بهروزرسانی رام گوشی اندرویدی : چگونه نسخه firmware گوشی خود را آپدیت کنید؟
(نویسنده)
به طور کلی دو راه برای آپدیت رام گوشی وجود دارد تا مطمئن شوید که آخرین نسخه رام یا همان firmware منتشر شده، روی گوشی هوشمند شما نصب شده است: اول روش خودکار (یا به اصطلاح OTA یا over the air)؛ و دوم با بروزرسانی دستی (یا manual) که روش دوم کمی پیچیدهتر است. در اینجا با چگونگی بهروزرسانی رام گوشی اندرویدی برای گوشی خودتان آشنا میشوید!
بهروزرسانی رام گوشی اندرویدی به صورت خودکار
اگر دستگاهتان تنظیمات مربوط به دریافت آخرین نسخه اندروید را دارد اینجا را بخوانید.
معمولاً بهطور خودکار آپدیتهای نرمافزاری برای دستگاههای ما ارسال میشود، که به صورت خودکار (OTA) رخ میدهد. زمانیکه این اتفاق میافتد، پیغامی شبیه به «بروزرسانی برای نصب آماده است» را روی دستگاهتان دریافت خواهید کرد و تنها کاری که باید انجام دهید، تأیید این پیغام است بهروزرسانی رام گوشی اندرویدی به طور خودکار آغاز شود.
اگر این پیغام برای دستگاهتان به هر دلیلی ارسال نشد یا تصادفاً آن را پاک کردید، میتوانید با رفتن به قسمت About Device> Updates System> Check for Updat چک کنید که ایا آپدیت خودکار در دسترس است یا نه؟ البته بسته به دستگاه شما این مسیر ممکن است کمی متفاوت باشد، اما حتما در همین حوالی است.
بهروزرسانی رام گوشی اندرویدی به صورت دستی
دلایل مختلفی برای آپدیت دستگاهتان بصورت دستی وجود دارد؛ اما رایجترین این دلایل، عدم دسترسی به اینترنت همراه خوب و یا وایفای پایدار و پرسرعت و یا روت شدن گوشی و… است، که باعث میشود بهروزرسانی خودکار رام را دریافت نکنید. در مورد دستگاههای قدیمیتر که دیگر آخرین نسخههای اندروید را دریافت نمیکنند، میتوانید از رامهای غیر رسمی همانند سیستمعامل Lineage استفاده کنید. با صرفنظر از دلایل این کار، به چگونگی آپدیت کردن دستگاهتان به آخرین نسخه اندروید موجود میپردازیم:
۱. رام یا همان firmware مخصوص شرکت تولید کننده دستگاهتان را مشخص کنید
اولین مرحله در بهروزرسانی رام گوشی اندرویدی به صورت دستی، تعیین سیستمعامل و رامی است که میخواهید روی دستگاهتان نصب کنید. برای رام رسمی، باید سایت مناسب هر سازنده را چک کرده و رام مناسب دستگاه خود را مشخص کنیم. سیستم عامل مشهورترین سازندگان را اینجا میتوانید پیدا کنید: سامسونگ (SamMobile)، سونی (XperiaFirmware – Flashtool) و سایرین هم: LG ،Huawei ،Xiaomi ،OnePlus و Motorola. برای پیدا کردن اطلاعات بهترین رامهای غیررسمی نیز اینجا را چک کنید.
۲. نصب رام یا همان firmware
برای نصب و آپدیت رام گوشی، شما باید برنامه مشخص و مناسب مخصوص برند گوشیتان را پیدا کنید یا از روش بازیابی غیررسمی که لازمه آن این است که گوشیتان روت شده باشد استفاده کنید. آموزشهای بیشتر درباره نصب رام غیررسمی را اینجا دنبال کنید.
گوشی های سامسونگ
- KIES: این برنامه مختص آپدیت دستگاهها با برند سامسونگ میباشد و اجازه دانلود و آپدیت رام گوشی و نصب آن روی موبایل از طریق کامپیوتر شخصی را به ما میدهد. خود KIES سیستم عامل متناسب با دستگاه و موقعیت شما را دانلود میکند، بنابراین در صورتی که رامی برای دستگاه یا موقعیت شما در دسترس نباشد، نمیتوانید از KIES برای نصب و بروزرسانی رام خود استفاده کنید.
- Odin: یکی دیگر از برنامههایی که اجازه نصب رام روی دستگاههای سامسونگ را میدهد Odin است. مزیت این برنامه نسبت به KIES در این است که برخلاف KIES، شما قادرید رامی که خودتان از هرجایی، مثل SamMobile دانلود کردهاید را نصب کنید.
نصب رام در گوشی های سونی اکسپریا
- Flash Tool: این ابزار برای فلش کردن رام دستگاهای سونی اکسپریا استفاده میشود. حتما این نکته را به خاطر داشته باشید که این ابزار فقط روی دستگاههای اکسپریایی که bootloader آنها باز شده باشد، کار خواهد کرد. در حال حاضر، این برنامه نسخه بتا است ولی روی اکثر کامپیوترهای ویندوزی کار میکند.
گوشی های HTC
- HTC Syns Manager: همینطور که از اسمش پیداست، این برنامه در کنار سایر موارد، برای نصب آپدیت رام گوشی روی دستگاههای اچ تی سی بکار میرود. شما میتوانید به وب سایت رسمی HTC رفته و این برنامه را دریافت کنید. پس از نصب، فقط باید گوشیتان را از طریق USB به کامپیوتر متصل کرده و برنامه را باز کنید. این برنامه آپدیت نرمافزاری مناسب دستگاه شما را جستجو میکند، ولی فقط بهروزرسانیهای رسمی برایتان قابل دسترسی خواهد بود.
- HTC One Tool Kit: این برنامه توسط افرادی از انجمن توسعهدهندگان XDA (یا XDA Developers) توسعه یافته است و مخصوص دستگاههای HTC است. در این جعبه ابزار شما قادرید قفل bootloader را باز کنید، برخی از دستگاهها را روت کنید، همچنین میتوانید هر دو نسخه رسمی و غیررسمی رامها را روی گوشی HTC خود نصب کنید. میتوانید این جعبه ابزار را از لینک مقابل دریافت کنید: HTC One Toolkit
گوشی های LG
- LG PC Suite: این برنامه، که LG Bridge نیز نامیده میشود، دستگاههای LG را بهروز میکند و شما میتوانید با مراجعه به بخش دانلود برنامه PC Suit آن را دانلود کنید. بعد از نصب شدن برنامه، کافیست روی گزینه Check Phone Update کلیک کنید. همانند سایر برنامههای رسمی، این برنامه نیز فقط رام های رسمی را روی دستگاه شما نصب میکند.
دستگاههای موتورلا
- RSD Lite: کابران موتورلا معمولا در دریافت بهروزرسانی برای گوشی خود مشکلی ندارند؛ با اینحال، این ابزار به شما اجازه میدهد تا سیستم عامل موجود روی گوشی موتورلای خود را در صورت نیاز، مجدد نصب کنید. شما میتوانید برنامه را از لینک مقابل دریافت کنید: RSD Lite.
بازیابی سفارشی (Custom Recovery)
اگر برنامه سازگار با دستگاه یا سازنده خود را برای بهروزرسانی رام گوشی اندرویدی خود در این مطلب مشاهده نکردید، بهترین گزینه نصب برنامه Custom Recovery روی دستگاهتان است. این روش یکی از آسانترین راهها برای فلش کردن رامهای غیررسمی و پشتیبانگیری از دستگاهتان میباشد و زمانی که دستگاهتان را مجدد راهاندازی میکنید قابل دسترسی است. برای مثال میتوانید رامهای رسمی یا غیررسمی را مستقیما به دستگاه خود دانلود کرده و سپس روی دستگاهتان نصب کنید. دقت نمایید که در این روش همه این مراحل بدون نیاز به استفاده از کامپیوتر شخصی قابل انجام است.
آیا از روشهای دیگری برای نصب رام روی دستگاه تلفن همراهتان استفاده میکنید؟ اگر این کار را انجام میدهید، در بخش نظرات این روشها را با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید.
منبع: androidpit
مطالب مرتبط
اگر بخواهیم بیشتر از دو سال از گوشی هوشمند خود استفاده کنیم، به احتمال زیاد تنها با نصب رامهای...
سیستم عامل اندروید هرچقدر هم که خوب باشد، گاهی وقتها ما باز هم انتظار بیشتری از آن داریم. شاید...
بدون شک، همه ما وقتی گوشی هوشمندمان را عوض میکنیم، به دنبال راهی هستیم تا بتوانیم تمامی...
گوشیهای میانرده در میان کاربران ایرانی جز پرفروشترین محصولات هستند. برای همین در این مطلب از...
به خاطر امنیت بیشتر تلگرام نسبت به واتسآپ و وجود ویژگیهای کاربردی و نو آورانه در این پیام رسان،...
اولین کاری که پس از جعبهگشایی گوشی هوشمند جدید باید انجام دهید، تنظیم و راه اندازی آن است. این کار...