۹ ویژگی مفید اندروید که هر کاربری باید بداند و انجام دهد

خیلی کارهای مفید و جالبی میتوانید با موبایل اندروید خود بکنید که احتمالا تاکنون از آنها بیخبر بودهاید. از رامهای سفارسی تا لانچرهای پر زرقوبرق، اپلیکیشنها، اعلانهای LED، کنترل حرکتی، آیکونهای دلخواه و ترفندها و موارد زیادی که میتوانند مدتها شما را خوشحال کنند. در ادامه ۹ ویژگی مفید اندروید که هر کاربر باید بداند را میخوانیم.
-
معرفی ۹ ویژگی مفید اندروید ۹ پای:
- ۱. کنترل حرکتی (gesture controls)
- ۲. الویتبندی اعلانها (notifications)
- ۳. صرفه جویی در استفاده از Wifi:
- ۴. باتری گوشیتان را بهینه کنید
- ۵. مجوزهای دسترسی اپلیکیشنها را جداگانه ست کنید
- ۶. از Google Assistant استفاده کنید و حالت always listening را فعال نگه دارید!
- ۷. Find my Device را تنظیم کنید
- ۸. با NFC یکی دیگر از ویژگی های مفید اندروید در زمان صرفه جویی کنید
- ۹. عملکرد Digital Well-being یکی دیگر از ویژگی های مفید اندروید ۹ پای
معرفی ۹ ویژگی مفید اندروید ۹ پای:
۱. کنترل حرکتی (gesture controls)
یکی از ویژگی های مفید اندروید پای (Android Pie – نسخه ۹ سیستم عامل اندروید) روش جدید برای کنترل گوشی است. علاوه بر نوار سفارشی سه دکمه سنتی در پایین صفحه نمایش، میتوانید از سیستم کنترل حرکتی (gesture controls) جدید نیز استفاده کنید. پس از مدت کوتاهی که با آن کار کردید، خواهید دید که تجربه کاربری خوبی ارائه میدهد.

برای فعال کردن کنترل ژست در موبایل خود مسیر زیر را دنبال کنید:
Settings > System > Gestures > Swipe up on Home button
- کنترل حرکتی Swipe up on the Home button (دکمه home را لمس کرده و به سمت بالا بکشید): برای مشاهده اپلیکیشنهایی که اخیرا استفاده کردهاید است. شما میتوانید برای بررسی لیست، به چپ یا راست حرکت کنید و برای پاک کردن یک اپلیکیشن آن را به سمت بالا بکشید. روی آیکون اپلیکیشن لمس کنید و نگاه دارید تا صفحه نمایش تقسیم شود و نمای split screen را ببینید. شما حتی میتوانید با اپلیکیشنها به این شکل تعامل داشته باشید که متنی را از یکی به دیگری کپی-پیست (copy/paste) کنید.
- کنترل حرکتی Swipe up on the Home button twice (دکمه home را لمس کرده و دو بار به سمت بالا بکشید): برای باز کردن لیست اپلیکیشنها به کار میرود.
- کنترل حرکتی Swipe right and hold on the Home button (به سمت راست لمس کرده و روی دکمه homeنگه دارید): به آٰرامی بین اپلیکیشنها حرکت کرده و با رها کردن اپلیکیشن مورد نظر باز میشود.
- کنترل حرکتی Swipe right quickly and release (به سرعت به سمت راست لمس کرده و رها کنید): برای رفتن به اپلیکیشن قبلی.
- کنترل حرکتی Press and hold the Home button (دکمه home را لمس کرده و نگه دارید): برای باز کردن برنامه Google Assistant.
۲. الویتبندی اعلانها (notifications)
از زمان اندروید ۸ (Oreo) اداره کردن اعلانها بسیار بهبود یافته است و شما میتوانید از این ویژگی مفید اندروید استفاده کنید. شما میتوانید تمام اعلانهایی که اپلیکیشن میتواند ارسال کند را مدیریت کنید و شرایطی که برای شما بهتر است را تنظیم کنید. در اینجا چگونگی اینکار را شرح میدهیم:
- روی اپلیکیشنی که میخواهید تغییر دهید را لمس کرده و نگاه دارید تا منو باز شود.
- اطلاعات اپلیکیشن و سپس اعلانها را باز کنید.
- تغییرات دلخواهتان را با تغییر تنظیمات چک باکسها و گزینههای مورد دلخواهتان انجام دهید.
- در زیر نمونه تنظیمات اعلان ها برای اپلکیشن فیسبوک را که یک اپلکیشن پر از اعلان است را باهم میبینم:

۳. صرفه جویی در استفاده از Wifi:
آیا میدانید که میتوانید به مرورگر کروم بگویید از طریق کاهش مصرف داده (data usage) در زمان و هزینه صرفهجویی کند؟ بیشتر مردم نمیدانند. با دنبال کردن این تنظیمات، مصرف داده اینترنت خود را تا ۳۰٪ کاهش دهید!
- به مسیر Chrome > Settings > Data Saver رفته و آن را فعال کنید.

به همین ترتیب، میتوانید WiFi هنگامی که با موبایل کاری انجام نمیدهید و به اصطلاح در حالت خواب (sleep mode) است، هم متصل باشد:
- به مسیر Settings > Wi-Fi > Advanced بروید.
- روی Keep Wi-Fi on during sleep کلیک کنید.
- Always را انتخاب کنید.
با این ویژگی مفید اندروید علاوه بر اینکه هنگامی که صفحه نمایش گوشی شما خاموش است، شما میتوانید از WiFi استفاده کنید (برای مثال فایلی را دانلود کنید)، همچنین در استفاده از باتری موبایل هم صرفه جویی میکنید؛ زیرا وقتی که دوباره از گوشی خود میخواهید استفاده کنید لازم نیست دوباره به WiFi وصل شود.

۴. باتری گوشیتان را بهینه کنید
مهم نیست که از کدام دستگاه اندرویدی استفاده میکنید، راههایی برای بهبود عمر باتری آن وجود دارد. ابتدا باید ambient display یا adaptive brightness را غیرفعال کنید. این تنظیمات روشنایی صفحه نمایش را به صورت خودکار بر اساس شرایط روشنایی فعلی تغییر میدهد، اما عالی نیست.
سنسور مورد استفاده برای تعیین سطح نور به اندازه چشم انسان دقیق نیست. شما میتوانید روشنایی صفحه نمایش مناسبتری را برای شرایط فعلی تنظیم کنید، از آنجاییکه صفحه نمایش یک عامل مهم در از دست دادن باتری است، مطمئن شوید که آن را در پایینترین سطح ممکن نگاه میدارید.

علاوه بر این یک ویژگی مفید اندروید این است که تمام رابطهای کاربری اندروید با یک عملکرد حالت صرفه جویی در باتری عرضه میشوند. در حالیکه نقاط قوت هر کدام متفاوت است، باید ببینید چگونه میتوانید بر اساس نیازتان، از آنها بهترین استفاده را ببرید. برای مثال حالت Stamina سونی تاثیر منفی بسیار کمی در کارایی گوشی دارد، و به همین جهت این ویژگی یکی از مواردی است که همیشه باید فعال نگاه دارید.
عملکرد صرفه جویی در باتری پیش فرض خود اندروید، روی کارایی و عملکرد اپلیکیشنها بهشدت تاثیر میگذارد، بنابراین تنها زمانیکه ضروریست از آن استفاده کنید. از سوی دیگر عملکرد Power Saver گوشیهای HTC، گزینههای مختلفی درون خود این عملکرد دارد که میتوانید فعال یا غیرفعال کنید. این ویژگی استفاده از آن را به نسبت دیگر گزینهها بیشتر میکند.
عملکرد باتری دستگاهتان را از طریق مسیر settings سپس جستجوی battery یا power یا موارد مشابه پیدا و بررسی کنید.

۵. مجوزهای دسترسی اپلیکیشنها را جداگانه ست کنید
این ویژگی مفید اندروید از زمان اندروید Marshmallow در دسترس است. این ویژگی شما را قادر میسازد که اجازه دسترسی اپلیکیشنها به سختافزار و دادههای روی موبایل را در زمان نیاز تخصیص دهید.
بنابراین اگر اپلیکیشنی نیاز به دسترسی به میکروفون داشته باشد، هنگامی که در حال اجرا شدن است از شما اجازه دسترسی به سختافزار یا داده روی موبایل را میخواهد.
کاربران در اندرویدهای قبل Marshmallow، پیش از دانلود اپلیکیشن باید مجوز دسترسی اپلیکیشن را تائید میکردند و ندادن این مجوزها ممکن بود اپلیکیشنها را مختل کند. اما اکنون میتوانید این دسترسیها را جداگانه مدیریت کنید.

۶. از Google Assistant استفاده کنید و حالت always listening را فعال نگه دارید!
احتمالا شما با Google Assistant آشنا هستید؛ از طریق این برنامه میتوانید به سرعت به اطلاعات مورد نظر خود را دست پیدا کنید. اما کارکرد آن بیشتر از این چیزهاست: این برنامه میتواند با اپلیکیشنهای شما تعامل داشته باشد، یادداشتبرداری کند، یادآوری تنظیم کند و بعلاوه تعداد زیادی ترفندهای هوشمندانه دیگر.
هرچه بیشتر از Google Assistant استفاده کنید، بیشتر پی میبرید که چه سرویس عالیای است. به این مثال ساده توجه کنید: شما میخواهید دو ساعتی استراحت کنید و همین الان خیلی خوابتان میآید. دیگر نیاز نیست موبایل خود را برداشته، برنامه ساعت را باز کنید و آلارم را برای دو ساعت دیگر تنظیم کنید. در این شرایط کافی است برنامه Google Assistant را باز کنید و بگویید « Okay Google, wake me up in two hours».

حتی میتوانید این برنامه را طوری تنظیم کنید که در هر صفحهای که هستید آماده کار باشد:
Settings > Search > Voice > OK Google detection سپس گزینه Always on را انتخاب کنید
۷. Find my Device را تنظیم کنید
من نمیدانم چطور گزینه Find My Device روی هر موبایل اندروید فعال نیست! Find My Device ابزار فوقالعادهایست که میتوانید گوشی موبایل گم شده یا به سرقت رفته خود را پیگیری و پیدا کنید، از راه دور آن را قفل کنید، زنگ آن را به صدا در بیاورید، محتوای آن را پاک کنید و پیامی را روی صفحه نمایش برای کسی که آن را پیدا کرده نمایش دهید. این کار خیلی هم کار هیجانانگیزی نیست، اما باید از جمله کارهای اول شما روی موبایلتان باشد.

مجوزهای لازم برای Find My Device در قسمت تنظیمات گوگل زیر بخش امنیت پیدا خواهید کرد. براحتی میتوانید آن را فعال کنید تا از راه دور موبایل را موقعیت یابی کنید، محتوای آن را پاک کنید و همچنین موبایل را قفل کنید. برای فعال کردن این گزینه:
- به این مسیر Settings > Security > Device Administrators بروید.
- گزینه Find My Device را تیک بزنید.

همچنین برای اطلاعات بیشتر به مقالهای که مختص این مورد نوشته شده است با نام «موبایل گم شده تان را با Find My Device بیابید» مراجعه کنید.
۸. با NFC یکی دیگر از ویژگی های مفید اندروید در زمان صرفه جویی کنید
بیشتر مردم حتی نمیدانند که NFC چیست و چگونه کار میکند، و چه کارهایی میتواند انجام دهد. NFC فوقالعاده است. تنها با یک لمس میتوانید بلوتوث هدست خود را به موبایلتان وصل کنید، تمام محتوای موبایل قدیمی خود را به موبایل جدید انتقال دهید و حتی هنگامی که وارد خانه شدید پیغام پیشفرضی را به مخاطب خاصی ارسال کنید.

حتی بعضی افراد هستند که تراشه NFC را در دست خود جاگذاری کردهاند تا مجبور نباشند دیگر قفل موبایل خود را باز کنند! البته لازم نیست که شما هم تا این حد پیش بروید، اما داشتن موبایل اندروید مجهز به NFC و چند برچسب NFC زندگی شما را تغییر میدهد و در زمان صرفهجویی میشود. NFC یکی از جالبترین تکنولوژی هاست که کمی دست کم گرفته شده است.
۹. عملکرد Digital Well-being یکی دیگر از ویژگی های مفید اندروید ۹ پای
این ویژگی مفید اندروید همراه اندروید 9 Pie ارائه شد تا انسان را از دست خودش نجات دهد! اگر شما هم از جمله افرادی هستید که نمیتوانید موبایل را از خودتان دور کنید و نگران تاثیر بد این موضوع در زندگی خود هستید، این ویژگی میتواند شما را نجات دهد.

داشبورد این برنامه به شما تعداد اعلانهایی که اپلیکیشنها ارسال میکنند، زمانی که در کار کردن با اپلیکیشنهای مختلف سپری میکنید و تعداد دفعاتیکه موبایلتان را به دست میگیرید و بسیاری موارد دیگر را به شما نشان میدهد. شما میتوانید محدودیت زمانی روزانه، برای خود تنظیم کنید تا زمان خود را از هدر رفتن حفظ کنید.
به نظر شما چه کارهای دیگری باید با گوشی اندرویدی خود انجام دهیم؟ در قسمت دیدگاه این پست نظرات خود را مطرح نمایید.
منبع : androidpit