نقد و بررسی Redmi 13C

نقد و بررسی Redmi 13C؛ جذاب و زیبا ولی!

نقد و بررسی Redmi 13C؛ جذاب و زیبا ولی!

پسوند C در گوشی‌های شیائومی به خوبی نشان می‌دهد که گوشی مورد بحث در دسته بندی اقتصادی قرار می‌گیرد. ردمی 13C یکی از جدیدترین گوشی‌های سازنده چینی است که تلاش می‌کند تا بهترین تجربه ممکن را با وجود قیمت کم ارائه کند و گوی سبقت را از رقبایی مانند سامسونگ برباید. در ادامه همراه برتر دیجیتال باشید تا به صورت کامل گوشی ردمی ۱۳ سی را بررسی کنیم و زیر ذره‌بین قرار دهیم.

قبل از پرداختن به ادامه بررسی بد نیست اشاره کنیم که گوشی ردمی 13C تا حد بسیار زیادی شبیه به Poco C65 است و به همین جهت این بررسی می‌تواند برای نماینده پوکو نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

طراحی و کیفیت ساخت

زمانی که به قاب پشتی ردمی 12C نگاه می‌کردیم به وضوح می‌توانستیم بگوییم که این گوشی در بازه قیمتی اقتصادی قرار می‌گیرد ولی در مورد 13C خوشبختانه دیگر این گفته صدق نمی‌کند و چینی‌ها تلاش کرده‌اند تا ظاهر گوشی اقتصادی جدید را به مدل‌های میان‌رده نزدیک کنند و زبان طراحی را به سمت ترند سال ۲۰۲۳ ببرند.

نمای قاب پشتی ردمی ۱۳ سی
نمای قاب پشتی ردمی ۱۳ سی

ردمی ۱۳ سی ۱۹۲ گرم وزن و ۸٫۱ میلی‌متر ضخامت دارد و از این نظر گوشی خوش‌دستی به حساب می‌آید، هرچند که طول گوشی نسبتا زیاد است و این اتفاق می‌تواند باعث شود این مدل برای افرادی که دست‌های کوچکی دارند بهترین انتخاب نباشد. چینی‌ها انحنای قاب پشتی ردمی 13C را به طور کامل از بین برده‌اند و حالا کناره‌ها به صورت کاملا تخت به فریم کناری متصل می‌شود.

قاب پشتی که طبق انتظار پلاستیکی هم هست از پوشش مات استفاده می‌کند و کمتر کثیف می‌شود. به روی قاب پشتی فریم مربعی شکل برای دوربین‌ها دیده می‌شود. در سمت چپ این فریم دو دایره بزرگ برای دوربین‌ها دیده می‌شود و در سمت راست فلش و توضیحات قرار گرفته‌اند. فریم دوربین‌ها همرنگ با قاب پشتی طراحی شده که از این تصمیم بسیار راضی و خوشحال هستیم و یکپارچگی گوشی بسیار بیشتر شده است.

بررسی ردمی 13c در دست
ارگونومی بررسی ردمی 13c

امتداد قاب پشتی ما را به فریم پلاستیکی کناری می‌رساند، جایی که باز هم شاهد طراحی کاملا تخت هستیم تا ترند سال ۲۰۲۳ به طور کامل اجرایی شود. این تخت شدن قاب پشتی و فریم کناری باعث می‌شود ردمی 13C هنگام در دست گرفتن حس یک گوشی میان‌رده و باکیفیت را ارائه دهد و خود را از بازه قیمتی اقتصادی جدا کند.

به روی فریم سمت راست ردمی ۱۳ سی دکمه‌های ولوم و پاور به چشم می‌آید و در بالا نیز جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا دیده می‌شود. فریم سمت چپ محل قرارگیری خشاب سیم کارت است و لبه پایینی از میکروفون، اسپیکر و درگاه Type-C میزبانی می‌کند.

طراحی قاب پشتی ردمی ۱۳ سی
طراحی قاب پشتی ردمی ۱۳ سی

ردمی ۱۳ سی شیائومی در بخش روبرویی نمایشگری ۶٫۷۴ اینچی را شامل می‌شود. این صفحه نمایش موفق شده تا حدود ۸۴ درصد از فضای روبرویی را به خود اختصاص دهد. در بالای این نمایشگر ناچ U شکل دیده می‌شود و لبه پایینی نیز کمی ضخیم است. البته در نظر داشته باشید که این گفته اصلا به معنای ایراد نیست و این محصول به نسبت بسیاری از رقبا حاشیه‌های کمتری دارد.

گوشی اقتصادی جدید شیائومی در رنگ‌های مشکی، آبی، سفید و سبز در دسترس قرار گرفته است. به طور کلی از کیفیت ساخت و طراحی ردمی ۱۳ سی بسیار راضی هستیم و این محصول نمره خوبی در این بخش به خود اختصاص می‌دهد.

نمایشگر

در بررسی ردمی 13c باید اشاره کنیم که شیائومی برای این گوشی نمایشگری ۶٫۷۴ اینچی از نوع IPS با رزولوشن HD+ در نظر گرفته که تراکم پیکسلی ۲۶۰ را مقابل دیدگان شما قرار می‌دهد. این صفحه نمایش از نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی نیز پشتیبانی کرده و به گفته سازنده چینی حداکثر روشنایی ۶۰۰ نیتی را ارائه می‌کند.

نمایشگر در بررسی ردمی 13c
نمایشگر در بررسی ردمی 13c

در دنیای گوشی‌های هوشمند به چنین نمایشگری، نمایشگر ساده یا بیسیک گفته می‌شود. این یعنی صفحه نمایش ردمی ۱۳ سی ساده‌ترین پنلی است که می‌تواند روی یک گوشی هوشمند مورد استفاده قرار بگیرد. البته که خوشبختانه شاهد نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی هستیم و همین موضوع باعث می‌شود تا محتوا کمی روان‌تر از حالت عادی نمایش داده شود.

به طور کلی کیفیت نمایشگر ردمی 13C را به نسبت قیمت این گوشی قابل قبول و رضایت‌بخش ارزیابی می‌کنیم ولی باید در نظر داشته باشید که خبری از وضوح بالا نیست و رنگ‌ها هم طبیعتا جذابیت پنل‌های OLED را ندارند. از طرفی به لطف اندازه ۶٫۷۴ اینچی این نمایشگر شما می‌توانید محتوا را به خوبی در آن مشاهده کنید و به مطالعه متن‌ها بپردازید.

حاشیه‌های اطراف نمایشگر ردمی ۱۳ سی مناسب است
حاشیه‌های اطراف نمایشگر ردمی ۱۳ سی مناسب است

نمایشگر ردمی 13C دقت رنگ خوبی دارد و به‌خصوص اگر حالت پنل را به روی Standard قرار دهید دلتا ای به حدی پایین می‌آید که بتوانیم بگوییم دقت رنگ بالایی را شاهد هستیم. به سراغ بحث روشنایی صفحه نمایش برویم، جایی که این گوشی موفق شده در بخش روشنایی دستی به عددی در حدود ۵۰۰ نیت برسد. اگر روشنایی خودکار را فعال کنید، میزان روشنایی می‌تواند تا ۶۰۰ نیت هم افزایش پیدا کند که برای گوشی اقتصادی خوب و رضایت بخش ارزیابی می‌شود.

به لطف روشنایی خوب پنل، شما در محیط باز هم در صورت استفاده از روشنایی خودکار با مشکل زیادی مواجه نمی‌شوید و محتوا همچنان قابل استفاده است. البته که طبیعتا روشنایی به جذابی گوشی‌های میان‌رده نیست ولی شما را راضی می‌کند. در نهایت باید گفت که بخش نمایشگر ردمی ۱۳ سی نقطه ضعف نیست ولی نقطه قوت هم نیست و در سطح قیمت این گوشی قرار می‌گیرد.

نرم افزار و رابط کاربری

ردمی ۱۳ سی گوشی بسیار جدیدی است و طبیعتا باید با نسخه نرم افزار جدیدی نیز وارد بازار شده باشد. در عمل همین اتفاق رخ داده و نماینده جدید چینی‌ها به MIUI 14 بر پایه اندروید ۱۳ مجهز شده است. همان طور که احتمالا می‌دانید نسخه بعدی رابط کاربری شیائومی به HyperOs تغییر نام خواهد داد و رابط کاربری HyperOs بر پایه اندروید ۱۴ نیز برای این گوشی عرضه می‌شود.

در این مطلب خیلی قرار نیست در مورد MIUI 14 یا حتی HyperOs حرف بزنیم و تنها قصد داریم به این موضوع اشاره کنیم که رابط کاربری شیائومی سبک‌تر و سریع‌تر از قبل شده و حالا کمتر از منابع سخت افزاری استفاده می‌کند. این رابط کاربری امکان شخصی سازی بسیار زیادی دارد و شما به قابلیت‌های متعددی دسترسی خواهید داشت.

عملکرد سخت افزاری

بخش سخت افزار در تمامی گوشی‌های هوشمند اهمیت بسیار زیادی دارد ولی در بازه قیمتی اقتصادی به نظر من این اهمیت بیشتر هم می‌شود؛ چرا که یک گوشی میان‌رده به دلیل قیمتی که دارد از پس کارهای مختلف با کیفیت مناسب برمی‌آید ولی گوشی اقتصادی به دلیل برچسب قیمتی پایین ممکن است حتی در انجام کارهای ساده و روزمره نیز ناموفق ظاهر شود.

پیشنهاد مطالعه: نقد و بررسی تخصصی ردمی ۱۲ سی

در دل گوشی ردمی ۱۳ سی تراشه‌ای با لیتوگرافی ۱۲ نانومتری به نام مدیاتک هلیو G85 قرار گرفته است. این چیپست اصلا جدید نیست و به روی ردمی نوت ۹ شیائومی مورد استفاده قرار گرفته بود. بله درست خواندید، ردمی نوت ۹ شیائومی که گوشی سال ۲۰۲۰ است. این گفته به وضوح نشان می‌دهد که با تراشه‌ای قدیمی و کهنه‌کار مواجه هستیم.

عملکرد سخت افزاری در بررسی ردمی 13c
عملکرد سخت افزاری در بررسی ردمی 13c

به غیر از این که تراشه هلیو G85 قدیمی است، به روی ردمی 12C هم مورد استفاده قرار گرفته بود و این یعنی عملا ردمی ۱۳ سی نسبت به نسل قبلی از نظر سخت افزاری هیچ بهبودی نداشته است که تصمیمی عجیب و بحث برانگیز به حساب می‌آید. با وجود همه این توضیحات قدرت سخت افزار گوشی اقتصادی جدید شیائومی چگونه است؟

قدرت این تراشه قابل قبول و خوب است و شما می‌توانید با گوشی کارهای ابتدایی شامل گشت و گذار در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی را بدون مشکل انجام دهید. در تست Antutu 9 این تراشه در مقایسه با اسنپدراگون ۶۸۰ حدود ۲۰ درصد ضعیف‌تر عمل می‌کند و در تست GeekBench 6 به حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

جالب است بدانید در زمینه پردازش‌های گرافیکی هلیو G85 این گوشی حدود ۶۵ درصد بهتر از اسنپدراگون ۶۸۰ عمل می‌کند و در تست 3Dmark این نتیجه قابل مشاهده است. شاید تصور کنید این گوشی توانایی اجرای بازی‌های جدید را ندارد ولی باید به شما بگوییم که کاملا اشتباه می‌کنید.

اجرای Call of Duty به روی ردمی ۱۳ سی
اجرای Call of Duty به روی ردمی ۱۳ سی

ردمی ۱۳ سی می‌تواند بازی‌های روز مانند PUBG یا Call of Duty را با گرافیک متوسط یا پایین با فریم‌ریت قابل قبولی به اجرا دربیاورد. به طور کلی نباید انتظاری شبیه به یک گوشی گیمینگ داشته باشید اما در حدی که هزینه پرداخت می‌کنید، اقتصادی جدیدی شیائومی می‌تواند شما را در انجام کارها همراهی کند.

شیائومی برای ۱۳ سی سه نسخه ۴|۱۲۸، ۶|۱۲۸ و ۸|۲۵۶ گیگابایتی در نظر گرفته است. از بابت این که نسخه پایه‌ای این گوشی ۱۲۸ گیگابایت حافظه دارد بسیار خوشحال هستیم و پیشنهاد می‌کنیم در صورت امکان به سراغ نسخه رم ۶ یا ۸ بروید تا عملکرد بهتری را در استفاده روزمره و بازی کردن شاهد باشید.

راستش را بخواهید ترجیح می‌دادم شیائومی ۱۳ سی تراشه بهتری داشته باشد و برای این خواسته دلایل موجهی هم دارم.

  • اول این که ردمی ۱۲ سی نیز همین تراشه را داشت و منطقی است که انتظار بهبود داشته باشیم.
  • دوم این که هلیو G85 به روی گوشی‌های سه سال پیش خود شیائومی مورد استفاد قرار گرفته است و واقعا قدیمی به نظر می‌رسد.
  • سوم این که از سازنده‌ای مانند شیائومی انتظار بالاتری در بخش سخت افزار داریم و شاید این انتظار به بهترین شکل برآورده نشده است.

از طرفی زمانی که در نظر می‌گیریم گلکسی A05 سامسونگ با برچسب قیمتی مشابه از همین تراشه استفاده می‌کند شاید کمتر بتوان به ردمی ۱۳ سی ایراد وارد کرد. پس با توجه به تمامی توضیحات بالا خودتان تصمیم بگیرید که این گوشی اقتصادی قدرت سخت افزاری کافی برای شما دارد یا خیر.

اسپیکر و امنیت

در بازه قیمتی اقتصادی یکی از بخش‌هایی که عموما قربانی می‌شود همین بخش اسپیکر است و سازندگان به دلیل پایین نگه داشتن قیمت از اسپیکر تکی استفاده می‌کنند تا نتیجه صدای مونو شود و نه صدای استریو! این گفته در مورد 13C هم صدق می‌کند. البته اسپیکر این گوشی به نسبت رقبای هم‌قیمت نیز مقداری ضعیف‌تر است و از نظر بلندی صدا نمی‌تواند آن‌طور که باید و شاید عمل کند.

مانند بسیاری از گوشی‌های موجود در بازار، حسگر اثر انگشت Redmi 13C نیز به روی لبه سمت راست آن دیده می‌شود و با دکمه پاور ترکیب شده است. این حسگر طبق انتظار عملکرد سریع و البته دقیقی دارد و روشی امن برای باز کردن قفل صفحه به حساب می‌آید. شما امکان استفاده از تشخیص چهره را نیز خواهید داشت.

باتری در بررسی ردمی 13c

ردمی ۱۳ سی باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت دارد و از شارژ سریع ۱۸ واتی نیز پشتیبانی می‌کند. با توجه به نتایج به دست آمده از تست باتری می‌توانیم ادعاد کنیم که شارژدهی این گوشی بسیار خوب است. با شارژ کامل شما می‌توانید بیشتر از ۴۵ ساعت با ۱۳ سی مکالمه کنید.

شارژدهی باتری در بررسی ردمی 13c
شارژدهی باتری در بررسی ردمی 13c

مجددا در صورت داشتن شارژ کامل امکان وبگردی تا ۱۱ ساعت یا تماشای ویدئو تا ۱۵٫۵ ساعت با نماینده شیائومی وجود دارد. در همین تست و با شارژ کامل، ردمی 13C می‌تواند تا ۵٫۵ ساعت در اجرای مداوم بازی‌ها دوام بیاورد. زمانی که این دیتاها را در کنار هم قرار دهیم به راحتی می‌توانیم ادعا کنیم که این گوشی اقتصادی ۲ روز کامل را با استفاده ترکیبی دوام خواهد آورد.

ردمی ۱۲ سی شارژ ۱۰ واتی داشت و در این نسل شاهد بهبود به ۱۸ وات هستیم. با وجود این آداپتور شارژ گوشی از ۰ تا ۱۵ درصد در ۱۵ دقیقه پر می‌شود و ۳۰ دقیقه برای رسیدن به شارژ ۲۸ درصد زمان نیاز است. شارژ کامل Redmi 13C نیز بیش از ۲ ساعت به طول می‌انجامد که برای یک گوشی اقتصادی امری طبیعی ارزیابی می‌شود.

دوربین

در بررسی ردمی 13c نوبت به بخش دوربین‌ها می‌رسد، جایی که این گوشی اقتصادی به طور کلی سه دوربین دارد، دو عدد به روی قاب پشتی و یکی هم در مقابل. در ادامه به عملکرد هر سه دوربین به صورت دقیق خواهیم پرداخت.

چیدمان دوربین‌های ردمی ۱۳ سی
چیدمان دوربین‌های ردمی ۱۳ سی

دوربین اصلی

سازنده چینی برای دوربین اصلی ردمی 13C به سراغ سنسوری ۵۰ مگاپیکسلی مدل Samsung S5KJN1 با اندازه سنسور ۱٫۲.۷۶ اینچی و اندازه پیکسل ۰٫۶۴ میکرونی رفته است. این سنسور در پس لنزی ۲۸ میلی‌متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 می‌نشیند و از قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز پشتیبانی می‌کند. این دقیقا همان سنسوری است که به روی ردمی نوت ۱۱ خود شیائومی یا گلکسی A23 سامسونگ قبل‌تر دیده بودیم و می‌دانیم که عملکرد آن خوب است.

عکس‌های دوربین اصلی به جهت ترکیب ۴ پیکسل در ۱ پیکسل برای جذب نور بیشتر به صورت ۱۲٫۵ مگاپیکسلی به ثبت می‌رسند. تصاویر ثبت شده با این گوشی کیفیت خوبی دارند، مخصوصا زمانی که بازه قیمتی ردمی 13c را در نظر بگیریم. جزئیات زیادی در نمونه‌ها دیده می‌شود و دقت رنگ مناسبی را نیز شاهد هستیم.

در عکس‌های دوربین اصلی ردمی ۱۳ سی نویز دیده می‌شود و حتی به وضوح مشخص است که شارپنس به صورت نرم افزاری به تصاویر اضافه می‌شود. از نظر کنتراست نیز شرایط قابل قبول است ولی عالی و بی‌نقص نیست. این گفته در مورد گستره دینامیکی عکس‌ها هم صدق می‌کند ولی زمانی که به قیمت گوشی اقتصادی شیائومی نگاه کنیم متوجه می‌شویم که هیچ‌یک از این موارد نکته منفی نیست.

امکان انتخاب حالت ۵۰ مگاپیکسلی نیز وجود دارد. در صورت انتخاب این حالت، سطح جزئیات یا حتی کنتراست و رنج دینامیکی چندان تغییر نمی‌کند ولی پردازش نرم افزاری کمتری انجام می‌شود و شارپنس مصنوعی کمتر به عکس‌ها اضافه می‌شود. همین اتفاق باعث می‌شود تصویر حس واقعی‌تری داشته باشد.

عکس‌های ثبت شده با دوربین اصلی در نور کم چندان خوب نیستند و به صورت واضح دوربین اصلی برای گرفتن عکس تقلا می‌کند. تصاویر با نویز زیاد و شارپنس پایین ثبت می‌شوند و بخش‌های نورانی بدون جزئیات هستند. روشن کردن حالت نایت مود تا حد زیادی شرایط را بهبود می‌بخشد و عکس را کاملا قابل استفاده می‌کند. البته که در این حالت ثبت سوژه‌ها بیشتر به طول می‌انجامد ولی با این وجود حتما توصیه می‌کنیم در شب Night Mode را روشن کنید.

دوربین سلفی

ردمی 13c دارای دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی که اتفاقا عکس‌های خوبی هم به ثبت می‌رساند. سلفی‌ها جزئیات زیادی دارند و دقت رنگ نیز رضایت بخش است. حتی در این تصاویر کنتراست و رنج دینامیکی نیز مناسب ارزیابی می‌شود.

دوربین ماکرو

دوربین ماکرو سنسوری ۲ مگاپیکسلی دارد و برخلاف انتظار عکس‌های خوبی ثبت می‌کند. تصاویر با وجود رزولوشن پایین، جزئیات مناسبی دارند و اگر بتوانید تصویری با فوکوس صحیح به ثبت برسانید کیفیت رضایت بخش خواهد بود.

پرتره

جالب است بدانید که شیائومی ردمی ۱۳ سی عکس‌های پرتره بسیار خوبی به ثبت می‌رساند و از دقت برش سوژه از پس‌زمینه بسیار راضی هستیم، به‌خصوص که تقریبا همیشه این دقت دیده می‌شود. سطح جزئیات سوژه و میزان تار شدن پس‌زمینه نیز متناسب است و همه این موارد باعث می‌شود از کیفیت نمونه‌های پرتره کاملا راضی باشیم.

فیلم‌برداری

ردمی ۱۳ سی می‌تواند در نهایت رزولوشن FHD فیلم‌برداری کند. این ویدئوها از نظر رنج دینامیکی، سطح جزئیات، کنتراست و دقت رنگ قابل قبول هستند ولی نمی‌توانیم آن‌ها را خیلی عالی در نظر بگیریم. به نوعی می‌توان گفت بخش فیلم‌برداری نه مزیت ردمی 13C است و نه عیب آن.

جمع بندی

در بررسی ردمی ۱۳ سی به تمام بخش‌های این گوشی پرداختیم و حالا نوبت شما است که در مورد خرید آن تصمیم بگیرید. به شخصه معتقدم با کمی هزینه بیشتر گوشی مثل ردمی نوت ۱۲ فورجی ارزش خرید بسیار بالاتری دارد ولی اگر بودجه بیشتری ندارید ردمی ۱۳ سی هم می‌تواند گزینه خوبی برای خرید به حساب بیاید.

خرید شیائومی 13c

مزایا

  • طراحی خوب و مدرن
  • نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی نمایشگر
  • روشنایی صفحه نمایش مناسب است
  • تراشه مناسب برای این بازه قیمتی
  • نسخه پایه‌ای ۱۲۸ گیگابایتی
  • کیفیت دوربین اصلی
  • کیفیت عکس‌های پرتره
  • سلفی‌های خوب
  • تصاویر ماکرو مناسب
  • شارژدهی خوب باتری
  • نرم افزار جدید

معایب

  • تراشه قدیمی و یکسان با نسل قبل
  • اسپیکر نه چندان بلند
  • تغییرات کم در مقایسه با ۱۲ سی
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: