بررسی شیائومی 13T پرو؛ یک انتخاب عالی

بررسی Xiaomi 13T Pro

بررسی Xiaomi 13T Pro

نسخه‌های جدید پرچمداران میان‌نسلی شیائومی بالاخره از راه رسیدند. سری جدید گوشی‌های T شیائومی با برخورداری از دوربین‌های ساخت لایکا و پر کردن شکاف‌های بین مدل‌های اصلی دستگاه‌های پرچمدار و سری T این شرکت، قطعاً حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. همچنین برای نخستین بار به ویژگی ضدآب مجهز شده‌اند. در این مطلب به بررسی شیائومی 13T پرو می‌پردازیم که مدل استاندارد 13T را با تراشه سریع‌تر، شارژ سریع‌تر، فیلم‌برداری 8K و Wi-Fi 7 ارتقاء می‌دهد.

سری محصولات Xiaomi T خیلی زود از راه رسیدند؛ درست هفته‌ها پیش از رونمایی از سری شیائومی ۱۴. دستگاه‌های T لزوماً یک ارتقاء قابل‌توجه نسبت به مدل‌های معمولی گوشی‌های پرچمدار شیائومی نیستند. با این حال، این دستگاه‌ها روی ویژگی‌های خاصی تمرکز دارند و معمولاً عملکرد فنی قدرتمند یا ارائه تجربه کامل دوربین را هدف قرار می‌دهند. امسال شاهد تمرکز روی مورد دوم هستیم.

بررسی شیائومی 13T پرو از نظر مشخصات فنی

بررسی شیائومی 13T پرو از نظر مشخصات فنی
بررسی شیائومی 13T پرو از نظر مشخصات فنی

شیائومی ۱۳ تی پرو یک گوشی هوشمند با رتبه‌بندی IP68 با طراحی آشنای شیائومی ۱۳ است. شما می‌توانید این گوشی را با قاب پشتی شیشه‌ای و یا چرم گیاهی داشته باشید. در جلو شاهد یک صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی AMOLED با رزولوشن 1220P و پشتیبانی از نرخ تازه‌سازی پویا ۱۴۴ هرتز، عمق رنگی ۱۲ بیت و دالبی ویژن است.

شیائومی وظیفه کارهای پردازشی را روی دوش چیپست Dimensity 9200+ قرار داده که بهترین سیستم-روی-چیپ شرکت مدیاتک در بازار شناخته می‌شود. این گوشی دارای ۱۲ گیگابایت و ۱۶ گیگابایت حافظه رم LPDDR5X و فضای ذخیره‌سازی UFS 4.0 است که سریع‌ترین حافظه داخلی موجود در بازار است.

آرایه دوربین قدرت‌گرفته از سنسورهای لایکا (Leica) یکی از قابل‌توجه‌ترین قسمت‌های مشخصات فنی Xiaomi 13T Pro است. یک دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال (OIS)، یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی با بزرگنمایی ۲ برابری (تله‌فوتو) و یک سنسور فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی (اولتراواید) با فوکوس ثابت دریافت خواهید کرد. دوربین اصلی ۱۳ تی پرو از فیلم‌برداری 8K با سرعت فریم ۲۴ بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. در حالی که همین سنسور در گوشی ۱۳ تی حداکثر وضوح 4K با نرخ فریم ۶۰ بر ثانیه را ارائه می‌دهد.

شیائومی 13T پرو با بلندگوهای استریو عرضه می‌شود که در کنار صفحه نمایش دالبی ویژن تجربه خوبی را پیش روی شما قرار می‌دهد. در نهایت، باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی 13T Pro از شارژ سریع سیمی ۱۲۰ واتی پشتیبانی می‌کند. طبق گفته شیائومی، شارژ کامل دستگاه تنها ۱۹ دقیقه طول می‌کشد.

هرچند ۱۳ تی پرو برای نخستین بار به چیزهای جدیدی (دوربین پیشرفته‌تر و استاندارد IP68) تجهیز شده است، اما یک ویژگی قدیمی و احتمالاً شکست‌خورده را نیز حفظ می‌کند – یعنی همان دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی قدیمی. پیش از بررسی شیائومی 13T پرو بهتر است مشخصات فنی را مرور کنیم تا بیشتر با ویژگی‌های سخت افزار و نرم افزاری آن آشنا شویم.

جدول مشخصات فنی گوشی Xiaomi 13T Pro

نام محصولXiaomi 13T Pro
تاریخ عرضهسه‌شنبه ۴ مهر ۱۴۰۲ (۲۶ سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی)
ابعاد / وزن۸.۵ × ۷۵.۵ × ۱۶۲.۲ میلی‌متر / ۲۰۰ گرم یا ۲۰۶ گرم
نمایشگر اصلی۶.۶۷ اینچ از نوع AMOLED / نرخ تازه‌سازی ۱۴۴ هرتز / ۶۸ میلیارد رنگ / رزولوشن ۲۷۱۲ × ۱۲۲۰ / نسبت صفحه به بدنه ۸۷.۵۹ درصد / تراکم پیکسلی ۴۴۶ پیکسل در هر اینچ / پشتیبانی از HDR10+ و Dolby Vision / روشنایی ۱۲۰۰ نیت (HBM) و حداکثر روشنایی ۲۶۰۰ نیت / محافظ صفحه Corning Gorilla Glass 5
حافظه رم و فضای ذخیره‌سازی۲۵۶/۱۲ گیگابایت – ۵۱۲/۱۲ گیگابایت – ۱۶ گیگابایت / ۱ ترابایت
حافظه داخلی از نوع UFS 4.0
تراشه و واحد پردازش گرافیکMediatek Dimensity 9200+ / Immortalis-G715 MC11
سیستم عامل و رابط کاربریاندروید ۱۳ / MIUI 14
ماژول‌های دوربین اصلی و جلو
  • دوربین اصلی (عریض): ۵۰ مگاپیکسل / گشودگی دیافراگم f/1.9 / ۲۴ میلی‌متر / اندازه ۱.۲۸/۱ اینچ / ۱.۲۲ میکرومتر / پشتیبانی از قابلیت PDAF و OIS
  • سنسور تله‌فوتو: ۵۰ مگاپیکسل / دیافراگم f/1.9 / ۵۰ میلی‌متر / ۲.۸۸/۱ اینچ / ۰.۶۱ میکرومتر / پشتیبانی از PDAF / بزرگنمایی اپتیکال ۲ برابری
  • لنز فوق‌عریض: ۱۲ مگاپیکسل / دریچه دیافراگم f/2.2 / ۱۵ میلی‌متر / ۳.۰۶/۱ اینچ / ۱.۱۲ میکرومتر
  • دوربین سلفی (عریض): ۲۰ مگاپیکسل / گشودگی دیافراگم f/2.2 / ۰.۸ میکرومتر و پشتیبانی از HDR
صدابلندگوهای استریو
۲۴ بیت / ۱۹۲ کیلوهرتز
باتری و سرعت شارژلیتیوم پلیمری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی – غیر قابل تعویض / شارژ سریع ۱۲۰ وات (سیمی) / فناوری‌های PD3.0 و QC4 / ۱۰۰ درصد در مدت ۱۹ دقیقه (تبلیغاتی)
رنگ‌هاآبی آلپاین (Alpine Blue)
سبز (Meadow Green)
مشکی (Black)
حسگرهااثر انگشت (زیر نمایشگر، نوری)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، قطب‌نما، مجاورت، طیف رنگی
شبکهGSM / HSPA / LTE / 5G
ارتباطات و اتصالاتشبکه Wi-Fi 7– بلوتوث ۵.۴
GPS (L1+L5)، GLONASS (G1)، GALILEO (E1+E5a)، NavIC (L5) و BDS
NFC و پورت Infrared
پورت شارژ USB Type-C 2.0 و OTG
حدود قیمتتقریباً ۸۰۰ یورو

قیمت و زمان عرضه شیائومی 13T پرو

شیائومی در جریان رویداد آنلاین مطبوعاتی خود در روز سه‌شنبه ۴ مهر (۲۶ سپتامبر ۲۰۲۳) از سری 13T رونمایی کرد و ارسال به خریداران را از همان روز آغاز کرد. ۱۳ تی پرو از نظر رنگ‌بندی در قالب سه رنگ آبی، سبز و مشکی در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

قیمت شیائومی 13T پرو در بازارهای جهانی با ظرفیت‌های مختلف به شرح زیر است:

  • ۱۲ گیگابایت رم با ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی: ۶۴۹ پوند
  • ۱۲ گیگابایت رم با ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی: ۶۹۹ پوند
  • ۱۶ گیگابایت رم با ۱ ترابایت حافظه داخلی: ۷۹۹ پوند

طراحی و کیفیت ساخت

طراحی و کیفیت Xiaomi 13T Pro
طراحی و کیفیت Xiaomi 13T Pro

نسخه استاندارد سری 13T و نسخه پرو، نمای بیرونی تقریباً یکسانی دارند. این گوشی‌ها در دو نسخه عرضه می‌شوند؛ طراحی دو شیشه‌ای (عقب و جلو) و قسمت جلوی شیشه‌ای با قاب پشتی با روکش چرم گیاهی. هر دو دارای فریم‌های پلاستیکی با رنگ مشابه و روکش فلزی هستند. مدل شیشه‌ای دارای پنل‌های پشتی براق (رنگ‌های سبز و مشکی) است. در حالی که رنگ آبی با پنل پشتی پوشیده‌شده با چرم گیاهی توجه هر کسی را به خود جلب می‌کند.

پنل جلویی دستگاه کاملاً مسطح و تخت است و از گوریلا گلس ۵ ساخته شده است. فریم آن نیز صاف است و روکش ماتی دارد که حفره‌های بسیار ریزی دارد که ظاهر آن را زیباتر ساخته و به چسبندگی هرچه بهتر کمک می‌کند. در نهایت، قسمت پشتی از سمت درازای دستگاه به سمت فریم دور گوشی خمیده شده است و این موضوع باعث می‌شود تا ۱۳ تی پرو باریک‌تر به نظر برسد.

مدل‌های ۱۳ تی شیائومی، نخستین گوشی‌های سری T هستند که گواهی‌نامه IP68 را برای مقاومت در برابر گرد و غبار و نفود آب دریافت کرده‌اند و یک پیشرفت قابل‌توجه محسوب می‌شود.

با وجود طراحی استاندارد، اکنون بیایید نگاه دقیق‌تری به گوشی 13T Pro بی‌اندازیم. در جلوی آن یک صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی OLED قرار دارد که شیائومی آن را CrystalRes می‌نامد. نمایشگر آن حاشیه‌های به اندازه کافی نازک در اطراف آن دارد. البته گوشی‌های گران‌تر، باریک‌تر از آن هستند و خیلی چیز عجیبی نیست.

یک حفره پانچ در مرکز بالای آن قرار دارد. یکی از کوچک‌ترین حفره‌هایی که تاکنون دیده‌ایم و دوربین سلفی نسبتاً متوسط ۲۰ مگاپیکسلی Quad-Bayer را در خود جای می‌دهد.

حسگر اثر انگشت نیز در زیر صفحه نمایش قرار گرفته و همیشه آماده به کار، سریع و قابل اعتماد است و هیچ مشکلی در استفاده از آن مشاهده نشد. این گوشی دارای بلندگوهای استریو است و در بالای آن، خروجی صدای دیگری نیز مشاهده می‌شود.

قسمت پشتی مدل آبی آلپاین کاملاً خیره‌کننده است. چرم گیاهی استفاده شده هنگام در دست گرفتن احساس بسیار خوبی منتقل می‌کند و رنگ آبی درخشانی دارد.

ماژول دوربین عقب نسبتاً بزرگ است. از شیشه ساخته شده و شکل مربعی دارد و با چیزی شبیه به یک قاب پلاستیکی مشکی، احاطه شده است. آرایه دوربین دارای برجستگی است و باعث می‌شود گوشی روی میز و سطوح صاف، تکان بخورد. قاب محافظ موجود در جعبه محصول، طبق معمول این مشکل لرزش را حل می‌کند.

دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی در بالای جزیره دوربین قرار دارد، در حالی که تله‌فوتوی ۵۰ مگاپیکسلی زیر آن قرار گرفته است. این دو لنز، حلقه‌های کوچکی در اطراف خود دارند که فقط کمی از قاب شیشه‌ای ماژول بیرون زده‌اند. دوربین فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی و فلاش LED در کنار آن‌ها به کار رفته‌اند و هیچ حلقه‌ای برای آن در نظر گرفته نشده است. همچنین برند لایکا نیز به چشم می‌خورد.

قاب دستگاه از پلاستیک ساخته شده و ظاهر مرغوبی دارد و یک روکش برس‌خورده زیبا نیز روی آن حکاکی شده که به فلز می‌نماید. در لبه سمت چپ چیزی وجود ندارد. کلیدهای صدا و پاور در سمت راست قرار دارند. بالای ۱۳ تی پرو میزبان IR بلستر (مادون قرمز)، میکروفون و یک از خروجی‌های بلندگوهای استریو است.

بلندگوی استریو دیگر، بزرگ‌تر و بلندتر است و در کنار پورت USB-C، میکروفون اصلی و درگاه سیم‌کارت در لبه پایینی جای گرفته‌اند. ابعاد شیائومی 13T پرو معادل ۸.۵ × ۷۵.۵ × ۱۶۲.۲ میلی‌متر است و وزن آن بسته نوع قاب پشتی، ۲۰۰ گرم یا ۲۰۶ گرم است. در نتیجه از نظر ابعاد و وزن تقریباً با دیگر دستگاه‌های مجهز به صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی مطابقت دارد.

این گوشی از ساختار محکمی برخوردار است و به خوبی در دست جای می‌گیرد. زیبا به نظر می‌رسد و با وجود ماژول دوربین بزرگ در پشت، تعادل خوبی دارد. ویژگی ضدآب گوشی‌های سری 13T خبر بسیار خوبی است و اکنون دیگر در کنار استخر یا روزهای بارانی دیگر نباید نگران چیزی باشید.

به طور کلی، شیائومی 13T Pro خصوصاً نسخه آبی آن، لایق تحسین زیادی است. چراکه از نظر بصری خیره‌کننده به نظر می‌رسد و در برابر لک و خش مقاوم است. مدل‌های شیشه‌ای نیز طبق معمول، لک و اثر انگشت را جذب می‌کند و بهتر است از قاب محافظ استفاده کنید.

نمایشگر

بررسی شیائومی 13T پرو از نظر صفحه نمایش
شیائومی 13T پرو از نظر صفحه نمایش

شیائومی 13T پرو یک صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی AMOLED با وضوح ۲۷۱۲ × ۱۲۲۰ پیکسل و تراکم پیکسلی ۴۴۶ پیکسل‌درهراینچ را به کار می‌برد. این صفحه نمایش با یک ورقه مسطح Gorilla Glass 5 محافظت می‌شود و یک حفره پانچ کوچک در نزدیکی قسمت بالایی آن قرار دارد.

صفحه نمایش ۱۳ تی پرو از یکی از پریمیوم‌ترین و سطح‌بالاترین پنل‌هایی استفاده می‌کند که این روزها می‌توان در یک گوشی هوشمند مشاهده کرد. پشتیبانی از نرخ تازه‌سازی پویای ۱۴۴ هرتز، عمق رنگی ۱۲ بیتی (تا ۶۸ میلیارد رنگ)، نمونه‌برداری لمسی ۴۸۰ هرتز و کاهش نور ۲۸۸۰ هرتز PWM از جمله سایر مشخصات آن هستند. علاوه بر تمام این‌ها، نمایشگر ۱۳ تی پرو از استانداردهای HDR10+ و Dolby Vision نیز پشتیبانی می‌کند.

بر اساس مشخصات فنی رسمی دستگاه، صفحه نمایش این گوشی دارای روشنایی ۱۲۰۰ نیت (روشنایی زیر نور خورشید) است و حداکثر به روشنایی ۲۶۰۰ نیت می‌رسد. در بررسی فنی شاهد نتایجی بودیم که با آمار و ارقام شیائومی مطابقت داشت. هنگام کنترل دستی سطح روشنایی صفحه نمایش به حداکثر روشنایی ۴۹۳ نیت رسیدیم.

در زمان استفاده از حالت روشنایی خودکار همراه با فعال بودن Sunlight Boost، نمایشگر می‌تواند روشن‌تر باشد و به طور خاص، به ۱۱۰ نیت برسد. حداقل روشنایی در یک نقطه سفیدرنگ نیز به ۱.۹ نیت رسید.

بررسی شیائومی 13T پرو از نظر دقت رنگ صفحه نمایش

صفحه نمایش 13T Pro از فضای رنگی گسترده DCI-P3 پشتیبانی می‌کند. گزینه‌های رنگی نمایشگر شامل سه مدل رنگ مختلف می‌شود – Vivid (پیش‌فرض، DCI-P3)، اشباع یا Saturated (DCI-P3 با تقویت اشباع) و Original Color (sRGB). شما می‌توانید لحن یا تُن رنگ را برای هر حالتی تنظیم کنید.

همچنین یک بخش سفارشی وجود دارد که از طریق آن می‌توانید طیف رنگی (Original، P3 و sRGB) مدنظرتان را انتخاب کرده و تُن رنگ‌ها، اشباع، Hue، کنتراست و گاما را نیز تنظیم کنید.

گزینه Vivid (حالت پیش‌فرض) طیف رنگی DCI-P3 را به صورت واقعی بازتولید می‌کند و عملکرد نسبتاً دقیقی دارد. به استثنای رنگ‌های آبی مایل به سفید و خاکستری؛ البته این مورد با انتخاب دمای رنگ گرم‌تر قابل رفع است.

نرخ تازه‌سازی

نمایشگر ۱۳ تی پرو از نرخ تازه‌سازی ۱۴۴ هرتز پشتیبانی می‌کند و دو حالت تازه‌سازی ارائه می‌دهد – سفارشی یا Custom (انتخاب بین ۱۴۴ هرتز یا ۶۰ هرتز) و پیش‌فرض یا Default (تطبیق‌پذیری خودکار).

شیائومی می‌گوید ۱۳ تی پرو از ۵ مرحله تازه‌سازی پشتیبانی می‌کند؛ ۳۰ هرتز، ۶۰ هرتز، ۹۰ هرتز، ۱۲۰ هرتز و ۱۴۴ هرتز.

نرخ تازه‌سازی تطبیق‌پذیر همانطور که انتظار می‌رود کار می‌کند. هنگام محتوای ثابت به ۶۰ هرتز کاهش می‌یابد. تمام برنامه‌های استریمینگ چه در رابط کاربری و چه در حالت استریم روی فرکانس ۶۰ هرتز محدود شده‌اند. همچنین برنامه‌هایی نظیر Camera و Google Maps نیز با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه رندر می‌شوند.

نرخ تازه‌سازی ۳۰ هرتز تنها زمانی مشاهده شد که از حالت صفحه نمایش همیشه روشن یا Always-on Display استفاده کردیم. هرچند نرخ تازه‌سازی در سراسر رابط کاربری دیده نشد، اما صفحه نمایش ۱۳ تی پرو هنگام اجرای بازی‌های مختلف، بنچمارک‌ها و برنامه‌های سازگار با HFR به نرخ تازه‌سازی ۱۴۴ هرتز دست می‌یابد.

بررسی شیائومی 13T پرو از نظر فناوری HDR و استریم

گوشی شیائومی ۱۳ تی پرو با پشتیبانی از Widevine L1 DRM عرضه می‌شود. استریم Full HD و پشتیبانی از HDR10 و Dolby Vision از طریق پلتفرم‌های محبوب نظیر یوتیوب و نتفلیکس نیز در دسترس قرار دارد.

عملکرد فنی و سخت افزار

عملکرد فنی و سخت افزار Xiaomi 13T Pro
عملکرد فنی و سخت افزار Xiaomi 13T Pro

شیائومی ۱۳ تی پرو دومین گوشی هوشمندی‌ست که با نسخه سطح‌بالای تراشه Dimensity 9200 عرضه می‌شود. در واقع، شیائومی از تراشه 9200+ استفاده کرده که دارای فرکانس‌های بالاتری در زمینه پردازنده مرکزی (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU) است. این پردازنده با نسل دوم لیتوگرافی ۴ نانومتری TSMC ساخته شده است و پیشرفت‌های زیادی را به همراه دارد.

چیپست Dimensity 9200+ دارای یک پردازنده هشت هسته‌ای با هسته اصلی Cortex-X3 با فرکانس ۳.۳۵ گیگاهرتز برای پردازش‌های سنگین، ۳ هسته Cortex-A715 با سرعت کلاک ۳.۰ گیگاهرتز و ۴ هسته Cortex-A510 با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز برای کارهای سبک است.

این سیستم-روی-چیپ از پردازنده گرافیکی ARM Immortalis-G715 MC11 (۱۱۶۴ مگاهرتز در مقایسه با ۹۹۵ هرتز در تراشه ۹۲۰۰) با موتور ردیابی پرتوی مبتنی بر سخت افزار استفاده می‌کند. واحد گرافیک‌های پرچمدار جدید، سایه‌زنی با نرخ متغیر یا VRS، عملکرد یادگیری ماشین دوبرابری در مقایسه با نسخه قبلی و فشرده‌سازی نرخ ثابت ARM (AFRC) برای کاهش استفاده پهنای باند را به ارمغان می‌آورد.

مدیاتک همچنین نسل ششم واحد پردازش هوش مصنوعی، یعنی APU 690 را نیز ارائه می‌دهد که ۳۵ درصد نسبت به نسل قبل پیشرفت داشته است. علاوه بر این‌ها، این تراشه پشتیبانی از حافظه رم سریع LPDDR5X با پشتیبانی از حداکثر حافظه ۸۵۳۳ مگابیت بر ثانیه و حافظه ذخیره‌سازی UFS 4.0 برای انتقال سریع داده‌ها و دسترسی مستقیم به هسته‌های پردازنده مرکزی را نیز امکان‌پذیر می‌کند.

در بررسی شیائومی 13T پرو، پیکربندی ۱۲ گیگابایت رم LPDDR5X و ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی UFS 4.0 آن به کار رفته است. در صورت تمایل می‌توانید مدل‌های ۱۲/۲۵۶ گیگابایت و ۱۶ گیگابایت / ۱ ترابایت را نیز تهیه کنید.

عملکرد CPU تراشه Dimensity 9200+ هم‌تراز با بهترین‌های این کلاس از چیپست‌هاست. سرعتی برابر با اسنپدراگون ۸8 نسل ۲ و ۱۰ درصد سریع‌تر از تراشه معمولی ۹۲۰۰ موجود در گوشی ویوو X90 پرو.

شاید با خود فکر کنید که بزرگ‌ترین تفاوت بین ۱۳ تی پرو با مدل پایه ۱۳ تی در چیست؟ جواب، پردازنده گرافیکی یا GPU است. در حالی که ۱۳ تی به عنوان یک دستگاه میان‌رده عملکرد GPU بسیار خوبی دارد، ۱۳ تی پرو این عملکرد را دوبرابر می‌کند. عملکرد خام آن سریع‌تر از اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ است و عملکردی نزدیک به اسنپدراگون ۸ نسل ۲ ارائه می‌دهد.

تست‌های AnTuTu گوشی ۱۳ تی پرو با بهترین گوشی‌ها با بهترین امتیاز در این رده برابری می‌کند. چیپست Dimensity 9200+ به اندازه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ قدرت دارد و یکی از قدرتمندترین تراشه‌های حال حاضر بازار گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود. تجربه بازی‌های موبایل حتی با نرخ فریم بالا بسیار راحت است و همه چیز نرم و روان به نظر می‌رسد.

شیائومی برای گوشی میان‌رده جدید خود یک سیستم خنک‌کننده مناسب هم در نظر گرفته است. پس از یک ساعت کار سنگین شاهد گرم شدن دستگاه بودیم که در حد نامطلوبی نبود. تست 3D Mark با ۲۰ دور استفاده فشرده از پردازنده گرافیکی به مدت یک دقیقه صورت گرفت. دستگاه موفق شد به مدت ۱۵ دقیقه به صورت ۱۰۰ درصد کار کند اما عملکرد آن به ۶۷ درصد کاهش یافت. با توجه به کاهش ۴۰ درصدی پرچمداران، امتیاز خوبی محسوب می‌شود.

به طور کلی، بررسی شیائومی 13T پرو نشان می‌دهد این گوشی از نظر عملکرد، پایداری و حتی سیستم خنک‌کننده عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد. با توجه به قیمت شیائومی 13T پرو باید این تلاش شیائومی را تحسین کرد.

بررسی شیائومی 13T پرو از نظر دوربین

دوربین‌های لایکا در Xiaomi 13T Pro
دوربین‌های لایکا در Xiaomi 13T Pro

گوشی ۱۲ تی پرو از یک سنسور فوق‌العاده ۲۰۰ مگاپیکسلی بهره می‌برد؛ بنابراین روی کاغذ، حسگر اصلی ۵۰ مگاپیکسلی ۱۳ تی پرو یک کاهش محسوب می‌شود. در واقعیت اما، توانایی دوربین مهم‌تر از تعداد مگاپیکسل آن است و حسگر اصلی ۱۳ تی پرو شرایط نوری مختلف نتایج عالی دارد.

در شرایط نوری مناسب، تصاویر پُرجنب‌وجوش، باجزئیات و متعادل با عملکرد عالی HDR هستند که خیلی پردازش‌شده به‌نظر نمی‌رسند. علاوه بر این، به لطف همکاری با لایکا می‌توانید از حالت‌های Leica Vibrant و Leica Authentic استفاده کنید. این حالت‌ها به شما امکان می‌دهند تا از بین تصاویر پرجنب‌وجوش و عکس‌هایی که رنگ‌هایی کمی واقعی‌تر دارند، یکی را انتخاب کنید.

این روند تا زمانی که سطح نور کاهش می‌یابد ادامه دارد و مقدار زیادی از نور را جذب می‌کند تا صحنه‌های تاریک را ثبت کند. تنها نقطه‌ضعف آن این است که بدون فوکوس خودکار لیزری، گاهی‌اوقات برای یافتن فوکوس مناسب به مشکل خواهید خورد.

سنسور اصلی را دوربین‌های تله‌فوتو ۵۰ مگاپیکسلی و فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی همراهی می‌کنند. شاید فرض کنید با انتخاب گزینه 2X در برنامه دوربین، از لنز تله‌فوتو استفاده می‌شود، اما همیشه اینطور نیست. ما متوجه شدیم که بسته به شرایط نوری، دستگاه گاهی‌اوقات به جای لنز اختصاصی بزرگنمایی ۲ برابری، سنسور اصلی را به کار می‌گیرد.

در حالی که دوربین پرتره واقعاً از لنز تله‌فوتو بهره می‌گیرد، تغییر به سیستم لنز اصلی – یک ویژگی جدید پرتره که زوایای ۳۵ میلی‌متری، ۵۰ میلی‌متری یا ۹۰ میلی‌متری را فراهم می‌کند – دوباره روی سنسور اصلی قرار می‌گیرد. گاهی‌اوقات از سنسور تله‌فوتو استفاده می‌شود اما این موضوع کمی عجیب است.

البته این موضوع بدان معنا نیست که سیستم لنز اصلی چیزی برای ارائه ندارد. شما عاشق لحن تصاویر حالت‌های پیش‌فرض، نظیر Documentary و Swirly Bokeh خواهید شد. هرچند به عقیده ما، حالت Soft Focus کمی بی‌معنی است و به صورت عمدی، تصاویر را تار می‌کند. در کل این موضوع خیلی به چشم نمی‌آید.

دوربین فوق‌عریض نیز در سناریوهای نوری مختلف، نتایج قابل‌قبولی ارائه می‌دهد. اما یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی باوضوح پایین، نمی‌تواند از فناوری ترکیب‌کننده پیکسل دیگر سنسورها استفاده کند. به این ترتیب، گاهی‌اوقات تصاویر ممکن است کمی ملایم به نظر برسند. با این حال، پالت رنگی از جمله ویژگی‌های خوب آن است و رنگ‌هایی تقریباً یکسان با دو سنسور دیگر ماژول دوربین عقب ۱۳ تی پرو ارائه می‌دهد.

با برگرداندن گوشی، یک دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی Quad-Bayer را خواهید دید. جای تعجب است که شیائومی همچنان از این دوربین سلفی قدیمی و منسوخ‌شده استفاده می‌کند. با این حال، دوربین جلوی ۱۳ تی پرو برای تصاویر سلفی و ویدیوها کافی به نظر می‌رسد اما عملکرد چشمگیری ندارد.

ضبط ویدیو شامل حالت‌های 8K با 24fps و 4K با 60fps می‌شود. اگرچه ما پیشنهاد می‌کنیم فیلم‌برداری با وضوح 4K با تثبیت‌کننده تصویر بهتر نسبت به فیلم‌برداری با کیفیت بالای 8K و نسبتاً متلاطم، تصمیم بهتری است.

نرم افزار و رابط کاربری

بررسی Xiaomi 13T Pro از نظر رابط کاربری
Xiaomi 13T Pro از نظر رابط کاربری

رابط کاربری MIUI 14 شیائومی که مبتنی بر سیستم عامل اندروید ۱۳ است، یا آن را دوست خواهید داشت یا نه. به این دلیل که چینی‌ها تمایل دارند با الهام از iOS رویکرد متفاوتی نسبت به تجربه‌های اندرویدی دیگر شرکت‌ها نظیر گوگل و موتورولا را دنبال کنند.

قابل‌توجه‌ترین کپی از iOS، پنل تنظیمات سریع و قسمت نوتیفیکیشن‌هاست که کاربران برای دسترسی به تنظیمات سریع باید از سمت راست بالای نمایشگر، انگشت خود را به پایین بکشند. عملکرد این بخش به خوبی iOS است اما چنین رویکردی در یک گوشی اندرویدی شاید عجیب به نظر برسد.

تفاوت‌های دیگری در مقایسه با سایر پوسته‌های اندرویدی وجود دارد که عادت کردن به آن‌ها کمی سخت است. پیمایش در برنامه تنظیمات / Setting کمی گیج‌کننده است و نوتیفیکیشن‌ها به صورت خودکار در قسمت اعلانات گروه‌بندی می‌شوند. شیائومی یک سیستم مدیریت مصرف باتری نسبتاً تهاجمی دارد که خیلی سریع، برنامه‌های پس‌زمینه را متوقف می‌کند و شناوری اعلانیه‌ها را از بین می‌برد.

رابط کاربری MIUI غیرقابل‌تحمل نیست و تنها باید به آن عادت کرد. هستند افرادی که آن را بهترین پوسته اندرویدی می‌دانند و این موضوع به سلیقه بر می‌گردد. ویژگی‌های جذابی نظیر تصاویر پس‌زمینه زنده که به زیبایی با انیمیشن‌های جذاب از صفحه نمایش همیشه روشن به صفحه قفل یا صفحه اصلی منتقل می‌شوند.

پشتیبانی طولانی‌مدت نیز به شکل شگفت‌انگیزی برای یک دستگاه مناسب است و این شرکت برنامه‌های پشتیبانی خود برای ۱۲ تی پرو سال پیش را گسترش داده است. شیائومی قرار است تا چهار ارتقا اصلی سیستم عاملی و پنج سال وصله امنیتی را برای ۱۳ تی پرو ارائه دهد. بنابراین با ۱۳ تی پرو می‌توانید تا اندروید ۱۷ کار کنید که مورد بسیار خوبی محسوب می‌شود.

کیفیت صدا

بلندگوهای استریوی شیائومی 13T Pro
بلندگوهای استریوی شیائومی 13T Pro

۱۳ تی پرو دارای تنظیمات سنتی بلندگوهای استریوی هیبریدی از نوع جدید است. دو قطعه آن در بالا و پایین فریم پشت توری‌های اختصاصی گوشی قرار گرفته است. بلندگوی بالایی نقش یک گوشی (Earpiece) را ایفا می‌کند و به همین دلیل یک خروجی دیگر در جلو نیز دارد.

اسپیکر بالایی کم‌صداتر از پایینی‌ست و بیشتر روی فرکانس‌های بالا تمرکز دارد. اما از آنجایی که با دو خروجی طرف هستیم، ۱۳ تی پرو خروجی صدای بسیار متعادلی ارائه می‌دهد. بلندگوها از بهبود دالبی اتموس (Dolby Atmos) پشتیبانی می‌کنند که به صورت پیش‌فرض فعال است.

شیائومی ۱۳ تی پرو در بررسی کیفیت صدای گوشی ما نمره قابل‌قبولی کسب کرده است. کیفیت صدا خوب است، تماس‌های تلفنی به خوبی صورت می‌گیرند و شاهد باس‌های جزئی هستیم. در حالی که فرکانس‌های بالا می‌توانست غنی‌تر باشد.

غیرفعال‌سازی فناوری دالبی اتموس تفاوت کمی ایجاد می‌کند – این فناوری، خروجی کمی غنی‌تر اما متعادل‌تر را ارائه می‌دهد.

بررسی شیائومی 13T پرو از لحاظ باتری و سرعت شارژ

بررسی شیائومی 13T پرو از لحاظ باتری و سرعت شارژ
13T پرو از لحاظ باتری و سرعت شارژ

شیائومی ۱۳ تی پرو از یک باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی تعذیه می‌کند که یک ارتقاء جزئی نسبت به ۱۳ پرو و ظرفیتی مشابه با ۱۲ تی پرو دارد.

این گوشی توانست امتیاز استقامت بسیار خوب ۱۰۲ ساعت را از GSMArena کسب کند. بررسی‌های روی صفحه نمایش نسبتاً متوسط هستند – این گوشی برای وب‌گردی حدود ۱۳ ساعت و هنگام پخش ویدیو نیز ۱۵ ساعت دوام آورد. برای تماس‌های تلفنی نیز می‌تواند بیش از یک روز آماده به کار باشد.

گوشی هوشمند 13T Pro برای باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی خود از فناوری شارژ سریع ۱۲۰ واتی HyperCharge پشتیبانی می‌کند. این گوشی با یک شارژر ۱۲۰ وات GaN و یک کابل مناسب با استاندارد 6A عرضه می‌شود که درون جعبه محصول قرار دارد.

۱۳ تی پرو نیز همچون دیگر گوشی‌های شیائومی با شارژ ۱۲۰ وات از حالت Boost Charge پشتیبانی می‌کند. این ویژگی، سریع‌ترین شارژ ممکن با آداپتور ۱۲۰ وات را امکان‌پذیر می‌کند اما تنها زمانی که صفحه نمایش گوشی خاموش است تا جلوی گرمای بیش از حد گرفته شود. این گزینه به صورت پیش‌فرض خاموش است اما می‌توانید از طریق قسمت تنظیمات باتری آن را فعال کنید.

شیائومی 13T Pro و شارژر ۱۲۰ واتی آن، ترکیب عالی دارند. فقط در ۵ دقیقه به ۳۳ درصد شارژ رسیدیم. سپس در عرض ۱۰ دقیقه به ۵۱ درصد شارژ دست پیدا کردیم و شارژ ۶۸ درصدی نیز فقط ۱۵ دقیقه زمان نیاز داشت. شارژ کامل نیز ۲۶ دقیقه طول می‌کشد که کمی بیشتر از ۱۹ دقیقه گفته‌شده از سوی شیائومی است.

در طول شارژ سریع ۱۲۰ واتی، گوشی داغ نشد و فقط کمی گرم شد. شارژ بهینه یا Optimized Charging نیز در دسترس قرار دارد که طول عمر باتری دستگاه شما را افزایش می‌دهد.

نتیجه نهایی بررسی شیائومی 13T پرو

بررسی شیائومی 13T پرو
بررسی شیائومی 13T پرو

۱۳ تی پرو یکی از بهترین گوشی‌هایی است که می‌توانید در این قیمت تهیه کنید. این دستگاه به تک تک وعده‌های خود عمل می‌کند و ویژگی‌های شاخصی دارد که در کلاس خود بهترین هستند. طراحی جدید با استاندارد IP68 به خصوص مدل آبی با پشت چرم گیاهی، درجه یک و خیره‌کننده است.

شیائومی ۱۳ تی پرو با یکی از بهترین صفحه نمایش‌های AMOLED در صنعت که مملو از ویژگی‌های ممتاز است، همه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. علاوه بر این‌ها، ۱۳ تی پرو یکی از سریع‌ترین چیپست‌های موجود در بازار گوشی‌های هوشمند را به کار می‌گیرد و عملکرد پایداری را ارائه می‌دهد.

همکاری با لایکا نیز نتیجه مثبتی داشته است به‌طوری‌که تمام دوربین‌های عقب، کیفیت عکس‌برداری و فیلم‌برداری فوق‌العاده‌ای در طول روز و شب ارائه می‌دهند.

عمر باتری خوب، بلندگوهای استریو با صدای بلند و شارژ فوق‌العاده سریع ۱۲۰ واتی را نیز نباید فراموش کرد. عرضه چهار نسخه بعدی سیستم عامل اندروید و پشتیبانی نرم افزاری ۵ ساله نیز دیگر مشخصه‌های مثبت ۳ تی پرو محسوب می‌شوند.

تنها مشکل واقعی که در ۱۳ تی پرو با آن روبرو بودیم، دوربین سلفی قدیمی آن بود. با یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی Quad-Bayer روبرو هستیم که عملاً منسوخ شده و برای یک گوشی با سنسورهای لایکا، توهین‌آمیز است. کیفیت عکاسی سلفی و فیلم‌برداری آن کاملاً متوسط است.

به طور خلاصه، Xiaomi 13T Pro به لطف سخت افزار درجه یک و عملکرد باثبات و آینده امیدوارکننده، یکی از بهترین گوشی‌های حال حاضر در بازار محسوب می‌شود. برچسب قیمتی آن نیز خوب است و پیشنهاد می‌کنیم خرید شیائومی 13T پرو را در اولویت خود قرار دهید. ما از این گوشی هوشمند راضی بودیم و قطعاً شما نیز آن را دوست خواهید داشت مگر اینکه تصاویر سلفی اهمیت زیادی برای شما داشته باشند.

نکات مثبت

  • طراحی درجه یک، با استاندارد ضدآب IP78، به خصوص مدل Alpine Blue
  • صفحه نمایش AMOLED عالی، عمق رنگ ۱۲ بیتی، طیف رنگی گسترده، ۱۴۴ هرتز و دالبی ویژن
  • عمر باتری بسیار خوب و شارژ فوق‌العاده سریع ۱۲۰ وات
  • بلندگوهای خوب با پشتیبانی از دالبی اتموس
  • عملکرد باثبات در حد یک پرچمدار
  • کیفیت عکس فوق‌العاده تمام دوربین‌های عقب در طول روز و شب
  • برخورداری از IR blaster و پشتیبانی نرم افزاری چهارساله

نکات منفی

  • عملکرد ناامیدکننده دوربین سلفی
  • بزرگنمایی اپتیکال ۳ برابری بهتر از 2X بود

بررسی شیائومی 13T پرو در اینجا به پایان رسید. اکنون نوبت شماست که نظر خود را درباره قدرتمندترین نسخه از سری ۱۳ تی شیائومی با ما در میان بگذارید. آیا قصد خرید شیائومی 13T پرو را دارید؟ خرید این گوشی را به چه کسانی پیشنهاد می‌دهید و مزیت‌ها و معایب آن را در چه چیزهایی می‌بینید؟

منبع : GSMArena

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: