مقایسه پوکو F5 پرو با پوکو F5

مقایسه Poco F5 Pro با Poco F5؛ جنگ داخلی پوکو!

مقایسه Poco F5 Pro با Poco F5؛ جنگ داخلی پوکو!

جدیدترین گوشی‌های شرکت پوکو تحت نام‌های پوکو اف ۵ پرو و پوکو اف ۵ مدتی قبل روانه بازار شدند. این دو مدل ارزش خرید بالایی به نسبت قیمت دارند و طبق انتظار نسخه پرو دارای امکانات و قابلیت‌های بیشتر است. این امکانات باعث شده تا قیمت این نسخه پرو هم بیشتر از پوکو اف ۵ شود. در عمل اما کدام گوشی برای نیازهای شما انتخاب مناسب‌تری است؟ در ادامه این مطلب به مقایسه پوکو F5 پرو با پوکو F5 خواهیم پرداخت تا مشخص شود کدام گوشی ارزش خرید بالاتری دارد. در ادامه همراه برتر دیجیتال باشید.

جدول مقایسه پوکو F5 پرو با پوکو F5

نام محصولپوکو F5پوکو F5 پرو
تاریخ عرضه۲ خرداد ۱۴۰۲۲ خرداد ۱۴۰۲
وزن۱۸۱ گرم۲۰۴ گرم
ابعاد۱۶۱٫۱ در ۷۵ در ۷٫۹ میلی‌متر۱۶۲٫۸ در ۷۵٫۴ در ۸٫۶ میلی‌متر
نمایشگر۶٫۶۷ امولد با رزولوشن FHD+۶٫۶۷ امولد با رزولوشن QHD
نرخ نوسازی نمایشگر۱۲۰ هرتز۱۲۰ هرتز
نرم افزارMIUI 14 بر مبنای اندروید ۱۳MIUI 14 بر مبنای اندروید ۱۳
تراشهاسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۲اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱
پردازنده مرکزیهشت هسته (یک هسته Cortex-X2 با فرکانس ۲٫۹۱ گیگاهرتز، سه هسته Cortex-A710 با فرکانس ۲٫۴۹ گیگاهرتز و چهار Cortex-A510 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز)هشت هسته (یک هسته Cortex-X2 با فرکانس ۳٫۰ گیگاهرتز، سه هسته Cortex-A710 با فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A510 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز)
پردازنده گرافیکیAdreno 725Adreno 730
حافظه داخلی۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت از نوع UFS 3.1۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت از نوع UFS 3.1
حافظه رم۸ و ۱۲ گیگابایت۸ و ۱۲ گیگابایت
کارت حافظه جانبیپشتیبانی نمی‌کندپشتیبانی نمی‌کند
دوربین‌ها۶۴ مگاپیکسل اصلی

۸ مگاپیکسل فوق عریض

۲ مگاپیکسل ماکرو

۶۴ مگاپیکسل اصلی

۸ مگاپیکسل فوق عریض

۲ مگاپیکسل ماکرو

سلفی۱۶ مگاپیکسل۱۶ مگاپیکسل
فیلم‌برداری4K@30fps، تا FHD@120fps8K@24fps، تا 4K@60fps، تا FHD@240fps
اسپیکر استریودارددارد
اینفرارددارددارد
حسگر اثر انگشتدارد، یکپارچه با دکمه پاوردارد، زیر نمایشگر
باتری۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت۵۱۶۰ میلی آمپر ساعت
شارژ سریع۶۷ وات، آداپتور داخل جعبه۶۷ وات، آداپتور داخل جعبه
رنگ‌بندیمشکی، آبی و سفیدمشکی و سفید

 

خرید پوکو F5

طراحی و کیفیت ساخت؛ نسل یکسان، ظاهر متفاوت!

این دو گوشی از یک برند و یک سری هستند و پوکو اف ۵ پرو در اصل نسخه پیشرفته‌تر از پوکو اف ۵ به حساب می‌آید. این ذهنیت باعث می‌شود انتظار ظاهر یکسانی از این دو گوشی داشته باشیم، اما در واقعیت شرکت پوکو تصمیم دیگری را اتخاذ کرده و این دو گوشی خیلی شباهتی به هم ندارند.

اولین تفاوتی که در مقایسه پوکو F5 پرو با پوکو F5 در زمینه طراحی باید به آن اشاره کنیم تفاوت جنس قاب پشتی است. پوکو F5 پرو از شیشه استفاده می‌کند و پوشش براق دارد و این در حالیست که جنس بدنه پوکو F5 پلاستیکی بوده و پوشش مات برای آن در نظر گرفته شده است. این تفاوت از نظر کیفیت و حس مرغوبیت به نسخه پرو برتری می‌دهد.

قاب پشتی پوکو F5 پرو
قاب پشتی پوکو F5 پرو

البته که همین اتفاق باعث می‌شود قاب پشتی پوکو اف ۵ پرو اثر انگشت و کثیفی بسیار بیشتری را به خود جلب کند تا پوکو اف ۵. قاب پشتی پوکو F5 تقریبا طراحی تختی دارد و تنها در کناره‌ها و در محل اتصال قاب پشتی به لبه‌های کناری، مقداری انحنا دیده می‌شود. در سمت دیگر پوکو اف ۵ پرو اما طراحی تخت ندارد و کناره‌ها با انحنای زیادی به فریم کناری متصل می‌شوند.

این که کدام طراحی بهتر است را ما نمی‌توانیم مشخص کنیم و این به سلیقه شما بستگی دارد ولی قطعا می‌توانیم بگوییم که طراحی قاب پشتی پوکو F5 با معیارهای سال ۲۰۲۳ سازگاری بیشتری دارد. پوکو در زمینه طراحی فریم دوربین‌ها هم مسیر متفاوتی را برای این دو گوشی در پیش گرفته است.

طراحی قاب پشتی پوکو اف ۵
طراحی قاب پشتی پوکو اف ۵

پوکو اف ۵ پرو یک دوربین مستطیلی شکل به رنگ مشکی دارند که در کناره‌ها با انحنایی به قاب پشتی متصل می‌شود. در سوی دیگر پوکو اف ۵ طراحی جذاب‌تری دارد و از فریم دوربین استفاده نمی‌کند. این یعنی هر لنز به صورت جداگانه به روی قاب پشتی دیده می‌شود و دیگر فضای مشکی رنگی برای قاب دوربین در نظر گرفته نشده است.

طراحی قاب پشتی پوکو اف ۵ به دلیل طراحی تخت‌تر و دوربین‌های بدون فریم، با معیارهای فعلی سازگاری بیشتری دارد و زیباتر است، البته که این موضوع سلیقه‌ای است و باید شما در این مورد تصمیم بگیرید. قبل از این که به سراغ فریم کناری دو گوشی و قاب جلویی برویم بهتر است کمی در مورد ارگونومی صحبت کنیم.

طراحی پوکو اف ۵ پرو
طراحی پوکو اف ۵ پرو

گوشی Poco F5 وزنی برابر با ۱۸۱ گرم و ضخامتی برابر با ۷٫۹ میلی‌متر دارد. این اعداد برای Poco F5 Pro به ترتیب ۲۰۴ گرم و ۸٫۶ میلی‌متر هستند. از طرفی طول پوکو اف ۵ پرو نیز حدود ۲ میلی‌متر بیشتر از برادر کوچک‌تر است و همه این موارد در کنار هم باعث می‌شوند تا پوکو F5 گوشی خوش‌دست‌تری باشد.

هر دو مدل از فریم پلاستیکی استفاده می‌کنند و حتی در نسخه پرو نیز خبری از آلومینیوم نیست. در واقع شاید پوکو با این تصمیم سعی کرده در هزینه‌ها صرفه‌جویی کند و مبلغ نهایی گوشی‌ها را افزایش ندهد. در سمت راست دو گوشی دکمه‌های پاور و ولوم دیده می‌شود اما با این تفاوت که دکمه‌های پوکو اف ۵ مقداری پهن‌تر هستند و فشار دادن آن‌ها مقداری راحت‌تر است.

نگاه نزدیک به قاب پشتی پوکو F5
نگاه نزدیک به قاب پشتی پوکو F5

فریم بالایی در دو محصول میزبان اسپیکر دوم، میکروفون دوم و اینفرارد است، به‌علاوه این که پوکو F5 از جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا نیز برخوردار استفاده می‌کند و این یک خبر خوش برای طرفداران هندزفری‌های سیمی است. در نهایت فریم پایینی هر دو گوشی خشاب سیم کارت، درگاه Type-C، میکروفون اصلی و اسپیکر اصلی را شامل می‌شود.

در مقایسه پوکو F5 پرو با پوکو F5 به سراغ فریم روبرویی برویم، جایی که یک نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی با حاشیه‌های کم دیده می‌شود. جالب است بدانید که پنل پوکو اف ۵ توانسته حدود ۸۹ درصد از فضای روبرویی را به خود اختصاص دهد در صورتی که این عدد برای پوکو اف ۵ پرو حدود ۸۷٫۵ درصد است. هر دو مدل در بالای نمایشگر میزبان دوربین سلفی درون ناچ حفره‌ای و اسپیکر مکالمه هستند.

پوکو برای هر دوی این گوشی‌ها از گواهی IP53 استفاده کرده است. این یعنی هر دو گوشی در برابر پاشش قطرات آب و همچنین ورود گرد و غبار مقاوم هستند. گوشی Poco F5 Pro در دو رنگ مشکی و سفید در دسترس قرار دارد و Poco F5 را می‌توانید در سه رنگ سفید، مشکی و آبی خریداری کنید.

به عنوان جمع بندی بخش طراحی و البته کیفیت ساخت باید اشاره کنیم که پوکو اف ۵ پرو به لطف قاب پشتی شیشه‌ای کیفیت ساخت بهتری دارد ولی پوکو اف ۵ ظاهر جدیدتری دارد و ارگونومی آن نیز بهتر است. تصمیم و انتخاب نهایی بر عهده خود شما!

خرید پوکو F5 Pro

 

صفحه نمایش؛ عالی در برابر خیلی عالی!

طبق سابقه‌ای که از شرکت پوکو به خاطر داریم، این سازنده به روی دو بخش سخت افزار و نمایشگر گوشی‌های بالارده خود تمرکز زیادی دارد و این بار هم این شرکت چینی دقیقا بر مبنای همین سیاست پیش رفته است.

پوکو F5 پرو پنلی ۶٫۶۷ اینچی از نوع امولد با رزولوشن QHD دارد و به همین دلیل تراکم ۵۲۶ پیکسل بر هر اینچ را پیش روی شما قرار می‌دهد. این نمایشگر از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، HDR10+، دالبی ویژن و گستره رنگی ۶۸ میلیاردی (عمق رنگ ۱۲ بیتی) پشتیبانی می‌کند و می‌تواند تا ۱۰۰۰نیت روشنایی را در اختیار قرار دهد.

شفافیت بسیار زیاد نمایشگر پوکو اف ۵ پرو
شفافیت بسیار زیاد نمایشگر پوکو اف ۵ پرو

کیفیت این پنل فوق‌العاده است، دقیقا همان چیزی در گوشی‌های پرچمدار دیده می‌شود. در واقع می‌توانیم ادعا کنیم کمتر گوشی در این محدوده قیمتی می‌تواند حریفی برای پوکو اف ۵ پرو باشد. وضوح بالای این نمایشگر باعث می‌شود محتوا بسیار شارپ و عالی باشد و از تماشای سطح جزئیات لذت ببرید، به‌خصوص در حالتی که محتوای QHD با این صفحه پخش کنید.

مشخصات نمایشگر پوکو اف ۵ نیز دقیقا مشابه با برادر بزرگ‌تر است با این تفاوت که رزولوشن از QHD به FHD تغییر کرده است. این اتفاق باعث می‌شود تا تراکم پیکسلی این مدل از ۵۲۶ به ۳۹۵ برسد که همچنان عدد بسیار خوب و مناسبی است و در اکثر گوشی‌های حال حاضر جهان دیده می‌شود (پرچمدارانی مانند گلکسی S23 و گلکسی S23 پلاس هم از رزولوشن FHD استفاده می‌کنند).

کیفیت پنل پوکو F5 نیز بسیار خوب است. در واقع کیفیت فوق‌العاده خوب پوکو اف ۵ پرو اصلا باعث نمی‌شود تا کیفیت پنل پوکو اف ۵ را بد بدانیم. این نمایشگر محتوا را شارپ، زنده و پویا به نمایش درمی‌آورد و پشتیبانی از HDR و دالبی ویژن باعث می‌شود تماشای این نوع محتوا کیفیت بسیار بهتری داشته باشد. بدون شک عمق رنگ ۱۲ بیتی استفاده شده در این گوشی یک مزیت بزرگ به حساب می‌آید.

نمایشگر پوکو اف ۵
نمایشگر پوکو اف ۵

از نظر دقت رنگ وضعیت دو نمایشگر در حالت پیش فرض بی‌نقص نیست ولی خوب است. اگر به دقت رنگ بالاتری نیاز دارید تنظیمات نمایشگر را به روی حالت Original color قرار دهید تا دقت به دلتا ای کمتر از ۱ برسد. هر دو پنل از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی نیز پشتیبانی می‌کنند تا محتوا بسیار روان و سریع مقابل چشمان شما قرار بگیرد.

شما می‌توانید تنظیمات نرخ نوسازی را در سه حالت قرار دهید. حالت ۶۰ هرتز، حالت ۱۲۰ هرتز و حالت پیش فرض. حالت ۶۰ و ۱۲۰ هرتز به صورت دائمی از این نرخ نوسازی استفاده می‌کنند و حالت پیش فرض عملکرد تطبیق‌پذیر دارد و به صورت هوشمندانه بین عدد ۱۲۰ و ۶۰ جابجا می‌شود.

هر دو پنل از PWM با نرخ ۱۹۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کنند. پنل‌های امولد در برخی از افراد باعث ایجاد سرگیجه و سردرد می‌شوند و در نور کم چشمان شما را سریع‌تر خسته می‌کنند. به لطف این ویژگی فشار بسیار کمتری به چشم‌ها وارد می‌شود و شما خستگی کمتری را هنگام کار با گوشی احساس می‌کنید. برای استفاده از این ویژگی نیاز به فعال کردن هیچ گزینه‌ای نیست و از ابتدا پنل از این ویژگی استفاده می‌کند.

حاشیه‌های کم اطراف نمایشگر پوکو F5
حاشیه‌های کم اطراف نمایشگر پوکو F5

به سراغ روشنایی نمایشگر دو گوشی برویم. پنل پوکو اف ۵ پرو در حالت دستی می‌تواند تا ۵۲۰ نیت روشنایی تولید کند در حالی که این عدد برای پنل پوکو اف ۵ برابر با ۴۷۰ نیت است. روشن کردن حالت روشنایی خودکار و قرار گرفتن زیر نور مستقیم خورشید باعث می‌شود این اعداد به ترتیب به حدود ۱۰۶۰ و ۹۶۰ نیت افزایش پیدا کنند.

این یعنی هر دو نمایشگر روشنایی بسیار خوبی دارند و بدون هیچ مشکلی حتی زیر نور مستقیم خورشید می‌توانید با آن‌ها کار کنید، اما پنل پوکو F5 Pro به لطف ۱۰۰ نیت روشنایی بیشتر عملکرد بهتری را در اختیار قرار می‌دهد. در نهایت اما کدام گوشی نمایشگر بهتری دارد؟

خلاصه‌ترین توضیح در مورد نمایشگر این دو گوشی این است که پوکو اف ۵ پنل عالی دارد ولی پنل پوکو اف ۵ پرو بی‌نظیر است. در واقع صفحه نمایش Poco F5 برای یک گوشی میان‌رده بسیار خوب است ولی پنل Poco F5 Pro در حد و اندازه پرچمداران عمل می‌کند و وضوح بی‌نظیری را پیش روی شما قرار می‌دهد. برنده این بخش را پوکو F5 پرو می‌دانیم ولی در نظر داشته باشید که کیفیت نمایشگر پوکو F5 هم بسیار خوب است و هیچ ایرادی نمی‌توان به آن وارد کرد.

سخت افزار و اتصالات

مقایسه پوکو F5 پرو با پوکو F5 ما را به بخش مهم سخت افزار می‌رساند، جایی که پوکو اف ۵ پرو از تراشه ۴ نانومتری اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ بهره می‌برد. این چیپست دارای هشت هسته پردازنده مرکزی با چیدمان یک هسته Cortex-X2 با فرکانس ۳٫۰ گیگاهرتز، سه هسته Cortex-A710 با فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A510 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Adreno 730 است.

در سوی دیگر پوکو اف ۵ از چیپست ۴ نانومتری اسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۲ قدرت می‌گیرد. این تراشه دارای پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای با چیدمان یک هسته Cortex-X2 با فرکانس ۲٫۹۱ گیگاهرتز، سه هسته Cortex-A710 با فرکانس ۲٫۴۹ گیگاهرتز و چهار Cortex-A510 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز است و پردازنده گرافیکی Adreno 725 را نیز در بر می‌گیرد.

تراشه اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ موجود به روی پوکو F5 پرو جزو بهترین‌های بازار است و از شرکت کوالکام تنها چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از این تراشه بهتر عمل می‌کند. در سمت دیگر اسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۲ نیز یک تراشه بسیار قوی است که شاید بهتر از حد تصور عمل کرده و قدرتی شبیه به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ دارد و حتی در برخی تست‌ها مقداری هم بهتر پردازش‌ها را انجام می‌دهد.

عملکرد poco f5 pro در اجرای بازی‌ها
عملکرد poco f5 pro در اجرای بازی‌ها

قبل از این که به سراغ نتایج تست‌ها و بنچمارک‌های مختلف برویم و عملکرد دو تراشه و گوشی را در اجرای بازی‌ها مورد بررسی قرار دهیم بهتر است در مورد عملکرد سخت افزار پوکو F5 پرو و پوکو F5 در استفاده روزمره و نرمال حرف بزنیم. هر دو گوشی با سرعتی بسیار عالی می‌توانند وارد برنامه‌های مختلف شده و بین آن‌ها جابجا شوند. همه چیز بسیار سریع و روان است و در استفاده روزمره هیچ تفاوتی بین دو گوشی دیده نمی‌شود.

به سراغ تست‌ها برویم، جایی که پوکو F5 پرو در بنچمارک مشهور Antutu 9 موفق شده حدود ۱۰ درصد بهتر عمل کند. در تست GeekBench 5 و بخش تک هسته‌ای تفاوت به ۸ درصد و در بخش چند هسته‌ای تفاوت تنها به ۱ درصد می‌رسد. البته در تست 3DMark که توان گرافیکی را می‌سنجد، پوکو F5 پرو موفق شده حدود ۳۰ درصد بهتر عمل کند. البته که جالب است بدانید از نظر ثبات در همین تست اسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۲ بهتر از اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ عمل کرده است.

اگر اهل بازی کردن با گوشی هستید باید بگوییم که این بخش برای شما کاربرد زیادی خواهد داشت، جایی که در مقایسه پوکو F5 پرو با پوکو F5 به عملکرد دو گوشی در اجرای بازی‌های مشهور می‌پردازیم. بازی PUBG Mobile در حالت گرافیکی اولترا به روی پوکو اف ۵ با فریم‌ریت میانگین ۷۷ و در نسخه پرو با فریم‌ریت میانگین ۹۰ اجرا می‌شود. هر دو گوشی Call of Duty: Mobile را در حالت اولترا با فریم‌ریت ۶۰ به اجرا درمی‌آورند.

عملکرد پوکو F5 در اجرای بازی‌ها
عملکرد پوکو F5 در اجرای بازی‌ها

بازی Fortnite با گرافیک اولترا به روی دو گوشی به ترتیب با فریم‌ریت ۳۸ و ۴۷ اجرا می‌شود و Shadowgun Legends را در حالت اولترا می‌توانید به ترتیب با فریم‌ریت ۸۱ و ۱۱۴ تجربه کنید. بازی World of Tanks Blitz هم با گرافیک اولترا اجرا می‌شود و در نسخه پرو فریم‌ریت ۱۲۰ و در نسخه پایه فریم‌ریت ۱۱۴ را در اختیار قرار می‌دهد.

همان‌طور که مشاهده کردید در اجرای بازی‌ها پوکو F5 پرو به دلیل پردازش گرافیکی بهتر، عملکرد موفق‌تری را از خود به نمایش می‌گذارد و گوشی مناسب‌تری برای بازی کردن است. این گفته به هیچ عنوان به معنای ضعیف بودن پوکو اف ۵ نیست و این محصول هم می‌تواند بازی‌ها را با گرافیک اولترا و فریم‌ریت بالا اجرا کند. در واقع هر دو گوشی برای بازی کردن گزینه‌های بسیار خوبی هستند.

در نظر داشته باشید که اعداد گفته شده برای پوکو اف ۵ پرو در حالتی است که رزولوشن نمایشگر FHD باشد و در صورت استفاده از رزولوشن QHD قطعا این عملکرد کاهش پیدا می‌کند و نمی‌توانید فریم‌ریت عالی را تجربه کنید. همچنین توجه داشته باشید که این اعداد ممکن است تا حدی برای شما متفاوت باشد؛ چرا که عوامل زیادی از جمله نسخه نرم افزاری گوشی، نسخه بازی، داغ شدن آن، شارژ باتری و بسیاری از عوامل دیگر در اجرای بهینه بازی موثر هستند.

پوکو اف ۵ در یک نسخه حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایت تولید شده و پوکو اف ۵ پرو را می‌توانید در دو نسخه ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت خریداری کنید. هر دو حافظه از نوع UFS 3.1 هستند تا سرعت بسیار خوبی را در اختیار شما قرار دهند. هر دو گوشی حافظه رم ۸ یا ۱۲ گیگابایتی LPDDR5 با فرکانس ۳۲۰۰ مگاهرتز دارند تا مولتی تسکینگ به خوبی انجام می‌شود. توجه داشته باشید که این دو مدل از SD Card پشتیبانی نمی‌کنند که البته با توجه به نسخه پایه ۲۵۶ گیگابایتی خیلی هم نیازی به کارت حافظه جانبی احساس نمی‌شود.

عدم پشتیبانی دو گوشی از کارت حافظه جانبی
عدم پشتیبانی دو گوشی از کارت حافظه جانبی

پوکو اف ۵ پرو و پوکو اف ۵ از شبکه 5G پشتیبانی می‌کنند و برای نسخه پرو پشتیبانی از Sub6 نیز در نظر گرفته شده است (در حال حاضر و احتمالا در آینده نزدیک 5G خیلی گسترش پیدا نمی‌کند، به‌خصوص که قرار باشد Sub6 پوکو اف ۵ پرو برتری به حساب بیاید). بلوتوث ۵٫۳ و اینفرارد هم برای هر دو مدل در نظر گرفته شده است تا اتصالات کاملی را شاهد باشیم.

برنده بخش سخت افزار Poco F5 Pro است. این گوشی در اجرای بازی‌ها عملکرد بهتری دارد و همچنین از نظر توان پردازنده مرکزی نیز مقداری بهتر است. به طور کلی می‌توانیم بگوییم که پردازنده نسخه پرو حدود ۱۰ درصد عملکرد بهتری دارد ولی این تفاوت در استفاده عادی اصلا مشخص نیست و به چشم نمی‌آید.

پیشنهاد مطالعه: نقد و بررسی تخصصی پوکو F5

نرم افزار و رابط کاربری

نسخه نرم افزاری هر دو گوشی MIUI 14 بر پایه اندروید ۱۳ است. MIUI در گوشی‌های پوکو از نظر ظاهری مقداری با MIUI در گوشی‌های شیائومی تفاوت دارد و آیکون‌ها از شکل متفاوت و طراحی دایره‌ شکل استفاده می‌کنند. در عمل و از نظر کارایی اما MIUI 14 بر پایه اندروید ۱۳ دقیقا همان چیزی است که به روی محصولی مانند ردمی نوت ۱۲ فورجی هم دیده بودیم و در بررسی تخصصی این گوشی در مورد آن صحبت کردیم. رابط کاربری شیائومی قابلیت‌های کاربردی و جذاب زیادی دارد و امکان شخصی سازی قسمت‌های مختلف نیز در دسترس شما قرار می‌گیرد.

اسپیکر

از نظر چیدمان اسپیکر وضعیت دو گوشی کاملا یکسان است. هر دو مدل در پایین اسپیکر اصلی را دارند و در بالا نیز اسپیکر دوم با دو خروجی دیده می‌شود. در مقایسه پوکو F5 پرو با پوکو F5 از نظر اسپیکر با اتفاق عجیبی مواجه می‌شیم. پوکو اف ۵ از نظر بلندی وضعیت بهتری نسبت به نسخه پرو دارد و صدای رسا‌تری را به گوش می‌رساند.

اسپیکر پوکو F5
اسپیکر پوکو F5

از نظر کیفیت نیز وضعیت هر دو نزدیک به هم ارزیابی می‌شود. وضوح صدا شاید در پوکو F5 مقداری بهتر باشد و جزئیات بیشتری از اسپیکرهای این گوشی دریافت شود ولی از نظر بیس عملکرد پوکو F5 Pro بهتر است. همان‌طور که در بخش طراحی هم اشاره کردیم پوکو اف ۵ از جک ۳٫۵ هم برخوردار است و این درگاه در نسخه پرو دیده نمی‌شود.

دوربین؛ دوقلوهای همسان!

گوشی‌های پوکو معمولا در بخش دوربین خیلی محصولات خوش‌نام و جذابی نیستند و کیفیت عکس‌های هیچ‌گاه نقطه قوت این گوشی‌ها نبوده است. در ادامه با مقایسه پوکو F5 پرو با پوکو F5 و پرداختن به عملکرد دوربین‌ها مشخص می‌شود که آیا این دو گوشی نیز راه مدل‌های قبلی را پیش گرفته‌اند یا خیر.

چیدمان دوربین‌های Poco F5
چیدمان دوربین‌های Poco F5

دوربین اصلی

پوکو در زمینه دوربین اصلی دقیقا از ترکیب یکسانی برای دو گوشی استفاده کرده و به دلیل یکسان بوده ISP (پردازش سیگنال تصویر) در دو مدل، انتظار داریم کیفیت نهایی نیز کاملا یکسان باشد.

دوربین اصلی هر دو مدل از سنسوری ۶۴ مگاپیکسلی مدل Omnivision OV64B با اندازه ۱٫۲ اینچی و اندازه پیکسل ۰٫۷ میکرونی استفاده می‌کنند. این سنسور در پس لنزی با گشودگی دیافراگم F/1.8 قرار گرفته و از لرزشگیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز پشتیبانی می‌کند. عکس‌های این دو گوشی به دلیل قابلیت Quad-Bayer و ترکیب ۴ پیکسل درون ۱ پیکسل به صورت ۱۲ مگاپیکسلی به ثبت می‌رسند.

چیدمان دوربین‌های پوکو اف ۵ پرو
چیدمان دوربین‌های پوکو اف ۵ پرو

عکس‌های گرفته شده با این دوربین در نور روز واقعا کیفیت خوبی دارند. در این تصاویر جزئیات مناسب و شارپنس عالی دیده می‌شود و گستره دینامیکی نیز به قدر کافی وسیع است. رنگ‌ها زنده و پویا هستند ولی نه‌ به قدری که دقت رنگ کاهش پیدا کند (شاید بتوانیم بگوییم غلظت رنگ چمن‌ها و شاخ و برگ درختان مقداری زیاد است). سطح نویز به خوبی و حتی در محیط داخل کنترل می‌شود و سطح جزئیات بالا می‌ماند.

عکس‌های ۶۴ مگاپیکسلی یا همان رزولوشن کامل هم در دسترس هستند و کیفیت خوبی هم دارند. در این تصاویر مقداری نویز بیشتر می‌شود و گستره دینامیکی نیز کاهش می‌یابد ولی در عوض جزئیات بیشتری در عکس به ثبت می‌رسد. در واقع خودتان باید تصمیم بگیرید که چه موقع به سطح جزئیات بالاتری نیاز دارید.

با تاریک شدن هوا و فرا رسیدن شب این دوربین همچنان عملکرد مناسب خود را حفظ می‌کند. البته شاید جالب باشد که عکس‌های شب پوکو اف ۵ در حالت خاموش بودن نایت مود بهتر هستند و پوکو اف ۵ پرو در صورت روشن بودن نایت مود عکس‌های بهتری به ثبت می‌رساند. در کل این تصاویر کیفیت خوبی دارند و جزئیات به حد کافی در آن‌ها دیده می‌شود و رنج دینامیکی هم به قدر کافی وسیع است.

نمونه عکس پوکو F5 پرونمونه عکس پوکو F5

کنتراست و سطح شارپنس مناسب و منبع‌های نوری نیز به شکلی طبیعی به ثبت می‌رسند. طبق انتظار در قسمت‌های تاریک عکس، خیلی جزئیات زیادی دریافت نمی‌شود که البته اتفاقی طبیعی و نرمال ارزیابی می‌شود. به عنوان جمع بندی باید بگوییم کیفیت عکس‌های ثبت شده با دوربین اصلی دو گوشی خوب است ولی این تصاویر را در بازه قیمتی پوکو اف ۵ بسیار معقول‌تر می‌دانیم.

به نوعی انتظار داشتیم نسخه پرو دوربین اصلی بهتری داشته باشد و این کمی نا امید کننده است که نسخه پرو از همان دوربین نسخه پایه‌ای استفاده می‌کند. مجدد تکرار می‌کنیم، این دوربین کیفیت خوبی دارد ولی این گفته بیشتر برای بازه قیمتی پوکو اف ۵ صدق می‌کند و نه بازه قیمتی پوکو اف ۵ پرو.

دوربین فوق عریض

دوربین فوق عریض پوکو F5 پرو از سنسوری ۸ مگاپیکسلی مدل Omnivision OV08D10 با اندازه ۱٫۴ اینچی و اندازه پیکسل ۱٫۱۲ میکرونی استفاده می‌کند. این سنسور در پس لنزی با دیافراگم F/2.2 قرار گرفته و می‌تواند عکس‌های ۱۲۰ درجه‌ای به ثبت برساند. دوربین فوق عریض پوکو F5 اما از سنسوری ۸ مگاپیکسلی ساخت سونی مدل IMX355 استفاده می‌کند. این سنسور اندازه ۱٫۴ اینچی و اندازه پیکسل ۱٫۱۲ میکرونی دارد و پشت لنزی با دیافراگم F/2.2 قرار گرفته است. تصاویر این دوربین هم ۱۲۰ درجه‌ای هستند.

جالب است که با وجود تفاوت در سنسور، کیفیت عکس‌های نهایی بسیار نزدیک و شبیه به هم است. تصاویر فوق عریض کیفیت مناسبی دارند و برای یک سنسور ۸ مگاپیکسلی سطح جزئیات آن‌ها خوب است. البته که مجدد گفته قبلی تکرار می‌شود و عملکرد این دوربین شاید برای بازه قیمتی اف ۵ مناسب باشد ولی برای بازه قیمتی پوکو اف ۵ پرو قطعا انتظار بیشتری را داشتیم.

دوربین سلفی

دوربین سلفی Poco F5 Pro سنسوری ۱۶ مگاپیکسلی مدل Omnivision OV16A1Q با اندازه ۱٫۳.۰۶ اینچی و اندازه پیکسل ۱٫۰ میکرونی دارد. این سنسور در پشت لنزی با گشودگی دیافراگم F/2.5 قرار گرفته است. در سوی دیگر سلفی Poco F5 دارای سنسور ۱۶ مگاپیکسلی مدل Samsung S5K3P9 با اندازه ۱٫۳۱ اینچی و اندازه پیکسل ۱٫۱۲ میکرونی است. این سنسور در پس لنزی با گشودگی دیافراگم F/2.45 قرار گرفته است.

با وجود یکسان بودن رزولوشن دوربین سلفی هر دو مدل در مقایسه پوکو F5 پرو با پوکو F5، در عمل اما کیفیت سلفی‌های نسخه پرو بهتر است. این سلفی‌ها جزئیات بهتر و مهم‌تر دقت رنگ طبیعی‌تری دارند. سلفی‌های پوکو اف ۵ هم قابل قبول است ولی نمی‌تواند به خوبی رقیب عمل کند.

ماکرو

هر دو گوشی از دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی استفاده می‌کنند. تصاویر نمای نزدیک ثبت شده با این گوشی خیلی جذاب نیستند و سطح جزئیات و کنتراست مطلوب نیست. در واقع باید بگوییم شرکت پوکو صرفا برای خالی نبودن عریضه از این دوربین استفاده کرده است و در عمل خیلی نمی‌توانیم کاربردی را برای آن متصور شویم.

پرتره

پرتره‌های ثبت شده با این دو گوشی کیفیت خوبی دارند ولی عالی نیستند، به‌خصوص برای پوکو اف ۵ پرو که قیمت بالاتری دارد. پرتره‌ها برش نسبتا دقیقی دارند و سطح جزئیات هم خوب است ولی کنتراست و دقت رنگ عالی نیست و گاهی سوژه حالت بی‌روح به خود می‌گیرد. در واقع رقبای این دو گوشی می‌توانند پرتره‌های باکیفیت‌تری به ثبت برسانند.

فیلم‌برداری

گوشی پوکو F5 Pro می‌تواند در نهایت کیفیت 8K@24fps یا تا 4K@60fps ویدئو ضبط کند. حداکثر رزولوشن در دسترس برای پوکو اف ۵ برابر با 4K@30fps است. در واقع عجیب است که Poco F5 نمی‌تواند 4K@60fps به ثبت برساند. از رزولوشن 8K می‌گذریم و خیلی به آن نمی‌پردازیم؛ چرا که این رزولوشن در عمل کاربرد خیلی زیادی ندارد و بهتر است از همان رزولوشن 4K استفاده کنید.

کیفیت ویدئوهای 4K دو گوشی بسیار خوب و رضایت‌بخش است. هر دو جزئیات بسیار زیاد و کنتراست و رنج دینامیکی مناسبی دارند و شارپنس و دقت رنگ هم دقیق است. در این بین اما برنده پوکو F5 پرو است و این گوشی ویدئوهای باکیفیت‌تری را به ثبت می‌رساند.

باتری

شرکت پوکو برای اف ۵ پرو یک باتری با ظرفیت ۵۱۶۰ میلی آمپر ساعت در نظر گرفته و برای پوکو اف ۵ به سراغ یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی رفته است. از طرفی می‌دانیم که رزولوشن نمایشگر نسخه پرو بالاتر است و این باعث می‌شود مصرف باتری افزایش پیدا کند. برای درک بهتر شارژدهی دو گوشی بهتر است ابتدا نتایج تست باتری را با هم مرور کنیم.

پوکو F5 در تست مکالمه با شارژ کامل توانسته حدود ۲۹٫۵ ساعت دوام بیاورد، در صورتی که پوکو F5 پرو حدود ۳۰٫۵ ساعت دوام می‌‌آورد. در تست وبگردی پوکو اف ۵ توانسته حدود ۱۵٫۵ ساعت دوام بیاورد در حالی که پوکو اف ۵ پرو حدود ۱۳٫۵ ساعت دوام آورده است. در نهایت هر دو گوشی در تست پخش محتوا موفق شده‌اند به عدد خوب ۲۰ ساعت دست پیدا کنند.

آداپتور پوکو F5 و F5 پرو درون جعبه موجود است
آداپتور پوکو F5 و F5 پرو درون جعبه موجود است

شارژدهی دو گوشی مناسب است و شما با داشتن استفاده نرمال می‌توانید یک روز کامل را به روی آن‌ها حساب باز کنید. پوکو اف ۵ در این میان مقداری بهتر عمل می‌کند و می‌توان گفت حدود ۲۰ درصد دوام بهتری دارد. پس برنده مقایسه پوکو F5 پرو با پوکو F5 از نظر دوام باتری Poco F5 است.

هر دو مدل از شارژ سریع ۶۷ واتی پشتیبانی می‌کنند و آداپتور متناسب نیز درون جعبه آن‌ها دیده می‌شود. به لطف این فناوری، شما می‌توانید این دو برادر را در زمان ۳۰ دقیقه تا حدود ۸۵ درصد و در زمان ۴۸ دقیقه تا ۱۰۰ درصد شارژ کنید. البته نسخه پرو از شارژ سریع بی‌سیم ۳۰ وات هم پشتیبانی می‌کند و نسخه پایه‌ای چنین قابلیتی ندارد.

پس در کل برنده بخش باتری با اختلاف جزئی پوکو اف ۵ است؛ چرا که این گوشی مقداری شارژدهی بهتری دارد، ولی اگر برای شما شارژ بی‌سیم مهم است باید به سراغ نسخه پرو بروید تا از این ویژگی برخوردار شوید.

امنیت؛ فیزیکی یا زیرنمایشگر؟

درست است که فناوری ساخت هر دو صفحه نمایش امولد است ولی پوکو ترجیح داده در نسخه پرو حسگر اثر انگشت را به زیر نمایشگر انتقال دهد و در پوکو اف ۵ آن را با دکمه پاور به صورت فیزیکی ترکیب کند. از نظر سرعت و دقت هر دو حسگر عملکرد خوبی دارند ولی به نظر می‌رسد کار با حسگر پوکو اف ۵ مقداری راحت‌تر باشد.

حسگر اثر انگشت پوکو اف ۵ پرو مقداری بیش از حد پایین صفحه قرار گرفته که در بررسی تخصصی پوکو اف ۵ پرو به این موضوع اشاره کردیم. این اتفاق باعث می‌شود دسترسی به این حسگر گاهی دشوار شود و انگشت شست شما به راحتی به روی حسگر قرار نگیرد.

حسگر اثر انگشت پوکو F5 پرو
حسگر اثر انگشت پوکو F5 پرو

به روی دو گوشی روش تشخیص چهره هم دیده می‌شود که به صورت دو بعدی است و دوربین سلفی وظیفه تشخیص شما را بر عهده دارد. این روش امنیت خیلی عالی و بی‌نقصی ندارد ولی سرعت آن مناسب است و در روز کافی دوربین می‌تواند در مدت زمان کوتاهی چهره شما را تشخیص دهد.

جمع بندی

در مقایسه پوکو F5 با پوکو F5 پرو به موارد مختلف پرداختیم تا شما با دید بهتری بتوانید بین این دو برادر یکی را برای خرید انتخاب کنید. مهم‌ترین فاکتور هنگام انتخاب این دو گوشی در نظر گرفتن اختلاف قیمت است. در حال حاضر نسخه پرو حدود ۵ میلیون قیمت بالاتری دارد و به ازای این ۵ میلیون به شما نمایشگر بهتر، مقداری سخت افزار قوی‌تر و کیفیت ساخت بهتری را در اختیار قرار می‌دهد. از طرفی پوکو اف ۵ نسبت به قیمت کمتر مشخصات بسیار عالی دارد.

اگر اولویت شما برای خرید گوشی بین این دو مدل قیمت است، پیشنهاد می‌کنیم به سراغ پوکو F5 بروید و این محصول را خریداری کنید. گوشی که نمایشگری عالی، طراحی جذاب، شارژدهی باتری خوب، دوربین‌های مناسب و سخت افزاری قوی دارد. اما اگر برای شما کیفیت نمایشگر و قدرت سخت افزاری اولویت است پیشنهاد می‌کنیم به سراغ پوکو F5 پرو بروید.

طبق معمول در نهایت انتخاب با شما خواهد بود.

برای بودجه‌های کمتر: نقد و بررسی تخصصی پوکو X5 پرو

برتری‌های پوکو اف ۵ پرو نسبت به پوکو اف ۵

  • کیفیت ساخت بهتر به لطف قاب پشتی شیشه‌ای
  • نمایشگر QHD
  • ۱۰۰ نیت روشنایی بیشتر نمایشگر
  • سخت افزار قوی‌تر
  • فیلم‌برداری مقداری بهتر است
  • سلفی‌های بهتر
  • شارژ بی‌سیم ۳۰ وات

برتری‌های پوکو اف ۵ نسبت به پوکو اف ۵ پرو

  • ارگونومی بهتر و طراحی مدرن‌تر
  • نمایشگر با حاشیه‌های کمتر
  • اسپیکر با صدای بلندتر
  • شارژدهی باتری بهتر
  • برخورداری از جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا
  • قیمت پایین‌تر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: