اگر از عکس‌هایی که می‌گیرید راضی نیستید این ۷ راهکار عکاسی را دنبال کنید

۷ راهکار عکاسی

انتقاد از عکس‌هایی که می‌گیریم کاری آسان است. در این مطلب از برتر دیجیتال می‌خواهیم ضمن بازگویی مشکلات رایج عکاسان، راهکارهایی را برای حل آن‌ها ارائه دهیم. عکاسی برای بسیاری از مردم یک سرگرمی جذاب است. حتی در برخی موارد می‌تواند به یک حرفه هیجان‌انگیر نیز تبدیل شود. شما با دوربین عکاسی خود یک نتیجه خلاقانه و فرصتی برای بیان احساسات خود ایجاد می‌کنید. اما گاهی ممکن است به دلایلی شما از عکاسی خسته شوید و حتی تصمیم بگیرید تا دوربین را کنار بگذارید، در این مطلب از برتر دیجیتال ضمن بررسی این دلایل، ۷ راهکار عکاسی برای رهایی از این حالت بیان می‌کنیم.

با وجود مزیت‌هایی که عکاسی می‌تواند به همراه داشته باشد، اما بسیاری از افراد عکس‌های خود را دوست ندارند. این احساسات منفی با گذشت زمان می‌تواند باعث شود که دوربین خود را برای همیشه کنار بگذارند. اگر شما هم این وضعیت را تجربه کرده‌اید، جای درستی آمده‌اید. در ادامه می‌خواهیم ضمن صحبت در مورد علل بروز این احساس، ۷ راهکار عکاسی را بیان کنیم تا شما دوباره عاشق عکاسی شوید.

۱. راهکار عکاسی: عکس‌های شما تار هستند

یکی از رایج‌ترین دلایلی که باعث می‌شود تا عکاسان به ویژه افراد تازه‌کار عکس‌های خود را دوست نداشته باشند، تار بودن عکس‌هاست. صادقانه بگوییم که تاری تصاویر برای کسانی که به تازگی وارد دنیای عکاسی شده‌اند جزئی از چرخه حرفه‌ای محسوب می‌شود. تکان‌های زیاد دوربین در اغلب موارد باعث تاری تصاویر می‌شود. برخی از این تکان‌ها مثل حرکت دوربین در جهتی دیگر بسیار واضح است. اما هوای سرد و حرکت بدن شما (حتی اگر ظریف باشد) می‌تواند تغییر واضحی در نتیجه ایجاد کند.

ویرایش تصاویر تار یکی از ساده‌ترین مشکلات مربوط به عکاسی است. در حالت عکاسی دستی باید مطمئن شوید که سرعت شاتر به قدر کافی سریع است. اگر دستگاه شما از قابلیت تثبیت‌کننده تصاویر برخوردار است، بهتر است آن را فعال کنید. اگر عکاسی با سرعت شاتر یکی از نیازهای کاری شما محسوب می‌شود، پس خرید یک سه‌پایه می‌تواند ایده خوبی باشد. همچنین از سوی دیگر می‌توانید دوربین را روی یک سطح صاف نیز قرار دهید.

گاهی اوقات تاری تصاویر می‌تواند به این علت باشد که روی مکان مناسب تمرکز نکرده‌اید. در صورت تمایل می‌توانید نقطه فوکوس دوربین و یا حتی حالت عکس‌برداری را تغییر دهید.

 

۲. عکس‌های شما بسیار تیره یا خیلی روشن هستند

اگر می‌خواهید عکس‌های بهتری بگیرید، لازم است که مثلث نوردهی را بهتر بشناسید. این مثلث شامل سرعت شاتر، ISO و دیافراگم است. هر سه مورد برای خلق تصاویر شما کار می‌کنند. وقتی مثلث نوردهی متعادل نباشد، عکس‌های خیلی روشن یا خیلی تیره می‌شوند. البته که برخی اوقات می‌توانید این مشکل را پس از عکس‌برداری برطرف کنید. اما اگر هنگام عکاسی این موارد را رعایت کنید،‌ کار شما بسیار ساده‌تر خواهد شد.

راهکار عکاسی| تصویر با نور خیلی کم نگیرید

یکی از راه‌های جلوگیری از تصاویر خیلی روشن یا خیلی تیره این است که هنگام استفاده از حالت دستی، Meter را نزدیک به صفر نگه دارید. هرچه Meter بیشتر به محدوده + حرکت کند، تصویر شما روشن‌تر خواهد شد. اگر به سمت دیگر حرکت کند نیز نتیجه کار برعکس می‌شود.

 

۳. راهکار عکاسی: از سوژه‌های تکراری عکاسی می‌کنید

برخی افراد اغلب از عکاسی متنفر می‌شوند، چون حوصله‌شان سر می‌رود. عکاسی از سوژه‌های تکراری یکی از دلایل این تنفر است. وقتی یک عکاسی مبتدی هستید احتمالاً به مرحله‌ای برسید که از روال کار خود خسته شوید. زمانی که این اتفاق می‌افتد شاید از خود بپرسید که چرا اصلاً عکاسی را شروع کرده‌اید؟ اگر دیگر حوصله عکاسی را ندارید یا از عکس‌های خود خوشتان نمی‌آید، نگران نباشید. می‌توانید یک سری کارها را انجام دهید تا از این حال خارج شوید.

اگر امکانات لازم را در اختیار دارید، سعی کنید به مکان جدیدی بروید. شما می‌توانید به شهر یا کشور دیگری سفر کنید. حتی رفتن به یک مکان جدید در نزدیکی محل زندگی می‌تواند ایده‌های خلاقانه را در شما زنده کند شما کمک کند. همچنین به فکر عکاسی در ساعت‌های مختلف روز باشید.

توریست‌ها در یک مکان

یکی دیگر از راه‌های مبارزه با تنفر از عکاسی این است که سعی کنید با حالت‌های مختلف دوربین خود عکس‌برداری کنید. با انجام این کار نه تنها تصاویر منحصر به فردتری می‌گیرید، بلکه نحوه استفاده از دستگاه خود را نیز یاد می‌گیرید.

 

۴. از سوژه‌هایی عکس می‌گیرید که علاقه‌ای به آن‌ها ندارید

تنها راهی که موجب می‌شود تا خلاقانه به کار خود ادامه دهید این است که علاقه زیادی به آن داشته باشید. در عکاسی نیز این چنین است.  احتمالا برخی سوژه‌ها را دوست نداشته باشید و علاقه‌مند به سبک‌های خاص باشید. حتی ممکن است از عکاسی در برخی نقاط مشخص بیشتر از جاهای دیگر لذت ببرید.

هر تصویری که می‌گیرید باید نشانی از شخصیت شما داشته باشد. آزمون و خطا مهم‌ترین و اصلی‌ترین روش برای درک این موضوع است. چراکه می‌فهمید کدام کار را بیشتر دوست دارید و از کدام کار متنفر هستید. وقتی متوجه شوید که از سوژه‌ای خوشتان می‌آید بیشتر از آن عکاسی می‌کنید و دیگر حوصله شما سر نمی‌رود.

 

۵. عکس‌های خود را بیش از حد ویرایش می‌کنید

نرم‌افزارهای ویرایش عکس نظیر Adobe Lightroom و Capture One برای تنظیم تصاویر و افزودن خلاقیت فوق‌العاده هستند. با این حال، بسیاری از عکاسان مبتدی‌ وقتی برای اولین بار از این پلتفرم‌ها استفاده می‌کنند، این راهکار عکاسی را نادیده می‌گیرند و بیش از اندازه عکس‌های خود را ویرایش می‌کنند.

موارد متداولی که عکاسان، تصاویر خود را بیش از حد ویرایش می‌کنند، عبارتند از:

  • افزودن اشباع بیش از اندازه
  • افزایش بسیار زیاد Clarity، Dehaze و تکسچرها
  • وضوح بالای تصاویر

برای جلوگیری از ویرایش زیاد تصاویر، بهتر است که دیدگاه «کمتر بیشتر است» نسبت به تصاویر خود داشته باشید. نباید کاری کنید که عکس شما قابل تشخیص نباشد، شما باید پیام خود را به تصویر بکشید در حالی که تصویر همچنان واقعی است.

پیش از گرفتن خروجی از تصاویر ویرایش شده سعی کنید برای مدت زمانی از سیستم خود دور باشید. در این صورت، زمانی که بار دیگر عکس در حال ویرایش خود را نگاه می‌کنید متوجه تفاوت فاحش آن با عکسی که گرفته‌اید خواهید شد. کار زیاد با نرم‌افزارهای ادیت باعث می‌شود که تغییرات زیادی به عکس‌های خود بدهید.

 

۶. راهکار عکاسی: رنگ‌ها درست به نظر نمی‌رسند

شاید خیلی کارها را درست انجام داده باشید، اما رنگ‌ها نتوانند احساسات بیننده را برانگیزانند. هماهنگی رنگ‌ها اغلب به عنوان یکی از جنبه‌های نادیده گرفته شده عکاسی شناخته می‌شوند. وقتی به صفحه اینستاگرام عکاس موردعلاقه خود نگاه می‌کنید، احتمالا متوجه خواهید شد که آن‌ها به این زمینه خاص توجه زیادی داشته‌اند.

نظریه رنگ‌ جزء مراحل پیشرفته‌ عکاسی است، اما دانش اولیه از آن مفید است. بنابراین به دنبال اطلاعات بیشتر درباره رنگ‌بندی تصاویر باشید. اگر می‌خواهید بدانید رنگ‌های مختلف چگونه با یکدیگر هماهنگ می‌شوند، Adobe Color ارزش بررسی را دارد.

 

۷. عکس‌های خود را با کار عکاسان بهتر از خود مقایسه می‌کنید

“مقایسه دزد شادی‌ست” این واقعیت دارد به ویژه در تلاش‌های خلاقانه‌ای مانند عکاسی. اگرچه اینترنت می‌تواند به شما کمک کند تا ایده‌های خلاقانه‌ای برای عکاسی داشته باشید، اما زمانی که عکس‌های خود را با کار افرادی که سال‌ها در این زمینه فعالیت دارند مقایسه می‌کنید، قطعاً احساس بدی خواهید داشت. این مورد حتی با پیشرفت شما در زمینه عکاسی نیز از بین نمی‌رود. چراکه همیشه کسی بهتر از شما وجود دارد، مگر اینکه خود شما به بهترین فرد در آن حرفه تبدیل شوید.

تا جایی که می‌توانید از دیگران الهام بگیرید. اما وقتی که می‌خواهید کار خود را مقایسه کنید، عکس‌های جدید خود را با تصاویری مقایسه کنید که در سال‌های گذشته گرفته‌اید. اگر کارهای فردی در رسانه‌های اجتماعی باعث می‌شود که احساس بدی نسبت به تصاویر خود پیدا کنید، بهتر است دیگر او را دنبال نکنید.

 

دوباره عاشق عکاسی شوید

به احتمال زیاد، شما به دلایلی دوربین به دست گرفته‌اید و بعید است که یک شبه عاشق حرفه عکاسی شده‌ باشید. وقتی احساس می‌کنید از عکس‌هایی که می‌گیرید، متنفر هستید، معمولاً به راحتی قابل حل است. بیشتر عکس‌هایی که در سراسر جهان می‌بینید، برآمده از هزاران تصاویر وحشتناک هستند. هر بار که عکس بدی می‌گیرید، از آن به عنوان ایده‌ای برای بهتر شدن بهره ببرید.

 

آیا شما عکاسی را دوست دارید؟ آیا تا به حال احساس بدی نسبت به عکس‌های خود پیدا کرده‌اید؟ این احساس گذرا بوده و یا برای همیشه این حرفه را کنار گذاشته‌اید؟ آیا این ۷ راهکار عکاسی بیان شده در این مطلب را امتحان کرده‌اید؟ لطفاً نظر و تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران سایت نیز به اشتراک بگذارید.

منبع : Make Use Of

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: