نحوه رفع مشکل لمس خود به خودی صفحه نمایش (گوست تاچ) در اندروید و آیفون

نحوه رفع مشکل لمس خود به خودی (گوست تاچ) در اندروید و آیفون

می‌خواهیم در مورد نحوه رفع مشکل لمس خود به خودی صفحه نمایش در گوشی‌های اندروید و آیفون صحبت کنیم. گوشی‌های هوشمند با صفحه نمایش لمسی در زندگی روزمره ما نقش مهمی دارند و طی سالیان کیفیت مواد استفاده شده برای ساخت آنها بهبود یافته است؛ با این حال، بسیاری از گوشی‌های هوشمند امروزی همچنان با مشکل آزاردهنده‌ای به نام “Ghost touch” یا لمس خودکار صفحه نمایش مواجه هستند. در این مقاله، ما لیستی از راه حل‌هایی را گردآوری کرده‌ایم که می‌تواند به حل مشکل لمس خود به خودی کمک کند.

ابتدا، اجازه دهید به شما هشدار دهیم که مشکل لمس خودکار صفحه نمایش می‌تواند ناشی از چندین عامل خارجی باشد که کاربران عادی مانند من و شما می‌توانند با عیب‌یابی ساده آن‌ها را برطرف کنند. ممکن است مواردی ساده مانند برخورد سیم هندزفری شما به صفحه تاچ گوشیتان، باعث لمس خود به خود در تلفن شما شود!

حال با ادامه این مطلب همراه ما باشید تا بفهمیم مشکل لمس خود به خودی چیست و چگونه بر استفاده از تلفن همراه شما تأثیر می‌گذارد.

مشکل لمس خود به خودی در صفحه نمایش چیست؟

لمس خود به خودی یا گوست تاچ عباراتی هستند که وقتی صفحه‌نمایش به فشارها یا ورودی‌هایی پاسخ می‌دهد که شما آن‌ها را انجام نمی‌دهید، یا زمانی که بخشی از صفحه نمایش تلفن شما به لمس شما پاسخ نمی‌دهد، استفاده می‌شود. احتمال روی دادن لمس خودکار صفحه نمایش از دستگاهی به دستگاه دیگر متفاوت است، اما به نظر می‌رسد در برخی دستگاه‌ها بیشتر از دستگاه‌های دیگر رایج است.

برخی از دستگاه‌هایی که به دلیل حساس بودن به مشکلات لمس ارواح مشهور بوده‌اند عبارتند از موتورولا موتو جی ۴ پلاس قدیمی، چندین مدل از آیفون اپل از جمله آیفون X، آیفون ۱۱، و سری آیفون ۱۲، دستگاه‌های وان پلاس و برخی دستگاه‌ها قدیمی‌تر. توجه داشته باشید اگر مشکل لمس خود به خود دارید، نمی‌توان به قطع گفت که مشکل از نرم‌افزار یا برند خاصی است.

در مواردی ممکن است لمس غیر ارادی صفحه گوشی، ناشی از مشکل سخت‌افزاری صفحه نمایش و نحوه قرارگیری آن در داخل شاسی گوشی شما باشد. می‌توانید برای برطرف کردن مشکل، نزد یک تعمیرکار گوشی بروید و مشکل خود را برطرف سازید.

در موارد دیگر، آسیب رسیدن به گوشی از طریق آب یا خاک در زیر محافظ صفحه می‌تواند باعث ایجاد فشارهای فانتومی شود که باعث لمس خود به خود در صفحه نمایش شما می‌شود.

نحوه رفع مشکل لمس خود به خودیصفحه نمایش در اندروید و آیفون

در زیر به برخی از موارد اساسی برای رفع این مشکل اشاره شده است که می‌توانید آن‌ها را روی تلفن٬های هوشمند خود امتحان کنید. توجه داشته باشید که این موارد برای هر دو دستگاه اندروید و iOS قابل اجرا هستند.

جدا کردن کابل شارژ

اگرچه ممکن است تعجب آور به نظر برسد اما در بسیاری از مواقع، مشکلات لمس غیر ارادی صفحه گوشی تنها زمانی اتفاق می‌افتد که تلفن‌ همراه ما به شارژر متصل هستند. به خصوص اگر از شارژر یا کابلی با کیفیت ساخت پایین و جعلی استفاده کنید، این احتمال زیاد است. اساساً آنچه اتفاق می‌افتد این است که این شارژرها و کابل‌ها بر عملکرد دیجیتایزر تأثیر می‌گذارند (سنسوری که ورودی‌های لمسی شما را تشخیص می‌دهد).

جدا کردن کابل شارژ برای رفع مشکل خودکار صفحه نمایش

اگر در حین شارژ کردن گوشی خود با مشکل لمس خود به خود روبرو هستید. بهتر است شارژر یا کابل شارژ را با یک کابل جدیدتر و بهتر تعویض کنید. برای بررسی اینکه آیا شارژر واقعاً علت آن است، سعی کنید تلفن را با استفاده از یک ترکیب شارژر و کابل متفاوت شارژ کنید و بررسی کنید که آیا مشکل همچنان وجود دارد یا خیر.

برنامه هایی که در پس زمینه در حال اجرا هستند را متوقف کنید

همین یک راه حل ساده می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند!. اجرای بسیاری از برنامه‌ها در پس‌زمینه حافظه گوشی می‌تواند مشکلات زیادی اعم از لمس خود به خودی صفحه نمایش ایجاد کند. به طور کلی، برنامه‌های باز در پس‌زمینه می‌توانند باعث ایجاد اشکال در سطح نرم‌افزار شوند که ممکن است منجر به مشکلات لمس خودکار شود. بنابراین پاک کردن این برنامه‌ها اولین قدم عیب‌یابی است.

اگرچه در اندروید، فرآیند بستن برنامه‌ها ممکن است از دستگاهی به دستگاه دیگر متفاوت باشد. اما قانون کلی این است که پانل نمای کلی برنامه‌ها را باز کنید و دکمه «بستن همه یا Close all» را فشار دهید.

برای پاک کردن برنامه‌ها پس زمینه در iOS، از پایین صفحه به بالا بکشید و سپس برنامه‌های جداگانه‌ای را که روی صفحه نمایش شما ظاهر می‌شوند را ببندید.

گلس محافظ صفحه را بردارید

اگر خوش شانس هستید، مشکل لمسی گوشی شما ناشی از محافظ صفحه می‌تواند باشد که تکه کوچکی از خاک پشت آن گیر کرده است. پس توصیه این است که گلس گوشی را بردارید، صفحه نمایش خود را به طور کامل تمیز کنید و سپس محافظ صفحه را تعویض کنید. با این حال، مطمئن شوید که گلس را با یک محافظ صفحه نمایش با کیفیت و خوب جایگزین کنید.

اگر سعی کنید در هزینه و کیفیت صرفه‌جویی کنید، ممکن است در نهایت با محافظ‌های صفحه نمایش و گلس‌هایی که از مواد ضعیف ساخته شده‌اند دچار دردسر شوید. این نوع از محافظ‌ها بیشتر از اینکه صفحه نمایش را از ترک خوردگی نجات دهند به گوشی شما آسیب می‌رسانند. اساساً، کیفیت پایین مواد به کار رفته در چنین محافظ‌هایی بر حساسیت لمس صفحه نمایش زیر آن تأثیر می‌گذارد.

در گوشی‌های جدیدتر بهتر است از گلس محافظ صفحه استفاده نکنید، زیرا اکثر تلفن‌های هوشمند مدرن به لطف شیشه‌های با کیفیت بالای ساخته شده توسط Corning (گوریلا گلس) یا AGC ،(DragonTrail) از محافظت کافی در برابر خراش و ضربه برخوردار هستند.

قاب گوشی را تمیز کنید

به خصوص با محبوبیت صفحه نمایش لبه گرد، منطقه قابل اجرا در بسیاری از صفحه نمایش‌های گوشی های هوشمند اکنون به کناره‌های دستگاه نیز کشیده شده است. این مسئله می‌تواند منجر به مشکلات لمس خودکار ناخواسته ناشی از دستان ما شود. در زمانی که قاب گوشی نیز به درستی نصب نشده باشد یا کثیف باشد، این مشکلات تشدید می‌شود.

مانند محافظ صفحه که در بالا گفته شد، قاب گوشی را بردارید، آن را به درستی تمیز کنید و بشویید. سپس بعد از خشک شدن دوباره آن را روی گوشی نصب کنید. به یاد داشته باشید که قبل از تمیز کردن و شست و شو لوازم جانبی، اگر کیس شما دارای ویژگی خاصی است (مانند آهنرباهای داخلی، پاور بانک، باتری اضافه یا موارد دیگر) مراقب محافظت از آن باشید.

صفحه نمایش را تمیز کنید

قبل از اینکه به روش‌های عیب‌یابی پیشرفته‌تر برویم، همیشه بهترین کار این است که نمایشگر را کاملاً تمیز کنیم. برای انجام این کار، یک پارچه نرم کمی مرطوب بردارید و صفحه را پاک کنید. این مرحله را با یک پارچه خشک ادامه و صفحه را خشک کنید. در واقع تمرین خوبی است که هر چند هفته یکبار صفحه نمایش خود را پاک کنید تا از هرگونه لکه یا تجمع گرد و غبار که در نهایت می‌تواند منجر به مشکل وحشتناک لمس خود به خودی شود، جلوگیری کنید.

تنظیمات خود را بازنشانی کنید و دستگاه خود را به روز نگه دارید

قبل از اینکه به سراغ راه‌حل‌های پیشرفته‌تر مانند بازنشانی کارخانه یا جداسازی دستگاه برویم، به شدت توصیه می‌کنم مطمئن شوید که دستگاه شما آخرین نسخه نرم‌افزار خود را اجرا می‌کند. با فرض اینکه دستگاه خود را به روز نگه می‌دارید، آخرین تلاش برای حل مشکل لمس خود به خودی صفحه نمایش این است که تمام تنظیمات خود را به حالت پیش فرض بازنشانی کنید. این فرآیند تقریباً مشابه بازنشانی کارخانه است اما به طور خودکار داده‌های شما را حفظ می‌کند.

برای این کار در iOS به مسیر Settings> General> Transfer or Reset iPhone> Reset بروید و Reset All Settings را انتخاب کنید. این کار فقط تنظیمات دستگاه شما را بازنشانی می‌کند و هیچ یک از فایل‌های شما را حذف نمی‌کند. به خاطر داشته باشید که تنظیمات شبکه نیز پاک خواهد شد، بنابراین باید به صورت دستی دستگاه خود را دوباره به Wi-Fi خود متصل کنید. تنظیمات صفحه اصلی و صفحه کلید نیز بازنشانی خواهند شد.

در اندروید، باید یک بازنشانی کارخانه‌ای ایمن انجام دهید که تمام داده‌های شما را حفظ می‌کند اما همه تنظیمات دیگر را بازنشانی می‌کند. برای انجام این کار، به تنظیمات خود بروید و «پشتیبان‌گیری و بازیابی یا Back up and Restore» را جستجو کنید ( این گزینه معمولاً در تنظیمات> درباره تلفن یا Settings> About Phone قرار دارد) و از آنجا می‌توانید انتخاب کنید که کجا می‌خواهید نسخه پشتیبان شما ذخیره شود.

نحوه رفع مشکل لمس خودکار صفحه نمایش : عیب یابی پیشرفته

اگر هیچ‌کدام از راه‌حل‌های نسبتاً ساده‌ بالا برای شما کارساز نبود، احتمال اینکه تلفنتان از مشکلات شدیدتر لمس خودکار رنج می‌برد زیاد است. به این ترتیب، راه حل‌های برطرف کردن مشکلات شما دیگر ساده نیستند. ممکن است دلیل لمس خود به خود گوشی شما  یک مشکل نرم افزاری یا بدتر از آن، یک مشکل سخت افزاری باشد!

برای روش‌های عیب یابی پیشرفته‌تر، دستورالعمل‌های زیر را انجام دهید.

تنظیم مجدد کارخانه را انجام دهید

برای بررسی اینکه بدانید آیا باگ نرم افزاری پشت مشکل لمس خودکار و خود به خودی صفحه نمایش است یا نه، ساده ترین روش این است که گوشی خود را به حالت کارخانه بازنشانی کنید. با این کار گوشی شما به تنظیمات اولیه کارخانه باز می‌گردد. اگر مشکل ناشی از یک برنامه سرکش یا یک به‌روزرسانی نرم‌افزار بزرگ باشد، به احتمال زیاد بازنشانی به تنظیمات کارخانه آن را حل می‌کند.

مونتاژ صفحه نمایش را جدا کنید (فقط برای افراد حرفه‌ای)

این مرحله قطعا برای کاربران عادی گوشی‌های هوشمند توصیه نمی‌شود. برای افرادی که دانش فنی لازم برای انجام این کار را دارند و اگر ابزار مناسبی در اختیار دارند، باز کردن صفحه گوشی هوشمند آسیب‌دیده، جدا کردن آن و کنار هم قرار دادن قطعات می‌تواند به طور بالقوه مشکل را برطرف کند.

جدا کردن پشت گوشی برا رفع مشکل لمس خود به خودی صفحه نمایش

بسیاری از مردم (و در واقع، تعدادی از ویدیوهای یوتیوب) پیشنهاد می‌کنند.  این روش‌ها شامل جدا کردن تلفن، جدا کردن صفحه نمایش از اتصال دهنده‌های داده و تنظیم مجدد همه این موارد برای رفع مشکل دارای تاثیر است. همچنین می‌توانید به تعمیرگاه معتبر گوشی مراجعه کنید. تا صفحه نمایش شما را در کانکتورها مخصوص قرار دهد تا ببینید آیا مشکل لمس خودکار صفحه نمایش برطرف می‌شود یا خیر.

مراجعه به نمایندگی گارانتی گوشی برای رفع مشکل لمس خود به خودی صفحه نمایش

بدون ابهام بهترین راه برای رفع مشکل نقص صفحه نمایش، مراجعه به نمایندگی سازنده گوشی و در حالت ایده‌آل استفاده از گارانتی تعویض است. شرکت‌ها گارانتی، دستگاه جدیدی را در ازای دستگاه معیوب ارائه می‌دهند. برخی از نمایندگی‌ها نیز ممکن است به جای تعویض کامل گوشی، صفحه نمایش را جایگزین کنند تا مشکل را حل کنند.

اگرچه استفاده از گارانتی یک گزینه ساده و ایده‌آل است، اما احتمالاً سریع‌ترین گزینه نیست. اگر گوشی شما خارج از گارانتی است، احتمالاً باید هزینه تعمیرات را بپردازید و تعویض ارائه نمی‌شود.

همانطور که متوجه شده باشید، ممکن است دلایل متعددی وجود داشته باشد که باعث ایجاد لمس خود به خودی صفحه نمایش در تلفن‌های همراه شود. و ممکن است مجبور شوید یک سری مراحل آزمایشی را انجام دهید تا واقعاً بدانید چه چیزی باعث این مشکل شده است. در صورتی که مراحل ساده‌تر برای شما کارساز نباشد، روش‌های پیشرفته‌تر (به استثنای گزینه‌های تنظیم مجدد کارخانه) بهتر است توسط یک تکنسین آموزش دیده انجام شود.

منبع: nextpit.com

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: