اسنپدراگون ۸ نسل ۲ رونمایی شد

اسنپدراگون ۸ نسل ۲ رونمایی شد

به تازگی تیم کوالکام از پرچمدار جدید خود یعنی چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۲ رونمایی کرد. عملکرد این تراشه در همه جنبه‌ها در مقایسه با مدل نسل ۱ بهبود یافته است. اخباری نیز منتشر شده که نشان می‌دهد این تراشه قرار است به زودی وارد بازار شود و اولین دستگاه‌های مبتنی بر اسنپدراگون نسل ۲ معرفی شوند. این تراشه به طور رسمی با نام SM8550-AB شناخته می‌شود و بر روی یک نود ۴ نانومتری ساخته شده است. در ادامه جزئیات بیشتری در مورد اجزای این تراشه را بررسی خواهیم کرد.

بررسی عملکرد CPU اسنپدراگون ۸ نسل ۲

در این چیپست، کوالکام روی بهبود بهره‌وری انرژی تمرکز کرده است. تراشه جدید با حفظ انرژی بیشتر، همچنان سرعت قابل توجهی را به همراه دارد. سه CPU جدید Kryo، تا ۳۵٪ عملکرد بالاتر و ۴۰٪ راندمان بیشتر را ارائه می‌دهد. سرعت تراشه جدید مشابه با ۸+ نسل ۱ است، اما ترکیب هسته‌ها مانند چیپست قبلی نیست.

هسته اصلی Kryo بر اساس Cortex-X3 با فرکانس ۳٫۱۹ گیگاهرتز (به‌طور دقیق ۳٫۱۸۷۲ گیگاهرتز) کار می‌کند تا عملکرد تک هسته‌ای بالایی را به سیستم و کاربر ارائه دهد. با این حال، تراشه جدید از چهار هسته عملیاتی (به جای سه هسته) پشتیبانی می‌کند تا بارهای کاری چند رشته‌ای را بهتر مدیریت کند. این هسته‌ها با فرکانس ۲٫۸ گیگاهرتز کار می‌کنند.

اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از فناوری‌های حافظه جدید و سریع‌تر پشتیبانی می‌کند. برای بخش رم، این تراشه با LP-DDR5X تا ۴۲۰۰ مگاهرتز کار می‌کند (برای LP-DDR5 در ۳۲۰۰ مگاهرتز). همچنین چیپست برای ذخیره سازی می‌تواند از فرمت جدید UFS 4.0 استفاده کند.

بررسی عملکرد اسنپ دراگون 8 نسل 2

بررسی عملکرد GPU

GPU این تراشه از نوع Adreno بوده و تا ۲۵٪ عملکرد بهتر و ۴۵٪ بازده انرژی بالاتر را وعده می‌دهد، همچنین پشتیبانی سخت‌افزار از ری‌تریسینگ (Ray Tracing) را به پلتفرم اسنپدراگون، اضافه می‌کند. ری‌تریسینگ از تولیدکنندگان اصلی چیپست برای اندروید است. ممکن است به دلیل پشتیبانی از ری‌تریسینگ در این چیپست، شاهد استقبال توسعه‌دهندگان بازی‌های موبایل از این فناوری باشیم.

همچنین، این پردازنده گرافیکی اولین پردازنده گرافیکی است که از Vulkan 1.3 (به همراه OpenGL ES 3.2) پشتیبانی می‌کند.

اسنپدراگون ۸ نسل ۲ می‌تواند نمایشگری با وضوح QHD+ تا ۱۴۴ هرتز یا 4K تا ۶۰ هرتز را به کاربر ارائه دهد. همچنین تراشه از نمایشگرهای خارجی تا 4K با فرکانس ۶۰ هرتز (با گستره رنگ ۱۰ بیتی Rec. 2020، HDR10+ و Dolby Vision برای بوت شدن) پشتیبانی می‌کند. در این فناوری جدید، پخش جریانی تا کیفیت 8K با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه (با HDR) پشتیبانی می‌شود.

عملکرد دوربین

در نسل ۲، حسگرهای دوربین سونی با همپوشانی دیجیتال HDR (DOL-HDR) و ۲۰۰ مگاپیکسلی HP3 سامسونگ برای کار با ISP اسنپدراگون بهینه شده‌اند. Snapdragon 8 Gen 2 یک ISP سه‌گانه ۱۸ بیتی را ارائه می‌دهد که می‌تواند تا سه دوربین ۳۶ مگاپیکسلی (۳۰ فریم در ثانیه) را به طور همزمان اداره کند یا برای یک دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی بهینه شود. همچنین در این تراشه سنسورهای دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی با تاخیر شاتر صفر، پشتیبانی می‌شوند.

برای ویدیو، چیپست جدید می‌تواند فیلم‌های 8K HDR با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه (و گرفتن عکس‌های ۶۴ مگاپیکسلی به طور همزمان)، فیلم‌های 4K با سرعت ۱۲۰ فریم در ثانیه و همچنین فیلم‌های اسلوموشن (720p با ۹۶۰ فریم در ثانیه) ضبط کند. همچنین نسل ۲ از چندین فرمت HDR از جمله HDR10+، HLG و Dolby Vision پشتیبانی می‌کند. تراشه جدید کوالکام با استفاده از حسگرهای DOL، می‌تواند تا چهار واحد نوردهی را برای هر فریم ویدیو ثبت کند.

قابلیت اتصال

اسنپدراگون ۸ نسل ۲ به مودم جدید اسنپدراگون X70 ارتقا یافته است و از mmWave و sub-6GHz 5G پشتیبانی می‌کند. حداکثر سرعت پایین لینک آن ۱۰ گیگابیت بر ثانیه است، اوج آپلینک نیز ۳٫۵ گیگابیت در ثانیه (شبیه به نسل قبلی خود) خواهد بود.

قابلیت اتصال اسنپ دراگون نسل جدید

این مودم از عملکرد Dual-SIM، Dual-Active (DSDA) پشتیبانی می‌کند که در آن دو سیم کارت 5G (یا 5G+4G) به طور همزمان فعال هستند و به لطف سیستم جدید FastConnect 7800، اتصال محلی ویژگی‌های استاندارد Wi-Fi 7 (802.11be) را به ارمغان می‌آورد؛ سرعت آن نیز ۵٫۸ گیگابیت در ثانیه می‌باشد.

مانند نسل قبل، سیستم FastConnect دارای اتصال بلوتوث ۵٫۳ است. جالب است بدانید جدیدترین سیستم صدای اسنپدراگون می‌تواند پخش موسیقی بدون افت ۴۸ کیلوهرتز و همچنین کمترین تأخیر ۴۸ میلی‌ثانیه را برای بازی ارائه دهد.

هوش مصنوعی اسنپدراگون ۸ نسل ۲

پردازنده جدید Hexagon برای اولین بار در تراشه کوالکام موبایل از فرمت جدید INT4 پشتیبانی می‌کند. این قابلیت، نوید ۶۰ درصد عملکرد بهتر در هر وات نسبت به نسل‌های قبلی را می‌دهد.

Hexagon به طور کلی سریعتر است. کوالکام ادعا می‌کند که عملکرد هوش مصنوعی را تا ۴٫۳۵ برابر افزایش یافته است. این قدرت بیشتر می‌تواند به تشخیص قسمت‌های مختلف تصویر مانند: چهره، مو، لباس، پس‌زمینه و غیره در اعمال پردازشی بخش دوربین کمک کند.

اولین گوشی‌های مبتنی بر نسل ۲ اسنپدراگون ۸ قبل از پایان سال جاری میلادی در دسترس خواهند بود، اما مشخص نیست که کدام سازنده در استفاده از این تراشه نفر اول است.

نظر شما در مورد اسنپدراگون ۸ نسل ۲ چیست؟ لطفا دیدگاه‌های خود را از بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع: gsmarena.com

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: