چگونه رم گوشیهای اندرویدی را افزایش دهیم؟
زمانی که از یک گوشی هوشمند برای مدت طولانی استفاده میکنید، احتمالاً در هنگام استفاده متوجه کندی آن میشوید. Random Access Memory یا به طور اختصار RAM (رم) میتواند دلیلی برای این مشکل باشد. جایی که گوشی شما در هنگام انجام کاری برخی چیزها را در آن ذخیره میکند. اگر رم گوشی شما کافی نیست، این مورد میتواند مشکلساز شود. با این حال، راههایی برای افزایش رم گوشی وجود دارد. با برتر دیجیتال همراه باشید تا درباره نحوه استفاده کارآمدتر از رم گوشیهای اندرویدی نکاتی را ارائه دهیم.
به طور کلی، سیستم عامل اندروید در زمینه مدیریت رم دستگاه عملکرد خوبی دارد. گوشیهای هوشمند مدرن نیز بیش از اندازه کافی حافظه دارند تا کارها را به خوبی انجام دهند. از این رو، نگرانیهای مربوط به رم، عمدتاً در گوشیهای اندرویدی قدیمی وجود دارد. به هر روی، اگر گوشی قدیمی دارید یا دنبال عیبیابی کاهش غیرقابلتوضیح سرعت گوشی خود هستید؛ بیایید به نحوه صرفهجویی در حافظه رم یا استفاده از رم مجازی نگاهی بیندازیم. شاید انجام این کارها منجر به بهتر شدن سرعت گوشی شما شود.
رم (حافظه دسترسی تصادفی) در گوشیهای هوشمند چیست؟
حافظه RAM چیزیست که دستگاه شما هنگام انجام دادن کاری از آن استفاده میکند. به عنوان مثال، هنگامی که عکسی را ویرایش میکنید، هم عکس و هم برنامهای که با آن ویرایش عکس را انجام میدهید در حافظه رم دستگاه شما قرار میگیرند. زمانی که کارتان تمام شد، عکس ویرایششده در حافظه دستگاه شما ذخیره میشود تا در دسترس باشد. هرچه حافظه رم دستگاه شما بیشتر باشد میتوانید کارهای بیشتری انجام دهید. به طور مثال، میتوان صفحات وب بیشتری باز کرد، برنامههای متعددی در حال اجرا باشند. یا ویژگیهای سیستمی بیشتری وظایف خود را انجام دهند.
مشکل رم گوشی این است که همیشه به درستی پاکسازی نمیشود. همچنین برنامهها نیز این عمل را به درستی انجام نمیدهند. برخی برنامهها و فرآیندهای سیستمی زمانی اجرا میشوند که نیازی به آنها ندارید. در حالی که برخی اپلیکیشنها پس از اتمام کار، فضای رم را به درستی پاک نمیکنند. این مسائل پس از مدتی نتایج قابلتوجهی نظیر عملکرد کند، تاخیر و لگ (Lag) را به دنبال خواهد داشت.
حافظه RAM همچون حافظه داخلی یک قطعه فیزیکی است. بنابراین نمیتوانید آن را عوض کنید یا افزایش دهید. کاری که میتوانید بکنید این است که از آن به صورت کارآمدتری استفاده کنید. علاوه بر این، اگر از اندروید ۱۱ یا ۱۲ استفاده میکنید، خبر خوبی برای شما داریم. با استفاده از قابلیت Virtual RAM میتوانید از فضای ذخیرهسازی گوشی خود برای افزایش میزان رم استفاده کنید.
چگونه از رم گوشی خود به درستی استفاده کنیم؟
اکنون که دانستید حافظه RAM چیست به شما نشان خواهیم داد که چگونه آن را حفظ کنید. به این معنا که استفاده درست و کارآمدی از آن داشته باشید. ما در این راهنما روی راهکارهای مناسب برای دستگاههای روت نشده تمرکز کردهایم. برای این دستگاهها نمیتوانید به شکلی معجزهآسا حافظه رم را افزایش دهید. از طرفی، حافظه مجازی آنچنان سریع نیست که بتواند نیازهای گیمینگ شما را برطرف کند. با این حال شما میتوانید از آنچه که دارید بهتر استفاده کنید. یک قانون کلی وجود دارد: هر چه گوشی شما کار بیشتری انجام دهد، میزان رم بیشتری استفاده میشود. بنابراین اگر برنامهها و کارهای در حال اجرا را کاهش دهید، حافظه رم بیشتری آزاد میشود.
محدودسازی ویجتها و تصاویر پسزمینه زنده
ویجتها (Widget: ابزارک) و تصاویر پسزمینه زنده (Live Wallpaper) در استفاده از حافظه رم بسیار حریص هستند. بسیاری از آنها هرازگاهی بهروز میشوند و پهنای باند اشغال میکنند. برخی نیز به صورت مداوم فعال هستند. این موضوع سبب میشود که باتری گوشی شما زودتر تخلیه شود. از این رو همواره به یاد داشته باشید: برای بهینهسازی حافظه در دسترس فعلی خود، ویجتها و تصاویر پسزمینه زنده را محدود کنید.
برنامهها را به صورت دستی ببندید یا حذف کنید
چنانچه سوایپ (Swip: کشیدن پنجره برنامه به سمتی دیگر) کردن یک برنامه کمکی نمیکند؛ بهتر است رویکرد سختگیرانهتری در پیش بگیرید و آن را به صورت دستی ببندید. این کار را میتوانید از بخش Setting > Apps انجام دهید و سپس روی اپلیکیشن ضربه بزنید. از زیر سربرگ Memory میتوانید مشاهده کنید که آن برنامه در ۳ ساعت اخیر چقدر از حافظه رم مصرف کرده است. با این میتوانید به افزایش رم گوشی خود بپردازید.
از آنجا میتوانید از گزینه Force Stop برای بستن اجباری استفاده کنید. با این کار، حافظه رم را برای مدت کوتاهی آزاد میکنید. چنانچه احساس کردید که آن برنامه کلاً ارزش استفاده ندارد، از همان قسمت آن را حذف کنید.
اگر نمیتوانید گزینه حذف برنامه را ببینید، باید «حقوق پیشرفته یا Advanced Rights» را پاک کنید. مجوز این حقوق و دسترسیها معمولاً در هنگام نصب یک برنامه صادر میشوند.
به این بخش بروید: Setting > Security > Device AdmiN apps سپس تیک کنار آیکون برنامه را بردارید. اکنون میتوانید آن برنامه را حذف کنید.
برخی از رابط کاربریهای اندروید به شما امکان میدهند تا نمایی کلی از میزان استفاده از رم را مشاهده کنید. برای نمونه برای گوشیهای سامسونگ به این بخش بروید: Setting > Device maintenance > Memory بروید. از اینجا میتوانید تمام برنامهها و فرآیندهای سیستمی که از رم استفاده میکنند را ببینید. این قسمت به شما کمک میکند تا برنامههای مشکلساز را شناسایی کنید.
غیرفعال کردن انیمیشنها
انیمیشنها اغلب مصرف زیادی از RAM دارند و کاملاً غیرضروری هستند. شما میتوانید این موارد را از Developer Options مدیریت کنید. برای فعالسازی Developer Options به قسمت تنظیمات گوشی بروید و پس از About Phone هفت بار روی شماره ساخت دستگاه خود ضربه بزنید. پس از آن پیامی برای شما به نمایش در میآید که خبر از توسعهدهنده شدن شما دارد. لازم به ذکر است که این بخش هیچ تاثیر منفی روی گوشی شما نخواهد داشت. فقط پس از ورود به این قسمت باید محتاطانه عمل کنید.
پس از انجام این کار به تنظیمات گوشی خود برگردید. صفحه را به پایین اسکرول کنید تا Developer Options را مشاهده کنید. سپس به بخش Drawing بروید و گزینههای زیر را غیرفعال کنید.
- Window animation
- Transition animation
- Animator duration
به دنبال غیرفعالسازی این موارد، حافظه رم بیشتری آزاد میشود.
افزایش رم گوشی در اندروید
اگر به میزان رم نه چندان بیشتری از حافظه رم فعلی گوشی خود نیاز دارید، خرید گوشی جدید تنها گزینه پیش روی شما نیست. هرچند هنوز هم نمیتوان RAM را دانلود کرد، اما برخی تولیدکنندگان دستگاههای اندرویدی قابلیتی به نام Virtual RAM معرفی کردهاند. این قابلیت بخشی از فضای ذخیرهسازی پُرسرعت شما را به حافظه رم اختصاص میدهد. بنابراین گوشی شما از چند گیگابایت حافظه بیشتر بهره میبرد.
از آنجایی که هنوز از تراشههای حافظه SSD کندتری استفاده میشود؛ این افزایش حافظه به صورت مجازی تنها برای برنامههای پسزمینه، وبگردی و کارهای سبکتر مفید خواهد بود. از این رو انتظار نداشته باشید که پس از افزایش رم گوشی خود، تجربه بازیهای موبایل بهبود یابد. این موضوع میتواند به دستگاه شما کمک کند تا برنامههای پسزمینه را با افزایشِ رم به صورت مجازی انجام دهد. سپس مقدار بیشتری از حافظه RAM برای اجرای بازی مهیا خواهد شد.
این روند ممکن است برای گوشیهای هر شرکت متفاوت باشد. اما به طور کلی از این قسمت میتوانید به آن دسترسی داشته باشید: About Device > RAM > RAM expansion.
چند نکته قابلتوجه: این قابلیت بخشی از فضای ذخیرهسازی گوشی شما را اشغال میکند. بنابراین تنها در صورتی میتوانید از آن استفاده کنید که فضای در دسترس کافی داشته باشید. علاوه بر این، شاید برخی سازندگان این قابلیت را اصلاً ارائه نکنند. از سوی دیگر شاید برخی تولیدکنندگان آن را به ۱ گیگابایت محدود کنند. در پایان باید گفت: احتمال دارد برخی برنامههای پسزمینه که از رم مجازی استفاده میکنند، عملکرد کندتری داشته باشند. عملکردی کندتر نسبت به حالتی که از حافظه رم معمولی دستگاه استفاده میکنند.
چگونه رم گوشیهای سامسونگ را افزایش دهیم؟
- به Setting > Battery and device care بروید.
- گزینه Memory را انتخاب کنید.
- روی RAM Plus ضربه بزنید.
- از گزینههای ۲ گیگابایت، ۴ گیگابایت، ۶ گیگابایت و ۸ گیگابایت (در گوشیهای سری گلکسی S22) یکی را انتخاب کنید. مقدار رم قابل انتخاب، به مدل گوشی شما بستگی دارد.
نحوه ارتقا رم گوشیهای موتورولا
- به این قسمت بروید: Setting > System > Performance.
- میزان رم مجازی مدنظر خود را انتخاب کنید. برای گوشیهای موتورولا این ویژگی با عنوان RAM Boost شناخته میشود.
- مقدار رم مجازی قابل انتخاب بستگی به مدل گوشی شما دارد.
چطور رم گوشی OnePlus را تقویت کنیم؟
- به تنظیمات گوشی خود بروید.
- به قسمت Additional Setting بروید.
- گزینه RAM Boost را انتخاب کنید.
- دایره گزینه RAM Boost را فعال کنید.
- شما میتوانید یکی از گزینههای ۳ گیگابایت، ۵ گیگابایت یا ۷ گیگابایت رم مجازی را انتخاب کنید.
آموزش افزایش رم گوشی شیائومی
- به قسمت Setting گوشی خود بروید.
- وارد بخش Additional Setting شوید.
- Memory expansion را انتخاب کنید.
- این گزینه را فعال کنید.
- شما میتوانید این قابلیت را در MIUI 13 به دلخواه فعال یا غیرفعال کنید. برای استفاده از آن باید حداقل ۳ گیگابایت فضای در دسترس داشته باشید. پس از فعالسازی آن، موبایل شیائومی شما از ۳ گیگابایت رم اضافی بهره میبرد.
آیا این راهکارها برای افزایش رم گوشی شما تاثیرگذار بود؟ راههای دیگری برای تقویت حافظه RAM و بالا بردن آن میدانید؟ خوشحال میشویم که آنها را از بخش نظرات با دیگر کاربران نیز به اشتراک بگذارید.
منبع : Nextpit
مطالب مرتبط
بدون شک، همه ما وقتی گوشی هوشمندمان را عوض میکنیم، به دنبال راهی هستیم تا بتوانیم تمامی...
به خاطر امنیت بیشتر تلگرام نسبت به واتسآپ و وجود ویژگیهای کاربردی و نو آورانه در این پیام رسان،...
کمبود میزان فضای ذخیرهسازی و حافظه داخلی مشکلی است که احتمالا شما نیز بارها با آن مواجه شدهاید...
گوشیهای میانرده در میان کاربران ایرانی جز پرفروشترین محصولات هستند. برای همین در این مطلب از...
برای هر کاربر هنگام خرید گوشی هوشمند یکی از بخشها اولویت بالاتری دارد و شرکتهای سازنده نیز...
اولین کاری که پس از جعبهگشایی گوشی هوشمند جدید باید انجام دهید، تنظیم و راه اندازی آن است. این کار...