نگاهی به مشخصات پوکو X6 و X6 پرو؛ نمایندههای پوکو واقعا بهتر شدهاند؟
(نویسنده)
چند روز از معرفی پوکو X6 و X6 پرو میگذرد و شیائومی قصد دارم با این دو مدل بازار میانرده را بیش از پیش در اختیار بگیرد. این دو مدل با تغییرات خوبی روانه بازار شدهاند اما آیا این بهبودها بهقدری هست که باعث شود کاربران تمایل به خرید X6 و X6 پرو داشته باشند؟ در ادامه دقیقا قصد داریم به همین سوال پاسخ دهیم و بهبودهای این دو محصول را با نسل قبلی مورد بررسی قرار دهیم.
نگاهی به پوکو X6 پرو و مقایسه با X5 پرو
پوکو X6 پرو دقیقا همان زبان طراحی نسل قبلی را ادامه داده و در بالا میزبان فریم مشکی رنگ و کشیده دوربینها است. یکی از اتفاقات عجیبی که حقیقتا دلیل آن را درک نمیکنم این است که سازنده چینی لبههای قاب پشتی پوکو X6 پرو را انحنادار طراحی کرده، در صورتی که پوکو X5 پرو طراحی تخت دارد و طبق ترند روز تخت بودن قاب پشتی بیشتر مورد پسند قرار میگیرد.
بهشخصه معتقدم که این اتفاق یک پسرفت در طراحی به حساب میآید. در زمینه نمایشگر نسل جدید نسبت به قبل در چند زمینه پیشرفت داشته و از وضعیت کنونی پوکو X6 پرو به عنوان یک گوشی میانرده بسیار راضی هستم. این گوشی پنلی ۶٫۶۷ اینچی مانند قبل دارد که حالا بهجای ۱ میلیارد رنگ، فضای ۶۸ میلیارد رنگی (پوشش رنگی ۱۲ بیتی) را پوشش میدهد.
روشنایی این نمایشگر از ۹۰۰ نیت نسل قبل به ۱۱۵۰ نیت رسیده که عددی عالی برای محیطهای باز بهحساب میآید و در آخر هم نسبت صفحه نمایش به بدنه از ۸۷ به ۹۰ رسیده و این یعنی حاشیههای بسیار کمی را اطراف نمایشگر شاهد هستیم و پوکو X6 پرو موفق شده خود را از این نظر به گوشیهای پرچمدار بازار برساند. البته که نباید افزایش رزولوشن و رسیدن تراکم پیکسلی از ۳۹۵ به ۴۴۶ را نیز نادیده بگیریم.
در بخش سخت افزاری عمده برتری پوکو X6 پرو نسبت به X5 پرو مشخص میشود، جایی که تراشه ۴ نانومتری مدیاتک دیمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا جای اسنپدراگون 778G نسل قبلی را پر کرده و تا دو برابر از نظر پردازشی و تا ۲٫۵ برابر از نظر پردازنده گرافیکی بهتر عمل کند. برای این که بهتر توان فوقالعاده دیمنسیتی ۸۳۰۰ را درک کنید باید بگوییم عملکرد این تراشه نزدیک به اسنپدراگون ۸ نسل ۲ و حتی قویتر اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ است.
بهطور خلاصه این گوشی یک غول به تمام معناست و به طور حتم میتواند نقش گوشی گیمینگ را ایفا کند. کمتر گوشی در بازه پوکو X6 پرو یافت میشود که بتواند از نظر سخت افزار با این محصول جدید رقابت کند. نسخه پایهای پوکو X5 پرو ۱۲۸ گیگابایت حافظه و ۶ گیگابایت رم بود و حالا این عدد به ۲۵۶|۸ گیگابایت تغییر کرده است.
شما میتوانید نسخههای ۲۵۶|۱۲ و حتی ۵۱۲|۱۲ را نیز انتخاب کنید. دوربین اصلی این گوشی به نسبت قبل از نظر رزولوشن سنسور با پسرفت مواجه شده و بهجای سنسوری ۱۰۸ مگاپیکسلی حالا سنسوری ۶۴ مگاپیکسلی دارد ولی قطعا نمیتوان دوربین را بر این مبنا مورد قضاوت قرار داد، بهخصوص که دوربین اصلی پوکو X6 پرو از OIS پشتیبانی میکند و دیافراگم نیز از F/1.9 به F/1.7 تغییر کرده و نور بیشتری جذب میکند.
مشخصات بخش باتری از نظر ظرفیت و سرعت شارژ دقیقا مانند قبل است و پوکو ترجیح داده که فعلا تغییری در این بخش ایجاد نکند. با توجه به توضیحات بالا بهنظرم پوکو X6 پرو واقعا یک نسخه کاملتر از پوکو X5 پرو بهحساب میآید و در صورت داشتن قیمت مناسب در بازار ایران، میتواند فروشی بسیار عالی را بهدست بیاورد.
پوکو X6 نسبت به پوکو X5 چه بهبودهایی داشته است؟
پوکو X6 برخلاف X6 پرو و X5 از طراحی کاملا تخت بهره میبرد و بهوضوح میتوان ژنها مشترک این گوشی به نسل قبلی را مشاهده کرد. در زمینه نمایشگر مشخصات پوکو X6 دقیقا مانند نسخه پرو است با این تفاوت که روشنایی تا ۱۳۴۰ نیت بالا میرود و پنل از X6 پرو حدود ۲۰۰ نیت روشنتر میشود. عجیب است که چرا نسخه ارزانتر از یک گوشی میتواند روشنایی بیشتری تولید کند!
در دل پوکو X6 تراشه ۴ نانومتری اسنپدراگون ۷ اس نسل ۲ قرار گرفته که در مقایسه با اسنپدراگون ۶۹۰ نسل قبلی حدود ۵۰ درصد از نظر پردازشی و حدود ۷۰ درصد از نظر گرافیکی بهتر عمل میکند. خوشبختانه نسخه پایهای پوکو X6 نیز ۲۵۶|۸ گیگابایت است و نسخه ۱۲۸ گیگابایت حذف شده است.
دوربین اصلی پوکو X5 سنسوری ۴۸ مگاپیکسلی داشت که در این نسل به ۶۴ مگاپیکسل تغییر کرده و لرزشگیر اپتیکال تصویر نیز به این دوربین اضافه شده است که نکته مثبتی به حساب میآید. پوکو X6 یک باتری ۵۱۰۰ میلی آمپر ساعتی دارد و ظرفیت آن ۱۰۰ میلی آمپر بیشتر از نسل قبل شده و همچنین خوشبختانه شاهد شارژ سریع ۶۷ واتی بهجای ۳۳ واتی هستیم.
نظر شما در مورد این دو گوشی جدید پوکو چیست؟ آیا تصمیم دارید یکی از دو مدل پوکو X6 یا X6 پرو را خریداری کنید؟ نظرات ارزشمند خود را با برتر دیجیتال و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.