چگونه میتوان سوختگی صفحه نمایش را در اندروید و iOS برطرف نمود؟
تصویر شبح (Ghost Image) یا سوختگی صفحه (Screen Burn-in) به تغییر نامنظم صفحه نمایش در گوشیهای هوشمند گفته میشود که از استفاده نامنظم پیکسلها نشأت میگیرد. استفاده طولانیمدت از تصاویر ثابت میتواند سایه یا شبحی دائمی از تصویر روی صفحه نمایش ایجاد کند. این مشکل بیش از تصور رایج است و بیشتر در نمایشگرهای AMOLED اتفاق میافتد، هر چند صفحه نمایشهای LCD نیز از این مشکل در امان نیستند. حال، اگر میخواهید علت تغییر رنگ صفحه گوشی را بدانید و راههای از بین بردن لکه روی صفحه گوشی را یاد بگیرید تا انتها با برتر دیجیتال همراه باشید.
اگر به دنبال راهی برای از بین بردن لکه روی صفحه گوشی هوشمند خود هستید باید به شما یادآوری کنیم که موارد شدید سوختگی نمایشگر، سخت برطرف میشوند و راهحل تقریباً همیشه تعویض صفحه نمایش است. با این وجود، پیشنهاد تعویض صفحه نمایش هزینهبر است. به خصوص اگر گوشی شما دارای گارانتی و ضمانتنامه نباشد. در مواردی که مشکل سوختگی صفحه نمایش خیلی برجسته نیست، بهتر است به فکر راهحلهای دیگری باشید. این موضوع همان چیزیست که قصد داریم در این مطلب به آن بپردازیم.
سوختگی صفحه نمایش یا علت تغییر رنگ صفحه گوشی چیست؟
در ابتدا بهتر است علت تغییر رنگ صفحه گوشی را بدانیم؟ در سوختگی صفحه نمایش قسمتی از نمایشگر دچار تغییر رنگ دائمی میشود. این مشکل اغلب بر اثر استفاده طولانیمدت از یک تصویر ثابت یا ایستا ایجاد میشود. لازم به ذکر است که نمایشگرهای OLED نسبت به همتایان خود یعنی صفحه نمایشهای LCD بسیار مستعد آسیبپذیری سوختگی صفحه نمایش هستند. در حقیقت، آنچه که مردم به عنوان سوختگی صفحه نمایش در پنلهای LCD میپندارند، معمولاً مشکل دیگری است.
اگرچه نمایشگرهای AMOLED مدرن از لحاظ مقاومت در برابر سوختگی صفحه نمایش بهتر عمل میکنند، اما اگر گوشی هوشمند شما تصاویر ثابت زیادی را نشان میدهد (نکته: صفحه نمایش همیشه روشن یا Always-On Display)، احتمال سوختگی در صفحه نمایش افزایش مییابد. خوشبختانه گوشیهای هوشمند و گجتهای پوشیدنی جدیدتر دارای مکانیزمهای متعددی هستند که محافظت از سوختگی یا Burn-Protection نام دارند و احتمال سوختگی صفحه را کاهش میدهند.
نحوه عملکرد این مکانیزمها به این صورت است که با چند پیکسل، تصویر یا متن ثابت را جابجا میکنند، بنابراین فشار ثابت ماندن به گروهی از پیکسلها وارد نمیشود. در نتیجه به ندرت مشکل تغییر رنگ صفحه در گوشیهای مدرن و امروزی دیده میشود.
باید این نکته را در نظر داشت که سوختگی صفحه نمایش عمدتاً یک مشکل سختافزاری است و روی طیف گستردهای از محصولاتی با پنلهای مبتنی بر OLED اثر میگذارد. به همین جهت، هر محصولی که دارای پنل AMOLED است از آیفونهای اپل تا دستگاههای Samsung Galaxy و تلویزیونهای OLED میتوانند قربانیان احتمالی این مشکل باشند.
در ادامهی این مطلب قصد داریم به روشهای برطرف کردن مشکل سوختگی صفحه نمایش در گوشیهای اندرویدی و iOS بپردازیم.
اپلیکیشنهای رفع سوختگی صفحه نمایش چقدر موثر هستند؟
اگر شما تاکنون برای رفع لکه بنفش روی صفحه گوشی خود در گوگل جستجو کردهاید، قطعا لیست اپلیکیشنهای زیادی را دیدهاید که مدعی برطرفسازی این مشکل هستند. اما واقعاً این برنامهها چقدر اثرگذار هستند؟ و چه کارایی دارند؟
پیش از هر چیزی باید بدانید که سوختگی صفحه نمایش یک مشکل سختافزاری است و تلاش برای رفع آن با کمک نرمافزار تقریباً همیشه بیهوده خواهد بود. اما اپلیکیشنها دقیقاً چه کاری انجام میدهند؟ کاربرانی که ادعا میکنند پس از نصب و استفاده از این برنامهها مشکل را برطرف کردهاند، چه؟
با وجودی که گزارشهای مردمی نشان میدهند این نرمافزارها مفید هستند، فلسفه کلی این برنامهها نشان از تلاش برای «سوزاندن / Burn» بقیه صفحه نمایش به منظور مطابقت با رنگ کل نمایشگر است. اگرچه این راهکار ممکن است در ابتدا برای شما کارساز باشد، اما باید بدانید که کمکی به حل دائم این مشکل نمیکند. بهتر است تا زمانی که نمایشگر گوشی خود را عوض نکردهاید به این برنامهها به عنوان راهحل موقت نگاه کنید.
یک اپلیکیشن اختصاصی تحت عنوان LCD Burn-in Wiper برای صفحههای LCD وجود دارد که احتمالاً بتواند موارد جزئی را برطرف سازد. با این حال، این ابزار برای نمایشگرهای OLED و AMOLED در گوشیهای پرچمدار مدرن مناسب نیست. برای این کار، به یک اپلیکیشن متفاوت نیاز دارید.
دانلود اپلیکیشن LCD Burn-in Wiper از Google Play Store
شما میتوانید برای گوشیهای اندرویدی با نمایشگرهای OLED و AMOLED، برنامه Ghost Screen Fix – Burn-In را امتحان کنید. کاربران آیفون نیز میتوانند از اپلیکیشنی تحت عنوان Doctor OLED X از App Store استفاده کنند.
دانلود اپلیکیشن Ghost Screen Fix – Burn-In از Google Play Store
دانلود اپلیکیشن Doctor OLED X از App Store
در بیشتر این برنامهها، راهحل نمایش دنبالهای از رنگهای اصلی به منظور بازگرداندن پیکسلهای «سوخته» است. نکته جالب این است که این راهکار، عملکرد اصلی محافظ صفحه (screen-savers) کامپیوتر است: یک تصویر پویا که زمانی نمایان میشود که صفحه غیرفعال است تا اطمینان حاصل شود که همان قسمت از صفحه نمایش به طور مداوم روشن نمیماند.
نتیجهای که ممکن است از این برنامهها به دست آورید بر اساس میزان خرابی صفحه نمایش شما متفاوت خواهد بود.
راهکارهای دیگر برای رفع مشکل تغییر رنگ صفحه گوشی
یکی از راهکارهای پیشنهادی، استفاده از اپلیکیشن Negative Image از فروشگاه Google Play است. این اپلیکیشن برای از بین بردن لکه روی صفحه گوشی بسیار کمک میکند.
دانلود اپلیکیشن Negative Image از Google Play Store
- زمانی که مشکل سوختگی صفحه قابل مشاهده است از صفحه نمایش خود اسکرینشات بگیرید.
- یکی از اپلیکیشنهای Negative Image را از Store Google Play دانلود کنید.
- از این برنامه برای ایجاد یک تصویر «Negative» از اسکرینشاتی که ذخیره کردهاید، استفاده کنید.
- تصویر نگاتیو را باز کنید، پیکسل به پیکسل با اسکرینشات اصلی مطابقت دارد؛ به همین دلیل پیکسلهای سوخته را دقیقاً همپوشانی میکند.
- روشنایی صفحه را به حداکثر میزان آن برسانید، این کار میتواند مفید واقع شود.
اگر این راهکار موثر نبود چه؟
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، علت تغییر رنگ صفحه گوشی یک مشکل سختافزاری است. به این ترتیب، برطرف کردن صحیح این مشکل تنها با تعویض صفحه نمایش گوشی همراه است. با این حال، توجه داشته باشید که نمایشگرهای مدرن معمولاً نسبت به مدلهای قدیمی خود در برابر سوختگی صفحه مقاومتر هستند.
گوشیهای که از این نوع از صفحه نمایشها بهره بردهاند، معمولاً حاوی چندین مکانیزم محافظ در برابر سوختگی صفحه هستند. به همین دلیل، احتمال کمی وجود دارد که با مشکل علت تغییر رنگ صفحه گوشی مواجه شوید. چراکه بروز این مشکل با شدت بالا به ندرت پیش میآید و مجبور به تغییر نمایشگر گوشی خود نخواهید بود.
با این حال، این مشکل در مواردی نادر وحشتناک است. بهترین راهحل این است که با شرکت سازنده گوشی هوشمند خود در تماس باشید. البته از آنجایی که این راهکار برای کاربران ایرانی امکانپذیر نیست، مجبور خواهید شد که به شرکتهای تعمیرات موبایل در شهر خود یا شهرهای بزرگ اطمینان کنید. اگر گوشی گارانتی داشته باشد، معمولاً هزینه زیادی متحمل نمیشوید.
توجه داشته باشید که تعویض صفحه نماشی بدون گارانتی معمولاً هزینه زیادی دارد. گاهی در برخی مواقع خرید یک گوشی هوشمند جدید نسبت به تعویض نمایشگر گوشی قدیمی ارزانتر و منطقیتر است.
چگونه از رفع سوختگی صفحه گوشی جلوگیری کنیم؟
همانطور که تاکنون متوجه شدهاید، سوختگی صفحه نمایش میتواند بسیار آزاردهنده باشد. با این حال، چند راه ساده وجود دارد که با انجام آنها میتوانید کاری کنید که گوشی شما هرگز با این مشکل مواجه نگردد. این راهکارها برای گوشیهای اندروید و برای آیفونها نیز قابل استفاده است.
- میزان روشنایی صفحه نمایش گوشی خود را کم یا متوسط نگه دارید. هرگز آن را برای مدتی طولانی در حالت روشنایی کامل یا حداکثری نگه ندارید.
- اگر از دکمههای ناوبری روی نمایشگر استفاده میکنید، بهتر است به ژستهای حرکتی روی بیاورید. با این کار، شما از نمایش کلیدهای ناوبری دائمی روی صفحه نمایش توسط نمایشگر گوشی خود جلوگیری میکنید.
- اگر اهل تصویر پسزمینه نیستید، بهترین راهحل این است که از یک صفحه مشکی به عنوان تصویر پسزمینه گوشی خود بهره ببرید. در این حالت، پیکسلها در نمایشگرهای AMOLED خاموش میشوند.
- تا حد امکان ویژگی حالت تاریک یا Dark Mode را در گوشی خود فعال کنید.
آیا شما تا به حال با مشکل سوختگی صفحه نمایش گوشی مواجه شدهاید؟ از چه اپلیکیشنهایی برای رفع مشکل تغییر رنگ صفحه نمایش گوشی خود استفاده کردهاید؟ خوشحال میشویم که نظرات و تجربههای خود را با ما و دیگر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.
منبع : Nextpit
مطالب مرتبط
گوشیهای میانرده در میان کاربران ایرانی جز پرفروشترین محصولات هستند. برای همین در این مطلب از...
بدون شک، همه ما وقتی گوشی هوشمندمان را عوض میکنیم، به دنبال راهی هستیم تا بتوانیم تمامی...
همانطور که میدانید، کلمات فنی و تخصصی متعددی برای نامگذاری انواع صفحه نمایش گوشی ها استفاده...
به خاطر امنیت بیشتر تلگرام نسبت به واتسآپ و وجود ویژگیهای کاربردی و نو آورانه در این پیام رسان،...
شما احتمالاً زیاد به روند شارژ شدن گوشی خود توجهی نمیکنید. بیشتر کاربران کابل شارژ را به گوشی خود...
میخواهیم در مورد نحوه رفع مشکل لمس خود به خودی صفحه نمایش در گوشیهای اندروید و آیفون صحبت کنیم...