همه چیز درباره رویداد WWDC 2020 اپل

دیشب اولین روز از رویداد WWDC 2020 اپل برگزار شد. امسال به خاطر شیوع ادامهدار ویروس کرونا، کنفرانس این شرکت کاملاً به صورت مجازی بود؛ و حتی سخنرانیهای کلیدی این کمپانی که درباهی تمامی امکانات جدید، آپدیتهای iOS، macOS و سایر سیستم عاملهای نرمافزاری رونمایی میکند نیز به طور دیجیتالی برگزار شد. اگر فرصت تماشای این رویداد را نداشتید، میتوانید با مطالعه ادامه این خبر از جزئیات آن آگاه شوید؛ پس با برتر دیجیتال همراه باشید.
معرفی iOS 14 در رویداد WWDC 2020 اپل
نسخه بعدی سیستم عامل iOS از امروز به صورت پیشنمایش در اختیار توسعهدهندگان قرار میگیرد و انتظار میرود از ماه آینده نیز ورژن بتای عمومی آن منتشر شود.
تغییرات در رابط کاربری
- App Library
App Library یک صفحه جدید در هوم اسکرین گوشیها خواهد بود و زمانیکه شما آخرین صفحه اپلیکیشن در حال اجرا را میبندید، نمایش داده خواهد شد. این قسمت به صورت خودکار نرمافزارها را دستهبندی و مرتب کرده و اپلیکیشنهایی که بیشتر از آنها استفاده کردهاید را هایلایت خواهد کرد.
- ویجتها
در iOS 14 دیگر نیازی نخواهد بود که حتماً ویجتها را در صفحه Today هوم اسکرین قرار دهید؛ چرا که امکانی فراهم خواهد شد تا برنامکها را در همان صفحه اصلی و در کنار آیکون اپلیکیشنها بگذارید.
- حالت تصویر در تصویر (PiP) در آیفونها
علیرغم اینکه از iOS 9 به بعد، میتوانستیم در آیپدها از حالت تصویر در تصویر یا PiP استفاده کنیم؛ ولی متأسفانه این ویژگی در آیفونها وجود نداشت. اما این شرایط به زودی تغییر خواهد کرد؛ اگر یک نرمافزار در حال پخش ویدیو باشد یا با یک برنامه تماس تصویری برقرار کنید، پخش ویدیو در یک پنجره کوچکتر ادامه خواهد یافت و میتوانید آن را به هر جای نمایشگر که میخواهید، جابهجا کنید.
- دستیار هوشمند اپل (Siri)
رابط کاربری دستیار هوشمند اپل (Siri) تغییر خواهد کرد تا دیگر تمام صفحه گوشی را اشغال نکند و بتواند با کمترین سرعت ممکن صداها را به متن تبدیل نماید.
تغییرات در اپلیکیشنها
- اپلیکیشن Messages
از iOS 14 به بعد میتوانید مهمترین گفتگوها را به بالای صفحه نرمافزار Messages پین کنید و در صورت لزوم، میتوانید برای گروههایی که بیش از حد اعلانات صدادار هستند، تنظیمات خاصی تعیین نمایید تا فقط وقتی در پیامی اسم شما را وارد میکنند، اعلان دریافت کنید. ضمناً، مموجیها حالا ماسک پوشیدهاند!!!.
- اپلیکیشن Apple Maps
نقشههای جدید اپلیکیشن مسیریابی اپل در ماههای آتی سال جاری میلادی به دست کاربران آیفونها در انگلستان، ایرلند و کانادا میرسند. ضمن اینکه در شهرهای نیویورک، سانفرانسیسکو، لسآنجلس، بیجینگ و شانگهای میتوان مسیرهای مخصوص دوچرخهسواری و وسایل نقلیه برقی (مسیرهای دارای ایستگاه شارژ باتری) را مشاهده کرد.
- CarPlay
در CarPlay قرار است تصاویر پسزمینه جدید و چندین اپلیکیشن داخلی برای بهبود قابلیتهای مخصوص شارژ، پارک خودرو و سفارش غذا اضافه شود. در این بین، اپل در حال همکاری با شرکتهای بزرگ خودروسازی نظیر BMW میباشد تا به کاربران اجازه دهد از گوشیهای خود به عنوان کلید استفاده کنند.
- برنامهها App Clips
App Clips اپلیکیشنهای کوچک، سبک و سریعی هستند که در مواقع مدنظر و بدون نیاز به نصب برنامهای خاص اجرا میشوند تا با استفاده از اتصال NFC، اسکن کدهای QR و مرورگر سافاری کارهایی از جمله اجاره اسکوتر را برایتان انجام دهند.
معرفی ویژگیهای مخصوص سیستم عامل iPadOS در رویداد WWDC 2020 اپل
علاوه بر اینکه بسیاری از ویژگیهای ذکر شده در بالا به iPadOS نیز اضافه خواهد شد، این سیستم عامل قابلیتهای دیگری را نیز دریافت خواهد کرد. از آن جمله میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- گزینه جستجو پیشرفتهتر
اپل رابط کاربری مخصوص قسمت سرچ در iPadOS را بازسازی کرده تا دیگر تمام صفحه را نپوشاند و جزئیات موجود در نرمافزارهای Keynote، Messages، Mail و Files را بیابد.
- شناسایی دستخط با Apple Pencil/Scribble
شناسایی دستخط حالا در هر قسمتی که متن نوشته میشود کار خواهد کرد تا بدون نیاز به اینکه قلم اپل را کنار بگذارید، بتوانید یادداشت مدنظرتان را بنویسید. به علاوه، از این پس میتوان با قرار دادن قلم در جایی که میخواهید نقاشی کنید، اشکال هندسی نظیر ستاره، هشت ضلعی و فلش بکشید و آنها را به تصاویر طراحی شده توسط رایانه تبدیل نمایید.
معرفی ویژگیهای مخصوص ایرپادز (AirPods) در رویداد WWDC 2020 اپل
- سوئیچکننده خودکار میان دستگاهها
هدفونهای بیسیم اپل از حالا به بعد میتوانند به صورت خودکار میان دستگاههای مختلف سوئیچ شوند. برای مثال اگر ویدیویی در آیپد پخش شد، صدا از آن به گوش میرسد و اگر در آیفون تماس تلفنی دریافت شد، صداها از گوشی پخش میگردد.
- صداهای محیطی
این ویژگی که صداهای محیطی نام دارد، تنها با هدفونهای AirPods Pro سازگار است. این وسایل با استفاده از سنسور شتابسنجی که دارند، وضعیت سر شما را بررسی میکنند تا صداها را بهگونهای پخش کنند که گویا نسبت به دنیای اطراف شما ثابت بوده و نویز ندارند.
ویژگیهای مخصوص اپل واچها
- Face Sharing
از این پس میتوان تصاویر پسزمینه اپل واچها را از طریق برنامههای Messages، Mail و Safari اشتراکگذاری کرد. چنانچه طرف مقابل اپلیکیشن مناسب برای دریافت آن را در اختیار نداشت، جایی که میتواند آنها را دانلود کند، به او معرفی خواهد شد.
- نمایش تصاویر پسزمینه متعدد در اپلیکیشنهای مختلف
هر نرمافزار در watchOS میتواند چندین تصویر پسزمینه داشته باشد بنابراین این عکسها محدود به یک مورد نخواهند بود.
- Cycling Directions
- بررسی وضعیت خواب
ساعت هوشمند اپل میتواند به طور اتوماتیک تشخیص دهد که شما چه زمانی در حال استراحت کردن هستید تا دادههای مربوط به آن موقع را ذخیره کرده و به شما کمک کند تا برنامه استراحت خود را تنظیم و بررسی کنید.
- تشخیص زمانی که در حال شستوشوی دستهایتان هستید
اپل واچهابه زودی میتوانند با استفاده از سنسور شتابسنج و با بررسی حرکات دست و ضبط صداهای کشیدن آنها به یکدیگر، زمانی که در حال شستن دستهایتان هستید را متوجه شوند. وقتی هم که به پایان انجام این کار نزدیک میشوید، به صورت خودکار یک تایمر شمارش معکوس آغاز خواهد شد تا به شما بگوید ۲۰ ثانیه زمان برای شستن دستها رو به پایان است.
ویژگیهای جدید مربوط به حفاظت از حریم شخصی
- تشخیص موقعیت مکانی تقریبی
اگر میخواهید یک اپلیکیشن موقعیت مکانی شما را تشخیص دهد اما جایی که قرار گرفتهاید را دقیقاً شناسایی نکند، میتوانید مجوز مربوط به تشخیص موقعیت مکانی تقریبی را صادر کنید.
- نشانگر مربوط به میکروفون یا دوربین
شاید نتوانیم این ویژگی را جایگزین مناسبی برای چراغ نشانگر بدانیم ولی از حالا بعد چنانچه یک اپلیکیشن از دوربین یا میکروفون شما استفاده میکند، آیکون مربوط به هر کدام از آنها در صفحه نمایش نمایان خواهد شد.
- سادهسازی قوانین مربوط به حفاظت از حریم شخصی
توسعهدهندگان نرمافزاری حالا باید اطلاعات دقیق و سادهای از موارد مربوط به حریم شخصی که میخواهند جمعآوری نمایند را ارائه کنند. این دادهها از این پس پیش از دانلود یک اپلیکیشن از اپاستورهای iOS و macOS نمایش داده خواهند شد.
معرفی ویژگیهای جدید مربوط به HomeKit در رویداد WWDC 2020 اپل
- تنظیم نور چراغ بر اساس روشنایی محیط
هوم کیت حالا میتواند به صورت خودکار دما و روشنایی چراغهای متصل را با توجه به تایم روز تنظیم کند تا در ساعات کاری رنگها جذابتر، و در هنگام استراحت، آرامشبخشتر شوند.
- تشخیص چهره
دوربین مخصوص زنگهای خانهها که با هوم کیت همگامسازی شدهاند، میتوانند چهرهها را تشخیص دهند تا متوجه شوند چه کسی در بیرون ایستاده و اعلانات مربوطه را از طریق اپل تیوی یا هوم پد پخش کنند.
- Activity Zone
اگر برای هوم کیت تنظیمات امنیتی خاصی مشخص کردهاید، میتوانید تنظیم نمایید که فقط در بخشهای خاصی از ویدیو پیام هشدار یا اعلانات دریافت گردد. برای مثال، چنانچه چیزی وارد حیاط شد اعلان پخش شود.
معرفی macOS Big Sur در رویداد WWDC 2020 اپل
نسخه بعدی سیستم عامل macOS را باید Big Sur نامید. در این ورژن ویژگیهایی از جمله آیکونهای مربع شکل با گوشههای گرد وجود داشته و شبیه iOS شده است.
- Control Center
همچون iOS، در بالا سمت راست مرکز کنترل macOS نیز یک منوی باز شونده به سمت پایین وجود خواهد داشت تا بتوان تنها با یک کلیک به تنظیماتی مانند مقدار روشنایی صفحه نمایش، میزان صدا، حالت تیره، گزینههای مربوط به وایفای و . . . دسترسی داشت.
- مرکز اعلانات
مرکز اعلانات حالا یکپارچهتر شده تا اعلانات و ویجتها در یک صفحه یکسان نمایش داده شوند و بتوان در یک لحظه چندین نوتیفیکیشن را به صورت یکجا حذف کرد.
- نقشههای جدید
نرمافزار مسیریابی macOS یا همان Maps نیز حالا بازطراحی شده تا از نقشههای داخل ساختمان، ایستگاههای راهنما و موقعیت مکانی دلخواه پشتیبانی کند.
- مرورگر سافاری
مرورگر سافاری از این پس میتواند پسوردهای ذخیره شده را نمایش دهد و مواردی که ممکن است فاش شده باشند را اعلام کند. یک دکمه به نام Privacy Report ایجاد شده تا به کاربران در مورد اطلاعاتی که سایت در حال بازدید به آنها دسترسی دارد، آگاهی دهد.
- افزونههای بازطراحی شده
سیستم افزونههای مرورگر سافاری حالا بازسازی شده تا تمرکز خود را روی این نکته بگذارد که سازندگان افزونهها به چه مواردی میتوانند دسترسی داشته باشند. برای مثال، اگر یک افزونه درخواست کرد تا به تاریخچه جستجوی یک نفر دست یابد، میتوان برای مدت زمانی خاص، برای یک سایت و یا برای همه سایتها این مجوز را به او داد.
در رویداد WWDC 2020 اپل پردازندههای جدید مکبوکها مطرح شد
پس از چندین ماه شایعه و گمانهزنی، اپل بالاخره میخواهد به جای محصولات اینتل، از پردازندههای ARM طراحی شده توسط خودش در مکبوکها استفاده کند تا استراتژی که چند سالی میشود برای آیفونها، آیپدها و اپل واچها انجام میداده را برای رایانهها نیز اتخاذ کند.
اپل میگوید که این تصمیم باعث بهبود عملکرد رایانهها و کاهش مصرف انرژی در آنها میشود و اجازه خواهد داد ویژگیهایی نظیر بخش امنیتی پردازندهها به نام Secure Enclave به macOS آمده و بتوان اپلیکیشنهای iOS را در این سیستم عامل اجرا کرد.
البته اگرچه توسعهدهندگان میبایست اپلیکیشنهای خود را برای اجرا شدن و هماهنگی بیشتر با این تراشهها آپدیت کنند ولی اپل میگوید که بیشتر آنها میتوانند طی چند روز این کار را انجام دهند. ضمناً، برنامه Rosetta 2 در نسخه Big Sur سیستم عامل macOS به صورت خودکار نرمافزارهای فعلی را با ورژن جدید پلتفرم نامبرده هماهنگ خواهد کرد.
شما فکر میکنید جذابترین ویژگی معرفی شده در رویداد WWDC 2020 اپل کدام مورد است؟ نظر خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.
منبع: techchurch.com