آموزش جلوگیری از تخلیه باتری توسط گوگل پلی سرویس

حلوگیری از تخلیه باتری توسط گوگل پلی سرویس

سرویس‌های گوگل پلی نقشی مهمی در جهت تضمین سرعت بالا و عملکرد روان گوشی‌های هوشمند اندرویدی دارند. با این حال در بعضی مواقع نیز منجر به بروز مشکلات متعددی می‌شوند، به ویژه مواردی که اثرات نامطلوبی روی باتری دارند. در این مطلب از برتر دیجیتال می‌خواهیم راهکارهایی را برای جلوگیری از تخلیه باتری توسط گوگل پلی سرویس ارائه دهیم.

گوگل پلی سرویس چیست؟

همانطور که می‌دانید سرویس گوگل پلی (Google Play Services) به شکل پیش‌فرض در گوشی‌های اندرویدی نصب شده است و نقش مهمی در تمامی عملکرد‌‌ها دارد. این برنامه قدرتمند به آپدیت‌های منظم و به دسترسی‌های متعددی نیاز دارد. اما گوگل پلی سرویس، اپلیکیشنی نیست که بتوان آن را اجرا و استفاده نمود. در عوض، این سرویس یک بسته API است که بروزرسانی‌ اپلیکیشن‌های گوگل (نظیر جیمیل، Maps، گوگل پلی و غیره) را مدیریت می‌کند. این برنامه در عین اینکه مفید است، اما می‌تواند در زمانی که به درستی کار نمی‌کند به یک قاتل باتری تبدیل شود.

چگونه می‌توان تخلیه باتری را توسط گوگل پلی سرویس تشخیص داد؟

چرا گوگل پلی سرویس در تخلیه باتری به عنوان مقصر معرفی می‌شود؟ زیرا این برنامه قدرتمند برای بسیاری از اپلیکیشن‌ها کلید ورود به دنیای گوگل است: همگام‌سازی جیمیل با اپلیکیشن‌های مدیریت ایمیل، نقشه‌ها، و تنظیمات لوکیشن به وسیله اپلیکیشن‌های موقعیت‌یابی با اپلیکیشن‌های مبتنی بر تبلیغ. اگر باتری در گوشی شما به طور غیرمنتظره‌ای شارژ خالی می‌شود، مقصر اصلی می‌تواند گوگل پلی سرویس باشد. باتری‌ها با گذشت زمان خراب می‌شوند اما این فرآیند تدریجی است مگر اینکه بدشانس باشید به طوریکه باتری‌ که دیروز خوب بود، روز بعد سه برابر سریعتر تخلیه شود.

یک روش آسان برای تشخیص مصرف زیاد باتری توسط گوگل پلی سرویس، ورود به بخش «باتری / Battery» از قسمت «تنظیمات / Setting» دستگاه است. مطابق تصویر زیر، شما می‌توانید در تصویر سمت چپ میزان مصرف باتری را مشاهده کنید.

شما می‌توانید در این قسمت به اطلاعات مهمی از میزان مصرف باتری گوشی خود دست یابید. به صورت منطقی، رتبه نخست این بخش باید به «نمایشگر / Display» تعلق داشته باشد؛ چراکه نمایشگر در گوشی هوشمند بیشترین میزان مصرف انرژی الکتریکی را دارد. اگر گوگل پلی سرویس از انرژی الکتریکی بیشتری نسبت به نمایشگر یا انرژی بیشتری نسبت به خود سیستم اندروید استفاده می‌کند، بنابراین مشکلی رخ داده است. در تصویر سمت راست نیز اطلاعات دیگری از باتری و سهم هر یک از بخش‌های دستگاه نشان داده شده است.

جلوگیری از تخلیه باتری توسط گوگل پلی
گوگل پلی سرویس در این رتبه‌بندی باید پس از نمایشگر و سیستم اندروید قرار گیرد.

تخلیه باتری توسط گوگل پلی سرویس: چرا این اتفاق رخ می‌دهد و چگونه می‌توان آن را برطرف نمود؟

دلایل زیادی برای مصرف زیاد باتری توسط گوگل پلی سرویس وجود دارد. ما گزارش‌های زیادی را در رابطه با تخلیه باتری توسط گوگل پلی سرویس در نسخه‌های مختلف اندروید بررسی کرده‌ایم، به واسطه تنوع زیاد نتایج واضح است که یک راه‌حل واحد برای برطرف نمودن این مشکل در هر دستگاه وجود ندارد. اما مواردی هستند که می‌توان آن‌ها را بررسی کرد، همانند هر مشکل دیگری فرض بر این است که شما پیش‌تر دستگاه خود را ریبوت کرده و بروزترین نرم‌افزار و سیستم‌عامل را دارید. توجه به این موارد می‌تواند موجب حل بسیاری از مشکلات شود.

۱. آیا گوگل پلی سرویس در گوشی شما آپدیت است؟

شاید این راه‌حل بسیار ساده‌انگارانه در نظر گرفته شود به خصوص، اگر پس از بروزرسانی OTA گوگل پلی سرویس شاهد تخلیه باتری در گوشی خود باشید. گاهی وقت‌ها تنها کافیست نسخه جدید گوگل پلی سرویس را روی گوشی خود نصب کنید تا مشکل تخلیه باتری توسط گوگل پلی سرویس رفع شود. برای بروزرسانی گوگل پلی سرویس کافیست وارد پلی استور شوید و آن را آپدیت کنید. اگر بروزرسانی نسخه OTA باعث بروز این مشکل شده، باید بررسی کنید که آیا نسخه بتای جدیدی برای این برنامه در دسترس قرار دارد یا خیر.

۲. آیا با وجود چند حساب کاربری، باتری خالی می‌شود؟

وظیفه اصلی Play Service دانلود در پس‌زمینه است. همچون ایمیل‌های شما یا تبلیغات اپلیکیشن، اعلان‌ها یا ارائه موقعیت شما به اپلیکیشن‌هایی که ممکن است به طور مداوم به آن نیاز داشته باشند. در صورتی که گوشی هوشمند شما به چندین حساب کاربری گوگل متصل باشد، گوگل پلی سرویس مجبور ‌خواهد بود تمامی کارها را برای چندین اکانت انجام دهد. ایجاد چندین حساب کاربری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که بستگی به شغل و حتی سبک زندگی شما دارد. با این حال ارائه خدمات گوگل پلی برای چند حساب می‌تواند مصرف باتری بیشتری را به دنبال داشته باشد

۳. آیا یک برنامه شخص ثالث از گوگل پلی سرویس سوء استفاده می‌کند؟

شاید تخلیه باتری در گوشی شما به خاطر استفاده یکی از برنامه‌ها از خدمات گوگل پلی سرویس باشد. اگر اخیراً اپلیکیشنی را روی گوشی خود نصب کرده یا برنامه‌ای را بروز کرده‌اید، بهتر است آن را حذف نموده و بررسی کنید که آیا مشکل برطرف شده است یا خیر؟ در صورت برطرف شدن تخلیه باتری مشخص می‌شود که این مشکل به واسطه یک اپلیکیشن شخص ثالث است.

۴. آیا گوگل با خطاهای همگام‌سازی (Sync) روبروست؟

خطاهای همگام‌سازی زمانی روی می‌دهد که گوگل سعی در همگام‌سازی اطلاعات دارد، اما نمی‌تواند این کار را انجام دهد. به عنوان مثال، چون نمی‌تواند به سرور خاص متصل شود. مشکلات مربوط به دیتا نیز می‌تواند منجر به بروز این خطاها گردد. بنابراین، اگر مشکلی در فهرست مخاطبین، تقویم یا جیمیل شما رخ دهد، می‌تواند از همگام‌سازی داده‌های محلی شما با سرورهای گوگل جلوگیری کند.

حذف و اضافه کردن مجدد حساب‌های کاربری می‌تواند خطاهای مداوم همگام‌سازی را برطرف سازد. اما پیش از انجام این کار، سعی کنید «دیتا / Mobile Data» خود را برای چند دقیقه غیرفعال کرده و مجدداً روشن کنید.

۵. آیا شما از اپلیکیشن‌های محافظ باتری خیلی زیاد استفاده می‌کنید؟

اپلیکیشن‌های محافظ باتری معمولاً به این صورت عمل می‌کنند که فرآیندهای ناخواسته را غیرفعال می‌کنند. اگرچه این کار نتایج خوبی به دنبال دارد، اما گاهی اوقات خود نیز باعث بروز مشکل می‌شود. در برخی مواقع، زمانی که یک فعالیت (Task) متوقف می‌شود، فرآیند مربوطه دوباره اجرا می‌گردد و یا از اطلاعات آن پشتیبان‌گیری می‌شود. در این حالت، تلفن شما حتی بیشتر از قبل کار می‌کند. بررسی خیلی ساده است: کافیست اپلیکیشن محافظ باتری را غیرفعال کرده و تاثیر آن را روی عمر باتری گوشی بررسی کنید.

۶. آیا شما در گوشی هوشمند خود از نرم‌افزار امنیتی استفاده می‌کنید؟ 

از آنجایی که نرم‌افزار امنیتی همیشه روشن است، می‌تواند در تخلیه باتری اثرگذار باشد. خطر بدافزار در اندروید مشابه بدافزارهای موجود در ویندوز است. اگر از فروشگاه‌های اپلیکیشن نامعتبر برنامه‌ای دانلود نکنید یا فایل‌های پیوستی را باز نکنید، خطر آلوده شدن به بدافزار بسیار پایین می‌آید. همچون مورد ذکر شده در بالا بهتر است، آنتی ویروس گوشی خود را غیرفعال و تاثیر آن را روی عمر باتری بررسی کنید.

اجازه دهید تا اندروید از باتری محافظت کند

صفحه نمایش بزرگترین مصرف‌کننده انرژی الکتریکی در یک گوشی هوشمند محسوب می‌شود. با این وجود، شما می‌توانید با کاهش میزان نور صفحه از مصرف بالای انرژی نمایشگر دستگاه خود بکاهید. این روزها بسیاری از گوشی‌های هوشمند از تنظیم خودکار نور صفحه برخوردار هستند، اما برای کسب بهترین نتیجه، کافیست خودتان آن را تنظیم کنید. برای بهینه‌سازی حداکثری باتری دستگاه خود، تا جایی که برای شما قادر است، نور صفحه را کم کنید. مسلماً در طول روز نیاز است تا روشنایی صفحه نمایش را افزایش دهید، اما نباید هرگز حداکثر روشنایی را داشته باشید. اگر نمایشگر دستگاه شما از نوع OLED است، می‌توانید از حالت Dark Mode نیز استفاده کنید.

منو صفحه نمایش در اندروید 10
میزان روشنایی و مدت زمان روشن بودن صفحه از بخش تنظیمات نمایشگر قابل تغییر است.

اگر شما از جدیدترین نسخه اندروید (آخرین نسخه پایدار این سیتسم عامل، اندروید ۱۱ است) در گوشی خود استفاده می‌کنید، گوگل امکانات بیشتری را برای مدیریت مصرف انرژی فراهم کرده است. در گوشی‌هایی که مجهز به اندروید ۱۰ یا ۱۱ هستند، بهتر است که ویژگی Adaptive Batter را فعال کنید. شما می‌توانید با وارد کردن تنظیمات -> باتری -> Adaptive Preferences را فعال کنید.

اصول اولیه جلوگیری از تخلیه باتری

عمر باتری در گوشی‌های هوشمند بسیار کمتر از عمر باتری در گوشی‌های قدیمی نوکیاست. دلایل زیادی برای این قضیه وجود دارد. صفحه بزرگ و زیبایی که به آن خیره می‌شوید، باتری را همچون چند وعده غذایی مصرف می‌کند. تمامی داده‌های مورد استفاده گوگل، GPS و نرم‌افزارهای پیچیده‌ای که شما اجرا می‌کنید، تشنه انرژی الکتریکی هستند. با این حال راه‌های زیادی برای کاهش مصرف باتری در گوشی و استفاده بهینه از آن وجود دارد مواردی که شما را از شارژ دستگاه با فواصل زمانی کم را بی‌نیاز می‌سازد.

به قول معروف، پیشگیری بهتر از درمان است. باتری‌های گوشی‌های هوشمند با گذشت زمان خراب می‌شوند. با این حال، شما می‌توانید با رعایت چند نکته ساده عمر آن‌ها را افزایش دهید. برای اینکه دوام باتری خود را بالا نگه دارید، سه قانون زیر را سرلوحه خود قرار دهید:

  1. تا حد امکان همیشه از شارژری استفاده کنید که سازنده دستگاه در جعبه محصول قرار داده است.
  2. سعی کنید باتری خود را بین ۳۲ تا ۸۰ درصد نگه دارید.
  3. زمانی که از بلوتوث، Wi-Fi و GPS استفاده نمی‌کنید، آن‌ها را خاموش کنید.

نکاتی برای افزایش عمر باتری

فروشگاه Play Store پر از اپلیکیشن‌هایی‌ است که مدعی افزایش عمر باتری در گوشی شما هستند. توصیه ما به شما این است که تا حد امکان از این اپلیکیشن‌ها استفاده نکنید. هواوی، سونی، سامسونگ و دیگر سازندگان گوشی‌های هوشمند، طیف وسیعی از حالت‌های صرفه‌جویی انرژی و ابزارهای بهینه‌سازی را ارائه می‌دهند که به لطف ادغام آن‌ها با اپلیکیشن‌های سیستمی می‌توانند تفاوت ایجاد کنند.

در نهایت، اگر شما تمامی کارهای لازم را برای افزایش دوام باتری در گوشی هوشمند خود انجام داده‌اید، اما هنوز با مشکل مواجه هستید، بهتر است که به فکر خرید یک پاوربانک باشید. این شارژرهای موبایل می‌توانند قبل از شارژ مجدد، انرژی بیشتری برای دستگاه شما فراهم کنند. البته، گاهی حمل یک دستگاه دیگر می‌تواند آزاردهنده باشد؛ اما در مواقع لازم، بسیار کاربردی است.

آیا شما در گوشی هوشمند خود با مشکل تخلیه باتری توسط گوگل پلی مواجه شده‌اید؟ شما می‌توانید تجربه‌های خود را در بخش نظرات همین مطلب با ما و کاربران دیگر در میان بگذارید.

منبع : Nextpit

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: