اکانت گوگل شوید. برای انجام این کار، به تنظیمات و بخش حساب‌های کاربری بروید. تنها کاری که اینجا باید صورت دهید، انتخاب آپشن Add Account می‌باشد. با انتخاب این گزینه، کارهایی که از شما خواسته شده را انجام دهید تا وارد اکانت شوید.

۳. اپلیکیشن‌های متفرقه را بررسی کنید

راهکارهای گفته شده در بالا مشخص می‌کرد که آیا مشکلات به وجود آمده مربوط به گوگل پلی می‌باشد یا خیر. اما برخی اوقات امکان دارد منشأ مشکل اپلیکیشن دیگری باشد که بر عملکرد فروشگاه نرم‌افزاری تأثیر منفی می‌گذارد.

ابتدا لیست برنامه‌های غیرفعال‌شده را بررسی کنید و مطمئن شوید که اپلیکیشن Download Manager فعال است. به علاوه، شما باید در صورت فعال بودن VPN، آن را خاموش نمایید.

 

اپلیکیشن‌های غیرفعال‌شده را بررسی کنید

بسیاری از اپلیکیشن‌ها برای کار کردن به سایر برنامه‌ها متکی هستند. این قانون در مورد نرم‌افزارهای سیستمی به خصوص گوگل پلی استور بیشتر کاربرد دارد. بنابراین اگر به تازگی برنامه‌ای را غیرفعال کرده‌اید، خوشبختانه فعالسازی مجدد آن کار ساده خواهد بود.

به تنظیمات و سپس مدیریت اپلیکیشن‌ها بروید و به قسمت پایینی بیایید. در اینجا باید اپلیکیشن‌های غیرفعال‌شده را ببینید. اگر اپلیکیشن خدماتی خاموش است، ابتدا روی اسم آن ضربه بزنید و سپس دکمه Enable را بزنید و ببینید آیا مشکل حل شده است یا خیر.

در صورت اجرا نشدن گوگل پلی استور VPN را غیرفعال کنید

اتصال VPN برای مشاهده محتواهای چند رسانه‌ای که به کشور محل سکونت شما مربوط نمی‌شوند بسیار کمک می‌کند. به علاوه، شما با این شیوه اتصالی می‌توانید اپلیکیشنی که در منطقه زندگی شما پشتیبانی نمی‌شود را نیز نصب کنید. اما VPN برخی اوقات مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

به طور کلی اگر اتصال VPN در گوشی اندرویدی شما فعال است، باید آن را خاموش کنید. به تنظیمات و سپس قسمت بیشتر (More) یا شبکه‌های بیشتر (More Networks) بروید و گزینه VPN را بزنید و آن را خاموش کنید.

 برای رفع مشکل پلی استور دانلود منیجر را فعال کنید

بعضی وقت‌ها امکان دارد که با غیرفعال شدن دانلود منیجر، پلی استور نیز از کار بیفتد. اگر این موضوع باعث به وجود آمدن مشکلات شده، حل آن بسیار ساده است.

به تنظیمات و سپس لیست اپلیکیشن‌ها بروید و از میان برنامه‌ها Downloads یا Download Manager را پیدا کنید و روی اسم آن ضربه بزنید.

بررسی کنید و ببینید آیا دانلود منیجر غیرفعال شده یا خیر. اگر این‌گونه است، باید دکمه‌ای وجود داشته باشد که روی آن نوشته Enable. در اینجا باید روی آن کلیک کنید تا دوباره این برنامه به حالت عادی برگردد.

با این حال، چنان‌چه تمام آن چیزی که می‌بینید یک دکمه خاکستری رنگ Force Stop یا Disable می‌باشد، احتمالاً دانلود منیجر شما غیرفعال نیست و باید سراغ راهکارهای دیگر بروید.

۴. راه‌حل‌های پیچیده‌تر و مؤثرتر را در صورت اجرا نشدن گوگل پلی استور امتحان کنید

حالا وارد مرحله پیچیده و البته تخصصی‌تری شده‌ایم و این یعنی باید کارهایی که می‌گوییم را با احتیاط بیشتری انجام دهید بنابراین مطمئن شوید که روش‌های گفته شده در بالا را به‌درستی انجام داده‌اید. حالا اگر گوشی خود را روت کرده‌اید، پیشنهاد ما حذف hosts.txt از مسیر فایل‌های سیستمی می‌باشد. اگر این روش جواب نداد و یا اصلاً خودتان نمی‌خواهید گوشی را روت کنید، به پلی استور مراجعه نمایید و آپدیت‌های پیشین آن را لغو نصب نمایید.

در نهایت و به عنوان روش آخر، گوشی را به تنظیمات کارخانه برگردانید. توجه داشته باشید که این کار همه اطلاعات شما را حذف خواهد کرد بنابراین ابتدا از آنها فایل بکاپ تهیه کنید.

 

فایل hosts.txt را حذف کنید (به گوشی روت شده نیاز دارد)

کاربرانی که اطلاعات بیشتری دارند و گوشی خود را روت کرده‌اند، می‌توانید از فایل اکسپلورر مدنظر خود به مسیر فایل‌های سیستمی بروند و به دنبال hosts.txt بگردند و آن را حذف کنند. توجه کنید که به هیچ وجه به سایر فایل‌ها دست نزنید.

 

در صورت اجرا نشدن گوگل پلی استور آپدیت‌های گوگل پلی را لغو نصب کنید

در مجموع وقتی مشکلی برای یک نرم‌افزار به وجود می‌آید، می‌توانید آن را لغو نصب کرده و دوباره دانلود و نصب کنید. این راه‌حل برای اکثر برنامه‌ها کارساز است ولی از آن جایی که پلی استور یک اپلیکیشن سیستمی به حساب می‌آید، باید ابتدا آپدیت‌های قبلی آن را لغو نصب نمایید و ببینید آیا مشکل شما حل شده است یا خیر.

برای انجام این کار ابتدا به تنظیمات و سپس لیست مدیریت اپلیکیشن‌ها بروید و بعد به دنبال گوگل پلی استور (Google Play Store) بگردید و گزینه Uninstall updates را برگزینید.

ولی اگر باز هم این روش کارساز نبود و حتی پس از نصب دوباره آپدیت‌ها نیز گوگل پلی استور درست کار نکرد، باید راه‌حل آخر را امتحان کنید.

 

گوشی را به تنظیمات کارخانه برگردانید

همان‌طور که گفتیم، حتی اگر با وجود انجام دادن تمام راهکارهای گفته شده در بالا نیز مشکل پابرجاست، تنها راه‌حل پیش روی شما بازگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه است. تکرار می‌کنیم که با این کار تمام داده‌های شما حذف خواهد شد بنابراین ابتدا از آنها فایل بکاپ تهیه نمایید.

زمانی که مطمئن شدید از اطلاعات شما فایل پشتیبانی تهیه شده، به تنظیمات و بعد قسمت بکاپ و راه‌اندازی مجدد (Backup & reset) بروید. گزینه Back up account را بزنید تا حساب کاربری که می‌خواهید از داده‌هایتان در آن پشتیبانی شود را برگزینید. توجه داشته باشید که امکان دسترسی به این اکانت را دارید.

وقتی این کار را کردید، برگردید و گزینه Reset Factory را از پایین صفحه بزنید. تأیید کنید که از انجام دادن این کار مطمئن هستید. با برگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه، تلفن همراه همانی خواهد شد که ابتدا آن را خریده بودید. سپس با وارد شدن به حساب کاربری گوگل، می‌توانید از داده‌های بکاپ گرفته شده دوباره استفاده کنید.

آیا راهکارهای ارائه شده مشکل شما را حل کردند؟ آیا شما راه‌حل دیگری می‌شناسید؟ نظر خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

 

منبع: androidpit.com

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

2 نظر از طرف کاربران برای این مطلب ثبت شده است.

علی برزه - تاریخ: ۱۴۰۲٫۰۱٫۲۰ ساعت: ۱۰:۵۳

سلام من از فروشگاه خیلی خوش میاد

برتر دیجیتال - تاریخ: ۱۴۰۲٫۰۱٫۲۰ ساعت: ۱۱:۱۱

با سلام خدمت شما؛
خیلی خوشحالیم که ازمون راضی هستید و خیلی ممنونیم از اعتمادی که به ما کردید.

شما نیز نظر خود را درباره این مطلب بیان نمائید: