کوالکام از تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ رونمایی کرد

تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ معرفی شد

کوالکام از چیپست نسل بعدی خود برای گوشی‌های پرچمدار اندرویدی رونمایی کرد که با پیشرفت‌های زیادی همراه است. تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ از سبک نام‌گذاری جدیدی بهره می‌برد و دیگر شاهد استفاده از سه عدد نیستیم. در حقیقت، این تراشه با استفاده از معماری ARMv9 و نام‌گذاری جدید، از چیپست‌های قبلی این شرکت فاصله گرفته است. برای دیدن عملکرد این تراشه روی دستگاه‌های اندرویدی لازم نیست زیاد منتظر بمانیم چراکه نخستین گوشی‌های تجاری قدرت گرفته از این چیپست تا پایان سال جاری میلادی روانه بازار خواهند شد.

کوالکام تصمیم گرفته است تا از طرح نام‌گذاری جدیدی برای تراشه‌های خود استفاده کند. این بار، شاهد استفاده از یک رقم برای کلاس تراشه (عدد ۸ مربوط به سری تراشه‌های پرچمدار این شرکت است) به همراه نسل آن هستیم. تراشه Snapdragon 8 Gen 1 نخستین چیپست ۴ نانومتری کوالکام و نخستین تراشه این شرکت است که از معماری جدید CPU استفاده می‌کند. نسل جدید تراشه‌های کوالکام در زمینه دوربین و سخت افزار آن نیز پیشرفت‌های زیادی به همراه دارد.

CPU تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱

پردازنده مرکزی یا CPU این تراشه همچنان طراحی خوشه‌ای خود را حفظ می‌کنند اما با این حال، این هسته‌ها اکنون بر پایه معماری ARMv9 طراحی می‌شوند. به بیان دیگر، هسته اصلی یک Cortex-X2 است که از سرعت ۳.۰ گیگاهرتز برخوردار است. سه هسته عملکردی بر پایه Cortex-A710 نیز آن را پشتیبانی می‌کنند که فرکانسی معادل ۲.۵ گیگاهرتز دارند. چهار هسته کارآمد مبتنی بر A510 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز نیز بخش CPU تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را تشکیل می‌دهند.

به طور کلی، این CPU جدید ۲۰ درصد سریع‌تر از تراشه Snapdragon 888 است و مصرف انرژی را نیز تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.

مشخصات تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱

جزییات پردازنده گرافیکی تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱

در خصوص GPU این تراشه باید گفت که به لطف استفاده از معماری جدید، Adreno جدید، افزایش ۳۰ درصدی عملکرد و ۲۵ درصد صرفه‌جویی در مصرف انرژی را نوید می‌دهد. کوالکام در واقع سه ویژگی Elite Gaming را توسعه داده که یکی از آن‌ها به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد بین عملکرد و بهره‌وری انرژی تعادل ایجاد کنند.

ویژگی Adreno Frame Motion Engine به GPU این پردازنده این امکان را می‌دهد که بازی‌ها را با همان میزان قدرت، با نرخ فریم دو برابری رندر کند. از طرف دیگر، این قابلیت باعث می‌شود که در عین کاهش مصرف انرژی به نصف، FPS ثابت بماند.

یکی دیگر از ویژگی‌های جدیدی که تراشه Snapdragon 8 Gen 1 به ارمغان می‌آورد، رندر حجمی در سطح رایانه‌های دسکتاپ است. به عنوان نمونه، نور حجمی برای جلوه‌های نورپردازی چشمگیر استفاده می‌شود. Variable Rate Shading Pro یکی دیگر از قابلیت‌های جدید نسل جدید تراشه‌های کوالکام محسوب می‌شود. این ویژگی یک VRS مبتنی بر تصویر است که ادغام VRS را در بیشتر بازی‌ها به عملی ساده تبدیل می‌کند. کوالکام با برخی از بزرگترین توسعه‌دهندگان بازی‌های ویدیویی همکاری کرده تا مطمئن شود که بازی‌های موبایل بیشترین بهره را از توان سخت افزاری تراشه‌های جدید می‌برند.

ویژگی‌های پردازنده گرافیکی تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱

شبکه‌های ارتباطی تراشه Snapdragon 8 Gen 1

تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ دارای مودم یکپارچه X65 5G است که از sub-6 (شبکه‌های زیر ۶ گیگاهرتز) و mmWave (موج میلی‌متری) پشتیبانی می‌کند. این مودم از نظر تئوری می‌تواند حداکثر سرعتی معادل ۱۰ گیگابیت بر ثانیه را به ارمغان آورد. برای نخستین بار، شاهد پشتیبانی از تجمیع حامل برای Uplink نیز هستیم.

ارتباط محلی نیز از Wi-Fi 6 و 6E و همچنین بهبودهایی در زمینه بلوتوث پشتیبانی می‌کند. این تراشه جدید می‌تواند CD Lossless Audio را از طریق بلوتوث LE پخش کند. در حقیقت، پشتیبانی از Bluetooth LE Audio نشان‌دهنده پیشرفتی شگرف به نسبت فناوریهای موجود است. ویژگی Broadcast Audio به یک منبع اجازه می‌دهد تا یک یا چند جریان صوتی را روی تعداد نامحدودی گیرنده پخش کند. اسنپدراگون ۸ نسل ۱ از ضبط استریو نیز به همراه کانال‌های صوتی پشتیبانی می‌کند.

کوالکام همچنین با معرفی Trust Management Engine روی امنیت تراشه خود کار کرده است. این موتور که زیر هایپروایزر قرار می‌گیرد همراه با تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ معرفی شد. حتی اگر نواحی بالای TME به خطر بی‌افتد، باز هم TME ایمن باقی می‌ماند.

Snapdragon 8 Gen 1

نخستین گوشی‌های پرچمدار مبتنی بر تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به‌زودی معرفی و عرضه خواهند شد. انتظار می‌رود طی روزهای آینده اخبار و جزئیات بیشتری در این باره منتشر گردد. نظر شما عزیزان درباره نسل جدید تراشه‌های کوالکام چیست؟ لطفاً دیدگاه خود را از بخش نظرات با ما و دیگر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

منبع : GSMArena

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: