بررسی گوشی Moto G84 موتورولا: یک میانرده جذاب با ارزش خرید بالا
موتورولا به خاطر عرضه گوشیهای مقرون به صرفه که به ارائه عملکرد مناسب میپردازند شهرت دارد. گوشی Motorola Moto G84 پس از گذشت یک سال از نسخه قبلی این سری – یعنی Moto G82 – روانه بازار شده است. در این مطلب به بررسی موتو G84 میپردازیم تا مشخص شود آیا این گوشی ارتقای مناسبی برای G82 است یا خیر. پس تا انتها با برتر دیجیتال همراه باشید.
در حالی که گوشی Moto G84 5G تغییر فاحشی در زمینه عملکرد فنی نداشته اما موتورولا جان تازهای به طراحی و نمایشگر آن بخشیده است. این دستگاه طراحی کلاسیک با المانهایی مدرن دارد. گزینههای رنگی آن شامل رنگهای پر جنب و جوشی نظیر Viva Magenta و Marshmallow Blue میشود که با پنل پشتی چرم مصنوعی خود، حس پیچیدگی را القا میکند.
البته نسخهای از آن وجود دارد که با قاب پشتی پلاستیکی با رنگ آبی عرضه میشود که با جزیره دوربین و فریم میانی یکپارچه، ظاهر آن را منسجم نگه میدارد. گوشی موتو G84 با قیمت اولیه ۲۹۹ یورو عرضه میشود و رقابت سختی با Galaxy A54 و Redmi Note 12 Pro خواهد داشت. در ادامه به بررسی موتو G84 موتورولا به صورت تخصصی میپردازیم.
مشخصات فنی گوشی Motorola Moto G84 5G
گوشی موتو جی ۸۴ به خصوص با توجه به برچسب قیمتی مناسب خود، شما را در زمینه مشخصات فنی ناامید نمیکند. این دستگاه به یک صفحه نمایش بزرگ با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز مجهز شده است که تجربه کاربری جذاب و روانی را ارائه میدهد.
علاوه بر این، این گوشی با تنظیمات بلندگوی استریو و جک ۳٫۵ میلیمتری صدا درخشان ظاهر میشود. موتو G84 دارای دو اسلات سیمکارت است که یکی از آنها به عنوان درگاه کارت حافظه microSD برای گسترش فضای ذخیرهسازی دستگاه عمل میکند. بیایید در جدول زیر نگاهی به مشخصات فنی این گوشی بیندازیم.
نام محصول | Motorola Moto G84 |
تاریخ عرضه | جمعه ۱۷ شهریور ۱۴۰۲ (۸ سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی) |
ابعاد / وزن | ۷٫۶ × ۷۴٫۴ × ۱۶۰ میلیمتر / ۱۶۶٫۸ گرم |
نمایشگر اصلی | ۶٫۵ اینچ از نوع P-OLED / نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز / ۱ میلیارد رنگ / رزولوشن ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ / نسبت صفحه به بدنه ۸۵٫۷ درصد / تراکم پیکسلی ۴۰۵ پیکسل در هر اینچ / حداکثر روشنایی ۱۳۰۰ نیت |
حافظه رم و فضای ذخیرهسازی | ۲۵۶/۸ گیگابایت – ۲۵۶/۱۲ گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 2.2 |
تراشه و واحد پردازش گرافیک | Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G / Adreno 619 |
سیستم عامل و رابط کاربری | اندروید ۱۳ (قابلارتقا به اندروید ۱۴) |
ماژولهای دوربین اصلی و جلو |
|
صدا | بلندگوهای استریو جک صدای ۳٫۵ میلیمتری ۲۴ بیت / ۱۹۲ کیلوهرتز Hi-Res |
باتری و سرعت شارژ | لیتیوم پلیمری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی – غیر قابل تعویض / شارژ ۳۰ وات (سیمی) |
رنگها | Marshmallow Blue Midnight Blue Viva Magenta |
حسگرها | اثر انگشت (زیر نمایشگر، نوری)، شتابسنج، ژیروسکوپ، قطبنما، مجاورت |
شبکه | GSM / HSPA / LTE / 5G |
ارتباطات و اتصالات | شبکه Wi-Fi 6– بلوتوث ۵٫۱ GPS، GLONASS، GALILEO NFC (متناسب با بازار عرضه) FM Radio (متناسب با بازار عرضه) پورت شارژ USB Type-C 2.0 |
حدود قیمت | تقریباً ۲۷۰ دلار |
بررسی موتو G84 از نظر طراحی و کیفیت ساخت
گوشی Moto G84 از طراحی نامآشنایی برخوردار است و با لبههای مسطح خود، علیرغم نمایشگر بزرگ ۶٫۵ اینچی، چسبندگی خوبی را فراهم میکند. در این بررسی از مدل آبی (Midnight Blue) این گوشی با قاب پشتی پلاستیکی استفاده شده است که با طراحی صاف، ظاهر دلپذیر خود را حفظ میکند.
با این حال، رنگهای اصلی آن آبی مارشمالو (Marshmallow Blue) و Viva Magenta هستند که با پنل پشتی چرم گیاهی، چشمنواز ظاهر میشوند. هر نسخه دارای جزیره دوربینی با رنگبندی مشابه با رنگ دستگاه هستند. این جزیره دوربینِ یکپارچه با فریم میانی گوشی ظاهری براق و فلزمانند دارد گرچه در اصل از پلاستیک ساخته شده است.
از نظر قرارگیری دکمهها، دکمه پاور و تنظیم صدا همگی در سمت راست فریم قرار گرفتهاند. با این حال، ترتیب آنها شاید احساس ناخوشایندی به شما بدهد و مثلاً در زمان تجربه فعالیتهایی نظیر بازی، به جای کنترل صدا، به طور تصادفی دکمه پاور را فشار دهید.
در پایین شاهد پورت USB-C، جک ۳٫۵ میلیمتری صدا و بلندگوها هستیم. از نظر دوام باید گفت که گوشی Moto G84 از استاندارد IP54 پشتیبانی میکند. در نتیجه محافظت متوسطی در برابر گرد و غبار و پاشش آب ایجاد میکند بنابراین غوطهور کردن آن در آب مطلقاً ایده خوبی نیست.
نمایشگر
بررسی موتو G84 نشان میدهد که گوشی G84 دارای ویژگی برجستهای در زمینه صفحه نمایش ۶٫۵ اینچی P-OLED خود است – یعنی نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز و دقت رنگ چشمگیر ۱۰ بیتی. چه در حال تماشای ویدیو یا بازی کردن باشید، صفحه نمایش G84 از محدوده قیمتی خود فراتر میرود و تجربه بصری لذتبخشی را ارائه میدهد.
از نظر رزولوشن، وضوح تصویر ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل استاندارد یا FullHD+ و نسبت تصویر ۲۰:۹ و تراکم پیکسلی واضحی در حدود ۴۰۵ پیکسلدرهراینچ دارد. موتورولا وعده حداکثر روشنایی ۱۳۰۰ نیت را میدهد در حالی که آزمایش ما، نرخ قابلتحسین ۷۳۲ نیت را نشان میدهد که برای استفاده عادی مناسب است. فعالسازی گزینه روشنایی تطبیقپذیر برای ایمنی چشم توصیه میشود.
موتو G84 سه حالت تازهسازی را ارائه میدهد. حالت خودکار با بهینهسازی پویا بین ۶۰ هرتز تا ۱۲۰ هرتز که بر اساس فعالیت نمایشگر تغییر میکند. مورد دوم حالت صرفهجویی در مصرف باتری با نرخ تازهسازی ۶۰ هرتز است. در نهایت حالت ۱۲۰ هرتز که باتری شما را سریعتر تخلیه میکند. با این حال، اگر زیاد اهل بازی هستید، بهترین گزینه حالت دوم است تا در مواقع نیاز، تجربه بهتری داشته باشید.
این گوشی همچنین دو حالت رنگی اشباعشده (پیشفرض) و طبیعی را ارائه میدهد. شما میتوانید شدت رنگ هر دو حالت را با استفاده از اسلایدر مربوط به دمای رنگ تنظیم کنید.
در ادامه بررسی موتو G84 موتورولا درباره بیومتریک و ویژگیهای امنیتی آن صحبت کنیم. G84 دارای حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر صفحه نمایش و سیستم تشخیص چهره مبتنی بر تصویر است که هر دو بهراحتی و خیلی سریع عمل میکنند. بازگشایی قفل دستگاه با اثر انگشت نیز بسیار سریع و آسان صورت میگیرد. کاربران میتوانند برای امنیت بیشتر، ترکیبی از اثر انگشت به اضافه الگو، کد PIN و رمز عبور را داشته باشند که در کنار Face Unlock انعطافپذیری بیشتری را شاهد باشیم.
بررسی موتو G84 از نظر دوربین
موتو G84 به دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و یک لنز فوقعریض ۸ مگاپیکسلی با فوکوس خودکار برای تصاویر ماکرو، مجهز است که برای عکاسی همهکاره استفاده میشوند. در جلو نیز یک دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی با فوکوس ثابت قرار داده شده است. اگرچه دوربین عملکرد خوبی دارد اما نمیتوان آن را خیلی عالی دانست.
نکته قابل توجه، تجهیز دوربین اصلی به لرزشگیر اپتیکال تصویر یا OIS است که به طور ویژه در سناریوهای کمنور مفید واقع میشود. حالت شب در G84 یک لایه کاربردی را اضافه میکند و عملکرد قابلستایشی در شرایطی با نور کم دارد.
دوربین اصلی – روز
عکاسی در طول روز با Moto G84 به خصوص به خاطر رنگهای پر جنب و جوش آن لذتبخش است. دوربین اصلی عکسهای بسیار مناسبی را به نمایش میگذارد و رنگبندیهای خوبی دارد. البته در تصاویری که آسمان مشاهده میشود کمی بیش از حد نوردهی میشود.
دوربین اصلی – نور کم
این قسمت همان بخشی است که دوربین G84 انتظارات ما را برآورده نکرده است. حالت شب کمک شایانی میکند و عکسهای بسیار خوبی را ارائه میدهد اما بدون آن، نتایج راضیکنندهای را شاهد نیستیم. دوربین اصلی در شرایطی با نور کم به خوبی خود را حفظ میکند اما دوربین فوقعریض این شرایط را به خوبی مدیریت نمیکند.
کیفیت بزرگنمایی
در ادامه بررسی موتو G84 درباره کیفیت بزرگنمایی دوربین آن صحبت میکنیم. خیلی سریع متوجه میشوید که بزرگنمایی (زوم) موتو G84 بسیار قوی است. ما از آن در شرایط مختلفی استفاده کردیم و همانطور که انتظار میرفت در محیطهای کمنور کمی به مشکل خوردیم. با این حال، در طول روز شاهد تصاویر واضحی با رنگهای تیز بودیم. بزرگنمایی ۵ برابری سبب ایجاد اعوجاج میشود که کاملاً طبیعی است.
بررسی موتو G84 از نظر دوربین فوق عریض
مطابق انتظاراتی که میرود، دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی G84 بالاترین کیفیت ممکن را ارائه نمیدهد اما هنوز خوب عمل میکند. اگر فقط برای نشان دادن چیزی یا اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی به آن نیاز دارید از آن استفاده کنید.
عکسهای سلفی
دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی در موتو G84 به خوبی از پس ثبت رنگهای دقیق بر میآید. این دوربین دو حالت را شامل میشود – یکی برای نمای نزدیک و دیگری گزینهی گستردهتر برای جا دادن افراد بیشتر در کادر تصویر.
بررسی موتو G84 از نظر کیفیت ویدیو
موتو G84 در طول روز به طرز چشمگیری ویدیوهای باکیفیتی میگیرد و تثبیتکننده تصویر موثر واقع میشود. گرچه در تنظیم تغییرات در پسزمینه سریع نیست (همانطور که در زمان حرکت در آسمان به چشم میآید) اما هنوز هم نتیجه قابلستایشی دارد. بزرگنمایی در زمان فیلمبرداری شاید به خوبی زوم عکاسی نباشد، اما در مجموع کیفیت فیلمبرداری خوبی را ارائه میدهد.
عملکرد فنی Motorola Moto G84
از نظر عملکرد، گوشی G84 همانچیزی را ارائه میدهد که از محدوده قیمتی آن انتظار میرود. با قدرت گرفتن از Snapdragon 695 5G شاید عملکرد فوق سریعی را شاهد نباشیم اما پس از مدتی که از گوشی استفاده میکنید، میتوان گفت که ناامیدکننده نیست. گیمینگ در Moto G84 نتایج مناسبی را به همراه دارد و هیچ تاخیری وجود ندارد. با این حال باید اشاره کرد که پس از گذشت مدتی از تجربه بازی موبایل، دستگاه کمی گرم میشود.
برنامههای نصبشده روی موتو G84 به سادگی راهاندازی میشوند، پیمایش در محیط به طور رضایتبخشی سریع است و تماشای ویدیوهای یوتیوب بسیار راحت است. موتو G84 با ۱۲ گیگابایت حافظه رم سخاوتمندانه و ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی حجیم میدرخشد و ثابت میکند که برای نیازهای یک فرد بیش از اندازه کافی است.
بنچمارکهای Moto G84
گیکبنچ ۶ تکی | ۹۱۳ |
گیکبنچ ۶ مولتی | ۲۰۳۳ |
3Dmark Extreme (بالا) | ۳۶۰ |
3Dmark Extreme (پایین) | ۳۵۶ |
نتایج بنچمارکها نشان میدهد که G84 از رقبای خود پیشی نمیگیرد. با این حال، افرادی که تقاضای زیادی از یک گوشی هوشمند ندارند را راضی میکند. خصوصاً افرادی که برای کارهای فشرده، بازیهای سنگین یا تماشای ویدیوهای طولانی و حجیم به گوشی خود متکی نیستند.
بررسی موتو G84 از نظر نرم افزار و سیستم عامل
موتو G84 به طور پیشفرض با اندروید ۱۳ عرضه میشود که تجربه کاربری تمیز و یکپارچهای را ارائه میدهد. موتورولا با افزودن انواع و اقسام امکانات مفید که در برنامه تنظیمات Moto قابل دسترسی هستند، کار شگرفی انجام داده است. امسال برنامه Moto از نظر ظاهری نیز تغییراتی به خود دیده است.
سفارشیسازی در مرکز تجربه نرم افزاری Moto G84 قرار دارد و مجموعهای از تصاویر پسزمینه به همراه مجموعه تصاویر گوگل را ارائه میدهد. شما حتی میتوانید از هوش مصنوعی برای خلق تصویر پسزمینه از گالری خود نیز استفاده کنید. این گوشی گزینههای متعددی برای انتخاب فونت، سبک و رنگهای مختلف را ارائه میدهد که شما را قادر میسازد تا تجربه نرم افزاری را کاملاً طبق سلیقه خود خلق کنید.
ژستهای حرکتی که امضای موتورولا هستند در این گوشی نیز به چشم میخورند. از جمله عملکردهایی نظیر بازگشایی قفل که با قابلیت Face Unlock نیز یکپارچه شدهاند. از لحاظ پشتیبانی انتظار میرود که G84 اندروید ۱۴ و سه سال پشتیبانی امنیتی را دریافت کند که یک پیشنهاد استاندارد در این محدوده قیمتی است.
باتری و سرعت شارژ
بررسی موتو G84 نشان میدهد که این گوشی دارای یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی است که تضمین میکند در طول روز به عنوان یک همراه قابلاعتماد همراه شما باشد. شارژ آن توسط یک شارژر ۳۳ واتی TurboPower صورت میگیرد – در حالی که سرعت فوقالعادهای را شاهد نیستیم، اما در صورت نیاز تقویت میشود.
درگیر شدن با بازیهای موبایل یا پخش ویدیوهای آنلاین احتمالاً منجر به تخلیه سریعتر باتری شود اما عملکرد کلی آن همچنان قابل تحسین است. برای ارزیابی دقیق بیایید به آزمایش باتری موتو G84 بپردازیم تا بفهمیم این گوشی چه عملکردی در قیاس با رقبای خود دارد.
نتایج تست باتری Moto G84
موتو G84 در تست باتری ما استقامت چشمگیری را به نمایش گذاشت که تقریباً ۱۲ ساعت و ۱۶ دقیقه در طول پخش ویدیو و حدود ۱۲ ساعت و ۳۰ دقیقه در زمان وبگردی دوام داشت. زمانی که صحبت از گیمینگ میشود، G84 تقریباً شش ساعت پیش از نیاز مجدد به شارژ آماده به کار ماند.
باید اشاره کرد که این آزمایش شامل وبگردی خودکار و استفاده از شبکه Wi-Fi با روشنایی صفحه از پیش تعیینشده صورت گرفته است. موتو G84 ثابت میکند که یک نیروگاه قابلاعتماد در سناریوهای مختلف است.
بررسی موتو G84 از نظر سرعت شارژ
موتورولا گوشی G84 را تنظیمات شارژ سیمی ۳۰ واتی عرضه میکند که برخلاف سایر شرکتها، یک شارژر «۳۳ وات Turbo Power» همراه آن است. موتو G84 از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند که در برای گوشیهای این محدوده قیمتی به یک استاندارد تبدیل شده است.
مطمئناً G84 با شارژر ۳۳ واتی خود هیچ رکورد سرعتی را ثبت نمیکند و در مقایسه با رقبای خود، کمی زمان بیشتری برای شارژ میبرد. اما هنوز هم سرعت شارژ خوبی دارد و اگر برای شارژ کامل گوشی خود عجلهای ندارید، گزینه مناسبی محسوب میشود.
شارژ در ۱۵ دقیقه | شارژ در ۳۰ دقیقه | زمان کامل شارژ | |
موتو G84 موتورولا | ۲۶ | ۵۰ | ۱ ساعت و ۲۸ دقیقه |
گلکسی A54 سامسونگ | ۲۷ | ۴۵ | ۱ ساعت و ۲۱ دقیقه |
ردمی نوت ۱۲ پرو شیائومی | ۴۰ | ۷۵ | ۵۴ دقیقه |
بررسی موتو G84 از نظر کیفیت صوتی
موتو جی ۸۴ دارای تنظیمات بلندگوی استریو است که شامل یک بلندگو در پایین و یک بلندگوی تقویتشده میشود که کانال دیگر را کنترل میکند. این روزها به آرایش «هیبریدی» معروف است. با وجود این قرارگیری ناهمگون بلندگو که میتواند تعادل صوتی را به هم بزند، G84 به طرز شگفتانگیزی صدای متعادلی را تولید میکند.
این دستگاه از فناوری Spatial Sound موتورولا بهره میبرد که صدای فراگیر مجازیسازی شده را ارائه میکند که به خوبی در استفاده در دنیای واقعی کار میکند. چه به دنبال موسیقی، بازی یا تماشای ویدیو باشید، صدا به طور جدی چشمگیر به نظر میرسد به خصوص وقعی صداهای معمولی را زیاد میکنید.
رقبای Motorola Moto G84
گوشی موتو G84 در حال حاضر با رقبای مقرون به صرفهای نظیر گلکسی A54 سامسونگ و ردمی نوت ۱۲ پرو شیائومی رقابت میکند. هر سه در یک محدوده قیمتی با تفاوتهای اندکی جای میگیرند. در کمال تعجب، گوشی Moto G84 مقرون به صرفهترین در میان این گوشیهاست و هنوز هم جایگاه خود را به خوبی حفظ کرده است.
گوشی گلکسی A54 به خصوص از نظر عملکرد به G84 برتری دارد اما با قیمت بالاتری عرضه میشود. محصول سامسونگ با قیمتی معادل ۴۵۰ دلار عرضه میشود، یعنی حدود ۱۰۰ دلار بیشتر از گوشی موتورولا.
در سوی دیگر، ما ردمی نوت ۱۲ پرو شیائومی را داریم که رقیب قدرتمندی از سوی چینیهاست. این گوشی یک رقیب قدرتمند به حساب میآید که از A54 و G84 به خصوص در زمینه گیمینگ و باتری بهتر عمل میکند. با این حال، قیمت آن در حدود ۴۲۰ دلار است که از G84 گرانتر است.
نتیجه نهایی بررسی موتو G84 موتورولا
به عقیده ما، گوشی موتو G84 به خوبی نیازهای فنی شما را برآورده میسازد. در حالی که عملکرد درجه یکی ندارد، اما اگر به فعالیتهای معمولی مانند وبگردی، استریم ویدیو یا رسانههای اجتماعی علاقه دارید، مناسب شما خواهد بود. به علاوه، گزینههای سفارشیسازی باعث میشود تجربه نرم افزاری متناسب با سلیقه خود داشته باشید.
صفحه نمایش ۶٫۵ اینچی P-OLED یکی از ویژگیهای برجسته این محصول محسوب میشود که از روشنایی چشمگیر و دقت رنگ عالی برخوردار است. البته حیف است که هیچ پشتیبانی HDR برای استفاده از نقاط قوت این نمایشگر ارائه نمیشود. با این حال، Moto G84 یک تجربه چندرسانهای لذتبخش ارائه میدهد که نه تنها به خاطر نمایشگر آن است، بلکه بیش از هر چیزی به بلندگوهای استریوی آن مربوط میشود.
در زمینه دوربین شاید بهترین گزینه موجود نباشد، به خصوص در شرایط نوری کم، اما اگر انتظار کیفیت بالایی را ندارید، همچنان عملکرد مناسبی را ارائه خواهد داد. سرعت شارژ کمی خستهکننده است اما اگر عجله نداشته باشید میتوانید از آن چشمپوشی کنید.
به طور خلاصه، این گوشی برای استفاده معمولی کاملاً مناسب است و میتواند نیازهای روزانه شما را به خوبی مدیریت کنید. بنابراین اگر به دنبال یک گوشی مقرون به صرفه با عملکرد قابلقبول هستید، ما خرید Moto G84 موتورولا را به شما پیشنهاد میکنیم.
نکات مثبت
- قیمت قابل قبول
- طراحی شیک
- صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی پر جنب و جوش و روان
- باتری بزرگ ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی
- سیستم بلندگوی استریو
نکات منفی
- پردازنده قدیمی
- شارژ آهسته در مقایسه با رقبا
- عملکرد دوربین در نور کم خوب نیست
با اتمام بررسی موتو G84 موتورولا اینک نوبت شماست که نظر خود را درباره این گوشی هوشمند با ما در میان بگذارید. اگر تجربه کار با این گوشی را دارید آیا آن را به دیگران نیز پیشنهاد میدهید یا خیر؟ لطفاً نقاط قوت و ضعف این گوشی را از بخش نظرات با ما و دیگر کاربران نیز به اشتراک بگذارید.
منبع : PhoneArena