شیائومی ۱۴ و شیائومی ۱۴ پرو معرفی شدند
(نویسنده)
شیائومی امروز طی مراسمی در کشور چین از پرچمداران جدید خود با نامهای شیائومی ۱۴ و شیائومی ۱۴ پرو رونمایی کرد. در ادامه مطلب بیشتر با این دو محصول آشنا میشویم و تفاوتهای آنها را با نسل قبلی مرور میکنیم.
طراحی
شیائومی ۱۳ از فریمی تخت با طراحی براق استفاده میکند و این زبان طراحی در شیائومی ۱۴ نیز تکرار شده است. داستان برای مدل پرو اما کمی متفاوت است. شیائومی ۱۳ پرو فریم تختی نداشت و برعکس نسخه پایهای مسیری متفاوت را پیش گرفته بود، ولی در این نسل هر دو گوشی کاملا شبیه به هم شدهاند و تنها از نظر اندازه با هم تفاوت دارند.
فریم دوربینهای دو مدل به رنگ مشکی است و شکل مربعی هم دارد. این فریم در مقایسه با نسل قبلی مقداری بزرگتر شده و بیشتر هم جلب توجه میکند. شیائومی ۱۴ و ۱۴ پرو طبق انتظار از گواهی IP68 پشتیبانی میکنند و نسخه پرو در یک از رنگها فریمی از جنس تیتانیوم دارد.
نمایشگر
شیائومی ۱۴ پرو مانند نسل قبلی نمایشگری ۶٫۷۳ اینچی از نوع LTPO OLED با رزولوشن QHD+ دارد و از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و گستره رنگی ۶۸ میلیاردی نیز پشتیبانی میکند. این مشخصات دقیقا مانند نسل قبلی بودند ولی حاشیههای اطراف این پنل کمتر شده و روشنایی نیز حالا میتواند تا حداکثر ۳۰۰۰ نیت افزایش پیدا کند. این صفحه نمایش در کنارهها خمیدگی دارد.
شیائومی ۱۴ هم مثل نسل قبل دارای پنلی ۶٫۳۶ اینچی است ولی هم فناوری آن تغییر کرده و هم رزولوشن. خوشبختانه فناوری پنل از امولد به LTPO OLED تغییر کرده و رزولوشن نیز از ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ به ۲۶۷۰ در ۱۲۰۰ رسیده است. نرخ نوسازی این نمایشگر ۱۲۰ هرتز است و روشنایی نیز مانند برادر بزرگتر تا ۳۰۰۰ نیت قابلیت افزایش دارد. توجه داشته باشید که این صفحه نمایش کاملا تخت است و در کنارهها انحنا ندارد.
سخت افزار و نرم افزار
شیائومی ۱۴ و شیائومی ۱۴ پرو اولین گوشیهای جهان هستند که از تراشه ۴ نانومتری اسنپدراگون ۸ نسل ۳ استفاده میکنند. شیائومی ۱۴ و ۱۴ پرو در نسخههای ۲۵۶، ۵۱۲ و ۱ ترابایتی در دسترس خواهند بود و از UFS 4.0 نیز استفاده میکنند تا سرعتی عالی را ارائه دهند. حافظه رم در مدل پرو ۱۲ و ۱۶ گیگابایت خواهد بود و در شیائومی ۱۴ میتوانید نسخه ۸ گیگابایتی را نیز انتخاب کنید.
هر دو گوشی پرچمدار از ابتدا از HyperOS استفاده میکنند و دیگر خبری از MIUI نیست. این سیستم عامل فضای بسیار کمتری اشغال میکند و تنها ۸٫۷۵ گیگابایت از حافظه را به خود اختصاص میدهد و در زمینه تأخیر نیز بین ۱۳ تا ۷۰ درصد از اندروید بهتر عمل میکند.
باتری
شیائومی ۱۴ پرو یک باتری ۴۸۸۰ میلی آمپر ساعتی دارد و این عدد برای شیائومی ۱۴ به ۴۶۱۰ میلی آمپر ساعت کاهش پیدا میکند. شارژ سریع نسخه پرو ۱۲۰ واتی و نسخه پایهای ۹۰ واتی است و هر دو از شارژ سریع بیسیم ۵۰ واتی پشتیبانی میکنند.
دوربین
شیائومی ۱۴ پرو دارای دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با اندازه ۱٫۱.۳۱ اینچی و اندازه پیکسل ۱٫۲ میکرونی است. این سنسور در پس لنزی با دیافراگم متغیر F/1.42 الی F/4.0 قرار گرفته و از OIS نیز پشتیبانی میکند. دوربین اصلی شیائومی ۱۴ نیز همین است با این تفاوت که دیگر دیافراگم متغیر نیست و به F/1.6 و به صورت ثابت تغییر میکند.
دوربین فوق عریض هر دو پرچمدار دارای سنسوری ۵۰ مگاپیکسلی است ولی فقط برای نسخه پرو فوکوس خودکار در نظر گرفته شده است. دوربین تله فوتو هنگام ثبت تصاویر ۴۰ مگاپیکسلی و هنگام ثبت پرترهها ۵۰ مگاپیکسلی است و فوکوس شناور دارد.
قیمت
شیائومی ۱۴ در نسخه ۲۵۶ گیگابایت با رم ۸ قیمتی برابر با ۵۲۰ یورو دارد و قیمت نسخه ۲۵۶ گیگابایت با رم ۱۲ به ۵۶۰ یورو میرسد. برای نسخه ۵۱۲ گیگابایتی با رم ۱۶ باید ۶۰۰ یورو هزینه پرداخت کنید و نسخه ۱ ترابایتی با رم ۱۶ نیز ۷۰۰ یورو قیمت دارد.
شیائومی ۱۴ پرو در نسخه ۲۵۶ گیگابایت با رم ۱۲ ۶۵۰ یورو قیمت دارد و برای نسخه ۵۱۲ گیگابایت با رم ۱۶ و ۱ ترابایت با رم ۱۶ باید به ترتیب ۷۱۰ و ۷۸۰ یورو هزینه پرداخت کنید. در نظر داشته باشید که این گوشیها در حال حاضر به صورت جهانی به فروش نمیرسد و برای پیش فروش خود چین هستند. اوایل سال ۲۰۲۴ شاهد معرفی و عرضه جهانی آنها خواهیم بود.
جمع بندی
نظر شما در مورد شیائومی ۱۴ و شیائومی ۱۴ پرو چیست؟ به نظر شما این دو مدل ارزش خرید دارند؟ آیا این گوشیها میتوانند رقبای خوبی برای ایفون ۱۴ یا گوگل پیکسل ۸ باشند؟ آیا شیائومی ۱۴ پرو میتواند آیفون ۱۴ پرو را شکست دهد؟ نظرات خود را حتما با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.