آموزش نصب برنامهها بدون استفاده از فروشگاه Google Play
فروشگاه Google Play سادهترین و ایمنترین راه برای نصب برنامهها روی گوشیهای اندرویدی است؛ با این حال، گاهی دلایلی برای نصب برنامهها از منابع دیگر وجود دارد که به طور مثال، میتوان به نصب بازی Fortnite برای اندروید اشاره کرد. حتی گاهی ممکن است که شما به برنامههایی نیاز داشته باشید که در فروشگاه Google Play یا نسخه محلی آن پیدا نمیشوند. برای همین، امروز میخواهیم در این مطلب از برتر دیجیتال به آموزش نصب برنامه بدون گوگل پلی بپردازیم.
نصب برنامه بدون استفاده از فروشگاه Google Play توسط ربات تلگرامی
سادهترین و سریع ترین راه برای دریافت برنامه دلخواه شما استفاده از ربات تلگرامی به نام apkdl_bot@ است. شما به سادگی میتوانید با جستجوی نام ربات آن را پیدا کنید. پس از آن در قسمت منو کلمه start/ را برای ربات ارسال کنید. حالا میتوانید نام و یا حتی لینک برنامه مورد نظرتان را به ربات بفرستید.
دریافت فایل نصبی برنامه از طریق ارسال نام اپلیکیشن
نام برنامه را نوشته و به ربات بفرستید پس از آن با لیستی از انواع برنامهها و دستور اختصاصی برای هر کدام مواجه میشوید که به رنگ آبی است و با کلمهی preview شروع میشود، در این مرحله بر روی دستور preview متناسب با برنامه انتخابی خود ضربه بزنید سپس پیامی حاوی عکس و توضیحات درباره برنامه مورد نظرتان دریافت میکنید که در زیر آن چندین دکمه برای تعیین ورژن اندروید برنامه با دستگاه شما وجود دارد پس از انتخاب ورژن مناسب، دکمه دانلود را بزنید تا فایل برنامه برای دانلود به شما ارسال گردد.
دریافت فایل نصبی برنامه از طریق ارسال لینک اپلیکیشن
برای دریافت برنامه دلخواهتان میتوانید پس از ارسال کلمه start/ لینک دانلودی برنامه مورد نظرتان را کپی کرده و به ربات بفرستید تا فایل اپلیکیشن را برای شما ارسال کند. پس از ارسال اطلاعات برنامه توسط ربات به شما کافیست نسخه سازگار برنامه با دستگاه اندرویدیتان را انتخاب کرده و سپس دانلود را بزنید تا فایل را دریافت کنید.
نصب برنامه بدون گوگل پلی: دستگاه خود را برای بارگذاری جانبی (Sideload) برنامهها تنظیم کنید
در این آموزش از نصب برنامه بدون گوگل پلی، قبل از هر چیزی بهتر است که روش بارگذاری جانبی (Sideload) برنامهها را توضیح دهیم. در کل به نصب برنامهها یا بازیهای موبایل با فرمت APK روی دستگاههای اندرویدی، Sideload گفته میشود.
اگر قبلاً سعی کردید که یک برنامه را به روش بارگذاری جانبی نصب کنید، پس قطعاً با این منو آشنا هستید. بیشتر پوستههای اندرویدی، یک میانبر برای رسیدن به این صفحه پیش روی شما قرار میدهد. البته هشدارهایی نیز درباره نصب برنامه بدون گوگل پلی به نمایش گذاشته میشود تا از تبعات آن آگاه شوید.
این بخش معمولاً در منوی Security & privacy یا Apps گوشی دیده میشود. البته شاید در برخی گوشیها، تفاوتهای جزئی وجود داشته باشد و در صفحه دیگری شاهد این تنظیمات باشیم. دو مسیر رایج برای رسیدن به این بخش وجود دارد:
- به بخش Setting دستگاه خود بروید.
- گزینه Security & privacy را پیدا کنید و روی آن ضربه بزنید.
- به پایین صفحه بروید و install from unknown apps را پیدا کنید. اگر این گزینه را پیدا نکردید، روی «more» ضربه بزنید.
- در اینجا باید فهرستی از برنامههای نصبشده پیش روی شما قرار گیرد. مرورگر خود را پیدا کنید. به طور مثال، مرورگر Google Chrome.
- روی آن ضربه بزنید و Allow from this source را انتخاب کنید.
اگر مسیر بالا برای شما کار نکرد، مسیر زیر را امتحان کنید:
- به بخش Setting بروید.
- به قسمت Apps & notifications بروید و سپس Configure Apps (پیکربندی برنامهها) را انتخاب کنید.
- صفحه را به پایین بکشید. تنظیمات پیشرفته یا special app access را پیدا کنید و روی آن ضربه بزنید.
- به بخش پایانی منوی special app access بروید و گزینه Install unknown apps را پیدا کنید.
- مرورگر خود (به طور مثال، گوگل کروم) را پیدا کنید، روی آن ضربه بزنید و Allow from this source را انتخاب کنید.
اگر برای نصب برنامه بدون گوگل پلی، این گزینهها را در بخش تنظیمات گوشی خود پیدا نکردید؛ یکی از عبارتهای «unknown» یا «install» را در قسمت جستجو تایپ کنید. این کار موجب صرفهجویی در زمان شما میشود و میتوانید سریعتر به این بخش دست پیدا کنید.
شما با فعال کردن امکان allow from this source از این پس میتوانید فایلهای APK را از طریق مرورگر خود نصب کنید. البته در صورت تمایل پس از نصب فایلهای APK مدنظر خود میتوانید به منوی تنظیمات بازگردید و این روش را غیرفعال کنید. به خاطر داشته باشید که این کار در برخی گوشیها یا نسخههای قدیمی اندروید، باعث بروز پیامهای امنیتی اضافی برای نصب فایلها از منابع ناشناس خواهد بود.
در دستگاههایی که از سیستم عامل اندروید ۷ یا Nougat استفاده میکنند، این مسیر را دنبال کنید: Setting > Security > allow installation from unknown sources.
شما با استفاده از این روش میتوانید برنامههایی را که از هر منبعی خارج از فروشگاه گوگل پلی دانلود کردهاید، نصب کنید. البته، این نکته را مدنظر داشته باشید که فعالسازی این گزینه ممکن است که خطرآفرین باشد. بهتر است که پس از نصب برنامه مورد نظر به تنظیمات دستگاه خود برگردید و امکان نصب از منابع ناشناس را غیرفعال کنید.
نصب برنامه بدون گوگل پلی: خطرات بارگذاری جانبی چیست؟
چرا امکان نصب فایلهای APK از منابع ناشناس به صورت پیشفرض در سیستم عامل اندروید غیرفعال است؟ چون، دانلود فایلهای APK از اینترنت و نصب آنها روی گوشیهای هوشمند، ذاتاً ناامن است. شاید این موضوع با آموزش نصب برنامه بدون گوگل پلی متناقض به نظر برسد. شما باید از منبعی که برای دانلود فایلهای APK استفاده میکنید، مطمئن باشید.
کارآیی ضدویروسها مدتهاست که مورد بحث بوده است. اگر فکر میکنید که این برنامهها در گوشیهای اندرویدی ارزشمند هستند، باید این نکته را مدنظر قرار دهید که آنها اغلب قبل از نصب، برنامهها را اسکن میکنند و یک خط دفاع بالقوه دیگری را ارائه میدهند.
شما با فعالسازی امکان نصب برنامهها از منابع ناشناس به طور پیشفرض، ورودی را برای همه برنامههایی که آلوده به بدافزار هستند، باز میکنید و اپلیکیشنهای آلوده دیگر، بیصدا و در پسزمینه دستگاه اندرویدی شما نصب میشوند. اگر این امکان را به صورت پیشفرض فعال نکردهاید و فقط به صورت موردی از آن استفاده میکنید، طبعاً با خطر بسیار کمتری روبرو خواهید بود.
نصب برنامه بدون گوگل پلی: دانلود و نصب فایلهای APK
تا به اینجای آموزش نصب برنامه بدون گوگل پلی از اهمیت محلی که برای دانلود فایل APK خود استفاده میکنید، آگاه شدهاید. بیایید یک مثال ساده برای دانلود و نصب برنامه WhatsApp خارج از فروشگاه Google Play را تشریح کنیم.
در این حالت، واتساپ یک صفحه دانلود مستقیم را ارائه میدهد که میتوانید از طریق رایانه رومیزی خود، آن را دانلود و سپس فایل آن را به گوشی خود منتقل کنید. البته میتوانید از طریق مرورگر گوشی خود (از تنظیمات مرورگر، باز کردن سایت در حالت دسکتاپ را فعال کنید) نیز آن را مستقیماً دانلود کنید.
پس از دانلود فایل نصب واتساپ، از بخش Downloads دستگاه خود، فایل APK را که دانلود کردهاید، انتخاب کنید. با کلیک روی آن، فرآیند نصب برنامه آغاز میشود. در صورت نیاز از شما درخواست میشود که مجوز دسترسیهای برنامه را صادر کنید.
بارگذاری جانبی یک فایل APK از طریق رایانه شخصی
اگر به هر دلیلی برای دانلود مستقیم یک فایل APK در دستگاه اندرویدی خود مشکل دارید؛ شما میتوانید فایل مورد نظر خود را در رایانه شخصی خود نیز دانلود کنید و سپس به گوشی انتقال دهید.
در ابتدا از طریق کابل شارژر، گوشی خود را به یک رایانه شخصی وصل کنید. سپس گزینه Transfer Files را انتخاب کنید. در نهایت فایل مدنظر خود را کپی کرده و به گوشی خود منتقل کنید.
شما برای این کار، به یک برنامه مدیریت فایل نیاز دارید تا به فایل APK مدنظر خود دسترسی داشته باشید. همچنین باید به برنامه مدیریت فایل خود، اجازه نصب از منابع ناشناس را بدهید.
با این حال خیلی از برنامهها را نمیتوان مستقیماً از طریق سایت شرکت توسعهدهنده آنها دانلود کرد. در این صورت، شما میتوانید در یکی از منابع قابل اعتماد برای دانلود فایل APK برنامهها نظیر APKMirror جستجو کنید. در این سرویس، شما میتوانید برنامههایی را دانلود کنید که به صورت دستی و مشابه تائیدیههای امنیتی فروشگاه Google Play بررسی شدهاند.
نصب برنامه بدون گوگل پلی: از کجا فایلهای APK را تهیه کنیم؟
اگر نتوانستید که برنامه مورد نظر خود را از Play Store یا APKmirror پیدا کنید؛ بهتر است از منابع دیگری استفاده کنید. سایتهای زیادی در این زمینه وجود دارند. شما با یک جستجوی ساده میتوانید سایتهای متعددی را پیدا کنید که فایلهای APK برنامهها یا بازیهای موبایل مختلف را برای دانلود قرار میدهند.
برای چه چیزهایی میتوان از بارگذاری جانبی استفاده کرد؟
بسیاری از کاربران اندروید برای نخستین بار، به لطف بازی Pokémon Go و تصمیم شرکت Niantic برای عرضه مقطعی بازی در کشورهای مختلف، به بارگذاری جانبی روی آوردهاند. از آنجایی که بیشتر توسعهدهندگان معمولاً بازیها یا برنامههای خود را در مناطق خاصی آزمایش میکنند، این روش برای تجربه و آزمایش بازیهای مختلف کارآیی دارد.
علاوه بر این، تصمیم شرکت Epic Games برای دور زدن گوگل پلی و عرضه بازی Fortnite از طریق وبسایت خود، سبب شده تا دیگر توسعهدهندگان نیز مسیر مشابهی را در پیش بگیرند. این کار گوگل را مجبور کرد تا کمیسیون ۱۵ درصدی را که از توسعهدهندگان برای فروش برنامهها و بازیهای موبایل دریافت میکند، کاهش دهد.
ما فکر میکنیم که در آینده باید انتظار بازیها و برنامههای بیشتری را داشته باشیم که به بارگذاری جانبی نیاز دارند. از سوی دیگر، محدودیتهای گوگل برای کاربران ایرانی نیز دلیل دیگری است که بسیاری به نصب برنامه بدون گوگل پلی روی آوردهاند.
آیا تا به حال سعی کردهاید که برنامهای را خارج از فروشگاه Google Play روی گوشی خود نصب کنید؟ تجربه خود را از بخش نظرات با ما و دیگر کاربران سایت نیز به اشتراک بگذارید.
منبع : Nextpit
مطالب مرتبط
گاهی اوقات، برنامه اندرویدی که میخواهید دانلود کنید در فروشگاه Google Play در دسترس نیست. این مسئله...
اگر گوشی اندرویدی دارید، حتماً اسم فایل APK را شنیدهاید. شاید از خودتان پرسیدهاید منظور از آن...
گاهی اوقات شرایطی پیش میآید که نیاز است فروشگاه Google Play را به صورت دستی نصب کنید. چه به طور تصادفی...
بارگذاری جانبی (Sideloading) برنامهها از رایانه روی دستگاه اندرویدی اغلب یک فرآیند زمانبر است...
هر کسی میتواند تنها با تایپ چند کلمه، سریعا به تمام اطلاعات جمعآوری شده دربارهی موضوع موردنظر...
بدون شک، همه ما وقتی گوشی هوشمندمان را عوض میکنیم، به دنبال راهی هستیم تا بتوانیم تمامی...