مقایسه Redmi Note 12 Pro 4G با Redmi Note 11 Pro 4G

مقایسه ردمی نوت 12 پرو 4 جی با ردمی نوت 11 پرو 4 جی

نام‌گذاری گوشی‌های شیائومی همیشه گیج کننده بوده است مخصوصا زمانی که حرف از سری ردمی نوت در میان باشد. ردمی نوت ۱۲ پرو 4G یکی از نمایندگان سری ردمی نوت ۱۲ است که قصد دارد بخش زیادی از بازار میان‌رده‌ها را در اختیار بگیرد. یکی از رقبای این گوشی جدید، محصولی از خود شیائومی به نام ردمی نوت ۱۱ پرو است و از این رو در ادامه مطلب قصد داریم به مقایسه ردمی نوت 12 پرو 4 جی با ردمی نوت 11 پرو 4 جی بپردازیم. در ادامه همراه برتر دیجیتال باشید تا مشخص شود کدام گوشی ارزش خرید بالاتری دارد.

جدول مقایسه نوت ۱۲ پرو 4g با نوت ۱۱ پرو 4g

نام گوشیردمی نوت ۱۱ پرو 4Gردمی نوت ۱۲ پرو 4G
تاریخ عرضه۲۹ بهمن ۱۴۰۱۲۲ فروردین ۱۴۰۲
وزن۲۰۲ گرم۲۰۲ گرم
ابعاد۱۶۴٫۲ در ۷۶٫۱ در ۸٫۱ میلی‌متر۱۶۴٫۲ در ۷۶٫۱ در ۸٫۱ میلی‌متر
نمایشگر۶٫۶۷ اینچی سوپر امولد با رزولوشن FHD+۶٫۶۷ اینچی امولد با رزولوشن FHD+
نرخ نوسازی۱۲۰ هرتز۱۲۰ هرتز
نرم افزارMIUI 13 بر پایه اندروید ۱۱MIUI 13 بر پایه اندروید ۱۱
تراشهمدیاتک هلیو G96اسنپدراگون 732G
پردازنده مرکزیهشت هسته (دو هسته Cortex-A76 با فرکانس ۲٫۰۵ گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز)هشت هسته (دو هسته Kryo 470 Gold با فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتز و شش هسته Kryo 470 Silver با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز)
پردازنده گرافیکیMali-G57 MC2Adreno 618
حافظه داخلی۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت
حافظه رم۴، ۶ و ۸ گیگابایت۶ و ۸ گیگابایت
کارت حافظه جانبیپشتیبانی می‌کند (مشترک با اسلات دوم سیم کارت)پشتیبانی می‌کند (مشترک با اسلات دوم سیم کارت)
دوربین‌ها۱۰۸ مگاپیکسل دوربین اصلی

۸ مگاپیکسل دوربین فوق عریض

۲ مگاپیکسل دوربین ماکرو

۲ مگاپیکسل دوربین عمق میدان

۱۰۸ مگاپیکسل دوربین اصلی

۸ مگاپیکسل دوربین فوق عریض

۲ مگاپیکسل دوربین ماکرو

۲ مگاپیکسل دوربین عمق میدان

سلفی۱۶ مگاپیکسل۱۶ مگاپیکسل
فیلم‌برداریFHD@30fps4K@30fps و FHD@30/60fps
اسپیکر استریودارددارد
اینفرارددارد دارد
حسگر اثر انگشتدارد، ادغام شده با دکمه پاوردارد، ادغام شده با دکمه پاور
باتری۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت
شارژ سریع۶۷ واتی با آداپتور درون جعبه۶۷ واتی با آداپتور درون جعبه
رنگ‌بندیخاکستری، سفید و آبیآبی یخی، آبی، سفید و خاکستری

 

خرید ردمی نوت ۱۲ پرو 4g

 

طراحی و کیفیت ساخت؛ همان قبلی ولی یکپارچه‌تر

شرکت شیائومی سال قبل ردمی نوت ۱۱ پرو 4G را نسبت به نسل قبلی با تغییرات ظاهری روانه بازار کرد. این گوشی از طراحی تخت استفاده می‌کند و قاب پشتی آن بدون انحنا به کناره‌ها متصل می‌شود. لبه‌های کنار هم کاملا تخت هستند و حتی دکمه‌های کناری هم از همین زبان طراحی استفاده کرده‌اند تا ظاهر زیبایی را مشاهده کنیم.

در نسل جدید ردمی نوت ۱۲ پرو فورجی همین فرمول موفق را تکرار کرده ولی سعی کرده تا ظاهر را بهبود ببخشد. شیائومی در گام اول طراحی فریم مستطیل شکل دوربین‌ها را تغییر داده و فضای سیاه رنگ میان لنزها را از بین برده است تا گوشی یک‌دست‌تر شود و ظاهر چشم‌نوازتری در رنگ‌های مختلف داشته باشد.

طراحی ردمی نوت ۱۲ پرو 4g

در واقع این دو مدل قاب پشتی بسیار شبیهی دارند و وجه تمایز آن‌ها همین طراحی جدید دوربین‌ها است که قطعا بهتر و زیباتر شده و چینی‌ها تلاش می‌کنند تا به غیر از بهبودهای سخت افزاری و نرم افزاری محصولات زیباتری هم وارد بازار کنند تا از این نظر هم از کره‌ای‌ها عقب نباشند.

شباهت این دو گوشی در زمینه ابعاد و وزن هم تکرار می‌شود و هر دو حدود ۲۰۲ گرم وزن دارند و ضخامت آن‌ها نیز به ۸٫۱ میلی‌متر می‌رسد. این گفته در مورد طول و عرض دو گوشی هم صادق است و عملا هنگام در دست گرفتن ردمی نوت ۱۱ نسخه 4G و ردمی نوت ۱۲ نسخه 4G احساس می‌کنید که با یک گوشی مواجه هستید. ارگونومی این دو میان‌رده را می‌توانیم مناسب بدانیم، هرچند که بعید است بتوانید تنها با یک دست با این محصولات کار کنید.

طراحی ردمی نوت 11 پرو 4g

با نگاهی به فریم کناری دو مدل، متوجه حضور دکمه‌های ولوم و پاور در سمت راست و اسپیکر دوم، میکروفون دوم، اینفرارد و جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا در بالا خواهیم شد. در سمت چپ پورت یا دکمه‌ای دیده نمی‌شود و در نهایت درگاه Type-C، اسپیکر اصلی، میکروفون اصلی و درگاه سیم‌کارت و کارت حافظه جانبی در لبه پایینی به چشم می‌آید.

مقایسه Redmi Note 12 Pro 4G با Redmi Note 11 Pro 4G در زمینه طراحی را با نگاهی به پنل روبرویی به پایان می‌رسانیم. شیائومی در طراحی پنل روبرویی این دو گوشی دقیقا از یک فرمول استفاده کرده است، تا حدی که نسبت نمایشگر به بدنه هر دو مدل برابر با ۸۶ درصد بوده و دوربین سلفی جایگاه ثابتی درون حفره کوچک بالای نمایشگر دارد.

حاشیه‌های اطراف دو میان‌رده به نسبت بازه قیمتی خوب است و به لطف این حاشیه‌های کم تماشای محتوا و گشتن در اینترنت لذت بیشتری دارد. در پایان بخش طراحی باید بگوییم که هیچ برنده‌ای وجود ندارد و این دو مدل عملا یک گوشی هستند و تنها تفاوت موجود به فریم دوربین‌ها برمی‌گردد.

صفحه نمایش

ردمی نوت ۱۱ پرو فورجی دارای نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی از نوع سوپر امولد است. این پنل رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ دارد و تراکم ۳۹۵ پیکسل بر هر اینچ را مقابل دیدگان شما قرار می‌دهد. این صفحه نمایش از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی می‌کند و نسبت مرسوم ۲۰ به ۹ برای آن در نظر گرفته شده است. شیائومی ادعا کرده این پنل می‌تواند ۷۰۰ نیت روشنایی را در اختیار قرار دهد که باید دید این گفته تا چه حد صحیح است.

کیفیت این نمایشگر بسیار خوب است. در حالت پیش فرض پنل از حالت Vivid استفاده می‌کند که در گستره رنگی DCI-P3 است. حالت Saturated هم در همین گستره رنگی است ولی رنگ‌ها غلظت بیشتری دارد و در نهایت حالت Standard در گستره رنگی sRGB قرار می‌گیرد. فارغ از این که کدام گزینه را انتخاب کنید، رنگ‌ها با دقت بالایی نمایش داده می‌شود و پنل حالت زنده و جذابی دارد.

نمایشگر ردمی نوت ۱۱ پرو 4g

محتوا دارای کنتراست بالایی است و قطعا تماشای فیلم و سریال یا گشتن در شبکه‌های اجتماعی با این گوشی بسیار لذت‌بخش خواهد بود. در کنار این گفته‌ها نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی هم باعث می‌شود محتوا بسیار روان پیش چشمان شما قرار بگیرد و انیمیشن‌های گوشی حس بسیار سریع‌تری داشته باشند. این نرخ نوسازی تطبیقی نیست و در حالت ۱۲۰ هرتزی تنها در صورت مشاهده ویدئو این عدد به ۶۰ کاهش پیدا می‌کند.

نمایشگر ردمی نوت ۱۱ پرو نسخه 4G در حالت دستی می‌تواند تا ۴۷۰ نیت روشنایی تولید کند و حالت خودکار این عدد را تا ۷۵۰ نیت افزایش خواهد داد. این یعنی حداکثر روشنایی این پنل حتی از ادعای خود شیائومی هم بیشتر است و سبب می‌شود تا بدون هیچ مشکلی بتوانید محتوا را حتی زیر نور مستقیم خورشید هم مشاهده کنید.

در سوی دیگر این مقایسه ردمی نوت ۱۲ پرو نسخه 4G قرار می‌گیرد که مشخصات نمایشگر آن دقیقا مانند گوشی رقیب است، با این تفاوت که پنل از سوپر امولد به امولد تغییر کرده و شاهد اضافه شدن Dolby Vision هستیم. این تفاوت‌ها چه معنای دارد و آیا در دنیای واقعی متوجه این موضوع خواهید شد؟ در ادامه به این سوال پاسخ می‌دهیم.

ردمی نوت 12 پرو 4g

سوپر امولد را می‌توان نسخه جدیدتر و در واقع ارتقاء یافته امولد دانست، اما این گفته به این معنا نیست که پنل سوپر امولد کیفیت بسیار بهتری دارد و به محض نگاه کردن به پنل متوجه این موضوع خواهید شد. بهتر است بگوییم که اگر از این دو گوشی به صورت مجزا استفاده کنید قطعا متوجه هیچ تفاوتی نخواهید شد و خیلی دلیلی ندارد تفاوت فناوری ساخت پنل را در این مورد خاص در نظر بگیرید.

در مورد Dolby Vision هم باید بگوییم این فناوری تلاش می‌کند که لحظه به لحظه و فریم به فریم گستره دینامیکی ویدئوها را بهتر کند تا در نهایت شما کیفیت بسیار طبیعی‌تر و بهتری را دریافت کنید. این قابلیت تنها زمانی کار می‌کند و تأثیر خود را نشان می‌دهد که شما یک ویدیو متناسب را تماشا کنید. یعنی این قابلیت هم به احتمال قوی در استفاده روزمره برای شما تاثیرگذار نخواهد بود.

این توضیحات یعنی مقایسه ردمی نوت ۱۱ پرو فورجی با ردمی نوت ۱۲ پرو فورجی در بخش نمایشگر هم برنده‌ای ندارد و دو مدل تا حد بسیار زیادی شبیه به هم عمل می‌کنند. سازنده چینی به‌‌نوعی ترجیح داده تا بسیاری از قسمت‌ها را تغییر ندهد و گوشی جدید را با فرمول موفق مدل قبلی روانه بازار کند.

اگر بودجه کمتری دارید؛ نقد و بررسی ردمی نوت ۱۲ نسخه 4G را مطالعه کنید.

سخت افزار و اتصالات؛ 5G لازم است؟

ابتدا شما را با تراشه هر دو گوشی آشنا می‌کنیم و در ادامه به سراغ مقایسه قدرت سخت افزاری دو گوشی می‌رویم. ردمی نوت ۱۱ پرو 4G از چیپست ۱۲ نانومتری مدیاتک هلیو G96 قدرت می‌گیرد. این چیپست دارای هشت هسته پردازنده مرکزی به صورت دو هسته Cortex-A76 با فرکانس ۲٫۰۵ گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز است و پردازنده گرافیکی Mali-G57 MC2 را هم شامل می‌شود.

در ردمی نوت ۱۲ پرو 4G شاهد حضور اسنپدراگون 732G به عنوان قلب تپنده این گوشی هستیم. این تراشه با فناوری ۸ نانومتری ساخته شده و طبق انتظار هشت هسته پردازنده مرکزی به شکل دو هسته Kryo 470 Gold با فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتز و شش هسته Kryo 470 Silver با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Adreno 618 را دربر می‌گیرد.

پیش از هر چیزی باید به یک نکته جالب اشاره کنیم. تراشه اسنپدراگون 732G که به روی نوت ۱۲ پرو فورجی دیده می‌شود دقیقا همان تراشه‌ای است که ردمی نوت ۱۰ پرو دو سال قبل از آن استفاده می‌کرد. این یعنی چیپست استفاده شده برای این گوشی جدید،کمی قدیمی به نظر می‌رسد و از عمر آن بیشتر از دو سال می‌گذرد. ترجیح می‌دادیم چینی‌ها تراشه جدیدتر و به‌روزتری را برای این گوشی استفاده می‌کردند ولی فعلا چنین چیزی محقق نشده است.

مقایسه ردمی نوت 12 پرو 4 جی با ردمی نوت 11 پرو 4 جی از نظر سخت افزاری نشان می‌دهد که قدرت گوشی جدید‌تر حدود ۵ الی ۱۰ درصد از نظر CPU و GPU بهتر است. جدا از بحث قدرت CPU و GPU به طور کلی تراشه‌های کوالکام برای اجرای بازی‌ها گزینه‌های بهتری هستند و بازی‌ها عملکرد بهینه‌تر با این تراشه‌ها دارند. برای درک بهتر تفاوت دو گوشی در ادامه چند مثال عنوان می‌کنیم.

عملکرد سخت افزاری نوت 11 پرو 4g

ردمی نوت ۱۲ پرو نسخه 4G می‌تواند بازی Call Of Duty را در حالت گرافیک Ultra با فریم‌ریت ۳۶ به اجرا دربیاورد، در صورتی که ردمی نوت ۱۱ پرو فورجی می‌تواند این بازی را در حالت Medium با فریم‌ریت ۴۲ اجرا کند. بازی Fortnite به روی هر دو گوشی در حالت گرافیک Low اجرا می‌شود و نوت ۱۲ پرو می‌تواند فریم‌ریت ۳۸ را ارائه کند و نوت ۱۱ پرو فریم‌ریت ۲۶. این اختلاف تقریبا در همه بازی‌ها وجود دارد.

اگر اهل بازی کردن نیستید این توضیحات خیلی به کارتان نمی‌آید و بهتر است در مورد عملکرد دو گوشی در استفاده روزمره صحبت کنیم. اگر کاربر عادی و نرمال هستید و می‌خواهید روزانه مسنجرهای خود را چک کنید و پیام‌های خود را پاسخ دهید و کمی عکاسی کنید، باید بگوییم که هر دو گوشی عملکرد خوبی دارند و شما با هیچ کندی مواجه نخواهید شد و جابجایی بین برنامه‌ها هم به شکلی روان اتفاق می‌افتد.

البته به طور کلی به یک نکته مهم توجه داشته باشید، با‌ وجود این که هر دو گوشی قدرت سخت افزاری قابل قبول و مناسبی دارند ولی شما می‌توانید در همین بازه قیمتی گوشی‌هایی با سخت افزار قوی‌تر خریداری کنید و اگر اولویت شما توان پردازشی و گرافیکی است این دو گزینه نمی‌توانند بهترین انتخاب‌های پیش روی شما باشند.

ردمی نوت ۱۱ پرو 4G در سه نسخه ۶۴ گیگابایت با رم ۶، ۱۲۸ گیگابایت با رم ۶ و ۱۲۸ گیگابایت با رم ۸ در دسترس قرار دارد و شما می‌توانید نوت ۱۲ پرو 4G را در نسخه‌های ۱۲۸ گیگابایت با رم ۶، ۱۲۸ گیگابایت با رم ۸ و ۲۵۶ گیگابایت با رم ۸ خریداری کنید. هر دو میان‌رده از کارت حافظه جانبی پشتیبانی می‌کنند ولی در صورت استفاده از این کارت، دیگر نمی‌توانید دو سیم کارت به صورت همزمان مورد استفاده قرار دهید.

در آخر یادآور می‌شویم که همان‌طور که از نام این دو مدل مشخص است هیچ‌کدام از شبکه 5G پشتیبانی نمی‌کنند و هر دو 4G هستند. در عمل بعید است به زودی شاهد نسل پنجم اینترنت همراه به صورت گسترده در کشور ایران باشیم و به‌همین جهت شاید این نکته خیلی منفی ارزیابی نشود.

نرم افزار و رابط کاربری؛ MIUI پخته‌تر از همیشه

در حال مقایسه دو گوشی از برند شیائومی هستیم و طبیعی است که تفاوتی در بخش نرم افزاری وجود نداشته باشد. رابط کاربری شرکت شیائومی پر از قابلیت‌های جذاب و کاربردی است و سازنده چینی در دو نسل اخیر بیشتر تلاش می‌کند تا به روی بهینه‌سازی‌های MIUI کار کند تا این رابط کاربری باگ‌های کمتری داشته باشد و از منابع سخت افزاری کمتر و بهتر بهره ببرد.

این شرکت اعلام کرده MIUI 14 که جدیدترین نسخه از این رابط کاربری است تا ۶۰٪ مصرف بهینه‌تری از حافظه رم و همچنین پردازنده مرکزی دارد و گوشی هنگام کار حس بسیار سریع‌تر و روان‌تری خواهد داشت. هر دو گوشی به صورت پیش فرض از MIUI 13 بر مبنای اندروید ۱۱ استفاده می‌کنند و این اتفاق برای نوت ۱۲ پرو 4G قطعا یک ایراد است.

درست است که شما به احتمال بسیار زیاد آپدیت MIUI 14 بر پایه اندروید ۱۳ را دریافت می‌کنید ولی این باعث می‌شود تا گوشی شما مدت کمتری بروزرسانی شود. در واقع زمانی که گوشی با نرم افزار جدیدی عرضه نشود عملا مدت زمان کمتری ساپورت خواهد شد که این موضوع اصلا خوب نیست.

مقایسه ردمی نوت 12 پرو 4 جی با ردمی نوت 11 پرو 4 جی؛ اسپیکر

مقایسه ردمی نوت 12 پرو 4 جی با ردمی نوت 11 پرو 4 جی ما را به بخش اسپیکرها می‌رساند. ردمی نوت ۱۱ پرو فورجی دارای دو اسپیکر است، یکی در پایین و دیگری در بالا. اسپیکر بالایی در واقع همان اسپیکر مکالمه است که به دو صورت کار می‌کند و هنگام مکالمه صدا را به صورت مستقیم و هنگام پخش محتوا صدا را به سمت بالا پخش می‌کند. طبق انتظار اسپیکر بالایی حجم صدای کمتری دارد.

بلندی صدای پخش شده توسط نوت ۱۱ پرو 4G واقعا عالی است و شیائومی توانسته بالانس بسیار جذابی بین دو اسپیکر ایجاد کند. کیفیت صدای خروجی هم خوب است، هرچند که نوت ۱۱ پرو 5G قدری بهتر عمل می‌کند ولی در کل نمی‌توانیم ایرادی به این گوشی میان‌رده وارد کنیم.

اسپیکرهای ردمی نوت ۱۱ پرو 4g

در سوی دیگر عملکرد نوت ۱۲ پرو نسخه 4G هم تا حد بسیار زیادی شبیه به نسل قبل است، یعنی بلندی صدای بسیار خوبی را دریافت خواهید کرد و صدا واضح و شفاف به گوش می‌رسد. بیس مانند مدل‌های پرچمدار عمیق نیست و تریبل در حد بی‌نقصی قرار نمی‌گیرد ولی با توجه به برچسب قیمتی، هیچ‌یک از این موارد را نمی‌توانیم ایراد در نظر بگیریم.

دوربین

هر دو میان‌رده از چهار دوربین به روی قاب پشتی استفاده می‌کنند. در ادامه به صورت مجزا این دوربین‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم و در پایان هر بخش مشخص می‌کنیم که کدام مدل عملکرد بهتری دارد.

دوربین اصلی

اولین نکته‌ای که در بخش دوربین اصلی باید به آن اشاره کنیم، استفاده هر دو گوشی از یک سنسور مشترک با مشخصات یکسان است و شیائومی ترجیح داده تا این بخش را تغییر ندهد. نکته دوم که بیان آن خالی از لطف نیست یکسان بودن شرایط ردمی نوت ۱۲ پرو 4G با ردمی نوت ۱۰ پرو است.

هر دو گوشی تراشه اسنپدراگون 732G دارند و از سنسور دوربین اصلی یکسانی استفاده می‌کنند. به نوعی یا نوت ۱۰ پرو در زمان خود دوربین اصلی بسیار پیشرفته‌ای داشته یا ردمی نوت ۱۲ پرو 4G کمی از زمان خود عقب‌تر عمل می‌کند، باید دید واقعیت کدام است.

دو میان‌رده از دوربین اصلی با سنسوری ۱۰۸ مگاپیکسلی مدل Samsung S5KHM2 با اندازه ۱٫۱.۵۲ اینچی و اندازه پیکسل ۰٫۷ میکرونی استفاده می‌کنند. این سنسور در پشت لنزی ۲۴ میلی‌متری با گشودگی دریچه دیافراگم F/1.9 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) پشتیبانی می‌کند. هر دو مدل به دلیل قابلیت Nona-Bayer به صورت‌ پیش فرض تصاویری ۱۲ مگاپیکسلی به ثبت می‌رسانند و ۹ پیکسل درون ۱ پیکسل قرار داده می‌شود تا فرایند جذب نور بهتر صورت بگیرد.

عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی این دو گوشی به نسبت بازه قیمتی خوب هستند. این عکس‌ها جزئیات زیادی دارند و وایت بالانس نیز کاملا متناسب است. دقت رنگ‌ خوبی را شاهد هستیم و نویز در حد بسیار کم نگه داشته می‌شود و گستره دینامیکی هم خوب است. در تصاویر کنتراست مناسبی هم دیده می‌شود ولی داستان برای شارپنس بین دو مدل فرق می‌کند.

عکس‌های ردمی نوت ۱۱ پرو 4G با مشکل شارپنس بیش از اندازه دست و پنجه نرم می‌کند که این مشکل به دلیل پردازش‌های صورت گرفته است. از سوی دیگر ردمی نوت ۱۲ پرو 4G به سبب تراشه اسنپدراگون 732G به خوبی می‌تواند شارپنس را پردازش کند و عملکرد بسیار بهتری در این زمینه داشته باشد.

شما می‌توانید از حالت رزولوشن کامل یا همان ۱۰۸ مگاپیکسلی نیز استفاده کنید. خوشبختانه در این عکس‌ها همچنان گستره دینامیکی خوب است و دقت رنگ مناسبی را شاهد هستیم. جزئیات این تصاویر کمی بهتر می‌شود و در کل استفاده از این حالت را به شما پیشنهاد می‌کنیم، هرچند که حجم تصاویر بیشتر می‌شود و گوشی را سریع‌تر پر می‌کند.

عکس‌های دوربین اصلی در شب هم برای این بازه قیمتی خوب است، هرچند که گزینه‌های بهتری هم در بازار وجود دارد. تصاویر گرفته شده در شب جزئیات کافی و غلظت رنگ مناسبی دارند و نور به حدی جذب می‌شود که حالت وقعی عکس از بین نرود. کنتراست و شارپنس هم قابل قبول است. با روشن کردن حالت شب این تصاویر مقداری بهتر می‌شوند و نویز کاهش یافته و رنج دینامیکی بهتر می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم در شب از Night Mode استفاده کنید.

با وجود این که ردمی نوت ۱۱ پرو فورجی و ردمی نوت ۱۲ پرو فورجی هر دو از سنسور یکسانی استفاده می‌کنند ولی عملکرد نسل جدید را به دلیل پردازش دقیق‌تر تصاویر و شارپنس مناسب‌تر بهتر می‌دانیم.

دوربین فوق عریض

دوربین فوق عریض هر دو برادر ۸ مگاپیکسلی و مدل Sony IMX355 است. تصاویر گرفته شده با این دوربین قابل قبول است ولی نسبت به برخی از رقبا ضعیف‌تر عمل می‌کند. در وسط عکس جزئیات کافی دیده می‌شود و سوژه‌ها به حد کفایت شارپ هستند اما در کنارها گوشی به دلیل تصحیح اعوجاج به عکس نرمی یا همان Softness اضافه می‌کند و به این شکل جزئیات در کناره‌ها واقعا خوب نیست.

در این دوربین هم عملکرد نسل جدید مقداری بهتر است؛ چرا که هلیو G96 با پردازش بیش از حد باعث می‌شود تا کنتراست و رنج دینامیکی تحت تاثیر قرار بگیرد و کیفیت عکس کاسته شود. پس در نهایت برنده این بخش هم ردمی نوت ۱۲ پرو نسخه 4G است.

دوربین سلفی

دوربین سلفی هر دو نماینده شیائومی سنسوری ۱۶ مگاپیکسلی دارد ولی مدل سنسور یکسان نیست. ردمی نوت ۱۱ پرو 4G سلفی‌های قابل قبولی به ثبت می‌رساند. این عکس‌ها جزئیات عالی ندارند ولی کنتراست مناسب است و جذب نور خوبی را شاهد هستیم. ردمی نوت ۱۲ پرو 4G مقداری سلفی‌های بهتری می‌گیرد و سلفی‌های این گوشی جزئیات بیشتری دارند.

دوربین ماکرو

هر دو میان‌رده دارای ماکروهای ۲ مگاپیکسلی هستند. کیفیت تصاویر نمای نزدیک قابل قبول است. جزئیات این عکس‌ها مناسب است و شما می‌توانید آن‌ها را در شبکه‌های مجازی مثل اینستاگرام به اشتراک بگذارید. رنگ این تصاویر کمی غلیظ به ثبت می‌رسند و کنتراست هم قابل قبول است و در کل به نسبت ۲ مگاپیکسلی بودن سنسور از عملکرد آن راضی هستیم.

پرتره

این دو دستگاه برای تشخیص فاصله سوژه و همچنین جدا کردن سوژه از پس‌زمینه از یک دوربین ۲ مگاپیکسلی عمق میدان استفاده می‌کنند ولی در نهایت پرتره‌ها با دوربین اصلی به کمک این لنز ثبت می‌شود. هر دو گوشی قادر هستند پرتره‌های با کیفیتی به ثبت برسانند و از عملکرد آن در این زمینه کاملا راضی هستیم.

این عکس‌ها با دقت برش زده می‌شوند و پس‌زمینه نیز به حالت طبیعی مات می‌شود. از این بخش که بگذریم، سوژه در پرتره‌ها جزئیات زیادی دارد و جذب نور به خوبی انجام می‌شود. این تصاویر کنتراست و دقت رنگ مناسبی هم دارند.

فیلم‌برداری

ردمی نوت ۱۱ پرو 4G می‌تواند در نهایت کیفیت FHD 30fps فیلم‌برداری کند. ردمی نوت ۱۲ پرو 4G اما به لطف تراشه کوالکام می‌تواند تا نهایت کیفیت 4K 30fps یا FHD 60fps فیلم‌برداری کند که خود این موضوع یک برتری حتمی است و مزیت بزرگی به حساب می‌آید. ویدئوهای ضبط شده با نوت ۱۱ پرو نسخه 4G دارای جزئیات و شارپنس مناسب است و کنتراست خوبی را هم شاهد هستیم.

گستره دینامیکی خیلی وسیع نیست و جزو بهترین‌ها قرار نمی‌گیرد ولی همچنان قابل قبول و رضایت‌بخش است. در سوی دیگر بدون شک عملکرد نوت ۱۲ پرو نسخه 4G بهتر است و ویدئوهای 4K جزئیات بسیار بیشتری دارند و گستره دینامیکی وسیع‌تری را هم شاهد هستیم. قطعا برنده به مقایسه ردمی نوت 12 پرو 4 جی با ردمی نوت 11 پرو 4 جی از نظر کیفیت فیلم‌برداری نوت ۱۲ پرو 4G است.

مقایسه ردمی نوت 12 پرو 4 جی با ردمی نوت 11 پرو 4 جی از نظر باتری

ردمی نوت ۱۱ پرو فورجی از یک باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت استفاده می‌کند و چینی‌ها این عدد را تغییر نداده‌اند تا هر دو محصول مورد نظر ما از همین ظرفیت باتری تغذیه کنند. درست است که دو گوشی نمایشگر و ظرفیت باتری یکسانی دارند ولی تفاوت در تراشه می‌تواند باعث شود شارژدهی متفاوتی را شاهد باشیم. عملکرد این دو میان‌رده در واقعیت چگونه است؟

تراشه‌های شرکت کوالکام همواره عملکرد بهینه و خوبی را از خود نشان می‌دهند و اسنپدراگون 732G نیز ثابت می‌کند که یک چیپست بهینه است و به باتری فشار وارد نمی‌کند. در استفاده معمول می‌توانید از هر دو میان‌رده انتظار داشته باشید که شما را یک روز کامل همراهی کنند ولی در مقاوم مقایسه ردمی نوت ۱۲ پرو نسخه 4G حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد.

سرعت شارژ نوت ۱۱ پرو 4g

موضوع مهم دیگر در بین گوشی‌های حال حاضر بازار، سرعت شارژ شدن است، جایی که شیائومی قطعا جزو بهترین شرکت‌های موجود در جهان به حساب می‌‌آید و در حالی که پرچمدارن گران‌قیمتی مانند ایفون ۱۴ پرو مکس و S23 اولترا از شارژ سریع 25 و 45 واتی استفاده می‌کنند این سازنده برای میان‌رده‌های خود به سراغ شارژ سریع ۶۷ وات یا ۱۲۰ وات می‌رود.

هر دو گوشی نوت ۱۱ پرو 4G و نوت ۱۲ پرو 4G از شارژ سریع ۶۷ واتی پشتیبانی می‌کنند و برعکس رقبای چینی درون جعبه آداپتور هم دیده می‌شود و شما مجبور نخواهید بود که هزینه مجزایی را صرف کنید. به لطف این فناوری جذاب، شما می‌توانید این گوشی‌ها را در مدت ۳۰ دقیقه تا ۷۸ درصد شارژ کنید و شارژ کامل کمتر از ۵۰ دقیقه زمان نیاز دارد که عملکردی بسیار خوب است.

امنیت

شیائومی به طور کلی ترجیح می‌دهد که از حسگر فیزیکی استفاده کند و به سراغ مدل‌های زیر نمایشگر نرود. این تصمیم شاید تا حدی هم درست باشد؛ چرا این نوع حسگرها نسبت به حسگرهای اپتیکال زیر نمایشگر سرعت و دقت بالاتری دارند. هر دو مدل از حسگر اثر انگشت ادغام شده با دکمه پاور در سمت راست استفاده می‌کنند.

حسگر اثر انگشت نوت ۱۱ پرو 4g

عملکرد این حسگر سریع و البته دقیق است و می‌تواند در کسری از ثانیه شما را به صفحه اصلی گوشی منتقل کند. شما می‌توانید در هر دو گوشی از روش تشخیص چهره هم کمک بگیرید تا در زمان خیس بودن دست هم بتوانید گوشی را باز کنید. این روش هم سرعت قابل قبولی دارد ولی امنیت آن قطعی نیست و حسگر اثر انگشت روش مطمئن‌تری به حساب می‌‌آید.

جمع بندی؛ برنده مقایسه ردمی نوت 12 پرو 4 جی با ردمی نوت 11 پرو 4 جی کدام است؟

این دو گوشی را می‌توانیم تا حد زیادی شبیه به هم بدانیم و شیائومی خیلی سعی نکرده که به طور کلی تغییرات پایه‌ای اعمال کند. ردمی نوت ۱۲ پرو 4G دارای سخت افزار بهتری است و به‌خصوص در اجرای بازی‌ها بسیار بهتر عمل می‌کند. این گوشی دوربین اصلی بهتری دارد و فیلم‌های باکیفیت‌تری هم ثبت می‌کند. شارژدهی این میان‌رده را نیز می‌توانیم مقداری بهتر از قبل بدانیم.

در طرف دیگر نوت ۱۱ پرو 4G هم سخت افزار مناسب و دوربین‌های با کیفیتی دارد و اختلاف این گوشی با نسل جدید در برخی از بخش‌ها صفر و در برخی از بخش‌های دیگر بین ۵ تا ۱۰ درصد است. انتخاب را طبق معمول به شما واگذار می‌کنیم.

خرید ردمی نوت ۱۱ پرو 4g

 

برتری‌های نوت ۱۱ پرو 4G نسبت به نوت ۱۲ پرو 4G:

  •     پنل سوپر امولد در مقایسه با امولد

برترهای نوت ۱۲ پرو 4G نسبت به نوت ۱۱ پرو 4G:

  •     طراحی یکپارچه‌تر دوربین‌ها
  •     پشتیبانی از Dolby Vision
  •     سخت افزار بهتر، به خصوص در اجرای بازی‌ها
  •     دوربین‌ها کمی بهتر هستند
  •     شارژدهی مقداری بهتر است
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: