۷ نشانه هشدار دهنده هک و شنود گوشی

۷ نشانه هشدار دهنده هک و شنود گوشی

چگونه می‌توانید متوجه شوید که تلفن هوشمند شما هک شده و نشانه‌های شنود گوشی چیست؟

افرادی می‌توانند گوشی هوشمند شما را شنود کنند. این افراد شامل هکرها، کارفرمای شما، شریک زندگی سابق، مطبوعات و… می‌شود. آنها ممکن است به تماس‌های شما گوش دهند، پیام‌ها و ایمیل‌هایتان را بخوانند یا اطلاعات شما را در بسترها مختلف بررسی و تغییر دهند. اما چگونه متوجه شوید که گوشی شما شنود شده است یا از آن جاسوسی می‌شود؟ در زیر به بررسی تعدادی از علائم و نشانه‌های شنود گوشی می‌پردازیم.

۱. مشکلات باتری از نشانه‌ها جاسوسی و شنود گوشی

قبل از اینکه سیستم عامل‌ها iOS و اندروید رایج شوند، مشکلات باتری نشانه شنود و جاسوسی از تلفن‌های همراه بود. امرزه نیز باتری‌های داغ همچنان یک نگرانی در مورد آسیب رسیدن به گوشی‌های هوشمند است.

به هر حال احتمالاً با گرم شدن بیش از حد باتری بسیار آشنا هستید. حتی ممکن است به یک فروشگاه تلفن مراجعه کرده باشید و از این موضوع شکایت کرده باشید. در بیشتر موارد، به سادگی به شما گفته می‌شود که گرم شدن گوشی یک مشکل همیشگی برای گوشی‌های مختلف هوشمند است.

چرا گوشی هوشمند شما گاهی اینقدر داغ می شود؟ استفاده از برنامه‌ها و رسانه‌های مصرف‌کننده باتری متعدد، گوشی شما را گرم‌تر می‌کند. برای مثال، تماشای تعداد زیادی ویدیو نسبت به گوش دادن به آهنگ‌ها یا پادکست‌ها درصد بیشتری از باتری شما را مصرف می‌کند. بنابراین باتری شما می‌تواند گرم باشد، صرف نظر از اینکه از گوشی شما جاسوسی شده است یا خیر.

مشکلات باتری از نشانه‌ها جاسوسی و شنود گوشی

داغ بودن همیشگی گوشی نشانه‌ای از سرقت اطلاعات است

به دلایل محتلفی که ممکن است گوشی شما در اثر آن داغ باشد توجه کنید. آیا گوشی را در نزدیکی آفتاب قرار داده‌اید؟ آیا از برنامه‌های زیادی به طور متوالی استفاده کرده‌اید؟ آیا قاب گوشی گرما را منتقل نمی‌کند؟. با این وجود دمای بالا و قدرت کم گوشی می‌تواند نشان دهنده وجود نرم افزارهای مخرب در آن نیز باشد.

داغ شدن باتری می‌تواند نشانه‌ای از شنود گوشی باشد. داع شدن باتری ممکن است به این دلیل باشد که نرم افزار مخرب در پس زمینه در حال اجرا است و اطلاعات شما توسط فرد دیگری در حال رصد شدن است.

تلفن خود را از لحاظ مصرف باتری نظارت کنید. به یاد داشته باشید که از کدام برنامه‌ها استفاده کرده‌اید و این برنامه‌ها به چه میزان روی باتری شما تأثیر می‌گذارند. اگر به طور مداوم از باتری کم می‌شود، با وجود اینکه به طور مکرر از گوشی استفاده نمی کنید، باید به وجود بدافزار در گوشی خود مشکوک شوید. همچنین اگر تلفن شما به سادگی نیز شارژ نمی‌شود و زمان طولانی برای شارژ نیاز است، به وجود برنامه‌های شنود و خرابکارانه در گوشیتان مشکوک باشید.

۲. افزایش استفاده از داده تلفن همراه

نظارت دقیق بر قبض‌های تلفن می‌تواند باعث صرفه‌جویی زیادی در پول نقد شما شود. اما همچنین می‌تواند به شما در شناسایی نرم افزارهای جاسوسی نیز کمک کند.

برنامه‌های بی‌شماری از حجم عظیمی از داده‌های تلغن همراه استفاده می کنند، به خصوص اگر به وایفای عمومی رایگان متصل نباشید. باید بر روی مصرف داده خود نظارت داشته باشید تا اگر مصرف داده‌تان بی‌دلیل بالا رفت متوجه شوید و جلوی آن را بگیرید. باید بدانید که تقریباً چه مقدار داده در هر ماه استفاده می‌کنید.

افزایش استفاده از داده تلفن همراه

اگر مقدار مصرف Data در گوشی شما به طور چشمگیری افزایش یابد، باید دقیقاً علت وقوع آن را پیدا کنید. اگر نمی‌توانید دلیل را پیدا کنید، ممکن است شخص ثالثی پیام‌های شما را رهگیری و کنترل ‌می‌کند و در حال شنود و هک گوشی شما است.

نرم افزار مخرب از میزان مجاز داده‌های شما برای ارسال اطلاعات جمع‌آوری شده به منبع خارجی استفاده می‌کند. این بدان معناست که تنها به وایفای خانگی شما متکی نیست؛ در هر کجا که باشید، داده گوشی را مصرف می‌کند.

۳. تبلیغات و برنامه‌های ناخواسته برای هک و شنود گوشی

ممکن است نیمی از برنامه‌های موجود در گوشی خود را فراموش کنید. اما ضروری است که بدانید دقیقاً چه چیزی در تلفن شما وجود دارد، به خصوص برنامه‌هایی که در پس‌زمینه اجرا می‌شوند. اگر آنها را خودتان نصب نکرده باشید، ممکن است مخرب باشند.

برای دانلود برنامه‌های جعلی نیازی به جیلبریک شدن گوشی شما نیست. به عنوان مثال، ۱۷ برنامه تقلبی در اپ استور برای iDevices کشف شد. در ابتدا تصور می‌شد که این‌ برنامه‌ها حاوی بدافزار تروجان هستند، اما در واقع بدافزارهایی بودند که تبلیغات مخربی را به کاربران ارائه می‌کردند.

از ابزارهای تبلیغاتی مزاحم می‌توان برای جمع‌ آوری داده‌ها و باز کردن درب ورود به روی هکرها استفاده کرد و باعث نصب نرم افزارهای تقلبی شد. این تبلیغات می‌توانند به شکل تشویق قربانیان به کلیک کردن بر روی لینک‌هایی به طور تصادفی و ایجاد درآمد بر اساس پرداخت به ازای کلیک، ظاهر شوند. اینگونه تبلیغات و برنامه‌ها می‌توانند در جهت شنود از گوشی همراه استفاده شود.

این برنامه‌ها توسط اپل حذف شدند، اما همچنان می‌توانستند در کمین سیستم‌های قدیمی باشند و نمونه بارز برنامه‌های مخرب هستند. اپل گفت که تنها در سال ۲۰۲۰ بیش از ۶۰ میلیون اپلیکیشن را که در واقع اسپم بوده‌اند حذف کرده است. شاید در نگاه اول این مسئله یک خبر خوب است، اما توجه به این موضوع که گسترش برنامه‌های جعلی بسیار گسترده است، می‌تواند نگران کننده باشد.

۴. مسائل مربوط به عملکرد کند عمومی گوشی

هرچه داده‌های بیشتری استفاده کنید، سرعت دستگاه شما کندتر خواهد بود. بدافزارها می‌توانند به اطلاعات سیستمی گوشی هوشمند شما دسترسی داشته باشند یا شما را فریب دهند تا یک به‌روزرسانی جعلی سیستمی را دانلود کنید تا بر فعالیت‌هایتان تسلط کامل داشته باشد. سپس اطلاعات مربوط به قربانی را به سرورهای خارجی هکرها سرقت کند و مورد شنود گوشی قرار بگیرید.

به تمام آن اطلاعاتی که به دستگاه شما و از دستگاه شما منتقل می‌شود توجه کنید. این کار سرعت دستگاه شما را تا حد زیادی کند می‌کند و ممکن است فکر کنید که گوشی شما قدرت کیفیت سابق عملکردی را ندارد. با هر روشی که یک هکر و سارق اطلاعات برای باگ‌دار کردن گوشی شما از آن استفاده می‌کند، تاخیر عملکردی در گوشی شما ایجاد خواهد شد.

می‌توانید بررسی کنید که کدام برنامه‌ها از رم بیشتری استفاده می‌کنند و گوشی شما را کند کرده‌اند. برای انجام این کار در iOS، فقط کافیست به مسیر Settings> General> iPhone Storage بروید. در اندروید نیز به مسیر Settings> Apps بروید و برنامه‌هایی که رم شما را مشغول کرده است مشاهده کنید. برنامه خود را با دقت ارزیابی کنید و هر چیزی را که درست نیست و رم زیادی مشغول کرده را متوقف و یا حذف کنید.

۵. پیام‌های عجیب و غریب می‌تواند نشان دهنده هک و شنود گوشی باشد

چیزی‌هایی به عنوان پیام هرزنامه، مزاحم اس ام اسی مشکوک یا شماره مشکوک می‌تواند هشداری باشد مبنی بر اینکه مشکلی در حریم خصوصی شما وجود دارد. پیامک مشکوک می‌تواند شامل مجموعه‌ای از ارقام، کاراکترها و نمادهای به ظاهر تصادفی باشد که به‌ شکل عجیب و غریب برای شما ارسال می‌شود و مخرب به نظر می‌رسد. این مجموعه داده‌های تصادفی، دستورالعمل‌هایی هستند که از سرورهای یک هکر برای دستکاری برنامه‌های تقلبی و هک ارسال می‌شوند. از طرف دیگر این پیام‌ها می‌تواند برنامه‌ای باشد که سعی می‌کند با سازنده خود جهت سرقت اطلاعات ارتباط بگیرد. این پیام‌ها ممکن است به صورت تصادفی در صفحه خانه شما ظاهر شود. پیام‌های مشکوک این چنینی را اصلا نادیده نگیرید!

پیام‌های عجیب و غریب می‌تواند نشان دهنده هک و شنود گوشی باشد

محتمل ترین نمایش این اعداد و ارقام تصادفی و…، نقص در نرم افزارهای جاسوسی است که توسط مجرمان سایبری استفاده می‌شود. اگر این برنامه‌ها به درستی نصب نشده باشد، پیام‌های کدگذاری شده در صندوق پیام‌های ورودی یا صفحه خانه شما ممکن است ظاهر شود.

اگر خانواده یا دوستانتان بگویند که پیامک یا ایمیل عجیب و غریبی برای آنها ارسال می‌کنید، ممکن است یکی از نشانه‌ها شنود و هک گوشی شما باشد.

مراقب هر فعالیتی غیر ارادی که در گوشی شما رخ می‌دهد، باشید. به بخش‌های پیام رسانی، نمایه‌های رسانه‌های اجتماعی نگاه کنید و پوشه ارسالی و صندوق خروجی ایمیل خود را بررسی کنید. اگر چیزی را دیدید که شما ارسال نکرده‌اید، مشکوک شوید و سریعا آن شماره یا ایمیل را مسدود کنید.

۶. ورود به وبسایت‌های جعلی

گاهی رفتن به یک لینک اشتباهی و ورود به سایت‌های مخرب می‌تواند به قیمت هک و شنود گوشی یا کامپبوتر شما تمام شود.

همیشه لازم نیست از طریق یک پیام به یک پیوند جعلی هدایت شوید. اگر یک برنامه مخرب در تلفن شما وجود داشته باشد، می‌تواند مسیر وب سایت‌هایی را که به آن‌ها مراجعه می‌کنید تغییر دهد. بدافزار به عنوان یک پروکسی عمل می‌کند و ارتباطات بین شما و سایتی را که می‌خواهید از آن بازدید کنید، رهگیری می‌کند. با این روش بدافزار ممکن است یک صفحه وب نادرست به شما ارائه دهد، یا به سادگی هر چیزی را که تایپ و سرچ می‌کنید را ردیابی کند.

اگر از بانکداری آنلاین یا در واقع هر چیزی که به جزئیات و اطلاعات شخصی نیاز دارد استفاده می‌کنید، حتما با حوصله لینک‌هایی که وارد آن می‌شوید را بررسی کنید. چون اگر وارد پیوند اشتیاه شوید و اطلاعات حساب خود را وارد کنید، ممکن است حساب بانکی شما خالی شود یا اطلاعات شخصیتان سرقت رود.

۷. از کدهای بررسی دایورت و فوروارد تماس مانند #21#* استفاده کنید

از کدهای بررسی دایورت و فوروارد تماس مانند #21#* استفاده کنید

این روش فقط بر روی گوشی‌هایی که اندروید دارند کار می‌کند، اما راهی عالی برای یافتن پاسخ برای این سوال است که آیا داده‌های شما به شخص ثالث منتقل می‌شود یا خیر. برای حفظ امنیت و حریم خصوصی خود می‌توانید از کدهای USSD مخفی استفاده کنید.

کافی است به رابط صفحه کلید خود بروید و هر یک از کدها USSD زیر را وارد کنید:

*#21*

#67#*

#62#*

سپس روی نماد شماره‌گیری ضربه بزنید. اگر یکی کار نکرد، دیگری را امتحان کنید. این کدها برای دستگاه‌های مختلف قابل اجرا هستند و هر سه عملکرد یکسانی دارند. کدها یاد شده شما را به صفحه‌ای هدایت می‌کنند که جزئیات Call Forwarding یا همان دایورت تماس را نشان می‌دهد. در صفحه باز شده، تماس‌های صوتی، داده، پیامک، بسته، PAD و موارد دیگر فهرست می‌شود. اگر رو به روی هر کدام از موارد باز شده، عبارت “Forwarded” را می‌بینید، احتمالاً اطلاعات شما هک شده و شنود گوشی در حال رخ دادن است.

پس برای رفع مشکل چه کاری می‌توانید انجام دهید؟ نگران نباشید، فقط کد #002# را در صفحه شماره گیری خود تایپ کنید سپس علامت شماره‌گیری را دوباره فشار دهید. اکنون روی صفحه نمایش شما باید عبارت Erasure was successful نوشته شود، به این معنی که شما حمله سایبری را قطع کرده‌اید. با ضربه زدن روی OK می‌توانید این صفحه را ببندید.

با این حال، این پایان کار نیست. اگر دستگاه شما مورد حمله قرار گرفته باشد، بدیهی است که مستعد حملات مجدد است. بنابراین راه‌های افزایش امنیت اندروید، از جمله دانلود یک برنامه آنتی ویروس را بررسی کنید.

چگونه می توانید متوجه شوید که گوشی شما شنود شده است؟

“آیا تلفن من شنود شده است؟” احتمالا نه. بیش از حد پارانوئید نباشید؛ بیشتر ما قربانی سرقت اطلاعات و شنود تلفن نخواهیم شد. با این وجود، ارزش آن را دارد که برخی از اقدامات امنیتی اساسی را بررسی کنیم.

فقط با دانلود از فروشگاه های برنامه رسمی، خطر سرقت اطلاعات را کاهش دهید. برنامه‌ها و بازی‌های اپل و گوگل قبل از اینکه اجازه انتشار گیرند در دسترس عموم قرار گیرند، بررسی امنیتی می‌شوند و احتمال بدافزار بودن آن‌ها نادر است.

آیا تا کنون شما مورد هک یا شنود گوشی قرار گرفته‌اید؟ راهکارهای شما برای جلوگیری از سرقت اطلاعات گوشی چیست؟ تجربیات خود را از بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع: makeuseof.com

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: