چگونه می‌توان باتری گوشی و تبلت را کالیبره کرد؟

کالیبره کردن باتری در گوشی هوشمند و تبلت اندوریدی

احتمالا شما نیز با مشکلات شارژ باتری‌ در گوشی‌های هوشمند مواجه شده‌اید. وقتی متوجه می‌شوید که بازده باتری‌ در گوشی کمتر شده، بهترین زمان است که آن را کالیبره کنید. اگر به دنبال پاسخ برای این موضوع هستید که چرا کالیبراسیون باتری ضروری است، ما در این مطلب از برتر دیجیتال سعی می‌کنیم به برخی از سوال‌های شما در این رابطه پاسخ دهیم. اگر شما نیز می‌خواهید در مورد کالیبره کردن باتری گوشی یا تبلت خود بیشتر بدانید، با ما تا پایان مطلب همراه باشید.

کالیبره کردن باتری به چه معناست؟

سیستم عامل اندروید دارای یک ویژگی به نام Battery Stats است. این ویژگی در زمانی که شارژ باتری پر یا خالی می‌شود، ظرفیت باتری را ردیابی می‌کند. Battery Stats گاهی ممکن است دچار مشکل شود و اطلاعاتی را نمایش دهد که واقعی نیست. به طور مثال، این مشکل می‌تواند باعث شود که گوشی قبل از رسیدن به صفر درصد خاموش گردد. 

تمامی باتری ها با گذشت زمان تخریب می‌شوند و باتری قدیمی دیگر نمی‌تواند همچون گذشته قدرت شارژدهی بالایی داشته باشد. با این حال، نرم افزاری که روی تلفن اجرا می‌شود، معمولاً این تخریب را هنگام نمایش وضعیت باتری روی صفحه در نظر نمی‌گیرد. کالیبره کردن باتری اندروید به مفهوم ساده یعنی سیستم عامل اندروید اطلاعات ظرفیت باتری را اصلاح می‌کند و اطلاعات صحیح را از میزان باتری به شما نشان می‌دهد. مهم است که بدانید کالیبره کردن باتری موجب بهبود یا افزایش طول عمر باتری نمی‌شود.

لازم به ذکر است که عملاً شما قادر به کالیبره کردن باتری تلفن‌های هوشمند خود نخواهید بود. چرا که باتری تنها یک محفظه است که انرژی را درون خود ذخیره و تخلیه می‌کند. اگرچه باتری‌های لیتیوم یونی (lithium-ion) شامل یک برد مدار چاپی (PCB) هستند که به عنوان یک سوییچ محافظ کننده عمل می‌کند. این برد باتری را در مقابل منفجر شدن و یا تخلیه عمیق محافظت می‌کند.

کالیبره کردن باتری به چه معناست؟
بعضی از باتری‌ها می‌توانند منفجر شوند، البته این اتفاق کم پیش می‌آید

چه زمانی باید باتری را کالیبره نمود؟ 

کالیبره کردن باتری کاری نیست که شما به طور منظم انجام دهید. همانطور که قبلاً ذکر شد، کالیبراسیون باتری تنها یک هدف را دنبال می‌کند: اطلاعات نمایش داده شده از باتری منعکس کننده وضعیت واقعی باتری است. در صورتی که اطلاعات باتری در گوشی هوشمند شما به شکل دقیق ارائه می‌شود، به احتمال زیاد نیازی به کالیبره کردن باتری ندارید.

در این شرایط، کالیبره کردن باتری ایده خوبی است:

  •  پس از نمایش شارژ کافی، گوشی ناگهان خاموش می‌شود.
  • اگر درصد شارژ باتری برای مدت طولانی در یک نقطه ثابت مانده است.
  • گوشی واقعاً قدیمی است و شما فکر می‌کنید آمار باتری ارائه شده نادرست است.
آیا باید باتری را کالیبره کنم؟
بهتر است، اطلاعات ارائه شده مربوط به باتری را رصد کنید

مشکلات باتری گوشی 

بیش از هر چیزی نیاز است که بدانید چرا بازده باتری کمتر شده است. آیا مشکل از کالیبراسیون اندروید است یا از خود باتری نشأت می‌گیرد؟ اگر باتری گوشی‌ شما جدا شدنی است، تلفن هوشمند خود را خاموش کنید، قاب پشتی گوشی را بردارید و باتری را از نظر برآمدگی‌ و نشتی بررسی نمایید. در تصویر زیر مشاهده می‌کنید که یک باتری سالم در کنار باتری‌های باد کرده چگونه دیده می‌شود. 

چگونه بفهمیم باتری دستگاه با مشکل مواجه است؟
تشخیص باتری باد کرده خیلی راحت است

در اکثر گوشی‌های هوشمند مدرن، برداشتن قاب پشتی امکان‌پذیر نیست و هیچ راهی برای نگاه کردن به وضعیت فیزیکی باتری وجود ندارد. با این حال، یکی از روش‌های شناسایی باتری آسیب دیده در تلفن‌های هوشمند با باتری‌های جدا نشدنی، بررسی این موضوع است که آیا گوشی روی میز صاف قرار می‌گیرد یا خیر. یکی از نشانه‌های باتری باد کرده این است که دیگر گوشی‌ به شکل صاف روی میز قرار نمی‌گیرد.

عوامل بسیاری می‌توانند باعث عملکرد ضعیف باتری شوند. اگر گوشی شما شارژ نمی‌شود، ممکن است مشکل از سوکت شارژ باشد، شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه، مطلبی را که با عنوان علت شارژ نشدن گوشی در وبلاگ برتر دیجیتال منتشر شده مطالعه کنید.

اگر سیستم عامل گوشی خود را بروزرسانی کرده‌اید، تخلیه باتری یک مشکل رایج به حساب می‌آید. برای رفع این مشکل، پارتیشن کش (Cache) را در گوشی هوشمند خود پاک کنید.

برخی افراد معتقدند که پاک کردن فایل batterystats.bin می‌تواند مشکل را حل کند. در صورتی که درست نیست! مشکل مربوط به نحوه خواندن اطلاعات ظرفیت باتری توسط سیستم اندروید و البته نحوه نمایش این اطلاعات است. پس خود باتری مشکل نیست. بلکه مکانیزم عملکرد اندروید مسئله اصلی است.این فایل داده‌‌های مربوط به اینکه چه برنامه‌هایی شارژ باتری را مصرف می‌کنند در خود ذخیره می‌کند. یعنی اطلاعاتی است که در قسمت تنظیمات باتری گوشی دیده می‌شوند. وقتی که از کالیبره کردن باتری صحبت می‌شود، در واقع منظور میزان درصد باتری نمایش داده شده است که بعضی مواقع از تنظیم خارج شده و نیاز به تصحیح دارد.

 

دلایل نرم افزاری مشکلات باتری‌ها
اگر نشانگر باتری گوشی از تنظیم خارج شود، باید آن را کالیبره نمایید.

باتری در یک گوشی اندروید به چه شکلی کالیبره می‌شود؟

شما می‌توانید با انجام این مراحل، باتری گوشی خود را کالیبره کنید (بدون نیاز به دسترسی روت): 

  • شارژ باتری تلفن هوشمند خود را به صورت کامل تخلیه کنید تا خاموش شود.
  • آن را روشن کنید و بگذارید مجدداً به صورت خودکار خاموش شود.
  • گوشی خود را بدون روشن کردن به شارژر متصل کنید و تا زمانی که نشانگر باتری، شارژ  ۱۰۰ درصد را نشان دهد صبر کنید.
  • شارژر را از گوشی‌ جدا کنید.
  • گوشی را روشن کنید. در این شرایط اگر نشانگر باتری کمتر از ۱۰۰ درصد بود (در حالیکه گوشی روشن است) دوباره آن را به شارژر وصل کنید و اجازه دهید تا شارژ گوشی به ۱۰۰ درصد برسد.
  • شارژر را از گوشی خود جدا کرده و سپس آن را راه اندازی مجدد (restart) کنید. بعد از راه اندازی مجدد اگر ۱۰۰ درصد را نشان نداد، دوباره آن را به شارژر وصل کنید و اجازه دهید تا به ۱۰۰ درصد برسد.
  • این چرخه را تا زمانی‎‌ که نشانگر باتری شارژ ۱۰۰ درصد را نشان دهد، تکرار کنید.
  • پس از آن اجازه دهید باتری به صورت کامل تخلیه شود و  مجدداً خاموش شود.
  • باتری دستگاه خود را بدون وقفه و به صورت کامل شارژ کنید تا به ۱۰۰ درصد برسد.

تخلیه کامل باتری به گوشی آسیب می‌زند. همچنین تلاش برای شارژ بیش از حد باتری نیز خوب نیست. خبر خوب این است که اگر باتری به حد کافی پر شود به طور خودکار قطع می‌شود و از طرف دیگر هنگام خالی شدن باتری، همیشه مقدار کمی شارژ درون خود ذخیره می‌کند؛ حتی اگر گوشی روشن نشود. توجه داشته باشید زمانی روش بالا را انجام دهید که اجرای آن واقعا ضروری است. چرا که عمل فوق در صورت تکرار روی عمر باتری اثر منفی خواهد داشت.

چگونه با استفاده از دسترسی به روت، باتری‌یک گوشی اندرویدی را کالیبره‌کنیم؟
اگر گوشی شما دسترسی root دارد، می‌توانید فایل batterystats.bin را پاک کنید.

کالیبره‌ی باتری در گوشی‌های سامسونگ به چه صورتی انجام می‌شود؟

گوشی‌های هوشمند سامسونگ گزینه‌ای به نام “تنظیم مجدد سریع” (Quick Reset) دارند که تکنسین‌ها می‌توانند برای کالیبراسیون باتری از این گزینه استفاده کنند. در ادامه نحوه کالیبره کردن باتری در گوشی‌های هوشمند سامسونگ آورده شده است:

  • گوشی هوشمند خود را تا رسیدن به 5٪ استفاده کنید و مطمئن شوید که تلفن شما به شارژر متصل نیست.
  • برنامه شماره‌گیر تلفن را باز کرده و کد مربوطه را وارد کنید: *#0228#.
  • یک منوی بازشو با گزینه‌ای به نام “شروع سریع” (Quick Start) ظاهر می‌شود.
  • “شروع سریع” را انتخاب و روی “ok” کلیک کنید.
  • منتظر بمانید تا صفحه نمایش دوباره روشن شود، سپس بررسی کنید که آیا درصد باتری کاهش یافته است.
  • دوباره تلفن را 100٪ شارژ کنید.
  • تلفن را خاموش کنید، سپس آن را دوباره روشن کنید و  شارژر را از برق بکشید.
  • این مراحل را 2 تا 3 بار تکرار کنید.
  • دوباره باتری را تا 100٪ شارژ کنید، تلفن را دوباره روشن کرده و شماره‌گیر را باز کنید، سپس کد مربوطه را تایپ کنید: *#9900#.
  • در قسمت پایین روی “batterystats.bin reset” کلیک کنید.
  • از منو خارج شوید و تلفن را دوباره راه‌اندازی کنید.

توجه داشته باشید که شما نباید این فرایند را به طور مرتب انجام دهید. حتی زمانی که باتری ضعیف شده و گوشی‌ روشن نمی‌شود، باتری مقداری شارژ برای جلوگیری از  آسیب به سیستم در خود ذخیره می‌کند، بنابراین این فرآیند را حداقل هر ۳ ماه یک بار انجام دهید. اگر این عملیات را زود به زود انجام دهید، قطعا با مشکل جدی‌ای روبرو خواهید شد.

در انتها؛ اگر فکر می‌کنید که گوشی شما حتی پس از کالیبره کردن باتری مشکل دارد، ما توصیه می‌کنیم که به یک تعمیرگاه خوب مراجعه کنید. اگر در شهر تبریز هستید، مرکز تعمیرات موبایل برتر دیجیتال در خدمت شماست. در صورت نیاز به تعویض باتری، شما می‌توانید بدون نگرانی باتری اصل دریافت کتید. استفاده از یک باتری ارزان و بی اعتبار نه تنها مشکل شما را حل نمی‌کند، بلکه در دراز مدت منجر به مشکلات بیشتری خواهد شد.

در این مطلب در مورد کالیبره کردن باتری و نحوه انجام این فرآیند صحبت شد. آیا شما از روش ذکر شده استفاده کرده‌اید؟ آیا راه دیگری نیز برای  کالیبره کردن باتری می‌شناسید؟ لطفا دیدگاه خود را در بخش نظرات در زیر این پست با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

منبع: androidpit

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر خود را برای این مطلب می نویسید: