انتقال اپلیکیشنها به مموری کارت چگونه است!
بعضی اوقات میخواهید یک اپلیکیشن را نصب کنید و با پیام “حافظه کافی نیست” (Not Enough Space) یا مواردی از این قبیل مواجه میشوید چرا که بازیها، تصاویر و فیلمهای 4K فضای داخلی موبایل را اشغال کردهاند. در این بین، اگر گوشی شما اسلات microSD دارد، کارتان نسبتاً آسانتر است. استفاده از مموری کارت یک راهکار ارزانقیمت برای افزایش حافظه داخلی موبایل میباشد که با به کارگیری یکی از این حافظهها میتوانید اپلیکیشنها را به آن انتقال دهید و برنامههای اندرویدی خود را پاک نکنید. امروز در سایت برتر دیجیتال میخواهیم به شما چگونگی انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه را توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
- چگونگی انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه
- چگونگی انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه در اندروید ۹
- چگونگی انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه در اندروید ۸
- چگونگی انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه در اندروید ۷
- چگونگی انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه در اندروید ۶
- چگونگی انتقال اپلیکیشنها به مموری کارت در اندروید ۵
- چگونگی انتقال اپلیکیشنها به مموری کارت در اندروید ۴ (و نسخههای مختلف آن) و پایینتر
- چگونگی انتقال برنامهها به مموری کارت با استفاده از نرمافزار Link2SD
- بهترین راه انتقال اپلیکیشنها به مموری کارت در گوشیهای اندرویدی
- جمعبندی
چگونگی انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه
انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه کاملاً بستگی به این دارد که از کدام نسخه اندرویدی استفاده میکنید. ما در این مقاله سعی کردهایم به همه ورژنهای این سیستم عامل بپردازیم. قبل از اینکه برنامههای خود را به کارت حافظه منتقل کنید، چند نکته را در نظر بگیرید.
- کارتهای حافظه نسبت به حافظه داخلی گوشیها سرعت کمتری دارند. بنابراین، ممکن است در عملکرد برخی اپلیکیشنهای سنگین اختلال ایجاد شود. وقتی میخواهید کارت حافظه بخرید، حتماً سریعترین و پرحافظهترین مورد را انتخاب کنید که گوشی از آن پشتیبانی میکند.
- حتماً تنظیمات موبایل را بررسی نمایید که ببینید چه نوع کارت حافظهای با تلفن همراهتان سازگاری دارد. مراقب باشید که کارت حافظه جعلی انتخاب نکنید تا فریب نخورید.
- نمیتوان نرمافزارهای از پیش نصب شده و حتی برخی اپلیکیشنهای متفرقه را بدون روت کردن گوشی به مموری کارت منتقل کرد. به علاوه، در نسخههای قدیمیتر اندروید، شاید نتوانید ویجت برنامههایی که به مموری کارت انتقال دادهاید را به کار گیرید.
با در نظر گرفتن موارد گفته شده، حالا بیایید ببینیم چگونه میتوان اپلیکیشنها را به مموری کارت منتقل کرد.
استفاده از مموری کارت به عنوان حافظه داخلی
در نسخه ۶ اندروید تغییراتی در شیوه استفاده از مموری کارتها در گوشیهای هوشمند به وجود آمد و این اتفاقات تازه در ورژنهای بعدی این سیستم عامل نیز ادامهدار بودند. شما حالا میتوانید تعیین کنید که مموری کارت، حافظه داخلی گوشیتان شود.
به جای اینکه حافظه داخلی و کارت حافظه دو فضای مستقل برای ذخیره کردن اپلیکیشنها باشند، اندروید کارت حافظه را یک افزونه برای حافظه اصلی موبایل تلقی خواهد کرد. با این کار، در صورت نیاز، اپلیکیشنها و دادههای مربوط به آنها به کارت حافظه منتقل میشود و در نتیجه دیگر نگرانی از اینکه برنامهها کجا ذخیره خواهند شد، وجود نخواهد داشت. برای انجام این کار، ابتدا باید فرآیند مربوطه را طی کنید و در این بین، اطلاعات کارت حافظه به کلی پاک میشود بنابراین مطمئن باشید که از دادههایی که به آنها نیاز دارید فایل پشتیبان تهیه کردهاید.
روند کار
- کارت حافظه را در گوشی خود قرار دهید. زمانی که اعلان مموری کارت جدید (New SD Card) ظاهر شد، گزینه راهاندازی (Set Up) را بزنید.
- در مرحله بعد، باید انتخاب کنید که گوشی از مموری کارت استفاده کند.
- در اندروید ۹ گزینه “حافظه گوشی” (Phone Storage) و در اندرویدهای قدیمیتر “استفاده به عنوان حافظه داخلی” (Use as Internal Storage) را بزنید.
- به جای این روش، میتوانید از تنظیمات (Settings) به بخش حافظه (Storage) بروید و کارت حافظه را انتخاب کنید.
- دکمه منو را فشار دهید و گزینه تنظیمات حافظه (Storage Settings) را برگزینید.
- در نهایت انتخاب به عنوان حافظه داخلی (Format as Internal) را بزنید.
- سپس گزینه فرمت کردن مموری کارت (Format SD Card) یا پاک کردن و فرمت کردن (Erase & Format) را بزنید تا حافظه مموری کارت کاملاً پاک شود.
- در اندروید ۹، میتوانید محتواهایی مانند اپلیکیشنها را به کارت حافظه منتقل کنید. همچنین نمایش داده خواهد شد که چهقدر از حافظه گوشی آزاد میشود.
- در نهایت دکمه انتقال محتواها (Move Content) را بزنید تا عملیات به اتمام برسد.
این ویژگی که Adoptable Storage نامیده میشود و برای استفاده از آن لازم است تا مموری کارت را به صورت دائمی در گوشی بگذارید. خودِ کارت حافظه هم رمزگذاری میشود به همین دلیل نمیتوان آن را در موبایل دیگری گذاشت و اطلاعاتش را کپی کرد. مهمترین مانع Adoptable Storage این است که بعضی شرکتهای سازنده تلفن همراه این ویژگی را در محصولاتشان قرار نمیدهند. بر این اساس، اگر گوشی شما نیز این قابلیت را ندارد، باید خودتان به صورت دستی برنامهها را به مموری کارت منتقل نمایید.
چگونگی انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه در اندروید ۹
اگر گوشی شما ویژگی Adoptable Storage را ندارد، در اندروید ۹ میتوانید اپلیکیشنها را به صورت دستی به کارت حافظه انتقال دهید. فقط به خاطر داشته باشید که هر نرمافزاری از این گزینه پشتیبانی نمیکند و امکان انتقال برنامههای سیستمی به کارت حافظه وجود ندارد.
- به تنظیمات (Settings) و بعد اپلیکیشنها و اعلانات (Apps & Notifications) و در نهایت اطلاعات اپلیکیشن (App info) بروید.
- برنامهای که میخواهید انتقال دهید را پیدا کنید و روی آن ضربه بزنید. در صورتی که امکان منتقل کردن این اپلیکیشن فراهم باشد، دکمهای با عنوان تغییر (Change) مشاهده خواهید کرد بنابراین همان را برگزینید.
- از این بخش گزینه مموری کارت (SD Card) را بزنید تا پنجرهای برای تأیید این کار ظاهر شود. در ادامه انتقال (Move) را انتخاب کنید تا عملیات آغاز گردد.
- برای انتقال دوباره نرمافزارها به حافظه داخلی گوشی، مراحل بالا را طی کنید ولی در گام نهایی گزینه حافظه داخلی اشتراکی (Internal Shared Storage) را بزنید.
ضمناً، هر بار که میخواهید کارت حافظه خود را عوض کنید یا بیرون بیاورید، باید این کار را انجام دهید.
چگونگی انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه در اندروید ۸
در اندروید ۸، فرآیند انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه شبیه همان کاری است که در اندروید ۹ انجام میدادید.
- به تنظیمات (Settings) و بعد اپلیکیشنها و اعلانات (Apps & Notifications) و در ادامه اطلاعات اپلیکیشنها (App info) بروید.
- نرمافزار مدنظر را پیدا کنید و روی آن ضربه بزنید.
- در صورتی که امکان منتقل کردن این اپلیکیشن فراهم باشد، دکمهای با عنوان حافظه استفاده شده (Storage used) خواهید دید. در آنجا گزینه تغییر (Change) را مشاهده خواهید کرد بنابراین همان را برگزینید.
- از این بخش گزینه مموری کارت (SD Card) را بزنید و در ادامه انتقال (Move) را انتخاب کنید.
چگونگی انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه در اندروید ۷
در اندروید ۷ میتوانید اپلیکیشنها را از تنظیمات (Settings) منتقل کنید ولی توجه داشته باشید که امکان انتقال همه نرمافزارها وجود ندارد و وقتی نمیتوانید این کار را انجام دهید، دکمه تغییر (Change) را در مرحله سوم نخواهید دید.
- به تنظیمات (Settings) و بعد اپلیکیشنها (Apps) بروید.
- اپلیکیشنی که میخواهید به مموری کارت منتقل کنید را بیابید و روی آن ضربه بزنید.
- به بخش حافظه (Storage) رفته و بعد گزینه تغییر (Change) را بزنید و از صفحه ظاهر شده، کارت حافظه مدنظر خود را مشخص کنید.
- در نهایت آپشن انتقال (Move) را برگزینید تا فرآیند آغاز شود.
نکته: با توجه به حجم اپلیکیشن و به خصوص بازیهای سنگین، عملیات انتقال دادهها کمی طول میکشد بنابراین به گوشی خود دست نزنید تا این روند به اتمام برسد.
برای بازگرداندن نرمافزار به حافظه داخلی گوشی، مراحل بالا را طی کنید ولی در گام سوم آپشن حافظه داخلی اشتراکی (Internal Shared Storage) را بزنید.
چگونگی انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه در اندروید ۶
در اندروید ۶، فرآیند انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه شبیه همان کاری است که در اندروید ۷ انجام میدادید.
- به تنظیمات (Settings) و بعد اپلیکیشنها (Apps) بروید. اپلیکیشنی که میخواهید به مموری کارت منتقل کنید را بیابید و روی آن ضربه بزنید.
- به بخش حافظه (Storage) رفته و بعد گزینه تغییر (Change) را بزنید و از صفحه ظاهر شده، کارت حافظه مدنظر خود را مشخص کنید.
- در نهایت آپشن انتقال (Move) را برگزینید تا فرآیند آغاز شود.
چگونگی انتقال اپلیکیشنها به مموری کارت در اندروید ۵
نسخه ۵ اندروید نسبت به ورژنهای جدیدتر، بسیار سختتر از مموری کارتها پشتیبانی میکند اما کاربران این سیستم عامل همچنان میتوانند اپلیکیشنها را از تنظیمات (Settings) به کارت حافظه منتقل کنند. در این نسخه از اندروید، تعداد اپلیکیشنهایی که میتوان آنها را به کارت حافظه فرستاد محدودتر است. به علاوه، تنها بخشی از نرمافزارها انتقال داده میشوند.
در قسمت اپلیکیشنها (Apps) با کشیدن انگشت به سمت راست، میتوانید ببینید نرمافزارهایی که برچسب “در مموری کارت” (On Memory Card) دارند، روی کارت حافظه نصب شدهاند. این کار باعث میشود که فرآیند شناسایی برنامههایی که میخواهید در آینده به حافظه گوشی منتقل کنید، آسانتر گردد.
برای انتقال اپلیکیشنها در اندروید ۵:
- به تنظیمات (Settings) و بعد اپلیکیشنها (Apps) بروید. اپلیکیشنی که میخواهید به مموری کارت منتقل کنید را بیابید و روی آن ضربه بزنید.
- در ادامه و از قسمت حافظه (Storage)، گزینه انتقال به مموری کارت (Move to SD Card) را بزنید. زمانی که نرمافزار در حال منتقل شدن به کارت حافظه است، این آپشن خاکستری رنگ خواهد شد بنابراین کاری به آن نداشته باشید.
نکته: چنانچه گزینه انتقال به مموری کارت (Move to SD Card) دیده نمیشود، نمیتوان آن نرمافزار را به کارت حافظه منتقل کرد.
زمانی که عملیات به پایان رسید، بخش حافظه (Storage) آپدیت خواهد شد تا نشان دهد چه مقدار از دادههای اپلیکیشن در گوشی و چهقدر در کارت حافظه ذخیره شده است.
روی دکمه انتقال (Move) هم حالا عبارت انتقال به گوشی (Move to Phone) یا انتقال به حافظه دستگاه (Move to Device Storage) حک میشود که با لمس آن میتوانید برنامه را از کارت حافظه حذف کنید.
چگونگی انتقال اپلیکیشنها به مموری کارت در اندروید ۴ (و نسخههای مختلف آن) و پایینتر
در همه نسخههای اندروید ۴ (۴٫۰، ۴٫۱ و ۴٫۴)، پشتیبانی از کارتهای حافظه بسیار محدود بود.
نسخه خام این سیستم عامل هم گزینه انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه را نداشت چرا که گوگل میخواست تا کارت حافظه را به کلی کنار بگذارد. با این وجود، برخی از شرکتها تصمیم گرفتند این گزینه را به ورژنهای اختصاصی خود از اندروید بیفزایند. اگر گوشیهای قدیمیتر از این فرآیند پشتیبانی میکنند، با انجام کارهای زیر میتوانید اپلیکیشنها را به مموری کارت منتقل کنید:
- به تنظیمات (Settings) و سپس اپلیکیشنها (Apps) بروید و برنامهای که میخواهید منتقل کنید را برگزینید.
- حالا گزینه انتقال به مموری کارت (Move to SD Card) را بزنید. اگر این آپشن را نمیبینید، یا نمیتوان نرمافزار را به کارت حافظه فرستاد و یا اینکه کلاً گوشی از آن پشتیبانی نمیکند.
نکته: در صورتی که از اندروید ۲ استفاده میکنید، انجام این کارها تقریباً یکسان است.
ضمناً، اگر در نسخههای قدیمی اندروید یک اپلیکیشن را به مموری کارت منتقل کردید، نمیتوانید از ویجت آن استفاده کنید بنابراین آن برنامه باید در حافظه گوشی باشد.
چنانچه گزینه انتقال اپلیکیشن را نمیبینید، باید سراغ یک نرمافزار متفرقه بروید.
چگونگی انتقال برنامهها به مموری کارت با استفاده از نرمافزار Link2SD
اگر گوشی شما گزینه انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه را ندارد و یا میخواهید یک برنامه به خصوص را به کارت حافظه بفرستید، چندین نرمافزار وجود دارند که در این زمینه به شما کمک میکنند. Apps2SD و FolderMount دو گزینهای هستند که برای استفاده از آنها باید گوشی خود را روت کنید. در اینجا ما میخواهیم به Link2SD اشاره کنیم که ویژگیهایی دارد که هم به درد گوشیهای روت شده میخورد و هم به درد گوشیهای روت نشده.
شما میتوانید از این اپلیکیشن استفاده کنید تا چندین برنامه را به صورت یکجا به مموری کارت انتقال دهید و یا نرمافزاری را به اجبار به کارت حافظه بفرستید و یا دادههای بازیها و برنامههای سنگین را به حافظه اکسترنال منتقل کنید.
روند کار با نرمافزار Link2SD
- ابتدا اپلیکیشن را اجرا کرده و در صورتی که گوشی شما روت شده است، گزینههای دسترسی مربوطه را بزنید. در ادامه نرمافزاری که میخواهید منتقل شود را برگزینید و یکی از گزینههای زیر را انتخاب نمایید:
- Link to SD: برای استفاده از این گزینه باید گوشیتان روت شده باشد تا همه اپلیکیشن و اطلاعات آن به مموری کارت منتقل شود.
- Move to SD Card: برای استفاده از این گزینه نیازی نیست گوشیتان روت شده باشد ولی در صورتی فعال میشود که موبایلتان از قابلیت انتقال اپلیکیشنها به حافظه اکسترنال پشتیبانی میکند. ضمناً، چنانچه گوشیتان روت شده، میتوانید برنامههایی که از این ویژگی پشتیبانی نمیکنند را به اجبار به کارت حافظه منتقل کنید.
- (Link to SD Card (Data and Cache: برای استفاده از این گزینه باید گوشیتان روت شده باشد تا دادهها و اطلاعات یک اپلیکیشن به مموری کارت منتقل گردند.
برای اینکه چندین اپلیکیشن را به صورت همزمان به مموری کارت منتقل کنید، دکمه منو را از گوشه بالا سمت راست بزنید و آپشن Multi-select را برگزینید.
حالا همه نرمافزارهای مدنظر را انتخاب کنید و دوباره دکمه منو را بزنید و سپس یکی از دو گزینه Link to SD card یا Move to SD card را برگزینید. این گزینهها همان مواردی هستند که در بالا در موردشان صحبت کردیم.
Link2SD یک اپلیکیشن رایگان برای اندروید ۲٫۳ و جدیدتر است ولی برای استفاده از برخی امکانات خاص آن، میتوان نسخه پولی را نیز خریداری کرد.
بهترین راه انتقال اپلیکیشنها به مموری کارت در گوشیهای اندرویدی
بهترین روش نصب اپلیکیشنها در مموری کارت بستگی به این دارد که کدام نسخه از این سیستم عامل در گوشیتان نصب شده است. به علاوه، باید دید آیا شرکت سازنده یک چنین قابلیتی را در این موبایل گنجانده و یا اپلیکیشن مدنظر را میتوان به کارت حافظه منتقل کرد یا خیر؟.
جمعبندی
در گوشیهایی که از Adoptable Storage پشتیبانی میکنند، این ویژگی بهترین گزینه است زیرا با استفاده از آن دیگر نیازی نخواهد بود مموری کارت را به صورت دستی مدیریت کنید. در گوشیهایی هم که از گزینه انتقال اپلیکیشنها به مموری کارت به صورت دستی پشتیبانی میکنند، انجام این کار کمی سادهتر است. و اگر گوشی شما از ویژگیهای گفته شده پشتیبانی نمیکند و یا به هر دلیلی نمیتوانید نرمافزارها را به مموری کارت منتقل کنید، بد نیست موبایل خود را روت کرده و از Link2SD بهره ببرید.
اگر اپلیکیشنهای نصب شده حافظه زیادی را اشغال کردهاند، بد نیست سراغ نرمافزارهایی بروید که مخصوص Android Go هستند. این برنامهها نه تنها کمحجمتر هستند و حافظه کمتری را پر میکنند بلکه سریعتر نیز اجرا خواهند شد و با گوشیهای ضعیفتر سازگارتر میباشند.
یکی دیگر از راههای آزادسازی حافظه داخلی، حذف حافظه پنهان یا دادههای اپلیکیشنهاست.
شما چه راههایی را برای انتقال اپلیکیشنها به کارت حافظه پیشنهاد میدهید؟ نظر خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.
منبع: makeuseof.com